Събирахте ли роднините след изписването в къщи ?

• 9 317
  • 182
  •   1
Отговори
Сега много се двоумя как да постъпя след изписването ни от Родилното живот и здраве.
Вие събирахте ли се с родители, кръстници в къщи, за да ги почерпите, че вече сте изписани с бебчо от болницата?
От една страна е много хубав повода, но от друга майката може да се чувства уморена, недовъзстановена след раждането.. та затова незнам дали да организираме подобно нещо вкъщи или не...
Вие как постъпихте / как бихте постъпили за вашето изписване ?
Благодаря предварително за мненията  Hug

# 1
Не сме събирали точно в деня на изписването.След месец-два да. Нали са се почерпили в деня на раждането, не виждам смисъл на изписването пак да се черпят.Качиха се само да и оставят парички за здраве и това е.Друг е въпроса че достатъчно сме шашнати от малкото човече, какво остава и гости да имаме.

# 2
Аз лично не съм ги събирала.

# 3
  • София
Не.
Нямах нито сили, нито желание да посрещам гости точно тогава.

# 4
  • Видин
 #Cussing out
Събраха се  Close Те си бяха в другата стая, аз в детската с бебето. Хич не ми беше до тях, опитах се да обясня, ама проССС народ - кво ли разбира.
Друг път такава грешка - не  Naughty Който иска да си пие и да си яде, ама в моя дом - тц  Tired

# 5
Събирахте ли роднините след изписването в къщи ?
Не, не съм. И трите пъти.Mr. Green
Не, защото не съм гостоприемна, а защото си мисля, че още в първия ден навалицата е излишна.
Нужни са няколко дни и на майката, и на бебето и на другите членове на семейството да свикнат с новата ситуация.
А гостите едва ли могат да помогнат с присъствието си за това.

# 6
И двата пъти-да.Но имаше значителна разлика.Първият път-всички вкъщи-баби,дядовци,братя,племенници,бяха опънали едни маси.... ooooh!,изписаха ни с бебчето 11h на обяд,гостите стояха до вечерта ooooh!.Тогава не знаех нито че такова джамбуре ще ме чака вкъщи,нито че ще се чувствам толкова зле от това Tired.Майка ми остана и през нощта,както и следващите дни,за да ми помага.
Вторият път бяха предупредени,че не искам такива неща.Би било обидно обаче да не ги поканя изобщо,и направихме така-дойдоха вкъщи,но за по кафе,сладичко,един аперитив,и кой откъде е.Стояха не повече от час и половина-два Grinning.Майка ми не остана.Предложиха си услугите със свекървата,но им беше отказано.После имах достатъчно време да се отдам на почивка,както и на семейството си,което толкова много ми липсваше една седмица.

# 7
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Не, не съм ги събирала. МНого бях изморена и изобщо не ми беше до гости.

# 8
И двата пъти ги събрахме. Че това са баби и дядовци, които тръпнеха от любопитство и желание да си видят внучетата и да ги погушкат. Как мога да им откажа такава радост?
Не съм се напъвала с трапези - ядки, соленки и напитки. Постояха 1-2 часа и си тръгнаха хората, не са досаждали. Не ми е било неприятно, напротив, след заточението в болницата за цели 5 дни, бях зажъдняла да видя хора, различни от непознати родилки, съседки по легло. Не бях съвсем във форма /раждах със секцио/, но и от мен нищо специално не се е изисквало.

# 9
Не. Дори на изписването помолихме никой да не идва. На осмия ден след раждането поканихме бабите и дядовците да видят бебо. Всички останали бяха добре дошли след първия месец.

# 10
И аз се чувствах изморена първият път. Раждах със секцио и когато се върнахме в къщи дойде и педиатърката, която ме отчая, че съм нямала кърма и трябвало непременно да дохранвам #Cussing out. Т.е. бях в състояние на пълно отчаяние, но не й се предадох така лесно Mr. Green. А в другата стая имахме гости, а на мен НЕ ми беше до тях изобщо в този труден момент  Crazy.
Знам, че е уважение към близките, но може този път да си спестя всичката тази навалица и да се отдам изцяло на бебето си  baby_neutral и първите ни мигове заедно в къщи след изморителният едноседмичен болничен престой Peace... Сигурна съм, че ще ме разберат  Peace Grinning

# 11
  • Кърджали
Дойдоха най - близките ни хора, моите родители, тези на мъжа ми, неговия племенник и жена му /които живея съвсем близо до нас и почти всеки ден се виждаме/, и то не се изсипаха всички наведнъж, а по отделно, та до вечерта все имаше някой в къщи. На тях нямаше как да кажа - няма да дойдете. Маси не съм разпъвала. Бебето си спеше в другата стая, аз си се чувствах много добре, дори бях забравила, че съм раждала секцио. Въпреки това не си давах много зор да готвя и да наливам.

# 12
Никой не съм канила, събрахме се когато намерих време за гости, защото първите седмица-две ми беше много трудно да се организирам и да намирам време за всичко.

# 13
Не, не сме се събирали - нито в деня на изписването на сина ми, нито в деня на изписването на дъщеря ми.

# 14
Никого не сме канили в деня на изписването.

Общи условия

Активация на акаунт