Математически турнири 2

• 60 763
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
Привет на всички  bouquet.Синът ми е 1кл. и проявява засилен интерес към математиката ,но в рамките на това което учат в у-ще.Тепърва мисля да му потърся допълнително някаква книжка със задачи.Ако можете нещо да ми препоръчате или да ме упътите къде да чета из по-стари теми по въпроса.
Коледно МС 2005, 2006, 2007:
http://www.smb-ruse.com/materials/KMS.zip

Тази година ще се проведе на 12.12. Повече инфо тук: http://iztok-smb.hit.bg/Задачите от 2008-ма са тук: http://iztok-smb.hit.bg/kms2008.pdf

Тук ще намериш задачи и от великденското МС: http://www.smb-ruse.com/index.php?p=archive

Има една книжка "Математически състезания 1-3 клас", в която има задачи от Коледното и Великденското МС.

Извинявайте, но явно аз нещо не съм наред.20 пъти влизам в този сайт и на състезания има информация само за коледното от миналата 2008година.Не мога да разбера в кое училище се провежда, как се превеждат парите/или пък на място се плаща/, предварително ли,час?.....нищо не пише за тазгодишното  на 12декември!

# 391
  • София и там където не се пуши
За първи клас, ако не ги запишат от училище си ги запишете вие или в 119 или 125-то, като направете телефонна справка кога е крайния срок. (За Коледното пиша)

# 392
  • софия
Мами ето ви информация ,аз ходих в 125 и записах и тримата ми сина за Коледното .То е на 12.12.09 ,Салабашев е на 05.12.09 крайният срок за второто е 30.11.09.За първокласниците е Коледното.Ние сме се записали да се пробваме LaughingМисля обаче в понеделник да запиша голямите и на Салабашев,от опит глава не боли крайният срок е понеделник.Записването е в библиотеката им.Крайният за Коледното е 05.12.09

# 393
Мами ето ви информация ,аз ходих в 125 и записах и тримата ми сина за Коледното .То е на 12.12.09 ,Салабашев е на 05.12.09 крайният срок за второто е 30.11.09.За първокласниците е Коледното.Ние сме се записали да се пробваме LaughingМисля обаче в понеделник да запиша голямите и на Салабашев,от опит глава не боли крайният срок е понеделник.Записването е в библиотеката им.Крайният за Коледното е 05.12.09

Благодаря много за информацията!  bouquet
Случайно да си обърнала внимание на работното време - отколко-доколко може да се записват децата за състезанията? И каква е таксата?
Значи утре е последен срок за Салабашев, така ли? Аз бях звъняла и ми казаха 3-ти декември. Благодаря за информацията още веднъж!

# 394
  • софия
Таксата е 6лв на дете,работят от сутринта когато отвори училището ,но до колко незнам.

# 395
  • София
Моят син ще ходи на салабашев в събота 5.12 в училището му. Сам се записа. Той е втори клас. Дадоха им едни листове със задачи от старо състезание (май беше от 2005г). Задачите са цели 15 броя и с изключение на първата всичките са текстови. Според мен са доста трудни за 2ри клас. Повечето от тях изискват мислене и много внимателно прочитане на условието. Какво мислите? Някой от вас виждал ли ги е?

# 396
Моят син ще ходи на салабашев в събота 5.12 в училището му. Сам се записа. Той е втори клас. Дадоха им едни листове със задачи от старо състезание (май беше от 2005г). Задачите са цели 15 броя и с изключение на първата всичките са текстови. Според мен са доста трудни за 2ри клас. Повечето от тях изискват мислене и много внимателно прочитане на условието. Какво мислите? Някой от вас виждал ли ги е?

Нали знаете, че правилно прочетеното условие е половин решена задача. Wink

Задачите не са лесни,наистина. Нали за това се нарича състезание.За да се отличат най-добрите.

# 397

А ти какво очакваш на състезание по математика???

# 398
Ще се присъединя към ana и Някой си. Всяка задача изисква внимателно прочитане на условието. Как иначе можем да очакваме да бъде решена вярно? И какво означва това, че задачите изискват мислене? newsm78 Ами, естествено е да се мисли, когато се решават задачи. Виждала съм задачите за втори клас от 2005 година и от опит мога да кажа, че не са чак толкова трудни. Миналогодишните, например, бяха още по-хубави.  Laughing И да, задачите са 15, но пък децата имат 120 минути, за да се преборят с тях. Какво би казала за състезания като " Черноризец Храбър", на които 3 и 4 клас работят върху едни и същи задачи?
ana, вземи да обръснеш тая брада, че все се стряскам, като я видя.  Joy

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 10:21 от Анонимен

# 399
Немисленето е характерно за други видове препитване, основно в нашенското масово училище.

# 400
  • София
Ще се присъединя към ana и Някой си. Всяка задача изисква внимателно прочитане на условието. Как иначе можем да очакваме да бъде решена вярно? И какво означва това, че задачите изискват мислене? newsm78 Ами, естествено е да се мисли, когато се решават задачи. Виждала съм задачите за втори клас от 2005 година и от опит мога да кажа, че не са чак толкова трудни. Миналогодишните, например, бяха още по-хубави.  Laughing И да, задачите са 15, но пък децата имат 120 минути, за да се преборят с тях. Какво би казала за състезания като " Черноризец Храбър", на които 3 и 4 клас работят върху едни и същи задачи?
ana, вземи да обръснеш тая брада, че все се стряскам, като я видя.  Joy

10x за многото отговори Simple Smile

Във втори клас, засага поне, моя син учи събиране и изваждане на числата до 100 и нещо като ред на действията ама не точно. Решават предимно числови изрази, които не изискват мислене, а само сметки. Решават и много лесни текстови задачи от типа на А имал x ябълки , а Б имал у круши. Колко плода имали общо. Това също не изисква мислене (според мен поне). Simple Smile  В коледното състезание напр. повечето задачи от тоя тип и са много лесни.

Виждала съм задачите за втори клас от 2005 година и от опит мога да кажа, че не са чак толкова трудни.

ами те сами по себе си не са трудни, решими са. Моя син ги решава но по 2-3 наведнъж, (за повече нямаме време). Но с 15 такива задачи на един път съм сигурна, че няма да се справи. Въпроса не е колко часа имат за решаването на задачите,  а дали ще издържат да стоят толкова време съсредоточени (аз лично много се съмнявам)
Ясно е че това е състезание, не трябва задачите да са лесни - напротив даже.
Исках да чуя мнението и на други майки за това: какви са вашите очаквания за децата ви? Решавате ли допълнително задачи? Мислите ли че те ще се справят?

# 401
Ние вчера решавахме задачите от 2007 год на Иван Салабашев. Но аз лично се затрудних на някои задачи. Доста мислих и писах докато открия отговора на последната.
Някой има ли задачите от минали години? Имаме книжка с задачите от Коледните и Великденските състезания.

# 402
Stryper, виж в сайта на dideva.

# 403
Здравейте, вчера видях на вратата на 125-то СОУ, че Иван Салабашев и Коледното ще се проведат освен в СМГ и в 125-то. Крайните срокове, които е дала Маги меи не са верни. Срокът за записване за Салабашев е днес, а за Коледното е 09.12!

# 404
Благодаря- 2 майки ми писаха и вече имам задачите.

Огромни благодарности на dideva!

В 107 също ще се проведе Салабашев. Даже е едно от състезанията, които определят точките за класирането на края на годината. Записването беше до 30-ти.

Общи условия

Активация на акаунт