Раждане в МБ "Вита" - 2 тема

• 60 621
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Четох целите теми за Вита (миналата и тази) и се спрях на Славкова, тъй като останах с впечатлението, че е една от лекарките там, които все пак израждат нормално. За справка първото ми впечатление от темите беше, че във Вита се правят изключително много секциота, а аз не съм сигурна, че има медицинска причина за всички тях... та цитирам се от отчетната тема (за мен говореше Katinche):
може да ме задраскате от отбора на Витаджийките... тотално се отказах, след като бях тази седмица на консултация с лекарката, при която мислех да раждам и като премерихме бебето на ултразвука и излезе 2900 (някой вижда ли нещо ненормално в това за 37ма седмица?!) първата и реплика беше "Ами аз мисля на 3200 да го раждаме"... и аз  Shocked  Това според мен означава, че искаше да ми насрочи секцио за след 2 седмици... та като видя, че не поддавам започна да ми обяснява как според нея аз повече от 3500 не мога да родя нормално... това пък защо?!! Майка ми е със същата физика като мен и е родила брат ми 4кг първо дете, а мен 3800... та все си мисля, че не ми е кой знае какъв проблема. За справка просто съм по-нисичка, но съм си с добър таз... Да не говорим, че и по мерките ехографа ми сметна термин 07.01, което е един ден разлика от официалния ми термин, демек дори ехографа не видя проблем, тя къде видя не разбрах... Та в крайна сметка като видя, че не поддавам за секцио, ми каза, че ще изчакаме да наближи термина, ще видим дали бебето си е слязло както трябва, дали не е много голямо, като така и не разбрах какво за нея е много голямо... за мен под 4кг си е нормално... та както и да е... и мъжът ми беше с мен и той много се изнерви...
Та сега съм на изходно положение с избора на болница и лекар, но вече все повече клоня към Майчин дом, там поне знам, че няма да ме срежат без причина... пък каквито ще да са условията за 3 дни ще ги изтърпя...

Та това са моите крайно негативни впечатления... там ще те изродят нормално само ако бебето ти е под 3200, слезе си 2 седмици преди термина в таза, няма нито веднъж омотана пъпна връв и изобщо всичко е перфектно... което и от тези неща да не е изпълнено... секцио по "медицински" причини...
Бих избрала болницата за секцио да.. има добри лекари, приятно е, смятам, че ще се справят чуденсно... но за нормално раждане там НЕ! Още по малко пък за естествно. За справка си говорих и по този въпрос с нея... там на всички се слага профилактично абокат с постъпването, окситоцинът не ти мърда освен ако не отидеш с 10см. разкритие, а секциото е често избираният вариант... съжалявам за обобщението, може би ще се намери някой, който да ме опровергае, може би има и други лекари или хора при Славкова, при които са протекли по друг начин нещата, но такова е моето впечатление и държах да го споделя с вас  Hug

# 211
_Iri_, не те упреквам всеки си има мнение и може да избира за себе си ,аз още съм в 4 м. но твърдо съм се насочила към Вита тъй като имам доверие на лекарката , не съм при Славкова , а при Кълвачева , тъй като моя приятелка ражда при нея и е с много добри впечатления..

Но чете ли все пак отзивите за Майчин дом, няма значение каква е обстановката , важни са лекарите, а аз това което съм слушала и чела за Майчин дом хич не ми харесва... Hug

# 212
  • Cambridge, UK
Katinche, аз раждах при Славкова, единствения път когато спомена секцио беше в деня на термина ми, каза: "днес сме 12-ти, ако до 15-ти не родиш, на 17 правим секцио". Никога преди това не е споменавала операция.

# 213
  • пак там
Кукла, привет и тук Hug

Както знаеш и аз съм привърженик на естественото, активно раждане Peace Записал съм си час при Славкова за сряда. След това ще споделя впечатления Peace

Точно от Славкова има оплакване в нашата отчетна, че не е голм фен на нормалното раждане.

Рися, ти да не мислиш, че ще имат такава видимост, ще видят само като изваждат бебето....аз имам снимки на една позната Simple Smile

Явно е въпрос на разбиране... Аз категорично отказах мъжът ми в този момент да е в операционната. И няколко дни след раждането си говорихме на тази тема, и той ми каза: "Благодаря ти, че не настоя да съм там."

# 214
Но чете ли все пак отзивите за Майчин дом, няма значение каква е обстановката , важни са лекарите, а аз това което съм слушала и чела за Майчин дом хич не ми харесва... Hug

И аз мисля, че последното място, където бих родила е Майчин дом, дори и моята лекарка да израждаше там пак бих се замислила, такова безхаберие и непрофесионализъм ги гони (лично мнение), че думи нямам. Примери много, най-пресния от 5 ноември - съседката ми роди, водите и бяха зелени (чудя се как не са ги забелязали големите "професионалисти" дето я  следяха Thinking), след което 10 дни бебето и беше тъпкано а антибиотици и изследванията му все лоши, накрая се оказа, че от лабораторията са бъркали резултатите. Ако съм аз, ще ги убия Close

Рися, да може би е така, аз на моя не бих му го спестила, а и не виждам нищо трагично, дори напротив Grinning

dilqnkaa и аз като теб, имам пълно доверие на моята. Аз бях със секцио, но заради плацента превия, а всички знаят, че бебето не би могло да излезе в този сучай по естествен начин Simple Smile

# 215
  • Sofia
Здравей,
аз родих естествено - изобщо не са ми и намеквали за секцио.
На следващия ден момичето, което настаниха за малко при мен също роди нормално, без секцио.

Във Вита не всички стаи ли са самостоятелни?

