Отговори
# 195
yani4ka_83, благодаря, че попита  Hug От вчера се опитвам да си набавям магнезий с храната, а вечер пия по 1 прахче Диаспорал (взех си 10 от БГ, но те вече привършват). Засега ефектът е незадоволителен, контракциите продължават, само дето са малко по-слаби сутрин. Ще потърся магнезий на таблетки в аптеките, то е хранителна добавка, предполагам няма да се различава съществено от тези, дето изписват в БГ  newsm12 А твоят проблем ми е странно, че не се решава като си оставяш краката да почиват на високо... Да не би да ти е по-големичко коремчето? Чувала съм, че от тежестта може да се наруши кръвопотокът към крайниците и затова препоръчват коланите за бременни. Ако продължи да те боли, виж се с док  smile3503
miraluba, ако ти слушаш музика на слушалки, ме съмнява, че бебчето ще чуе  Thinking, но ако сложиш слушалките на корема, е твърде вероятно  Party elvireste, довери се на док, стискам палци, всичко да е наред  newsm10
Мен ме е хванала шопинг манията тия дни и докато не си купя нещо май няма да се успокоя  Blush Хвърлила съм око сега на едни обувки (като не харесах бременни дънки) и сигурно няма да ги мисля дълго  smile3508

# 196
Здравейте мамчета! Ще се радвам да се присъединя към веселата ноемврийска компания.....

Алиса добре дошла Hug Леко бременеене и здраво бебче през Ноември  Wink Само незнам кой ти каза че тук сме се събрали весела компания..да ти кажа тук сме такива усойници..само се хапеме,караме се непрекъснато...ама щом си решила да се включиш...То самата аз съм една от най заядливите ама...няма да те закачам като си нова...
 Mr. Green Добре деееее майтапя сееееее,тук сме такива готини мацки.Чак да ти се иска все във форума да стоиш то не ти се излиза. Mr. Green Обастановката е семейна Hug

Янечек аз съм с Мегалан от 2 години,и съм много доволна от тях.Найстина не съм имала проблем изобщо,тези дни като гърмеше и светкаше всичко си беше ок Peace Няма да съжаляваш Wink

Петя снимките са мнго хубави,браво за пътешествието дето сте си направили...много хубаво.Важното е че си се чувствала добре Peace А такива пътешествия винаги се отразяват добре на душичката...зареждат те с енергия Wink

elvireste споко щом лекарката ти е казала че не е страшно.Аз нищо незнам по въпроса,но не се задълбочавай в лоши мисли че то човешкия мозък..усмихни сееее Mr. Green Hug

Яничка край изкара си боя ...е може ли цял ден да ми лежиш вместо да свършиш някоя работа...да пометеш,да изпереш,да сготвиш...ама си мързелана... Hug Joy Mr. Green Майтапчеееееее споко бре човек,никой не е казал че трябва да си нон-стоп на компито като си пуснала темата и да следиш-къде,какво,защо...Я се усмихни и хич не му мисли,хубава песен си пусни и душата отпусни  Mr. Green

Да питам кой мами ще ходят утре на лекцията на 9 месеца в ЦУМ? Ако искате да се срещнем на главния вход в 10ч. ?

# 197
Здравейте! wavey

Нея, според мен пътуването по време на бременност не е опасно, стига шофьорът да кара разумно, че да не те притеснява пътят, дупките (заради вибрациите не са благоприятни) са неизбежни в милата Родина  travel, също е добре да се правят чести почивки - да се разтъпчеш и смениш позиция. Слагай колана под коремчето, за да се пази и бебечето! Почивката в планината ще ти се отрази чудесно!  Дишай с пълни дробове планински въздух! Дори чожеш сутрин да си правиш упражнения за дишане!  jump

Околоплодните води, Елвиресте, се формират до края на бременността. Това, че в този срок от твоята бременност лекарят ти е видял на ехограф по-малко околоплодна течност, не означава, че има проблем! Не бива да се тревожиш за това!

Контракциите - момичета, аз знам, че представляват неболезнено втвърдяване на корема, което отминава при почивка или топъл душ. Само, ако са болезнени се взима спазмолитик. Тези, които са влезли в седми месец - вече започват подготвителните контракций (тези, неболезнените) и това не бива да ви притеснява! Пийте си магнезия, който са ви предписали, почивайте, не се натоварвайте - емоционално и психически. За вдигане на тежко и дума да не става! Пазарувайте с друг човек!
Само дето аз имам едни болкови усещания ниско долу и не зная контракция ли е това или спазъм от труги тъкани? То като е първа бременност и малко ми е трудно да се ориентирам в усета ... Ще си взема магнезий, че до сега не ми изписаха, а и нямаше нужда, че да видим как ще се повлияе.

Комикс, мила, днес как е твоето коте? Май днес минават великите седем дни?! Дано да пишеш утре, че всичко е ок!  Flowers Four Leaf Clover

# 198
  • в ябълковата градина
Здравейте и от мен!
Днес правих големи разходки.
Купих първите неща за бебето.  Grinning

# 199
zlitova,
магнезий има най-много в какаото, така че черен шоколад с голямо съдържание на какао е най-добрият източник ако искаш да си го набавяш с храната.
Аз пия Нутримаг - хранителна добавка е, произвежда се в Германия. Една таблетка, съдържаща 140 мг магнезий от тях се равнява на 4 магнерота, на мен ми действа много добре.

# 200
  • София
Радост 24: Добре съм, днес имах много натоварващ ден.  Няма да обяснявам с подробностти много съм изморена. Моят доки излиза в отпуск и няма кой да ме наблюдава и издава болничен. Препрати ме при л.лекар, която каза, че е абсурд да ми издаде болничен защото не се водя при нея. Накратко събраха се 7 дами - две гинеколожки., ЛКК комисия които ми обясняваха, че докторът който ме наблюдава задължително трябва да има заместник, защото ако се случи нещо, когато той отсъства кой носи отговорност?..и за здравето ми и за бебето ми. Не издържах и със сълзи на очите  го набрах (той пък взе че веднага вдигна)  връчих тел. на шефката на тамошната ЛКК комисия. Боже какъв спор ooooh! накрая той не издържа и каза ядосан: "Докато ме няма да ходи на частен доктор, да си плаща за болничен или да излезе в неплатен отпуск, аз заместник нямам".. и затвори. Продължението е че се махам от него по ред причини. Първо когато има много пациенти мен поне ме претупва, второ кръвно не ми е мерил и вагинален и секрет не ми е вземал никога и трето трябва да го подсещам за повечето неща. Документи се надявам да си взема в Понеделник защото днес не ми ги даде, не му беше приятно но и на мен не ми е приятна тази ситуация. Сега съм спокойна, напазарувах храна за месеца, пийнах кафенце с една сладурана с голяма пупа и реших да си споделя неволите с вас моите мами - сладурани. Hug Утре ще пиша как е минало изследването, покрай тези емоций спрях да се тревожа Embarassedтолкова много.

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 21:08 от Кики - cicico

# 201
Леле, Кики! Поредният абсурд! Това с твоя лекар е невероятно! Не може да не ти е направил за тези шест месеца (а може и повече да се при теб не помня) изследване на влагалищен секрет! И как може така да нехае! Това е подсъдимо! Дано да си намериш някой свестен, че поне до края да си спокойна.

Не знам дали само на мен така ми изглежда, но като се замисля до края на беременността не останало време! септември, октомври ... че и някои от нас може още октомври да се похвалят! Малеее ...  Shocked

# 202
Днес попаднах на информация във 24 часа за Болница Шейново и за 24 бебенца, които са се родили ... Между тях е и едно момиченце 800 гр. което в момента е в кувьоз и наддавало и се оправяло добре  Simple Smile  newsm78 Това да не е нашата Борислава?!? Някой знае ли къде е родила Комикс  Simple Smile

# 203
Кло, не беше ли казала, че точно в Шейново? Мисля дори, че там бе решила първоначално, та и окончателно там е родила ... Дано не се бъркам, защото, ако е така, това е чудесно!

# 204
# 205
Уф! Тази вечер ядох като за двама! То вярно, че съм бременна, но се чувствам като кит! Как ще спя нощес не ми стига ума!

# 206
Ей, дано е куклата на Комиксчето, пу ,пу Praynig Hug Дано скоро се появи с добри новини  bouquet

sunflower-mv , и аз охолно се наядох преди малко Crazy, даже мисля малко по-късно да ям и диня Embarassed , и без това нощно време ставам по 3-4 пъти до вц-то, та не ми прави впечатление Mr. Green  Whistling

# 207
Praynig Да вярваме да лекарите тогава в Шейново и да стискаме палци за слънчицето Бориславка всичко да е наред и скоро да видим снимки от изписването и  Heart Eyes  bouquet

Оф  sunflower-mv и аз се чувствам като кит ... ама си хапвам особенно плодове много ...

Янечек - значи да почвам да ям черен шоколад, не знаех че има магнезий, но да ти кажа по ме устройва от лекарствата ... Нещо не им вярвам  newsm78, макар че ще продължавам да ги пия  Mr. Green Mr. Green

Кики - cicico - тя и мойта нещо не го вдига този телефон  newsm78 да не е отпрашила за морето и тя ... нали е сезона на отпуските  Twisted Evil Надявам се аз да съм добре ... пък все някога отпуската и ще свърши, че къде ще търся доктор за болнични, ако се наложи  newsm78, защото и личната толкова я познавам  Mr. Green виждала съм я при записването при нея и като ми даде направление за гинеколог за бебо  Twisted Evil

# 208
Момичета нашата принцеска Борислава е в Медицинска академия.Но тя е силна и ще се справи вярвам в това Praynig

# 209
О,ясно, няма значение, продължаваме да стискаме палци да се пребори бебешочето Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт