МАЙче гука и нарежда и в играчките се вглежда. Тема №12

• 12 214
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
  • София
KayRenn, мерси, ние вече му дадохме третинка флаконче в лъжичка вода. Е, не спазихме 15-те минути, ама... То каквото е имало да му предавам, съм му го предала сигурно сутринта - спахме лице в лице няколко часа  Crazy Много много се надявам да не се разболее и той...

# 256
Правиш ли нещо за стимулация

Извинявам се че се намесвам, но трябва ли да се прави нещо специално за стимулация, когато детето започне да се храни за по-кратки периоди? Ако е на поискване? И нощното хранене си остава, четох че то е много важно за лактацията.

Ние сме със слуз в акото от днеска  Sad Сега ровя да разбера от какво може да е. Подозирам диетата си, че освен едни шоколадови бисквити вчера ядох и къри  ooooh! Въобще, съм за бой  #Cussing out

# 257
здравейте момичета!
Аз да попитам Айла и КайРен, че се тревожа. Моето кърмаче в последните няколко дни ме притеснява малко. Преди си хапваше по 12-15 минутки от гърда на хапване, последните 3 дни суче по 5 минути и започва да ми говори и да раздава усмивки, после връща по малко, като до скоро изобщо не повръщахме. Да се притеснявам ли дали се нахранва? По този начин не се изпразват гърдите ми както преди-трябва ли да ги доизцеждам? Страх ме е дали е нахранен и дали няма да ми намалее млякото. Какво да правя? Иначе е жизнен и весел, а понякога и крив както преди.
   Ако сте само на кърма погледни дали памперисте са си достатъчно наброй напишкани. Поне шест добре напишкани. Това е един много добър показател за това дали хапва достатъчно. А иначе съвсем нормално и често срещано е към втория месец да съкратят времето за което хапват. Моята мадама отдавна яде за по пет минутки. Увеличило ли е броя на кърменията бебчо? АКо те притеснява само това че хапва набързо, за два месеца със сигурност бебенцето е стало спец по сукането и със сигурност може да се наяжда за толкова кратко време  Simple Smile СПомням си че някога с близначките които сучеха с часове в началото хич не ми се вярваше като ми казваха, че след време ще се наяждат и за по пет минутки, но и те стигнаха до този момент, малко по-късно от Елито, но със сигурност е нормално. Ако бебето суче и има достатъчно на брой кърмения и памперсите са ок няма никаква нужда да се притесняваш че кърмата ще намалее или да се мъчиш да цедиш  Simple Smile
За памперсите не съм ги броила, но имаме понякога много мокри, понякога само малко напишани. Наистина от както го прави този номер с 5-те минути си е увеличил храненията с 1-2(бяхме на 6 хранения)
bobito2, от колко дни е така? Опитваш ли след това пак да предложиш гърда? Правиш ли нещо за стимулация на Иначе е нормално колкото повече израстват, толкова по-бързичко да си хапват, за да им остава време да оглеждат света около тях.
Лято, няма нужда да му даваш на дребния каквото и да е, кърмете си се и така ще намалите риска от предаване на заболяването.
От 2-3 дни сме така, но понякога си хапва по 12-15 минути, но понякога по 5 мин(горе долу наполовина са разделени). За стимулация нищо не правя в момента аз затова се тревожа. Тази вечер предпоследното кърмене беше само 3 минути от едната гърда, но после след банята пресуши едната и си дояде от другата за 13 мин. Майче само се тревожа, ако е гладно момчето ще си хапва

# 258
Правиш ли нещо за стимулация

Извинявам се че се намесвам, но трябва ли да се прави нещо специално за стимулация, когато детето започне да се храни за по-кратки периоди? Ако е на поискване? И нощното хранене си остава, четох че то е много важно за лактацията.

Аз основно се трвожа, че не изсуква цялата гърда(аз на хранене кърмя от едната), а преди го правеше. И като не е изсукана нали се дава сигнал на тялото да се забави и намали производството на мляко. Иначе вечер след баня към 21.00 часа заспиваме и се будим към 3-4 часа за хранене. Ние сме на поискване, но аз контролирам да има поне 2 часа между две кърмения за да може да не се претоварва стомахчето.

# 259
а при това полужение мислите ли, че трябва да отложа ваксината?
Мадленка,мисля,че няма проблем да се сложи ваксина,но питай все пак Peace
С Дактарина ще се оправите,само гледай да мажеш навсякъде,че едно налепче да остане и пак излизат наново.
Много са упорити.
Аз дори мазах 1-2 дена повече профилактично....

# 260
Минолтичка това да не новият ти слинг? Я бързо се похвали в снимки  Simple Smile

# 261
  • Велико Търново
Ето снимки от морето и кръщенето Grinning
http://darboji.snimka.bg/children/more-2009.409674
http://darboji.snimka.bg/baby/kr-shtene-mina-09-08-2009.410024

Отивам да глася багажа на Божа  и баща и,че заминават за Левски Mr. GreenАз ще се отдам с верни другарки на бира,мезета и още нещо Blush

# 262
  • гр.Стара Загора
Сиси много сте готини на снимките  Hug Hug Hug

# 263
  • Бургас
добър вечер, май-чета!

Бобито2, все едно за мен говориш - същата работа, повече хранения, кратки, не изпразва докрай гърдите и също се притеснявам. даже започнах да пия чая на ХИПП за кърмачки и престанах да й давам вода и чай (не че 20-30 мл бяха много, но все пак). а като ми направи голяма пауза - както сега - 4 часа и хапне само от едната и то не докрай, изцеждам и нея, и другата. и следобедите/вечерите усещам, че е по-малко кърмата...Кайренн, Айла - моля ви, кажете, правилно ли правя? иначе режимът ни е малко странен - сутрин в 5, 7, 9, 11, 13, 16,19......пауза до 23/24 часа, после пак до 5 сутринта.  в големите паузи памперсът понякога даже не е напишкан. иначе ака по 3-5 пъти, пишка обилно през деня. четох, че хапването по малко прави гърдите да произвеждат по малко, затова минахме на хранене само от едната гърда, ако не стигне - хапваме от втората. през деня стига и от една, след големите паузи яде и от двете. а като изцеждам - от 40 до 80 мл максимум от двете - нямам представа как си набавя нужните от 120 до 160 мл за възрастта и килограмите й - а я мерих днес, на см е порастнала - 62/63 е и на кг, с мен на кантара - над 6 кг е... а още 11 дни имаме докато навършим 3 месеца. засега расте добре, но не ми се иска да изпусна нещо и да ми намалее кърмата.

Сиска, снимките са страхотни! Банският ти е невероятен и ти стои страхотно! - откъде и каква марка е? ние ще ходим на море октомври и ми се иска да си пъхна и скрия телесата някак, а нищо не ми харесва засега...  Божа колко е доволна в басейна само!
а Мина е прекрасна на кръщането - даже се усмихва, но все пак е сериозна Simple Smile
лека вечер, момичета!

# 264
  • Велико Търново
Веси,отговарям веднага-бански е от Триумф HugСега има голямо намаление и много,много хубави модели Peace

# 265
Здравейте и от нас!
 Да споделя,че днес пак бяхме на дерматолог.Диагнозата е атопичен дерматит,което на мен ми звучи ужасно.Няма оправяне на тия сгъвки на крачетата и ръчичките.Отделно и излезе нещо като лишейче на гърдите и 5 червени точки по ръчичките,които са най вероятно от ухапване.Мазах с Мустела,с кремчето за подсичане направено в аптеката и даже с кортикостероиден крем и оправяне за 1 ден и после пак.
 Сега почваме с нови мазила пък дано да се оправи по бързо. Praynig

Скъпа filimonka, диагнозата наистина звучи ужасно... поне обясниха ли ти от какво може да се е получило? И какви мазила ви назначиха? Иначе намаш проблеми кремчето ще е готово още тази неделя както ти обещах  Peace, само кога ще се видим да ти го дам  newsm78 че от понеделник се очертава пътуване и гостуване на наш'те в Панагюрище за неопределен период...

Сиска снимките са страхотни  Hug наистина както някоя мама беше писала много красиви моми раждаш  Mr. Green А от снимките на кръщенето придобих горе долу представа какъв е точно ритуала  Peace само се изненадах че сте били само вие и кръстниците в църквата  Thinking намаше ли повече гости? В нашия край се събира цялата рода на кръщенето в църквата  Laughing

Оличка
  Hug, снимах я играчката, ще кача снимака като ги сваля от фотоапаратчето утре или други ден  Peace а и шезлонга снимах и него ще ви покажа и без това ви занимавах толкова с избирането му  Whistling

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 00:32 от Galia1982

# 266

Добро утро майчета.Да ви почерпя по едно кафе.
Сиска много сте хубави на снимките.Не съм се и съмнявала де...  love001
Аз да се оплача пак,то последните няколко дни само това правя де.Ради пак беше неспокоен.Спинка по малко и после се събужда.Много трудно минава тази последната ваксина(последния прием,тя няма да е последната ваксина,ама.....).Поне при нас е така.До сега сме нямали такива проблеми.Ради е толкова спокойно дете.А на всичко отгоре съвпадна и с командировката на нашия тати във Велико Търново.Ужас...аз сама и малкия се тормози. Sad
Сетих се и нещо друго,вече ще чакаме майчета 2010.Simple Smile Голям кеф.
Лек и усмихнат ден от нас.

# 267
  • Велико Търново
Добро утро!Стеле,мерси за кафето Grinning

Гале,тук също събират родата,но ние решихме само с кръстниците и една от най-добрите ми приятелки с детето.Ние и така се оженихме само с приятели Mr. Greenи моя баща и на Георги родителите +една баба,ама много готина Crazy

filimonka,дано детето бързо израсте дерматита PraynigМисля,че в здравиня под форум имаше огромна тема-потърси я.

Хубав ден!

# 268
  • СТАНДАРТНО.
 Добро утро момичета! Днес пак имам повод да почерпя - баткото става на 6 години! А на вас прохладен и усмихнат ден!

# 269
Сиска честито ти християнче Мина! Щерките са ти страхотни, снимките също!
Стеле мерси за кафенцето. Дано Ради бързо се оправи и да не се тревожи мама!
в големите паузи памперсът понякога даже не е напишкан. ... пишка обилно през деня.
Веси, и ние така понякога на нощните паузи не е напишана пампата, а като сложа новия имам чувството че се е стискал и го напишва за отрицателно време.
Веси бях ти казала за този петък за лекцията за захранване на кърмачета. Тя е от 17.30 часа, но е на втория етаж, а аз ходих да питам и ми казаха, че с количките трудно ще се качим, т е трябва да се пренесат до там.
Иначе не знам да се хваля или притеснявам- снощи като заспахме в 21.00 часа днес се събудихме в 5.50 озверели от глад baby_neutral
Късметче честит ти рожденник- много здрав и послушен

Общи условия

Активация на акаунт