Раждане в МБ "Вита" - 2 тема

• 60 647
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • Cambridge, UK
присетих се за още нещо - лигнин - НЕ носи
дават ти по няколко пакета и всеки път като поискаш

# 166
Cantariny и аз се бях заинатила за нормално раждане, но в последния момент се наложи секцио.
Разкритие вървеше нормално, анестезията беше супер, но точно накрая на 10 см. се закучиха нещата. Конракциите ми спряха а бебето загуби тонове.
Д-р Кълвачева направи и невъзможното да го извади нормално, но човека не можа да излезе. Междувремено в такива случаи се спира анестезията за да можеш да усещаш напъните и настава ужас.
В крайна сметка се оказах с почти две раждания за един ден. Изчакване на едно нормално незавършило и секцио... Confused
В такъв случай и възстановяването е кофти. Матката е си е котрахирала, отделно има и срез...Познатите ми със планово секцио се възстановиха за има няма седмица аз се влачих месец със болки...

Мислълта ми е, и при най-малкото съмнение че няма да може да излезе нормално, планувай секцио. Не си заслужава опита за нормално, ако после не можеш да си гушнеш нормално детенцето да си го накърмиш от болки. Ако държиш мъжа ти да присъства може да се насочиш към Щерев. Там позволяват присъствие и при секцио. Във Вита неможе, доколкото знам. Междувременно е с много готина анестезия, с която ти е спестена болката, но си си в съзнание и можеш да си видиш и гушнеш бебето още като като го извадят.
Избора е твой, но честно казано аз не бих преживяла отново едно двойно раждане, поне не и по желание  Laughing

# 167
usmifchica, edira - мерси за отговорите!  Hug

Между другото, на мен ми казаха, че съпругът може да присъства по време на раждане при секцио...

# 168
Между другото, на мен ми казаха, че съпругът може да присъства по време на раждане при секцио...
Много е възможно. Аз бях по спешност и предполагам, че нямаше кой да се разправя и с таткото в такъв момент...

# 169
Много е възможно. Аз бях по спешност и предполагам, че нямаше кой да се разправя и с таткото в такъв момент...

Преди година и четри месеца беше абсолютно забранено Rolling Eyes

# 170
Еdira, нормално ли протече раждането?

Питам, защото аз бях на тонове вчера, термина ми наближава, но бебето въпреки че е с главата надолу не е заело правилната позиция или каквото там ми обесняват. Вече не знам на какво да вярвам.
Моята лекарка иска да чакаме до края, обаче главната акушерка (понеже ми мери таза) ни в клин ни в ръкав вика, ама какво ще чакате давайте направо...  Close Имам уж стеснен таз с 1 см по-малко от нормалното и все си мисля, че ще поискат да ме нарежат накрая Cry
Не ми е важно да има нет или супер условия в болницата... Иска ми се да родя нормално, мъжът ми да е до мен по време на раждането и да си гушнем здраво бебчето.  Praynig

Edira (ако не си родила вече  Simple Smile) каква е граничната стойност за таз по-тесен от нормалното? Чух че във Вита по принцип предпочитат секцио (що ли не се учудвам!). Аз също ще раждам съвсем скоро и ми почнаха едни страшни болки в таза от ангажирането на главичката, едвам се влача, та се чудих дали и моя не е леко тесен. Моята докторка не ми е казвала, че има проблем за нормално раждане, ама аз да питам и тука....

# 171
Здравейте аз да ви питам този преглед към 40 ден след раждането включен ли е в цената на раждането или си се плаща отделно? И какво точно ти правят? Интересно ми е гледат ли дали си се изчистил напълно след секцио че аз имах проблем с кървенето-трябваше да пия хапчета.
Лек ден от мен Simple Smile

# 172
maymunski, от теб чувам за такъв преглед. В болницата ли ти казаха за него? Определено не ще да е включен в цената или поне мен не са ме осведомили.... Rolling Eyes

# 173
  • София
Здравейте,

Искам да попитам следното. Момичетата, които са раждали във Вита при доктори, които имат само договор за израждане там т.е. не преглеждат там - платихте ли по-висока сума от официалния ценоразпис.  newsm78

Моята лекарка само изражда там, все още не сме обсъждали цената, но доколкото разбрах ще е по-висока сумата от официално обявената на сайта. Чудя се просто дали и другите доктори на договор там си слагат такава ...хмм... надценка, ако мога така да го нарека.  Thinking

# 174
  • София
Ивон, не би трябвало да е така!  Peace Цената е една, плаща се на касата на болницата и после те се оправят с външния лекар. Един приятел си прави операция във Вита, плати само това, което си пише в официалния ценоразпис и нито лев повече, лекаря му иначе не работи там, има договор за ползване на операционната. Специално за раждането предполагам, че ще се включат и мами, раждали при външни лекари.

# 175
Ивон, Ника е права. Моят лекар е точно такъв случай - само води раждания там, няма никакви други отношения с болницата. Даже част от екипа си водеше отвън. Платих точно колкото е по официален ценоразпис - 1700 лв. за секцио (2100 лв., 400 от които се поемат от Здр. каса). Таксата се плаща в деня преди изписването, в счетоводството на болницата, така че няма как да доплатиш на лекарката (освен, ако тя не е измислила някакъв метод за това Simple Smile ).

# 176
Ивон, аз също раждах при външен лекар, и аз платих колкото си пишеше в ценоразписа!Дано и при теб да е така! Peace

# 177
  • София
Благодаря ви много за информацията момичета!   bouquet

И аз си мисля, че не е редно. За съжаление и когато раждах първото си дете условията пак бяха такива - цената, която лекарката ми каза беше по-висока от официалните цени на двете болници, в които изражда като външен лекар. А сега става дума за 500-600лв. отгоре и както и официалните цени са скочили става прекалено солено. Наистина много си харесвам лекарката, държа на нея обаче... Confused

Изглежда ще мисля още.

# 178
  • пак там
А дали тази цена не я надува твоята лекарка?  newsm78

# 179
  • София
А дали тази цена не я надува твоята лекарка?  newsm78

Е, да. То е ясно, че тази допълнителна сума отгоре отива за нея и екипът.  Rolling Eyes Но досега не прочетох някой друг лекар да постъпва по този начин и според мен сумата, която им дават от болницата би трябвало да е достатъчна.

Сега обмислям какво да правя. От една страна много искам да родя във Вита, защото ми харесват условията и това, че бебето може постоянно да е при мен. От друга - даже и да отида при друг лекар там се притеснявам какво ще стане, ако случайно срещна моята лекарка там (Вита все пак не е много голяма болница)?  Rolling Eyes Може да ви се сторят бели кахъри, но по принцип тя е много мила и внимателна, и първата бременност ми следи, и раждането мина перфектно. Нооо....сега нещата се се променили страшно много по отношения на цени - и на ЖК страшно надути цените, за раждането ви казах какво е положението.  Rolling Eyes Ако бяха само официалните цени на Вита - ок, но и тази сума отгоре...  ooooh! Продължавам да мисля пък да видим какво ще измисля накрая.... Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт