За посягането,за щипането и хапането

• 6 610
  • 81
  •   1
Отговори
# 30
Аз когато се направя,че плача той започва да се смее и да ме милва по лицето.
В сьщност винаги,когато ме удари,аз му хвана рьцете и му обесня,че не трябва започва да ме гушка и милва.Но това е до следващият пьт,когато се ядоса.Не е аз да му казвам да престане,а той да се настьрвява по вече,напротив веднага престава,но след време пак сьщото.

# 31
Много малко деца схващат от първия път, когато им се обясни нещо. Че и от втория, петия, стотния... Wink
Продължавай с обясненията и все някога ще му се набие в мозъчето.
Аз повтарям средно 30 пъти на ден, през последните 3 г. "Мий си ръцете!", но пак малкият звяр се случва чат-пат да позабрави  какво съм и казала Mr. Green .

# 32
  • Sofia
surfline  съгласна съм, трябва постоянство. Peace

# 33
  • София
Дъщеря ми за първи  и последен за момента път прояви агресия на 1г. и 2мес.Нещо не беше станало на нейното и така силно ме защипа до посиняване,че в яда си и аз я ощипах така.Ревна с пълен глас,но вече никога не е посягала повторно.Когато е сред други деца винаги ги прегръща и милва и за момента те и отвръщат със същият жест. Ако един ден реши да ме захапе пак ще и върна жеста.А относно агресията сред децата,ако някое прояви такава към нея и тя се защити не бих и се карала,но ако тя посегне на кротко играещо дете,което нищо не й прави разбира се ще си понесе последствията.Според мен трябва още в началото да се тушира агресията,защото после идват и големите проблеми и става по-трудно,а никой не обича агресори.

# 34
ive7aaa, и моят син е в тази възраст и някъде преди 2 месеца започна да удря мен, баща си, рядко други деца, но се е случвало и това.
 Ужасно се чувствах в началото, много се притесних и най вече се изплаших, че го прави със злоба и нарочно. Някой удари бяха много силни, предимно по главата и лицето, хапеше малко, без да е щипал.
 Какво ли не правихме, говорене, каране, показвах му как се гали по лицето, а не се удрят хората, гушкам го и се опитвам да му обясня, че боли...нищо не помогна. Ударих го по ръката веднъж след като ме удари много лошо по окото, но не мисля че това му направи особено впечатление.
 На вън не се отделям от него, за да не удари някое дете. В последно време май се поуспокой и не удря вече така, но още не е престанал съвсем.
Самата аз не знам какъв съвет да дам. Дори се изненадвам, че има и други такива деца и родители в нашата ситуация. Дано да е само период и да премине. 

# 35
  • Sofia
А относно агресията сред децата,ако някое прояви такава към нея и тя се защити не бих и се карала,но ако тя посегне на кротко играещо дете,което нищо не й прави разбира се ще си понесе последствията.Според мен трябва още в началото да се тушира агресията,защото после идват и големите проблеми и става по-трудно,а никой не обича агресори.
И аз също не бих се карала ако някой я и посегне и тя му отвърне(преди я учех на друго, но вече не).Щом майки на деца, с които играеше не реагираха когато децата им я удрят и аз тогава и казах -"ако те удрят удряш и ти, но никога първа". Но това  и го казах скоро , като беше малка не съм си позволявала да и говоря подобни неща, защото тогава децата се объркват.Сега я оставям сама да се оправя без да чака аз да се намеся. Но ако тя посегне на някой се намесвам  аз и съответно си има  последствия.

# 36
  • гр.София
ще му причиня същото което то ми прави, естественно не чак толкова силно.просто колкото да усети , че боли.

# 37
  • до една звездичка
Абе, нищо лично, ама въпрос към тези, които пишат, че биха отвърнали на щипането - с щипане; на хапането - с хапане и пр. с възпитателна цел.
Как ще реагирате, ако детето ви наплюе, например?

# 38
٠•● Dega ●•٠  Joy Joy Joy сещай се какво биха сторили!Но виж интересно ми е да видя от някъде  Wink
Всеки да си възпитава както смята за добре детето! Аз минах както казах и през пляскане и през приказване и за себе си открих начина - повишавам тон като обяснявам ясно и отчетливо и отмествам вниманието му на другаде!Абсолютно всичко разбират, друг е въпросът дали спират да вършат нередното!
Ето пресен пример от вчера - нещо се излигави здраво и започна да точи лиги примесени с храна по паркета и аз го пляснах  по памперса ,след което той се обърна и ме плясна и той!

# 39
  • София
Отговарям! Ами след щипането и хапането едва ли ще й дойде на ума да ме наплюе,защото ще си помисли,че ще получи същото. Децата хич не са глупави. Ако иска един ден да бъде уважавана,трябва да се науче да уважава другите.

# 40
  • София
А дечицата ви са само на годинка,изчакайте да ги хване кризата на 2та или 3та годинка ooooh!Моя малкия звяр в момента е абсолютна хала,бие на ред(най-вече брат си) и крещи с пълно гърло когато нещо не става на неговата.В интерес на истината мен не ме удря,може да посегне,но веднага спира,но пък разпорежда и заповядва здраво Simple SmileОпитвах със крясъци,наказания и пляскане-резултата беше агресия по 2.В момента най-помага спокойното по-продължително говорене,като непрекъснато му повтарям,че не бива да се държи по този начин,гушкам го(ако даде)галя го и му минава.Естествено обещава никога повече да не прави така и така до след 1/2 или 1час и ситуацията се повтаря.А беше толкова лъчезарно и усмихнато дете.
Относно това откъде го научават-дребчо още пълзеше,беше на около 8 мес. когато  за първи път се нахвърли върху брат си(защото беше се гушнал в мен),с целия арсенал от биене,щипане и хапане,без да ги беше виждал някъде.Просто им идва отвътре.

# 41
liani,в списание 9месеца,има много интересна статия точно за агресията при 3 годишните.

# 42
  • София
А в кой брой,че не го купувам в момента?

Разтърсих се малко и в сайта на списанието прочетох подобна статия,предполагам за нея става дума.Много ми беше полезно.Благодаря   bouquet

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 09:57 от liani

# 43
И аз в сайта им я прочетох,сега в последният брой.
Радвам се,че ти е била от полза.

# 44
И моят също щипе и то с злоба а е на 2г. и 9м. аз също се надявам да е период и скоро да отмине.

Общи условия

Активация на акаунт