Раждане в МБ "Вита" - 2 тема

• 60 568
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
adelina bg, да ти е живо и здраво бебчето, радвам се че така добре е минало всичко; имам един въпрос, ако е удобно- щом секциото ти е било за 12. 08, а ти си родила на 04.08- може ли да кажеш колко дни преди термин е това, че и моето бебе върви по-голямо май, и се чудя от кога да бъда готова за изненада, и колко голямо е бебчо?  bouquetгушкайте се и пиши като можеш Grinning

# 736
adelina_bg  - честит нов член на семейството, да ти е жив и здрав бебчо и много да те радва....   bouquet Hug    Много ти благодаря за подробната информация, радвам се че си останала доволна от Вита дано и при нас да е така  Praynig
Благодаря и на мненията на другите момичета за кърпите и помпите  Hug  Аз доста се интересувам от кърменето и дори изчетох няколко книги по въпроса, така че уж съм доста запозната, но ще видим как ще се справя на практика  Rolling Eyes
Лек ден мами   bouquet

# 737
  • София
adelina bg, да ти е живо и здраво бебчето, радвам се че така добре е минало всичко; имам един въпрос, ако е удобно- щом секциото ти е било за 12. 08, а ти си родила на 04.08- може ли да кажеш колко дни преди термин е това, че и моето бебе върви по-голямо май, и се чудя от кога да бъда готова за изненада, и колко голямо е бебчо?  bouquetгушкайте се и пиши като можеш Grinning
Моя термин беше на 28.08, секциото ми беше назначено за 12.08 (16 дена по-рано), тъй като доктора ми забеляза при последния ехограф, че водите ми значително намаляват и плацентата е почнала много да зрее. Малкия се роди на 04.08 - 24 дена по рано от термина, но доктора предполага че отчасти за това че раждането тръгна толкова рано е виновна и стриптококовата инфекция, която борех от 2 месеца и в деня когато родих трябваше за почна последния курс антибиотик преди секциото, но така и не се стигна до това. Цанов беше много притеснен че бебчето няма да се адаптира добре тъй като е малко недоносено и действително като се роди имаше малко зор да го накарат да се разплаче, но после той си проплака и неонатоложката се успокои (както и аз, че голям рев му дръпнах). Сложиха го на кислородна палатка за 3 часа и след това докторката каза че се адаптира супер и показателите му са много добри и няма да се наложи кувиоз (оказа се че и стриптококовата инфекция не е прихванал).  В последствие разбрах че това с кислородната палатка го правели на всички бебета.
На следващия ден след раждането в стаята ми дойде една гинеколожка (не си спомням коя) да ме види и каза че цяла сутрин 3-ма гинеколози и 2-ма ортопеди са гледали снимката на таза ми горе в хирургията и са се чудили как малкия е успял да се промъкне невредим покрай опашката (която според тях била извита като на скорпион и то навътре), но Цанов предположи че тъй като раждането тръгна доста по-рано от предвиденото Алекс е бил още мъничък и е успял да се промъкне някак, а е възможно и опашката ми леко да се е завъртяла. Никой не може да каже със сигурност какво се е случило, гледаха ме като някакъв феномен  Laughing а аз съм безкрайно щастлива че всичко мина толкова леко. Тъй като нямах и никакви шевове в деня да изписването си припках все едно не бях родила преди 4 дена.

# 738
мале, то си е било страшно - твоят случай имам предвид,но хубавото е че има хепи енд , моето първо дете също не проплака веднага и аз също ревах, после се притесних от докторката да не си помисли че съм лигла някаква, ама те са виждали всякакви случаи, а 24 дни преди термин колко тежеше бебчо, та казваш че се води недоносено? то и затова е минало лесно, че е било малко бебе, че  нали последните дни нашишкавяват много сладурчетата Grinning

# 739
  • София
Ами бебчо се роди 3180г, 51см - доктора предполагаше още в 8 месец че ако откараме до термина може да стане 4,5-5кг. Килограмите не са определящи за това колко е доносено бебето а това колко са развити дробчетата, ако не са развити достатъчно се води недоносено. Когато аз родих, същия ден се роди едно друго бебе, което беше 3800 обаче го сложиха вковиоз за 24 часа (явно не се адаптираше добре, но после се оправи). Но принципно като се влезе в 37г.с се смята че бебето вече е доносено и няма опасност. Аз бях вече 36г.с+4дни, т.е реално бях вече влязла в 37г.с

# 740
adelina bg, ти си майче герой, детето ти също  bouquet То си е знаело точно кога да излезе и как, все така да му върви късметлийски в живота!!

