Раждане в МБ "Вита" - 2 тема

• 60 597
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • пак там
За активното раждане не мога да ти помогна, но за разделянето на бебчетата - ако искаш да е с теб - е с теб. Просто трябва да го кажеш.

# 286
Имам въпрос към раждалите чрез секцио!
Имате ли идея дали във Вита лекарите срязват мускулните влакна или ги разместват при операцията? Също така зашиват с един или два слоя шевове?  newsm78
Чудя се дали тези неща зависят от болницата или от лекаря?

# 287
  • София
Предполагам имаш предвид Шейновския метод с разместването на влакната? Не знам дали се практикува във Вита, преди 3 години моите ги резнаха със сигурност.
Зашиването със сигурност е двуслойно, това лекаря ми го повтаряше непрекъснато, но все пак като си избереш лекар трябва него да попиташ как точно процедира.

# 288
Предполагам имаш предвид Шейновския метод с разместването на влакната?
Да, именно!
Ника при кой си раждала във Вита?

# 289
  • София
При Иван Цанов, но вече не работи там.

# 290
  • пак там
При Иван Цанов, но вече не работи там.

Но изражда там.

# 291
Moмичета на мен не ми стана ясно след секцио, като те заведат в стаята , колко легла са в стая?оставам с впечатлението , че са самостоятелни Thinking

# 292
  • пак там
Moмичета на мен не ми стана ясно след секцио, като те заведат в стаята , колко легла са в стая?оставам с впечатлението , че са самостоятелни Thinking

Миналата година имаше и двойки, но гледаха, ако е възможно, да е по една родилка в стая.

# 293
Когато аз раждах там, една акушерка ми каза, че при секциото се режат 7 слоя тъкани, шевовете били много прецизни и нямало как да ми се отвори раната!Не знам това колко общо има с въпросите, аз сега чувам от вас, че има различни методи!

# 294
  • София
Принцеса Рая, ние коментираме, че двуслойно се шие конкретно матката.  Peace Защото и аз съм чувала, че на места се шие еднослойно. Иначе за другите тъкани е ясно, че са повечко на брой. Peace

# 295
Принцеса Рая, ние коментираме, че двуслойно се шие конкретно матката.  Peace Защото и аз съм чувала, че на места се шие еднослойно. Иначе за другите тъкани е ясно, че са повечко на брой. Peace

разбрах, сега ми стана по-ясно, просто не знаех, че се практикува по два начина!Мерси!

# 296
Въпросите ми бяха породени от тази статия и при следващата ми среща с лекарката ще попитам във Вита кой метод на зашиване използват... на мен никой нищо не ми каза, дори все още гадая истинската причина за спешното секцио.

# 297

Аз раждах в края на декември, стаите са двойки, но настаняват по 1.

Аз малко късно се включвам с отговорите, но все пак:

Благодаря на всички честитки! Здрави и сладки бебчета на всички и от мен!  bouquet

Някой пита дали дават бебетата да стоят с теб през нощта - да, държах си я при мен през цялото време, нямаше проблем с това, взимаха я само за къпане, преобличане и преглед.

Четох, четох но конкретен отговор на повечето въпроси не намерих. Разбрах, че нещата там не са се променили в последните две-три години, в смисъл, че не си падат по активното раждане.
Все пак, ако случайно някоя мама е имала подобни на моите желания и някое доки се е съгласило и е станало, мноого моля да драсне поне името му Wink  bouquet

Аз също бях за активно раждане, но в моя случай явно не беше възможно (писала съм подробно по-горе) - сложиха ми окситоцин веднага след постъпване. Исках също да не режат пъпната връв веднага, а да я оставят да спре да пулсира, но не можах да го кажа когато моментът дойде  Laughing (срязоха я веднага). Исках и да ми сложат бебето на гърда веднага след раждането, но ми я дадоха едва след като я измиха, аспирираха и постоя в нещо като кувьоз известно време (уж защото беше преносена или защото се беше нагълтала с вода, не знам точно) и то съвсем за малко (определено не засука  Laughing, но поне я подържах). Трябва да подчертая, че не бях особено настоятелна и не съм говорила за тези желания с персонала предварително. Не знам дали ще се съобразят и дали ще е приложимо за всеки отделен случай, но бъдете по-настоятелни и конкретни, все пак са частна болница, а вие сте клиент  Wink

Абе като цяло нещата не се случават точно както си ги представя човек на теория  Mr. Green

Peace

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 18:35 от estee

# 298
Момичета, записвам се да следя темата, тъй като съм се ориентирала към Вита засега. На мен ми е много рано още, но искам да започна още от сега с информацията Simple Smile Аз се следя при Славкова.

Честито на всички, които са се сдобили с малки, сладки и здрави бебчета  newsm51

# 299
  • Sofia
Здравейте, искам да попитам:
Сега прочетох че Вита работи със здравната каса за раждане, та се питах някоя от вас дали се е възползвала от това и какво точно означава, че си доплащаш нещо или изцяло минава по здравна каса /което не ми се вярва Simple Smile/

Общи условия

Активация на акаунт