Обсебваща баба

• 17 635
  • 186
  •   1
Отговори
# 105
Толкова ли е трудно да се види:
баба е добра защото ми дава да си лягам късно/да ям шоколад/да си играя с всичко,което поискам.Мама не ми дава.Искам при баба.
Или всички вие сте възпитали 4 годишните си деца да не искат?

# 106
Китана, кое му е лошото , че детето се чувства добре?

Казах късно, което не значи ненормално късно.

Не ми изопачавайте думите.

Исках само да кажа, че тук детето трябва да се съобразява с братчето си, а там се съобразяват само с нея.

Това не ме прави лоша майка,нали?

И на мен ми се е случвало да пищи за баба си и да не иска у дома, но това не ме разстройва по никакъв начин.

Това не значи, че не ме обича мен.

Зрели хора сме и не мисля, че е в интерес на децата да се доказваме кой е по - по най и да се конкурираме с бабите.

Оххххх,уморих се да обяснявам Tired

# 107
stealflame ,Напълно те разбирам ,нашият случай е подобен..
Беше ми намекнато в една друга тема за двете "П"-та ,които ходели по жените ,но не смятам ,че е
редно аз да плача месеци наред в банята ,докъто свекърва ми се заключва с детето ми по стаите
и го облича в старите дрехи на баща му за да си представя ,че това е синът й.
Последното ми намерение е да се жалвам от свекърва си ,но дадох този пример за да си илюстрирам по-добре мисълта.
Има и баби ,които не са гледали децата си ,затова обсебват до задушаване внучетата в стремежа си да изживеят и наваксат пропуснатото ,а е престъпно за мен да се лишава една майка от майчинството й,на което има свещено право.
Разбирам авторката ,навярно нещо я е подразнило ,но тя подчертава ,че свекърва й е добра жена.
Съветът ми е да се изяснят ,докъто е време.

# 108
Мила Бамбина, само мога да ти съчувствам! Това чудо си е направо мания! Болестно състояние! Някъде вече бях писала и се извинявам, че се повтарям, но и мойто бившо свеки си мислеше, че е майка на сина ми. С лакти ме е избутвала да се докопа първа да го вземе от кошарката. После ми се извинява... /no comment/ уф като се сетя и.....
Това заболяване е лечимо.  Mr. Green Peace Малко помощ от страна на съпруга трябва само.

Толкова ли е трудно да се види:
баба е добра защото ми дава да си лягам късно/да ям шоколад/да си играя с всичко,което поискам.Мама не ми дава.Искам при баба.
Или всички вие сте възпитали 4 годишните си деца да не искат?
Хич не ми е трудно да повярвам, че това се случва, Китана.  Напротив! Но, ако се случва в семейството ми, го броя за моя и на съпруга ми грешка, защото позволяваме да се случва. Бабата в случая се разпростира дотам, докъдето й е позволено...  

# 109
К-А-М,поста ми не беше отправен точно към теб.
Но сега искам да попитам....то детето естествено,че се чувства добре,но редно ли е примерно да му се позволява да яде толкова шоколад,или да прекрачи забраната на майка си да си ляга в 23 ч?Самото тръшкане ,когато си тръгва от бабата и дядото показва ,че не иска да слуша майка си.Това е притеснително.На бабата й е лесно,нали няма да го гледа и възпитава тя...

Luna,явно в случая на авторката,мъжката страна не е приела насериозно нещата.Защо при нас няма такъв проблем с бабата?Защото мъжа ми знае,че ако иска да сме семейство,трябва да ни защитава,дори ако това се отнася за собствените му родители.

Бамбина,и ти съчувствам,и те обвинявам малко.Защо го допускаш?Как ще позволиш свекърва ти да се заключва с детето по стаите? Shocked

# 110

...
Luna,явно в случая на авторката,мъжката страна не е приела насериозно нещата.Защо при нас няма такъв проблем с бабата?Защото мъжа ми знае,че ако иска да сме семейство,трябва да ни защитава,дори ако това се отнася за собствените му родители.

...
За мен това е основен момент.   bouquet ...

# 111
Обвинявай ме ,с право!
За убиване съм.
По няколко причини го позволих-защото тя се обиждаше ,сърдеше ,не исках да я засегна ,исках
да засвидетелствам уважение ,исках да бъда добра към майката на любимият мъж.
А то какво стана..не мразя свекърва ми ,но съм се плашила от поведението й.
Нормално ли е да пазиш като обезумяла орлица едно новородено от собствената му майка?
Вярвайте ми ,сърцето ми би преливало от радост да видя една всеотдайна баба насреща.
Да мога да разчитам за помощ на нея ,да дойде с усмивка и да донесе някакво малко
подаръче на детенцето-какво друго е нужно за да се поддържат едни нормални човешки взаимоотношения?!

# 112
Бaмбина твоята свекърва има психически проблем.
Авторката на темата къде е споменавала ,че на детето се дава прекалено много шоколад или че ляга посреднощ.Проблема и е ,че откакто е родила второто дете синът и се е привързал много към баба си всякакви други интерпретации са излишни .

# 113
Но проблема не е в детето. От една година,откакто родих второто ни дете тя се опитва да се изявява като майка на сина ми,а не като негова баба.
Ето това е проблемът на авторката според мен.

# 114
Но проблема не е в детето. От една година,откакто родих второто ни дете тя се опитва да се изявява като майка на сина ми,а не като негова баба.

Синът ми,който е на 3.6 години изпитва ужасна привързаност към моята свекърва. Но проблема не е в детето.......
Да не пропускаме и предното изречение.

# 115
Нормално ли е да пазиш като обезумяла орлица едно новородено от собствената му майка?

Точно за такова поведение говорех и аз. Баба, която се изживява като майка. На когото не му се е случвало да се сблъска с това явление, може много да говори как родителите са виновни за всичко  Crazy
Бебето като се разреве - тича, ще се пребие по стълбите, само и само да види какво ставало, не че родителите му не са при него. Стане ли час за къпане - първа цъфва тя да я свърши тази работа. Виси ти на главта докато кърмиш и само чака да се нахрани, за да го задърпа тя да го уригва и т.н. И най-добронамерената майка ще се вбеси от такова нещо и единствено острата забележка, придружена с предупреждение, че до детето няма да се доближава лекува този унес. Някои наистина откачат напълно като станат баби, но ако на тях се разчита за безплатно гледане на детето - нищо не може да се направи.
Свекървата на сестра ми е точно от типа бабички, които искат те да гледат внучето, защото не си е гледала родните деца. Постоянно го намеква, постоянно говори уж на детето, но така че майка му да чуе. Разбира се, сложена е на мястото й и контактите с детето са под контрол. На каквото си постелеш, на такова ще легнеш  Mr. Green

# 116

Синът ми,който е на 3.6 години изпитва ужасна привързаност към моята свекърва. Но проблема не е в детето.......Да не пропускаме и предното изречение.
Тук ,според мен авторката е искала да каже,че причината е в свекървата.Наистина детето не е виновно с нищо.

# 117
Има и още нещо ,защо пък детето ще плаче и няма да иска да се върне при мама ,тати и бебето?
Кое провокира отрицателната му реакция?
И мен са ме гледали баби ,безкрайно добри с мен ,но винаги очаквах с нетърпение появата на
родителите ми.Имам доста ранни спомени ,но никога не съм ревала от раздялата с бабите.
Главно за майка си тъгувах-и при тях и в градината.

# 118
Не е! Също не е нормално бабата да вика на внучето си "сине"!
Също не е нормално тя да ревнува от мен внука си и да се състезава за вниманието му! Също не е нормално да се сърди, че искам той да прекарва повече време с мен, а не с нея! Също не е нормално да го завива с оръфаните стари одеала на татко му Sick и после да ми се цупи, че съм ги приготвила за хвърляне!
Също не е нормално да ми казва, че му приготвям нездравословна храна, а в същия момент нейната има 3 пръста лой отгоре!
Също не е нормално да избива комплексите си чрез моето дете заради това, че й липсват години възпитание с нейните собствени деца /и това не е само мое мнение/.... АААА НЕЕЕЕ!
С две думи радвам се, че се отървах и спасих детето си от такава "бабина грижа". Благодаря съм за нея! #Cussing out
Бамбина, защо не се разберете с таткото първо и после - атака срещу бабата! Та тя е луда!!! И ще подлуди и вас! Пък не е маловажно, че чакате и второ дете /живо и здраво да е/. Представи си какво ще стане като се появи на бял свят.......... smile3544 

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 14:29 от stealflame

# 119
Ние отдавна се изяснихме и то по инициатива на мъжът ми.
Разбира се, имам притеснения относно второто дете ,но смятам
да парирам майчинските изблици в зародиш този път(ако се проявят).
Затова съветвам авторката ,ако нещо я тревожи да не чака бабата да се усети ,а да
разговаря с нея очи в очи.По думите й е разбрана жена.
Или да помисли за вариант с детска градина ,все пак едно дете на 3.6 години има нужда от
социални контакти с други деца ,от връстници с които да играе ,да учи нови неща и т.н.
Не само бабите да се чудят как да се съревновават за вниманието му ,играейки по
свирката му и угаждайки му всячески.

Общи условия

Активация на акаунт