Събирахте ли роднините след изписването в къщи ?

• 9 319
  • 182
  •   1
Отговори
# 45
  • Стара Загора
Да  само близки .

# 46
Не, даже на изписването дойдоха само майка и родителите на мъжа ми. Няма смисъл да правим панаири, пък вкъщи нито ще мога да им обърна внимание, нито да се организирам за посрещане на 10 човека. Пък да ми зяпат бебето веднага след изписването, няма да преживея  Rolling Eyes
Боби като се роди, си каних поетапно близки да се видим и побъбрим.

# 47
  • до една звездичка
Никакви роднини не съм събирала. Абсурд. Да не е сватба?
Достатъчно ми беше, че не можех да си събера мислите в главата... Crazy

# 48
  • София
Не съм събирала никой, мечтаех за спокойствие и да бъдем сами тримката с бебка и тати.

# 49
Първия път се бяхме събрали доста хора, може би 15-20 души.Роднини, кумовете, приятели...Маси не сме слагали, черпихме с кафе, безалкохолно и бонбони.Беше ми приятно, защото доста време откарах в родилното и бях зажадняла за близките си хора.Гостите постояха около час-два и си тръгнаха.
Втория път всичко стана толкова бързо(дори претупано), че нямаше време да се организираме.Не очаквах да ни изпишат толкова рано.В 10ч ми казаха да си ходя, а изписваха от 11.30 до 14ч.Който изпусне часа си остава за другия ден, така ни плашеха с една бележка на вратата.В този ден бяхме 13 родилки за изписване.Обадих се на мъжа ми, казах да грабва багажа, баткото от у-ще и да идват.Няма време да звъни и чака никой, така че да тръгва веднага.Бяхме си само ние, майка ми и моите баба и дядо.После някои се цупеха от приятелите ни, но не се връзвам хич NaughtyБързо им минава, а и купона в чест на бебето беше огромен и продължи до другия ден следобяд.
Всеки преценява сам за себе си и никой няма право да се сърди.Мое мнение.

# 50
Да, събирахме се. Таткото и бабите бяха подготвили всичко. Събрахме се най-близките роднини за около час-два. Незабравим момент  Simple Smile

# 51
  • София
Не сме се събирали (бабите и дядовците разбира се са идвали, колкото да видят внучето и да помогнат с нещо)...Особено първият месец, докато все още свиквате с новия режим и с недоспиването, гостите и данданията ми се виждат излишни. Така или иначе има т.нар. погача или пък кръщане, ако решите да направите първите месеци, и тогава може да се поканят повече роднини и приятели.

# 52
И при нас само нашите и свекърите, и то поотделно Mr. Green

# 53
Ако зависеше от мен, нямаше да поканя никого,наистина само до роднини и гости ми беше тогава, но то кой ли ме пита?! #2gunfire Прибрахме се от болницата и заварих 20 човека в нас, идеята била на "свеки" #Crazy- да сме почерпили хората за здравето на бебето.. ooooh!
Е, почерпиха се,аз им отделих точно 5 минути,а бебето го видяха само като го внасях в спалнята...Ама се оказа,че хората и на това били доволни, пък и що подаръци получихме... Mr. Green

Подобно- аз не събирах никого, мъжът ми ги събра. Щеше да ги води на ресторант, но после свеки казала, че майката ще се обиди, ако не й погостуват. Връщам се аз вкъщи и гледам- мъжът ми взел столове назаем, опънали софри, накупил ядене...ама забравил да купи памперси за малкия.

Стояха два часа, но за съжаление в преходна на спалнята стая. Та докато с треперещи ръце сменях първия памперс в живота си, на метър от мен пийваха ракийка.

Преди изписването пък бях като координатор по телефона. Две семейства големи хора не могат да намерят един адрес в София и да се координират. Аз трябваше да раздавам заповеди- сега сядате на кафе, сега чакате да ви се обадя.

(Подобна история беше и на сватбата ми, когато крещях по телефона на хотели и агенции и координирах роднини до трето коляно.)

Ако не се налага много, не ги канете в деня на изписването- по-добре таткото ако иска, да ги събере преди това.

Следващия път- горещ душ за мен и хладен за роднините!

# 54
Изобщо не ми беше до такива сбирки, но никой не ме е питал, дали искам или не - дойдоха си гостите и това е ...  Crossing Arms

# 55
  • София

Следващия път- горещ душ за мен и хладен за роднините!

Joy
Така трябва

# 56
Въобще не ми беше до гости. Пък и в това грипно време сега, според мен е излишна безумица да каниш хора.

# 57
Събрахме се вкъщи с моите родители и свекърите.

# 58
Събрахме се вкъщи с моите родители и свекърите.
И ние така, плюс леля ми.

# 59
Никой не е идвал.На целия зор ми липсваха и щъкащи роднини ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт