Рepe, Burberry браво на порастналите ви бебенца. Много добре наддават сладкишите.

Ани Борисова, винаги съм мислела, че си много смела и борбена. Ето, въпреки проблемите с кърменето, вече сте почти само на кърма, а порастналата ти принцеса вече има гривнички.
И моята писанка е така - не е дебела, но си личи, че е добре хранено бебе. Една психоложка ми каза, че това плуване е много полезно, както за моториката, нервната система, мускули, кръвообращение, така и за психиката на бебчетата. Повечето обичат водата и допира и с нея им влияе благотворно.
Лианка, няма проблем, ако първата ваксина е по ЗК, втората да ти е Пентаксим. Четох по майчинските форуми, че точно така правят мами, чиито деца са получили кофти реакция от ваксината по ЗК. Защо не пробваш с Инфанрикс - това е умъртвена ДТК и струва около 30лв. Полиото по ЗК вече е много добра ваксина и съчетани правят Пентаксим,но без противоменингитната (тя е само за един от всички видове менингит).
Стела 74 дано всичко премине бързо и бебчо скоро е добре, но е нормално да е нервен, не се притеснявай.
Сиска, честито кръщене на Мина. Нека Господ да я закриля и помага в живота.
За нощното хранене: Аз си я кърмя редовно по два пъти на нощ. И да ви кажа честно само първите няколко дни ме иморяваше... Сега съм свикнала и дори ми липсва, когато случайно пропуснем. По този случай ще ви разкажа една случка:
Един ден доста я бяхме уморили нашата бузанка (плаж, разходки, срещи с приятели навън...), а беше спала малко през деня, така че още към 9 вечерта (след банята и кърменето) заспа като талпа. Събудих се аз към 1 през нощта (точно навреме за първото нощно хапване)...е да ама Рада спи, ли спи... дълбоко. Въртях се, въртях се и ми е чоглаво едно, ама накрая задрямах. Точно в 4.30 ч. пак се будя, ама като войник - няма прозявки, няма изтягане, направо станах и ококорих в тъмното едни очи като пльочи. Аз си бях навреме, а Рада кърти юнашки и т`ва си е. Е, направо си ми стана мъчно, че не ще да се сгуши в гърдите ми, както си прави - като малко мишленце. Чудих се, чудих се, а не стига напрежението в гърдите, ами просто си исках малките ръчички, обвити около гърдата ми... исках да вдъхвам бебешкия аромат на малката главичка, докато суче... Абе, накрая чак към 9 сутринта, като я усетих, че се размърдва, не се стърпях и я взех при мен... Направо се молех, да не е отказала сама нощното хранене. На другата нощ като си поиска в уреченият час, направо си казах "Слава богу". Изводът е, че явно аз имам нужда от нощното хранене поне колкото нея.

Като за последно на дългия ми, но надявам се не досаден, пост
:Момичета искам да ви кажа, че дечицата ви са разкошни. Наблюдавам ги как растат на снимките и искрано им се радвам. Всяко дете е красиво и всяко има своята си уникална, невинна, сладка, прекрасна физиономия. Да са ви живи и здрави всичките.
!

А майка и пак се ижложи
.
Казвам га като ветеран.Последно купих от симонови количка за кукли.
СПомням си че някога с близначките които сучеха с часове в началото хич не ми се вярваше като ми казваха, че след време ще се наяждат и за по пет минутки, но и те стигнаха до този момент, малко по-късно от Елито, но със сигурност е нормално. Ако бебето суче и има достатъчно на брой кърмения и памперсите са ок няма никаква нужда да се притесняваш че кърмата ще намалее или да се мъчиш да цедиш