Раждане в МБ "Вита" - 2 тема

• 60 603
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Катинче, много се радвам, че са минали безпроблемно нещата и за бързото ти възстановяване.
Ти нали имаше намерение да го сложиш веднага на гърда, пробва ли се?
Колко време след секциото те раздвижиха? Дали ще може според теб, преди водичката да се пробваме с коластра /не, че е болка за умиране, но ми се ще/?
 Страхотно е, че ви се получава кърменето, знаех си аз, че ще се справите с малкия ти чаровник. Hug Много ви се радвам. Hug

Абсурд е да позволят преди това да го храниш на гърда, но ти дават да го гушкаш Simple Smile
Раздвижват 12 часа след операцията.

Кърменето за сега ни е мъка, но се надявам да се стабилизират нещата. В началото сукателения му рефлекс беше съвсем слаб Confused

# 271
Стискам палци. fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 272
  • София
Катинче, честито  bouquet Да расне щастлив, умен и добър! Успех с кърменето, знам, че ще се справиш! Бързо възстановяване!

# 273
  • София
Katinche и estee  - Честито!  Hug Да бъдат много здрави и щастливи вашите съкровища! Hug

Момичета имам едно въпросче към раждалите нормално. На всички ли ви слагаха система с окситоцин при постъпването?  Rolling Eyes Всъщност и още няколко въпросчета.  Blush  Има ли предродилна зала, задължително ли след постъпването ви слагат за следене на тоновете т.е. вързани сте за леглото до получаване на пълно разкритие?

# 274
Катинче, честито  bouquet Да расне щастлив, умен и добър! Успех с кърменето, знам, че ще се справиш! Бързо възстановяване!

Мерси Heart Eyes  bouquet

Зала за изписване няма!

# 275
Katinche, честито, живо и здраво бебче! Simple Smile

# 276
Честито на новообебилите се  Hug
Цитат
Момичета имам едно въпросче към раждалите нормално. На всички ли ви слагаха система с окситоцин при постъпването?  Rolling Eyes Всъщност и още няколко въпросчета.  Blush  Има ли предродилна зала, задължително ли след постъпването ви слагат за следене на тоновете т.е. вързани сте за леглото до получаване на пълно разкритие?
На мен ми сложиха, но честно казано и аз исках да ускоря процеса, за да ми сложат анестезията. Не са ме връзвали, разхождах се със системата. Сложиха ме на апарат след 5 см. и включена анестезия. Предродилна няма. Идват си при теб в стаята и там се изчаква, докато стане време за масата.

# 277
Момичета имам едно въпросче към раждалите нормално. На всички ли ви слагаха система с окситоцин при постъпването?  Rolling Eyes Всъщност и още няколко въпросчета.  Blush  Има ли предродилна зала, задължително ли след постъпването ви слагат за следене на тоновете т.е. вързани сте за леглото до получаване на пълно разкритие?

Окситоцинът е хит, няма как да не се разминеш с него (аз не го исках, но накрая просто се уморих да се разправям).
Аз бях лично вързана на леглото заради тоновете и не ми даваха да ставам, то и не можех след действието на окситоцина.  #Cussing out
За разкритие чакаш в стаята и после отиваш директно в родилна зала.

Честито бебче на Katinche
   bouquet

# 278

Сложиха ми окситоцин за което съм им безкрайно благодарна. Чакаш за пълно разкритие в стаята си. Апарат за тоновете те преценяват кога да сложат - но той е за да са сигурни, че всичко с бебето е наред, а не защото искат да те мъчат  Peace
Щом си избрала лекар/ка просто се довери на 100% и не си трови главата (освен ако не си акушер-гинеколог). Никой не ти мисли лошото и не иска да те мъчи, дразни и тормози. Хората просто искат да родиш здраво бебенце без последствия за твоето здраве и живот. Пожелавам ти леко раждане   bouquet

# 279
  • Cambridge, UK
Момичета, честито и от мен!   bouquet
Да са ви здрави и много усмихнати бебчетата!

И на мен ми сложиха окситоцин, аз отидох с 5 см разкритие и контракции, не са ме връзали за леглото, само ми включиха апарата за следене на тоновете на бебо, иначе докато получа 7-8 см разкрие спинках  Embarassed и леко похърквах и не знам дали ми е било забранено да се разхождам или не.

# 280
  • София
Момичета, благодаря за отговорите!   bouquet

И на мен ми сложиха окситоцин, аз отидох с 5 см разкритие и контракции, не са ме връзали за леглото, само ми включиха апарата за следене на тоновете на бебо, иначе докато получа 7-8 см разкрие спинках  Embarassed и леко похърквах и не знам дали ми е било забранено да се разхождам или не.

E, радвам се, че си успяла да поспинкаш.... дай Боже всичко така леко да раждаме.  Hug

Сложиха ми окситоцин за което съм им безкрайно благодарна. Чакаш за пълно разкритие в стаята си. Апарат за тоновете те преценяват кога да сложат - но той е за да са сигурни, че всичко с бебето е наред, а не защото искат да те мъчат  Peace
Щом си избрала лекар/ка просто се довери на 100% и не си трови главата (освен ако не си акушер-гинеколог). Никой не ти мисли лошото и не иска да те мъчи, дразни и тормози. Хората просто искат да родиш здраво бебенце без последствия за твоето здраве и живот. Пожелавам ти леко раждане   bouquet

Права си, че лекарите ни мислят най-вече доброто. Просто се интересувах как постъпват най-често, за да знам какво бих могла да очаквам. Така или иначе ще обсъдя всичко преди раждането с лекаря си. Благодаря за пожеланията!  bouquet

# 281

И на мен ми сложиха окситоцин, аз отидох с 5 см разкритие и контракции, не са ме връзали за леглото, само ми включиха апарата за следене на тоновете на бебо, иначе докато получа 7-8 см разкрие спинках  Embarassed и леко похърквах и не знам дали ми е било забранено да се разхождам или не.

hahaha

Дай Боже всекиму  Peace

# 282
Момичета, да се намъкна и аз в тази полезна темичка.
Някоя от вас попадала ли е на лекар от там, който да е за активното раждане? В смисъл, че не ти слага окситоцин, стоиш в каквато си поза искаш, не ти пука водите и не те изчаква да ти дойдат истинските напъни? Е, за раждане не в легнало положение не смея да питам:) Това 100% е немислимо:)
И още нещо - още ли разделят бебетата от майките или вече може да си стоят при мамите в стаите?

Някой ако може да ми помогне с инфоо, мноого ще съм ви благодарна!!!
Има ли вече раждали при д-р Богослвова, някакви вчепетления за нея?

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 17:30 от Azalea

# 283
Azalea, всичко от въпросите ти вече сме го обсъждали!Погледни назад, за да не се повтаряме всички! Peace
Иначе, както съм писала по-назад, аз раждах при Богословова, както и някои от другите момичета!Ще повторя, че съм изключително доволна от нея и не бих я заменила никога за никой друг АГ специалист! Peace

# 284
Четох, четох но конкретен отговор на повечето въпроси не намерих. Разбрах, че нещата там не са се променили в последните две-три години, в смисъл, че не си падат по активното раждане.
Все пак, ако случайно някоя мама е имала подобни на моите желания и някое доки се е съгласило и е станало, мноого моля да драсне поне името му Wink  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт