РАЗРЕШАВАТ ЛИ ВИ

• 3 939
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
Разрешавам, даа. Ама я подпитвам тя какво ще ми даде...  Mr. Green

# 46
И за дамски превръзки ли го питаш дали може? Tired

# 47
Некои жени пускат мъжете си сами на море, некои мъже разрешават на женките си да си купуват козметика  ooooh!.
Божкеее  doh

Никога не задавам на мъжа ми въпроса "Може ли..?" за каквото и да било. Когато реша, че ще купувам/правя нещо, просто му съобщавам. Ако той има възражения, го обсъждаме и става моята, ако няма възражения - пак става това, което трябва да стане. Това важи и в обратния вариант за него. И за прокола не съм ССФ.

# 48
Скъпа Пупи,
аз не се лигавя, ни най-малко... Crazy
Просто е Жалко, да питаш дори майка си за подобни неща.Не иде реч за килограмите, а за това, че пита някой Може ли...

# 49
  • Варна
Да,странно е да искаш разрешение за такива дребни неща.При нас всеки си купува каквото му е нужно без да иска разрешение от другия.Можем да обсъдим по-едрите неща,например кола или диван.
Все едно аз да му кажа няма да използваш гел за бръснене Нивеа,ще си купуваш Каро Crazy

# 50
Всъщност досега не съм се замисляла че трябва да искам разрешение за това.
подкрепям това мнение:
Да,странно е да искаш разрешение за такива дребни неща.При нас всеки си купува каквото му е нужно без да иска разрешение от другия.Можем да обсъдим по-едрите неща,например кола или диван.
Все едно аз да му кажа няма да използваш гел за бръснене Нивеа,ще си купуваш Каро Crazy

# 51
  • Насред хаоса
Няма как да знам дали ми разрешава, защото не питам. Откъде накъде ще си съдирам задника от работа да изкарвам пари и накрая пък и да питам може ли или не да си купя нещо?!  Naughty

# 52
Разрешава ми хехех ако това е думата,но не е там работата вече не се блазня от скъпата козметика в много случаи взе да се оказва,че е по-лоша от някоя по незивестна и евтина и събира прах на тоалетката ми...

# 53
Не питам мъжа ми дали мога да си купя трици за тяло, защото това на него ще му говори толкова, колкото и на мен "акумулаторен винтоверт"  Crazy Обсъждаме заедно покупките едва тогава, когато стойността им е по-висока и по някакъв начин ще наруши семейния ни бюджет. Тогава коментираме какво всъщност налага тази покупка и заедно преценяваме как да я вместим в бюджета, ако купуването е обосновано.

За целта обаче според мен е много важно семейството да е наясно с финансовото си състояние и приоритетите си, за да няма "изхвърляне" от страна на единия или другия. Аз не бих си купила нещо, което не ми е по джоба и би застрашило по някакъв начин финансовото равновесие в семейството. Мъжът ми също. Имаме общи приоритети и никой не злоупотребява.

Наскоро моя позната си купи радио/CD за колата за 500 лева, а после ми поиска 200 лв, че не и достигат за вноска по кредит  Crazy  Ако съм на мястото на мъжа й, може би бих предпочела да иска разрешение, знам ли  newsm78

# 54
  • София
Купувам козметика каквато си поискам, не смятам, че мъжът ми е компетентен по въпроса,  за да го питам за разрешение или съвет.  Mr. Green Да не говорим, че хич и не го интересува точно какви видове кремове, лосиони и тоници имам.  Joy По тази причина нито разрешение искам, нито го уведомявам, че съм си купила крем.  Crazy

И подкрепям останалите - не е нормално да искаш разрешение и според мен.

# 55
Почнеш ли да искаш разрешение, ще започнат и да ти забраняват.

# 56
Питала съм за разрешение веднъж, след като се оженихме и аз дойдох при него с едно куфар4е и бях безработна за известно време. Отговора беше от рода: имаш карта- хар4и, парите са общи, каквото решиш и може да си го позволим,  не ми казвай цени. Естествено се разпростирам според 4ергата ни  Simple Smile

и аз съм на същото мнение.когато мога купувам....

# 57
Ами не знам  Rolling Eyes никога не съм търсила разрешение  Flutter

# 58
Не ми "разрешават" ,защото не питам.Но и не прекалявам...
Особено като знам ,че ползата от козметиката е едва 5-6 % ,изобщо не си струва лудите пари...
А появил се целулит посмъртно не можеш премахна... 

# 59
Да ми позволява?  Shocked  Аз да му позволявам?  Shocked

Винаги си преценяме финансите и какво можем да си позволим. И двамата си купуваме неща без да питаме другия (без да ги крием, разбира се), но пък по-крупните покупки ги обсъждаме предварително. Само че не си "позволяваме" и "забраняваме", а вземаме решения ЗАЕДНО!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт