Обсебваща баба

• 17 624
  • 186
  •   1
Отговори
# 120
И аз се зачудих, какво ще накара едно дете да реве, за да седи при баба си и няма да има желание да се прибира у дома с родителите си?
Май бабата е прекалила с грижата и е загубила представа за бабинството.
Аз бих била против подобен контакт. Бабата е баба, а не майка.
Ако усетя, че по някакъв начин бабата настройва детето ми срещу мен изобщо няма да се двоумя, а  просто спирам контакта и край, пък да си мисли кой каквото иска.
И изобщо не виждам нищо лошо в това една майка да ревнува детето си.

# 121
И аз се зачудих, какво ще накара едно дете да реве, за да седи при баба си и няма да има желание да се прибира у дома с родителите си?
Май бабата е прекалила с грижата и е загубила представа за бабинството.

Или майката е прекалила с крясъците, забраните и правилата и е загубила представа за майчинството?  Mr. Green
Това, което прави бабите и дядовците любими е, че имат повече време и желание да изслушват детето, да играят с него, да се забавляват, защото възпитанието е поверено на родителите му. Колкото и да е тъжно за въпросните родители, това са фактите.
Затова и внуците са по-обичани от собствените деца - защото друг носи отговорността за възпитанието и бъдещето им, докато бабите и дядовците са свободни просто да ги обичат.
И все пак, когато детето падне и се удари, отива, плачейки, при майка си, нали?  Wink Laughing

# 122
Случаите, които разказвате вие са много различни от описания от авторката. А случая на Бамбина мен би ме изплашил много. Може би, има наистина обсебващи баби, но тук според мен не е така. Защо детето не иска при мама и тати? Това е въпрос с много възможни отговори. Може вината да е в бабата (в което точно тук, се съмнявам), може вината да е в ревността от бебето и чувството че мама вече не е само негова. Може по-малкото внимание у дома и пълното такова при баба, да е причината. Може да е много неща. Във всеки случай не смятам, че трябва да има наказани за това, а трябва да се търси причината. Как точно се определи в този случай, че бабата е забравила мястото си?
Дъщеря ми обича много да ходи в баба си. Стои по няколко дни и не иска да се прибира. Разбирам я. В къщи, покрай лудориите на малката съм малко по-изнервена. Не може по цял ден да сме навън. Не мога да и дам цялото си внимание, защото в момента малката има по- голяма нужда, чисто физическа. Нормално е баба да разрешава малко повечко, да е по-търпелива и спокойна, да отделя повече внимание. При баба си, дъщеря ми просто се чувства по-свободна. Миналата седмица ходиха на реката, хванаха попови лъжички и ги гледаха в леген Simple Smile Аз не бих се съгласила. И много подобни нещица. Не ми е криво, не се сърдя и не ревнувам. Всичко е в границите на нормалното.

# 123
Китана, това за шоколада и късното лягане може да се изясни в разговор с бабата.

Не мисля, че най - добрият начин е да се спрат контактите или да се ограничат.

За децата е важно ( повтарям го за незнам си кой път), грижата, вниманието и обичта.

Повярвайте ми, едва ли у него ще оставят отпечатък броят на изядените шоколади.

Не!

Децета трябва да са щастливи и колкото повече има топлинка и любов лъм тях, толкова по - добре.

# 124
Абе.....
да Фане па да го и накърми бабата. И това сме чели.
ДА изземваш фунциите е тъпо, та чак вдлъбнато.Глезели били....чак в такава степен си е болестно състояние.Аз , в детството си никога не съм ревяла за баба си, а за майка си, нищо, че беше доста строга и баба ми ми разрешаваше.Та този факт ми е пресилен.Както и моите деца, може да обичат баба си и тя да ги глези, ама не плачат за нея, а за мен вечер.
Ама броят на изядените шоколади друго оставя.....

# 125
Как` Сийка, когато си права, си права. Вярно, че родителите (тук включвам и себе си) и те малко се оливат в забраните и правилата, ама това е то да си родител, не е лесно!

# 126
Разбира се, че ще забраня някои неща, а бабата би било редно да се съобрази, а не да подкопава с ...ела бабе, баба яоколадче ще му даде и две и три, нищо, че мама не дава.

# 127
Аз пак, като тъпо същество да попитам. Как точно, бабата иззема функциите на майката?

# 128
Конкретно в Описаните Тук случаи няма да изброявам, достатъчно видно е.Не във всички, разбира се.
Ще ти дам пример друг обаче, и той си се вписва в така разрастналата се тема:
Идва бабата още в 6.00 сутринта е пред вратата на родилката и чука с идеята да влиза да го гледа.Всички спят, съпругът-също, той е по гащи съответно, ще става за работа.Влиза и започва да нарежда-направи млякото, приготви го да е готово, да нахраня.След това ми донеси водата.След това я ходи изглади.Държи само тя детето, не го дава в ръцете на майката, когато детето заспи, разбира се слага в леглото, когато е будно-държи тя и тя храни.Това ако не е изземване на фунции, здраве му кажи.
И не е изключение, никак даже подобно поведение.Ако не се пререже в началото-прераства до заключване по стаите. ooooh!

# 129
Пенелопа, не изключвам подобни индивиди. Питам за случая на авторката. А в описания от теб случай, вината на кого е според теб? Не е ли на родителите?
Едно " Майко (или както се нарича бабата), ако искаш да ми помогнеш, приготви млякото и ми го донеси да си нахраня бебето, после трябва да се изглади. ТИ ми помогни в домакинството, аз ще си гледам бебето. И моля те, утре ела след 8.30 ч., защото искам да се понаспя и да си изпия кафето спокойно." би свършило работа.  Simple SmileГоворим за случай с баба психически здрава. Другото не го коментирам.

# 130
Офф, не дочете ли до край поста ми...там се крие последното ми изречение Tired
Ще се самоцитирам, за да не те затрудня особено:
"...Ако не се пререже в началото-прераства до заключване по стаите. ..."
А това с какъв точно Разговор/Думи ще стане, си е личен избор, характер и пр.

# 131
Разбира се, че ще забраня някои неща, а бабата би било редно да се съобрази, а не да подкопава с ...ела бабе, баба яоколадче ще му даде и две и три, нищо, че мама не дава.
много точно
пък после мама що бръчки имала Laughing

# 132
Все пак говорим принципно, тук размахвани  идеи кое е и кое не е обсебване-не сме свидетели-не знаем.Аз говоря за наистина крайни вариации по темата, които наистина съществуват.И е напълно възможно от едното шоколадче да се тръгне.

# 133
Не, не ме затрудняваш, прочетох, обаче ти продължаваш да разглеждаш въпроса комплексно, а не конкретно.  Tired Както и повечето в темата.
Даа, писахме едновременно.

# 134
Да, нормално е след Н броя страници такава тема да завие на някъде.И да преминем към общото, а не да търсим конкретиката, защото, пак повтарям-не съм там и не съм видяла.Може и да е, може и да не е поднесено адекватно, може да е спестено, може да е доукрасено всичко, поднесено тук.Затова-общото, защото конкретното-е мъгла.

Общи условия

Активация на акаунт