Август, слънце и море, а МАРТенчето все расте, расте... (7)

• 10 066
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
здравейте и от мен!рядко пиша,но пък ви чета редовно,та исках да споделя че аз лично почнах да се мажа с едно олио за бременни на хип(пюретата)и съм мн доволна,доста е гъсто,попива добре и най-важното не ми се гади от миризмата,и е мн приятно Grinningе това,от мен,просто се въодушевих и исках да ви кажа Grinning

# 91
Слънцезащитните продукти трябва да са с фактор 50+ .За мами като нас в началните месеци не се препоръчва печене на коремчето.Бебчо сега все още няма собствена охладителна система.Пазете се от слънцето максимално , защото хиперпигментациите са гадно нещо , чистят се трудно и скъпо. За спрейните форми п/в насекоми не мога да кажа нищо , но има такива за бебета от 0+ месеца , та тях няма проблем да ползвате според мен.Дано съм била полезна  Hug

# 92
Леле много сте били активни днес следобед...

Да кажа по повод водата, като отидох при лекарката вчера с ниското кръвно и припадъците и тя изрично ми каза минимум 2 л течности на ден, за предпочитане вода.

За пазаруването - смятам всичко сама да си купя. Обожавам да пазарувам, няма по-голям кеф от това да избираш дрехи и джаджи за бебе. Голяма съм егоистка в тази насока и няма на никого да отстъпя това удоволствие!  hahaha

# 93
Tink , аз съм същата  Laughing Всичко ще си подготвя сама , а на бабите ще оставя само да изперат и изгладят дрешките  Laughing Таткото пък ще сглоби каквото е нужно , преди да се приберем от болницата живот и здраве  Praynig .Все пак мисля да съм направила подробен списък към 7 месец и пазара да стане в края на 8.

# 94
Аз също обичам всичко сама да си взимам.Първия път бях купила , изпрала и подредила всичко още в 8мия месец и сега пак ще направя същото сигурно.

# 95
Аз в това отношение съм доста суеверна и съм сигурна, че няма да посмея да купя каквото и да било.
Въпреки, че като всяка жена обожавам да пазарувам.
Живот и здраве ще пазарувам, когато всичко мине успешно.

# 96
карамел,
колко вода пиеш на ден? аз пия средно по 4 литра от години и ще се радвам да намеря някой, който пие повече вода от мен  Simple Smile

Кажете ми, момичета, вас "тресат ли ви нервите"? аз направо полудявам, постоянно ми се крещи или плаче. Днес независимо от добрите новини от доктора пак цял ден плаках за глупости, толкова плаках, че чак коремът ме заболя, а не мога дори да се сетя каква точно беше причината. може би все пак и безсънието ми влияе зле, но ако не се укротя скоро може и да ме изгонят и от работа, и от вкъщи  #Cussing out, направо не се живее с мен Embarassed
миличка, спокойно виновни за това са хормоните. Обикновенно след третития месец минавало  newsm17

# 97
А по отношение на пазаруването на мен още сега ми се ще да купуваме разни неща, просто....

Момичета един въпрос аз бях на лекар на 27.07 и сега имам час на 28.08. Вие ходите ли по-често от един месец или през такъв интервал да го гледат бебока?

# 98
ahoney
чак сега виждам въпроса ти.
С теб сме си направо от една порода  Laughing И аз пия горе-долу по толкова, плюс-минус естествено. А и наче нерви не ме тресат, ама как рева на филми, направо....  ooooh!

Tasty0703
аз мисля, че веднъж месечно е нормално.
Аз ходя по-честичко, но не съм критерий, защото съм малко проблемна.

# 99
  • Burgas
Добро утро,докато ви изчета то обяд ще стане,за водата пия около 1,5-2л на ден,но и преди толкова си пиех.
За пазаруването,като вляза в 7я месец ще купя нещата нужни за болницата,нищо друго,като се роди живот и здраве ще купя другите необходими неща,кошара няма да купувам имам от каката напълно здрава и дрехи много няма да купувам,само количка и останалите атрибути-шишета,биберони,сапуни,шампоани и такива работи.
На консултация се ходи всеки месец по един път,ако няма проблеми.
На мен 2-3 дена не ми се гадеше,но тази сутрин пак ми е зле Sick
И на мен ми много нервно,май е от това гадене.

# 100
  • Burgas
Сега разглеждах 1ва страница и видях че някои момичета не са писали откъде са,за това искам да попитам имали други от Бургас?

# 101
Видях, че и аз май не съм казала от къде съм - София Simple Smile

# 102
Някоя от вас ще си следи ли бременността едновременно по ЗК и на частно? Аз бях днес при личната лекарка, казах и че ходя на частно, но ако има по-скъпи изследвания, които трябва да се правят искам да си ги пусна по ЗК, все пак плащам осигуровки. Тя ми издаде направление да се запиша при гинеколог по ЗК, защото само така можело да си правя изследвания и да ми издават болнични евентуално, ако реша.
И се чудя в тази връзка, ще имам ли проблем, ако кажа на лекаря по ЗК, че ходя и при друг. Нямам нищо против да ми мери корема и килограмите, но честно казано гинекологичните прегледи предпочитам да ми ги прави само моя си лекар. От друга страна не знам този по ЗК да не почне да ми прави някакви проблеми, ако реши, че не му се доверя като специалист или нещо такова, например да ми отказва болнични или нещо такова. Извинявайте ако задавам много тъпи въпроси, но имам минимален опит със здравната ни система, ходя предимно на частно.

За периода на прегледите, аз имам интервал от около 40 дни между първи и втория. По нататък мисля, че са 1 път месечно.

# 103
Аз ще ходя на платен абонамент при една докторка от Тина киркова. Не се притеснявам за по-скъпи или по-евтини изследвания защото абонамента ми включва всички изследвания и ехографи, без ФМ. На мен докторката ми каза от момента в който тя ме запише в ЖК, тя ще ми издава болнични и затова мисля че няма за какво да се притесняваш. Всъщност незнам какво разбирах под "На частно" . Аз мисля въобще да не се записвам на лекар по ЗК, защото е безсмислено според мен. В рамките на абонамента ми поемат всичко.

# 104
Арлина
аз също не смятам да се записвам на ЖК и си ходя при моя гинеколог.
Личната лекарка обаче онзи ден изхаби доста сили да ме убеждава, че трябва да се запиша на ЖК, защото после съм щяла да имам проблеми като родя.В какво се изразяват проблемите, така и не разбрах, но аз твърдо не искам да ходя в ЖК.
Иначе реда за изледванията наистина е такъв - назначават се от гинеколога в ЖК, но на мен лично онзи ден личната ми даде направления за изследванията след като категорично отказах да се запиша на ЖК.

Общи условия

Активация на акаунт