# 216
  • Cambridge, UK
здрасти, аз като раждах родилното беше пълно и настаниха една девойка при мен за 15-16 часа
по принцип избягват да настаняват по 2 жени в стая

# 217
  • Sofia
здрасти, аз като раждах родилното беше пълно и настаниха една девойка при мен за 15-16 часа
по принцип избягват да настаняват по 2 жени в стая

Аха стана ми ясно,благодаря.Мен не ме притеснява,че може да съм с някой друг в стая стига това да не окаже влияние върху посещенията по време на престоя там.

# 218
Аз раждах при Славкова април месец,грам не ми е споменала за секцио,даже на два пъти беше гневна на нейни пациентки дето настояват да раждат секцио  ,без да има  причина за това..До последно Славкова ми повтаряше ,че колкото по- близо до термина ,толкова по -добре.Никакво насилване и прибързване не е имало.. Hug

# 219
  • София - Дианабад
Бихте ли ми казали в кои часове е свиждането във "Вита"?

# 220
  • София
Я да попитам и аз:

Когато ви изписваха дадоха ли ви анкетна карта да си пишете мнението за престоя си в болницата? Като гледам доста хора има недоволни от едно или друго.

Предния път като раждах не знаех какво да очаквам и бях много доволна от престоя си в болницата. Сега обаче подострям рогцата и мисля писмено да откажа даването на вода и АМ на бебето. Ще искам бебето да е при мен денонощно. Това е една от причините да раждам там и не мисля да им козирувам на глупостите.
Надявах се за близо 4 години акушерките да прочетат някой и друг материал касаещ кърменето и този път да не ми наливат простотии за почивка на стомахчето на новородено и наливането му с вода през нощта, кърмене на 3 часа и как след секцио кърмата ти слиза на 3-4 ден. Благодарение на "умните" им съвети да си мия гърдите всеки път преди кърмене с топла вода и сапун успях да си разраня зърната още в болницата. Успяха да ми докарат съмнения дали ще мога да кърмя, защото съм с огромни гърди. Неонатолжката измисли някакво смешно пробно кърмене от което констатира, че нямам достатъчно кърма след първото поставяне на бебето на гърда и каза, че се налагало даване на поне 50мл АМ за дохранване. То простотия, ама като не съм знаела се побърках от притеснения.
Подготвям се психически за борбата, която мисля да водя. Вече предупредих докторката си за основните неща и се надявам да ме подкрепи, когато дойде времето.

Горис, когато раждах и да е имало час за посещения не съм разбрала. Всеки идваше, когато му е удобно. Тъй като се случи на 3-я ден от престоя ми там да съм и рожденичка през целия ден имах върволица от посетители, които бяха придружавани до детското отделение да се порадват на юначето ми, което беше в кувьоз. Не са ми правени забележки от никого.

# 221
Я да попитам и аз:

Когато ви изписваха дадоха ли ви анкетна карта да си пишете мнението за престоя си в болницата? Като гледам доста хора има недоволни от едно или друго.

Не.

Горис, независимо от часовете, посещения можеш да имаш по всяко време Peace

# 222
Бихте ли ми казали в кои часове е свиждането във "Вита"?

Няма такива Simple Smile Единствения път, когато помолиха мъжа ми да излезе от стаята за 5 минути, беше по време на визитацията сутринта към 9 или 10 ч. В светлата част на деня не съм видяла да връщат някой посетител по което и да е време, както и няма ограничения, колко дълго да е посещението.

ra4e, ти все едно на война ще ходиш Simple Smile Няма такова нещо като анкета накрая, но когато ме изписваха доктор Хаджийски дойде в стаята и специално ме попита, дали имам някакви забележки към персонала. Бяхме сами, без акушерки и друг персонал, и човекът настояваше, ако има нещо, да му кажа, за да вземат мерки и да се подобряват нещата.

# 223
Момичета, не дейте така, много изострено гледат на нещата много от вас, бъдете по-спокойни!Наистина има какво още да се желае от болницата, но то винаги ще е така, и навсякъде по света, все нещо няма да е по вкуса на някого!Болницата е много добра, много по-добра от държавните, и да не бъде престоят ви там точно както ви се иска, недейте да водите спорове и караници, това все пак ще е най-хубавият ви момент в живота, не се поддавайте на негативни емоции!Нищо лошо няма да стане ако една нощ бебето не е при вас или пие 1-2 пъти АМ, не бива такива дреболии да ви настройват така негативно!Аз бях секцио и честно казано не бях в състояние да се грижа за бебето ако беше през цялото време при мен, аз до тоалетната не можех да отида камо ли да се грижа за детето си, да го кушкам като заплаче и т.н., кърмата ми дойде късно, тя плачеше и явно не се нахранваше само с коластрата, която имах, вода не искаше да пие изобщо!Имайте повече доверие в лекарите и акушерките!Знам, че някои от тях все още следват малко грешни принципи, но не забравяйте, че все пак знаят повече от нас, и внимателно избирайте дали да приемете някой съвет или не!Казвам от личен опит всичко това, моята професия е такава, че всеки си мисли, че много разбира от това което правя и си позволяват много хора, които са работили в бранша, но нямат нужното образование, да ми дават акъл!Дано сте ме разбрали правилно, желая на всички ви леко раждане и само положителни мисли да пълнят главата ви! Laughing Hug

# 224
  • пак там
Изцяло подкрепям Принцеса Рая!  Hug

А и мисля, че ако поговорите с персонала човешки, ще изпълнят всичките ви искания. Не бързайте да се настройвате негативно и да забелязвате само лошите неща.

Общи условия

Активация на акаунт