Раждане в МБ "Вита" - 2 тема

• 60 631
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
Ивон, аз съм при д-р Кълвачева, ЖК Е 520 лв.аз миналия месец си я платих , но ако си по ЗК лабораторията на Вита работи и   с направления, иначе видеозона е 30 лв.

# 196
Здравейте аз да ви питам този преглед към 40 ден след раждането включен ли е в цената на раждането или си се плаща отделно? И какво точно ти правят? Интересно ми е гледат ли дали си се изчистил напълно след секцио че аз имах проблем с кървенето-трябваше да пия хапчета.
Лек ден от мен Simple Smile

Аз малко късно се включвам, но да отговоря все пак. Този преглед не се включва в цената на раждането. След изписването ти от болницата в цената е включено само махането на конците. Не се притеснявай, всичко се гледа, нали това е целта на този преглед Peace

Честито на всички наскоро родили  bouquet

# 197
  • Cambridge, UK
Здравейте,
на мен не са ми махали конци те сами паднаха.
Иначе днес ходих за 1-ви път след като родих - правиха ми първичен преглед + ехография на малък таз и  цитонамазка общо 67 лв.

# 198
Привет на пишещите тук!

В петък ще ходя във Вита - имат ден на отворените врати.
Интересувам се от активно естествено раждане и дали има лекари във Вита, които да са "благосклонни" към него.
Благодаря предварително за отговорите!  bouquet

# 199
Интересувам се от активно естествено раждане и дали има лекари във Вита, които да са "благосклонни" към него.
Благодаря предварително за отговорите!  bouquet

За съжаление няма!!!

Аз лично се уверих, че секциото е на почит там. Докато лежах там само една жена от пет беше родила нормално. Е, няма как да ме убедят, че се налага все по медицински причини.

Аз исках максимално да се доближа до естествения родилен процес - уви това не се случи. Имах уговорки с лекарката, които не се спазиха, защото акушерките си правеха каквото си знаят. Дори мъжа ми не допуснаха, докато не получих заветните 10 см разкритие, а се бяхме уговорили да сме заедно непрекъснато. Форсираха раждането, напомпаха ме с окситоцин (който изрично бях казала, че не искам), спукаха ми водите и ме бърникаха на всеки 15 мин за разкритие, че и ми помогнаха за него. Имах чувството, че бързаха да си тръгнат преди да им свърши смяната. Накрая след всичкото това фиаско ме срязаха.
Като за частна болница и парите, които платихме съм толкова разочарована, че не искам да коментирам изобщо.

Съжалявам, че е негативно мнението ми. В България явно все още лекарите са на светлинни години от процеса на естественото раждане.

Успех на всички в този съдбовен миг.

# 200
Cantariny, благодаря ти за споделеното!
Много съжалявам за това, което ти се е случило и ти желая бързо да възстановиш от травмата.
Желая всичко най-хубаво на теб и бебчето ти!  bouquet

# 201
  • Cambridge, UK
Здравей,
аз родих естествено - изобщо не са ми и намеквали за секцио.
На следващия ден момичето, което настаниха за малко при мен също роди нормално, без секцио.

Cantariny, не знам при коя лекарка си раждала, но моят мъж беше при мен от влизането ни в родилното до приключването на шиенето, че и след това. Ние отидохме уж за преглед и ме взеха да раждам. Мъжът ми изчака в стаята да ми направят тоалета;  седя при мен докато ми пукаха водите, докато получих разкритието и след като ме изтикаха в родилна зала. Раждането ни трая 3 часа и 2ч мин (от влизането в родилното до излизането на бебето) и единствените 10 мин през които не бяхме заедно са тези през които ми слагаха епидурална упойка.

Съжалявам, че се е получило така при теб - но явно проблемът е бил в израждащата те лекарка.

# 202

Съжалявам, че се е получило така при теб - но явно проблемът е бил в израждащата те лекарка.

Ти при коя беше?

