Обсебваща баба

• 17 640
  • 186
  •   1
Отговори
# 30
И при мен е абсолютно същото,като при K-A-M.
Като малка не плачех за мама,а за баба.
Мен баба ме гледаше.Сега моето дете
го гледа майка ми.Няма вечер преди да си
легне да не обърне устичката надолу питайки
"Къде е баба Дети".
Изобщо не виждам какъв е проблемът детето да е
привързано за баба си?!

# 31
Хубаво, щом проблемът е в това, че бабата взема решения за децата без да ги съгласува предварително с вас като родители, то може много лесно да го разрешите в един откровен разговор с нея. Щом казваш, че е добра жена, лесно ще изясните нещата и за в бъдеще тя ще се старае да се съобразява с изискванията ви.
Според мен обаче, да редуцираш умишлено срещите на детето с бабата не е правилната реакция в случая. Така 'наказваш' и двамата, заради това, че забележките ти по отношение на отглеждането на детето остават недоизказани.

# 32
Разбирам какво искаш да кажеш.Разбирам и теб.
Освен да ограничите срещите и да дадеш на бабата да разбере ,че е само баба,а не майка на детето,друго не мога да те посъветвам.А,и да престанеш да се дразниш,защото нервите ще ти дойдат вповече и ще изгубиш "битката" още преди да е започнала.
Има и друго,обаче.Ако ограничиш срещите до веднъж-два пъти седмично,може да постигнеш обратен ефект-детето ти да реве още повече за нея.

Ако бях на твое място отдавна да съм дала на свекървата да разбере точно какво НЕ трябва да дава на детето.Тя и моята се опитва като е вкъщи да подкупва детето с шоколади.С тая разлика,че ние имаме проблеми с кожата и сме мънички-когато й даде торта "гараш",тя нямаше още две годинки.Всичко хубаво,ама моето дете не се подкупва толкова лесно (все още) и въпреки всичко бягаше от нея с рев.Дадох й да разбере какво не ми е приятно и че ще види малката през крив макарон,ако продължи да не зачита мнението ми относно храненето на детето и като че ли се поуспокоиха малко нещата.Сега като дойде на гости на края на месеца (не е виждала малката почти година)ще видим какво има да се случва.Не вярвам да почне пак да ми се меси,защото това ще е последната капка в чашата на моето търпение.Не съм от тези,които си мълчат.Всъщност,мога и да мълча,но тогава направо действам,и е по-лошо. Mr. Green

# 33
Искам само да уточня, че майка ми не е пенсионерка, работи и я взема, когато има възможност.

От половин година детето не е на градина, а с малкия имат 2г.4м разлика Crazy

Мъжът ми работи на две места и общо взето с домакинството се справям сама.

Това ще рече, че колкото и да искам да отделям време само на децата ми се налага да готвя, чистя....и последният да затвори вратата ooooh!

Дъщеря ми, да е жива и здрава е много палава и ако изляза с двете на разходка, ставам разногледа, защото всяко дете си иска своето.

Когато е при майка ми обаче,се отделя внимание единствено и само на нея.

Е, кому е нужно да избеснявам, че иска при баба си като всички са добре?

# 34
Аз също виждам проблем и то в това, че се делят децата. Тя обръща голямо внимание на голямото, докато ти явно си заета повече с малкото. Някой беше дал хубав съвет - давай й ги и двете или само малкото, не само голямото. То може да чувства ревност от появата на бебето и затова да се привързва толкова към баба си.

# 35
Трещерица, не знам към кого е съветът ти, но ще отговоря.

Наистина момента на ревност го има, но е нормално.

Със сестра ми имаме 10 гд разлика и помня, че ревнувах като се роди, а какво остава за малки деца.

Двете не мога да ги дам на майка ми. Не и на този етап.

Първо, трудно се  гледат, тя не е първа младост все пак.

Второ, за разлика от кака си, малкия е силно привързан към мен и не остава повече от час при никой, дори с баща си Laughing

# 36
Аз също виждам проблем и то в това, че се делят децата. Тя обръща голямо внимание на голямото, докато ти явно си заета повече с малкото. Някой беше дал хубав съвет - давай й ги и двете или само малкото, не само голямото. То може да чувства ревност от появата на бебето и затова да се привързва толкова към баба си.
Обръща внимание на по-голямото,може би защото не й се занимава с повечето грижи около малкото. Thinking

# 37
Господи,колко много такива случаи има. Не съм се карала до момента с нея,но това не ми пречи да й се ядосвам. Истината е,че синът ми наистина се привързва повече към нея,отколкото към мен. Много ме боли,но ще проявя отново от моето търпение и просто ще огранича посещенията до веднъж-два пъти седмично.
Тъпа изяждаща ревност.
То може да чувства ревност от появата на бебето и затова да се привързва толкова към баба си.
В това може да има истина.
Не отрязвай контактите едва ли ще е положителен резултата.

# 38
А не е ли нормално една майка да ревнува детето си ? Thinking А,забравих СССФ(Синдрома на СредноСтатистическата Форумка),която е толкова извисена духовно....

# 39

Обръща внимание на по-голямото,може би защото не й се занимава с повечето грижи около малкото. Thinking

Много е възможно да е така. Но е баба и на малкото.

КАМ, с майка ми имахме разногласия по тази причина - не можела да ги гледа двете, но аз много държа да не се делят. Може да ги взима едно по едно, но не само едното. От друга страна - за мен дали съм с едно или с двете няма особена разлика. Т.е. взимането само на едното не ми е помощ.

# 40
А не е ли нормално една майка да ревнува детето си ? Thinking А,забравих СССФ(Синдрома на СредноСтатистическата Форумка),която е толкова извисена духовно....
Да и след време е нормално да влезе в ДиС като оплювана свекърва/тъща.
Ако почна да следя и да преценявам какво и как всеки път като малкия каже "искам при баба Сиси" или не иска да си тръгне с мен щот със свекър ми имали "важна" работа къде ще му отида края.Предпочитам да съм духовно извисена по -лесно ми е. Laughing

# 41
Не съм съгласна , че няма разлика като не са и двете при баба си Stop

# 42
Цялата работа е там, че авторката не разговаря за проблема  открито и директно със свекървата. Сигурна съм, че един такъв разговор ще я успокои доста и ще притъпи част от притесненията и недоволството и. Вместо това тя мислено се ядосва на бабата и крои планове да ограничи мълчешком срещите и с детето.

# 43
Нападнахте жената,но явно не сте изпадали в ситуация,когато прибирайки детето от гости в баба му,то пищи и не иска при теб.И да премълчиш пак ще те заболи.Била съм в такава ситуация-две деца с малка разлика,свекърва ми нулев интерес към малкия и обсебване на голямата.Минаха години и разбрах какво се е говорило и случвало тогава.Подкупване със сладкиши/дъщеря ми е предразположена към диабет/,никакви забрани за каквото и да е (не съм съгласна,че може да се позволява всичко-опасно е и не е възпитателно) и черешката на тортата-оплюване на майката от страна на бабата...чак не ми се влиза в подробности..Така ,че майчета не забравяйте ,че няма само бяло и черно-има доста нюанси м/у двата цвята.Разбира се,че децата пораствайки осъзнават много неща и гледат трезво на нещата,но едно малко дете е доста по-лесно да се настрои с/у майката и да се подкупи.

# 44
Китана,мъжът си ревнувам.
Обаче детето си не мога да ревнувам.
Напротив радва ме вниманието и обичта
към нея.

Общи условия

Активация на акаунт