# 741
adelina_bg, колко време престоя в болницата, защото по нагоре пишеш 4 дни, а навсякъде е написано, че след нормално раждане престоя е 3 дни?
и каква сума плати?

# 742
Някой от вас има ли информация за свършване на пътеките по здравна каса във Вита и, че вече и здравноосигурените трябва да плащат по цени за неосигурени?

# 743
  • София
adelina_bg, колко време престоя в болницата, защото по нагоре пишеш 4 дни, а навсякъде е написано, че след нормално раждане престоя е 3 дни?
и каква сума плати?
Престоя в болницата е 4 дена с 3 нощувки (броят се само нощувките) а и последния ден реално е половин ден тъй като те изписват към обяд. Аз реално родих на 04.08 сутринта в 2ч но тази нощ не ми я смятаха, смята се вечерта от датата която си родила за първа нощувка т.е 4.08 вечерта. Аз затова казах 4 дена тъй катп реално при мен се получиха 4 нощувки но платих 3 както са по здравна каса и не ме накараха да си доплащам.
Платих 1400лв и нито стотинка повече.

Марти за пътеките не мога да кажа, аз платих като за здравноосигурена, т.е приспаднаха ми 500лв, но това беше на 4.08 незнам дали последните 20 дена не са променили нещо.

# 744
аделина, извинявай, но пак да питам - какви документи ти искаха и по специално Направление №7 искаха ли ти за да приспаднат 500-те лв?

# 745
  • София
аделина, извинявай, но пак да питам - какви документи ти искаха и по специално Направление №7 искаха ли ти за да приспаднат 500-те лв?
Ами аз никакви документи не съм носила освен всичките ми изследвания, но доктора ми беше приготвил обменната карта и въпросното направление №7 и ги носеше в него, тъй като аз последните седмици не трябваше да ставам, предполагам че той им ги е дал. Но доколкото ми казаха в деня на отворените врати това направление не е задължително, ако нямаш те ти издават такова. Само личната карта трябва да си носиш задължително.

# 746
Аз днес получих такава информация от доктора - че в момента не приспадат тези пари (те са по принцип 400 лв., които приспадат, оправили са си цените за здравно неосигурени на сайта им), т.е. ако не ги приспадат са си 1 800 лв. за нормално и 2 300 лв. за секцио.... Информацията още не е потвърдена, аз затова разпитвам, утре ще говоря и със самата болница да видя какво е положението... Силно се надявам да не се окаже вярно, защото незнам... Ако разбера нещо, което да е сигурно като информация ще го споделя.

# 747
марти, а защо не ги приспадат - заради тия клинични пътеки ли?

и един малко личен въпрос - виждам, че всеки момент трябва да родиш, а и щом си в тази тема - ще раждаш във вита... при кой лекар и ако наистина стои така въпроса с плащането, имаш ли втори вариант?
питам те защото и на мен не ми остава много, а една такава промяна в цените, много ще ми обърка плановете  Sad

# 748
Изглежда, че това за цените е само слух и няма да се случи, което страшно много ме радва, защото по принцип нямах втори вариант, а наистина всеки момент трябва да раждам... По принцип се следя при доктор, който само има договор с Вита, но не преглежда там. Първите 6-7 месеца се следях при Славкова, но за съжаление тя излезе по майчинство (и вече е родила, между другото) и се наложи да се прехвърлям при друг доктор. Сега съм при доктор Цанов. Доволна съм от него, въпреки че е много кратко времето, от което се следя при него.

Иначе заради клиничните пътеки уж не ги приспадали тези пари (нещо били свършвали квотите или нещо такова), но явно не е вярно и сега съм малко по-спокойна, защото в последния момент да си смениш болницата не е много приятно... направо не ми се мислеше. Аз от самото начало знам, че искам да раждам там и изведнъж заради някаква такава промяна да трябва да сменя всичко щеше да е доста интересно. Иначе докторът ми изражда и на други места, но не искам да ходя в друга болница.

А ти при кой лекар си по принцип? И на теб не ти остава много като гледам Simple Smile

# 749
при богословова... тя също само има договор за раждания там... иначе си води ЖК в частен кабинет

Общи условия

Активация на акаунт