На някой да са разрешили присъствие на таткото по време на секцио?! newsm78

# 203
На някой да са разрешили присъствие на таткото по време на секцио?! newsm78

"Недопустимо" беше отговора на този въпрос, цитирам Надя Куртева (старшата акушерка). Точно тя не позволи на мъжа ми да влезе с мен в родилното.
Аз раждах при д-р Илиева и по стечение на обстоятелствата и д-р Богословова, която беше там през цялото време. Именно Илиева се обади на мъжа ми да се качи в родилното. За съжаление, тя не беше при мен през цялото време, защото имаше планово секцио въпросният следобед.

Където и да е бил проблема, всичко е зад гърба ми.
Радвам се на прекрасното ми момиченце и това за мен е най-голямата награда. Благодарна съм, че се роди жива и здрава.
Благодарна съм на екипа, въпреки изживяното.

Късмет и попътен вятър на очакващите.
Всичко е индивидуално. Надявам се аз съм била изключение.

# 204
Cantariny, аз не те разбрах, акушерките ли форсираха раждането и те бърникаха или Илиева?Защото аз също раждах при Богослова, а Илиева идваше да ме вижда, когато моята лекарка не можеше!Аз съм със страшно добри впечатления и от двете, а Богословова е 100% привърженик на естественото раждане, Илиева е нейна ученичка, и преди съм писала!За Куртева- и аз не я харесвам, на много важна се прави и е доста строга и една такава сериозна и дръпната!И мен много ме дразнеше!Радвам се, че сте добре!Желая ви здраве и щастие! Peace
А по въпроса за броя на секциото във Вита: по мое време имаше много майки, които не по мед. причини искаха нарочно секцио, не винаги това е избора на лекаря, просто много жени искат секцио, защото мислят че е по-лесно!Никого не обвинявам за нищо, всеки има своите причини, просто искам да кажа, че не винаги лекаря е този, който настоява за секциото! Peace

# 205
Cantariny, честита ти дъщеричка  Hug Надявам се да не страдаш дълго заради принудителното секцио. Аз да кажа, като раждала 2 пъти секцио, това второто мина много по-леко за мен от предишното, от което имах и доста поражения  Close В Тина Киркова направо ме закла лекарят, който бях избрала, а и му бях платила доста добре. Поне тук се постараха да поправят срастванията от предната операция и въобще постараха се доста. Анестезията също изобщо не усетих, за разлика от първия път.
princessa raia,
наистина доста жени сами искат секцио, обаче май не правят усилия да ги разубеждават  Simple Smile Моето впечатление също е, че се предпочита секциото. А акушерката Надя на мен ми е симпатична, много добре и внимателно се отнасяше с мен. Да не би пък да не е искала да допусне съпруга ти заради грипната епидемия? Нямаше свиждания докато аз бях в болницата, но мъжа ми го пускаха за по малко, даже и при бебето, което стоеше в кувьоз.

# 206
Аз съм напълно съгласна с Принцеса рая Peace

Старшата обче е гоялма гад и аз не харесвам изобщо, отвратителна жена Sick

А, последни път като говорих с моята докторка каза, че евентуално може и да разреши присъствието зависи в коя зала ме оперират, говорим за присъствие но зад стъкло, въпреки че и мен ме съмнява да се случи Peace

# 207
  • пак там
Момичета, сигурни ли сте, че искате да подложите мъжете си на това? Да гледат как ви режат, как ви тече кръв? При вагинално раждане разбирам присъствието на мъжа, но при една операция?

# 208
Кукла, привет и тук Hug

Както знаеш и аз съм привърженик на естественото, активно раждане Peace Записал съм си час при Славкова за сряда. След това ще споделя впечатления Peace

# 209
Кукла, привет и тук Hug

Както знаеш и аз съм привърженик на естественото, активно раждане Peace Записал съм си час при Славкова за сряда. След това ще споделя впечатления Peace

Точно от Славкова има оплакване в нашата отчетна, че не е голм фен на нормалното раждане.

Рися, ти да не мислиш, че ще имат такава видимост, ще видят само като изваждат бебето....аз имам снимки на една позната Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт