МАЙче гука и нарежда и в играчките се вглежда. Тема №12

• 12 216
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
дендри!честит нов ник! Wink
Еее, познахте ли ме?!? Laughing Мерси Мигличке. Hug

Рepe, Burberry браво на порастналите ви бебенца. Много добре наддават сладкишите. Heart Eyes

Ани Борисова, винаги съм мислела, че си много смела и борбена. Ето, въпреки проблемите с кърменето, вече сте почти само на кърма, а порастналата ти принцеса вече има гривнички.  Heart Eyes И моята писанка е така - не е дебела, но си личи, че е добре хранено бебе. Laughing Между другото нашето желание с Борис, беше да запишем Рада на бебешко плуване, дори следях темата "Плуване за бебета" , но нищо не проучих сериозно. Ще дадеш ли повече инфо, когато имаш желание и време... може и на лични.
 Една психоложка ми каза, че това плуване е много полезно, както за моториката, нервната система, мускули, кръвообращение, така и за психиката на бебчетата. Повечето обичат водата и допира и с нея им влияе благотворно.

Лианка, няма проблем, ако първата ваксина е по ЗК, втората да ти е Пентаксим. Четох по майчинските форуми, че точно така правят мами, чиито деца са получили кофти реакция от ваксината по ЗК. Защо не пробваш с Инфанрикс - това е умъртвена ДТК и струва около 30лв. Полиото по ЗК вече е много добра ваксина и съчетани правят Пентаксим,но без противоменингитната (тя е само за един от всички видове менингит).

Стела 74 дано всичко премине бързо и бебчо скоро е добре, но е нормално да е нервен, не се притеснявай.

Сиска, честито кръщене на Мина. Нека Господ да я закриля и помага в живота.

За нощното хранене: Аз си я кърмя редовно по два пъти на нощ. И да ви кажа честно само първите няколко дни ме иморяваше... Сега съм свикнала и дори ми липсва, когато случайно пропуснем. По този случай ще ви разкажа една случка:
   Един ден доста я бяхме уморили нашата бузанка (плаж, разходки, срещи с приятели навън...), а беше спала малко през деня, така че още към 9 вечерта (след банята и кърменето) заспа като талпа. Събудих се аз към 1 през нощта (точно навреме за първото нощно хапване)...е да ама Рада спи, ли спи... дълбоко. Въртях се, въртях се и ми е чоглаво едно, ама накрая задрямах. Точно в 4.30 ч. пак се будя, ама като войник - няма прозявки, няма изтягане, направо станах и ококорих в тъмното едни очи като пльочи. Аз си бях навреме, а Рада кърти юнашки и т`ва си е. Е, направо си ми стана мъчно, че не ще да се сгуши в гърдите ми, както си прави - като малко мишленце. Чудих се, чудих се, а не стига напрежението в гърдите, ами просто си исках малките ръчички, обвити около гърдата ми... исках да вдъхвам бебешкия аромат на малката главичка, докато суче... Абе, накрая чак към 9 сутринта, като я усетих, че се размърдва, не се стърпях и я взех при мен... Направо се молех, да не е отказала сама нощното хранене. На другата нощ като си поиска в уреченият час, направо си казах "Слава богу". Изводът е, че явно аз имам нужда от нощното хранене поне колкото нея. Wink
Като за последно на дългия ми, но надявам се не досаден, пост Blush:
Момичета искам да ви кажа, че дечицата ви са разкошни. Наблюдавам ги как растат на снимките и искрано им се радвам. Всяко дете е красиво и всяко има своята си уникална, невинна, сладка, прекрасна физиономия. Да са ви живи и здрави всичките.

# 241
Цитат
А какво представляват упражненията и в какво се изпълняват? Тук има плуване за бебета
след 3 месеца и тогава мисля да ходим, към края на третия месец.
Упражненията са предимно, за да свикне постепенно бебчето да си задържа въздуха по-дълго време при гмуркане. Започва се от съвсем кратичко потапяне само на бузката и нослето в странично положение и постепенно се въвеждат гмуркания от различни позиции и за по-дълго време и повече на брой в едно занятие. В кабинета където ходихме правехме упражненията във вана, нормална - като за къпане. За вкъщи взехме една вана (за строителни разтвори е, хихи...), но понеже събира 90литра става за целта, инструкторката ни я препоръча. И трябва ежедневно да се правят упражненията, и поне веднъж седмично да се правят в голяма вана, като постепенно с психическото израстване на детето се променя програмата и се въвеждат все повече игри, за да се поддържа интереса на детето. Страшно е интересно, бях и на една лекция по въпроса и научих много неща, за които никога не бих се сетила, а звучат съвсем естествено. Инструкторката разказва, че има дечица, които на 1,5год. плуват с очила в басейна, гмуркат се да си вадят играчки от дъното, плуват сами до стълбичката, издържат по 15-20сек. плуване под вода и най-вече се забавляват страхотно. Дано да успеем да сме сериозни до пролетта, когато ще почнем да ходим на басейн. Като не успях да я родя във ваната поне сега да й даря тази благодат newsm47!

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 17:58 от Ани Борисова

# 242
Върнахме се от консултация  - 7250 и 62 см.  Laughing
Голям човек. Обличам го в дрешки за 6 месечни, а за зимата съм накупила дрешки за годинка.
Сложиха и втория Пентаксим.

# 243
Дикси,ние сме същата картинка Laughing Незнам сега колко кила е,но почти съм сигурна ,че сме по-големи от вас  smile3534smile3534
За Дактарина,аз го мажех на бибата и така го размазвах в устичката,инъче беше много трудно...имахме бели налепчета много навътре...

# 244
И нир се върнахме от консултация - 60см и 5400. 800 гр за месеца и 4 см. До тук добре от 2600 и 47 см си е супер, даже удвоено тегло ама като чета за другите бебета, ние сме доста фини Blush Май трябва да се притесня, то май по-малки от нас няма Sad
Иначе доки каза, че няма проблем за  пентаксима и го сложи. Мама стиснала ръцете на детето и плаче, а то се смее Shocked И двете с доки тръпки ни полазиха. Момата гък не каза, не разбра, че са и били инжекция и се хихикаше Grinning А майка и пак се ижложи Blush
И това от нас.  Ще съм благодарна ако споделите дали е нормално да сме толкова слабички или да взимам АМ Confused

# 245
  • София/Варна
Голям човек. Обличам го в дрешки за 6 месечни, а за зимата съм накупила дрешки за годинка.
Уф, и аз съм така с дрехите. Госпожицата е фина, но доста височка. Бодитата за 6 месечни са и добре на дължина, но смешно широчки  hahaha.

# 246
Уф, аз пак се вкарах във филм...Сложих сутринта детето под активната гимнастика и като се загледах установих, че юнакът хваща играчките основно с дясната ръка, лявата си я държи отпусната до тялото или на коремчето и много по-рядко я размята. Положението с шезлонга(има симетрично разположени играчки от ляво и дясно) е още по-фрапиращо, обръща се само надясно и си играе само с играчката от дясно, разменях играчките, но не би, пак същото. Да се притеснявам ли или просто е изявен десняк от 3- месечен?  newsm78

# 247
  • София/Варна
vaiza, ако те притеснява, сподели с педиатъра си, той най-добре ще те посъветва.

Забравих да пиша преди малко да внимавате с Дактарина, защото на някои бебчета може да не им понесе добре и да започнат да повръщат. Но иначе това е стандартното, което предписват при млечница.

# 248
здравейте момичета!
Аз да попитам Айла и КайРен, че се тревожа. Моето кърмаче в последните няколко дни ме притеснява малко. Преди си хапваше по 12-15 минутки от гърда на хапване, последните 3 дни суче по 5 минути и започва да ми говори и да раздава усмивки, после връща по малко, като до скоро изобщо не повръщахме. Да се притеснявам ли дали се нахранва? По този начин не се изпразват гърдите ми както преди-трябва ли да ги доизцеждам? Страх ме е дали е нахранен и дали няма да ми намалее млякото. Какво да правя? Иначе е жизнен и весел, а понякога и крив както преди.

# 249
Вайза, рано ти е да се притесняваш.  Човечето сега започва да посяга. Моето още не иска. Проследи докога ще е така и за всеки случай се консултирай с педиатъра. Помниш ли, на една от лекциите говориха, че при бебетата няма левичари, трябва да си служат и с двете ръце. Но ставаше дума за по-големи човечета. Наблюдавай месец - два, като през това време все пак го стимулираш. Ами то детето сега започва да посяга, още му липсва координация.

А за ваксините още не съм решила. Още като се роди доки каза, че е по-добре да се сложат три пъти по ЗК и чак четвъртия да е Пентаксим. Дендри, мерси за идеята за Инфанрикса, но при положение, че така и така ще слагаме поне един Пентаксим, не ми се иска да смесваме чак толкова ваксини.

Малачика, въобще не сте слабички, не се притеснявай! Даже и теглото е удвоено. Напред сте с материала. Не се сравнявайте постоянно с другите, само ще ви навреди   Laughing Моят юнак се роди 4370, не може да очакваш, че ще са еднакви килограми. А средно и той качва по около 900 гр на месец.

# 250
  • София
Здравейте и от мен! Да се "похваля" - днес съм болна. Събудих се като парцал, без никакви сили, а бяхме поспали доста, малкият се събуди чак към 7 за ядене. Мисля си, просто съм уморена. Е, да, ама по едно време ис мерих температурата, и се оказа, че имам... Та хайде на консултация с маска, че таткото не щя сам да влезе с бебето. Отчет - 5900, 64см. Да съм дадяла профилактично Осцилококцинум. Още не съм, ще пробвам да разтворя в една лъжичка и да му го набутам... Ама не знам колко време ще е преди хранене, нали там има някакво значение при хомеопатията...
А интересно откъде се разболях, не съм си контактувала много-много с хора.

# 251
Не помня коя от момичетата се притесняваше от пазаруването по нета-гарантирам ти,че няма начин шезлонга да е счупен PeaceКазвам га като ветеран.Последно купих от симонови количка за кукли.

Аз бях Сиска  Mr. Green Проблема е решен вече...Взехме му шезлонг от Хиполенд в Скай Сити, но не този на Фишер Прайс, а на Чико. Много е готин пак с мелодии и вибрация и за сега на мен ми е по интересен от на бебо, но и това ще се промени нядявам се  Mr. Green Вчера като му пуснах вибрацията заспа за 10 секунди  Shocked направо ме изуми, ама за толкова пари ако не го ЗАхаресва повече по нататълк направо ще се  #2gunfire

# 252
Точно такива са налепчетата, то и аз си помислих, че е млечица  Confused, утре сме при док и ще искам да ми изпише Дактарин, а при това полужение мислите ли, че трябва да отложа ваксината?

# 253
  • София
здравейте момичета!
Аз да попитам Айла и КайРен, че се тревожа. Моето кърмаче в последните няколко дни ме притеснява малко. Преди си хапваше по 12-15 минутки от гърда на хапване, последните 3 дни суче по 5 минути и започва да ми говори и да раздава усмивки, после връща по малко, като до скоро изобщо не повръщахме. Да се притеснявам ли дали се нахранва? По този начин не се изпразват гърдите ми както преди-трябва ли да ги доизцеждам? Страх ме е дали е нахранен и дали няма да ми намалее млякото. Какво да правя? Иначе е жизнен и весел, а понякога и крив както преди.
   Ако сте само на кърма погледни дали памперисте са си достатъчно наброй напишкани. Поне шест добре напишкани. Това е един много добър показател за това дали хапва достатъчно. А иначе съвсем нормално и често срещано е към втория месец да съкратят времето за което хапват. Моята мадама отдавна яде за по пет минутки. Увеличило ли е броя на кърменията бебчо? АКо те притеснява само това че хапва набързо, за два месеца със сигурност бебенцето е стало спец по сукането и със сигурност може да се наяжда за толкова кратко време  Simple Smile СПомням си че някога с близначките които сучеха с часове в началото хич не ми се вярваше като ми казваха, че след време ще се наяждат и за по пет минутки, но и те стигнаха до този момент, малко по-късно от Елито, но със сигурност е нормално. Ако бебето суче и има достатъчно на брой кърмения и памперсите са ок няма никаква нужда да се притесняваш че кърмата ще намалее или да се мъчиш да цедиш  Simple Smile

# 254
  • София/Варна
bobito2, от колко дни е така? Опитваш ли след това пак да предложиш гърда? Правиш ли нещо за стимулация на Иначе е нормално колкото повече израстват, толкова по-бързичко да си хапват, за да им остава време да оглеждат света около тях.
Лято, няма нужда да му даваш на дребния каквото и да е, кърмете си се и така ще намалите риска от предаване на заболяването.

Общи условия

Активация на акаунт