За посягането,за щипането и хапането

• 6 610
  • 81
  •   1
Отговори
# 75
И синът ми е в такъв период. Основно посяга на баща си и то в момент на ревност. Само да ни види,че се прегръщаме и започва да го удря. Не мисля, че шамарите помагат. Хем казваме, че да удряш е лошо, хем ние го правим. Лично аз го гушкам, обяснявам, че така тати го боли, че не е правилно, че мама обича и двамата, гушкам го, милваме баща му...и така до следващия път.

# 76
Моят е на 5 и само нещо да не му хареса удря,щипе ,хапе дори ме замеря с играчки!Отпуснах му краищата по някое време и сега се чудя как да се оправям с него! Sad

# 77
  • София
Минават през нещо такова, синът ми доскоро идваше, като му повишим тон и ни удряше през ръцете. По скоро, като леко потупване беше, не истински удар или плесница. Не знам къде го е видял, не е удрян... Не му обръщахме внимание на "проявите", той го сметна за неуместно и престана. Peace

# 78
Синът ми около втората си година започна да хапе. Ръфаше де що срещне по пътя си - млад, стар, нямаше значение. Омръзна ми да се извинявам на разни познати и непознати майки, че моят хубостник им надъвкал децата и затова веднъж, след като ухапа едно дете пред очите ми, му хванах ръката и го ухапах и аз, но така, че да го заболи! Повече не е хапал.

# 79
Моят е на 5 и само нещо да не му хареса удря,щипе ,хапе дори ме замеря с играчки!Отпуснах му краищата по някое време и сега се чудя как да се оправям с него! Sad

същата история е и при нас..  засега и аз не съм намерила решение.

# 80
Моята дьщеря премина през такива периоди на агресия. Скубеше и удряше децата в парка без всякаква причина и без подбор на вьзраст или пол. Ако другото дете и отвьрнеше, тя преставаше и започваше да вьрви след него да си играят. Ако обаче детето се свиеше, за нея беше като сигнал да напада пак. Непрекьснато трябваше да сьм до нея и да предупреждавам какво може да се очаква от нея. Приказки, обяснения, трьгване от парка, несьбиране с деца - ефект никакьв. Периода отмина от само себе си, но след доста време. Естествено че не сьм се дьржала като куче да тичам да я хапя по парковете или да се вьорьжа с вилица. Извинете, но това звучи смешно и не на нивото на вьзрастен човек.
Напоследьк посяга да удря мен или баща си, но това е много по-мальк проблем отколкото да удря други деца. Говорим и, обясняваме и знаем и двамата че това е израз на отрицателни емоции и ще отмине с времето. Все едно дали ги смятате за етапи или не - децата минават през такива сьщо както и вьзрастните.

# 81
Детето ви иска да привлече вниманието ви към себе си.Общувайте максимално с него, играйте си заедно и ще видите ,че всичко ще си дойде на мястото.
Препоръчвам ви да посещава детска градина и да среща с деца, може и това да е причината, от скука.

Общи условия

Активация на акаунт