Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 2

• 20 101
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
нужна ми е помощ с летен вирус и температура

аз също пих парацетамол. даже при мен толкова дълго се задържа вируса, че лекарката предложи антибиотик, най - безобидния - Оспамокс, защото и вируса да си движе из тялото не е хубаво за бебето. иначе и гърлото ме болеше - хомеожен, за носа - някакви капки с 1% ксолометазолин и биопарокс, за кашлицата - хомеопатичен сироп с бръшлкян - Проспан.
надявам се да съм била полезна  Hug

# 196
  • ул. "Мечтание"
Леле, шъ ма убият тия лекари!  ooooh! Оспамокс бил най-безобидния антибиотик!  Joy Вицове!

# 197
  • Пловдив
Леле, шъ ма убият тия лекари!  ooooh! Оспамокс бил най-безобидния антибиотик!  Joy Вицове!

Може ли по - подробно обяснение, защото явно не сте съгласна...

# 198
По принип безобиден антибиотик няма, но когато се налага, лекарите преценяват кой е най- подходящ за случая, и кой е с най- малък риск за плода.

# 199
  • ул. "Мечтание"

Може ли по - подробно обяснение, защото явно не сте съгласна...

Има антибиотици, които могат да се приемат от бременни и кърмачки, Оспамокс със сигурност не е сред тях!

# 200
  • София
xelita надявам се да не го приемеш лично, защото не е, но как точно определиха оспамокса и биопарокса като най-леки и подходящи АБ за твоя вирус?
взеха ли ти секрет от носа или гърлото за микробиология или при прегледа "установиха" че тези са "най-добри"?
според мен е добре да си по-нащрек, когато ти предписват лекарства докато си бременна. не оспорвам компетентността на лекаря, не го познавам, а и аз не съм лекар, но в крайна сметка, малко перифразирам, изписаха ми АБ щото вируса се движи из тялото е малко странно обяснение Rolling Eyes
лека бременност и дано не ти изписват повече такива лекарства Peace

# 201
  • Пловдив
Ок виждам, че сте на друго мнение, но аз съм говорила с доста лекари за въпросния антибиотик и всички ми казаха, че е правилно назначен. Аз бях в 5 месец. Не са ми взимали секрет. За Биопарокс го изписват масово на бременни.
Вижте това: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=284724.msg7234293
И това: http://club.biberonbg.com/read.php?5,350407
Явно не съм единствената с такива назначения.

В крайна сметка аз не предлагам лечение на момичето, а и казвам какво са ми дали на мен.

# 202
Здравейте на всички!

Много съм притеснена и искам да  помоля за съвет и да ми кажете има ли според вас смисъл да се притеснявам. То реално като се замисля може да ви се стори малко глупав проблемът ми, но аз съм се филмирала!

Ситуацията е следната: възможно ли е да се забременее от следната ситуация: ако след секс със презерватив на 25 август  ( който е бил здрав) мъжът се е изкъпал, на следващия ден - вчера, 26 август, отново имаше секс ( със здрав презерватив, проверен мн добре) , но мъжът не е сигурен дали не е обул бельото от предния ден(от 25-ти), след като се е изкъпал.

Мисълта ми е, възможно ли е, дори и да е обул същите боксерки (от 25ти август), по тях да е имало капчици сперма, която да е била 'активна' все още и да ги е вкарал в мен ( преди да си сложи презерватива), като по този начин да се стигне до забременяване? Защото като всички хора,които ползват презервативи и ние ги слагаме накрая;)  Това стана вчера, 23-ти ден от месечни ми цикъл (трябва да ми дойде до понеделник, 31ви август, тогава е 28-мия ми ден).

Моля за отговор, защото съм притеснена! Незнам дали съм обяснила добре, ако не  е ясно ще поясня! Аз не искам да забременявам, затова се притеснявам!

Благодаря на всички предварително и ще очаквам отговор!!!!!

С уважение,

Лия

# 203
kudjooo, вероятността да си бременна е нулева. Много филми гледате, ей Mr. Green.

# 204
Ето, и Поли е на моето мнение.  Peace
Хубавото в случая е, че момичето мисли и се предпазва.
За разлика от някои, които уж всичко знаят, а накрая кацват тук и: "Бременна ли съм или не съм?".

# 205
  • Варна
Абсурд!  Sunglasses

# 206
Миличка,ако така ставаше забременяването,по улиците щяха да се разхождат само бременни и току що родили Joy LaughingНе се вманиачвай толкова Simple Smile

# 207
  • София
понеже питаш има ли смисъл да се притесняваш, ако синтезирам мнението дотук- не, няма смисъл. Peace

# 208
И според мен няма вероятност да настъпила бременност, за по- сигурно сменяйте бельото всеки ден  Mr. Green!

# 209
  • Пловдив
и според мен е невъзможно  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт