Септември `09 - 36

• 19 322
  • 281
  •   1
Отговори
# 165
Моят син направи астма,благодарение на алергия към влажния ваздух. Та докато разберем тази алергия от какво е ,колко орбазон му се направи не е истина. Сега да чукам на дарво мисля че я отхварли Praynig
За това аз мисля да не ползвам овлажнител за ваздуха.

# 166
  • София
Леле колко сте изписали, 3 дни не съм влизала и сте натракали тема и половина!

Аз съм в болничен от сряда, ама нещо все не мога да смогна да седна пред компа - с този ремонт само търчане напред-назад.

Сега да се отчета - бях на запис на тонове и фетална морфология при Димитрова във Фемина. Водите са ми уж в норма вече, но бебето още върви 2,5 седмици назад Sad В понеделник ще ме приемат в Майчин дом, за да могат да го следят по-подробно. Надявам се, че ще ме пускат да си спя вкъщи, хич не ми се остава в болницата  Cry
Стискайте палци всичко да е наред  Praynig

Отивам да ви чета.

# 167
Здравейте и от мен, аз пак се загубих... Да ви питам нещо - като родите и ако имате кърма ще замръзявате ли? Аз гледам сега едни пликчета за замръзяване и се чудя  newsm78  дали да не си поръчам за всеки случай, някоя от вече раждалите мами да е ползвала пликчета?
за това става дума  http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=5012

# 168
И на мен ми е много чудно как става номера със замръзяването.. newsm78
Видях такива контеинерчета за замръзяване, ама не ми е ясно колко време може да седи замръзнала и как да я размразя. Някаде бях чела че се размразява на стайна Т , ама не съм говорила с никои по въпроса. Нека мамите да споделят, ако са го правили.

# 169
  • София; Дружбето
Аз не съм замразявала кърма, но ние нямаме фризер, а в хладилник срокът е само 3 ден аи нямаше смисъъл. Иначе знам, че е хубаво да има. При захранването се използва, за да приеме детето по-лесно новата храна. Аз си цедях прясна та не ми е била необходима

# 170
  • Варна
Здравейте,
Да се включа за кърмата и замразяването.
Аз замразявах, че имах много и се чудех какво да я правя Rolling Eyes
Но тогава нямаше пликчета и ползвах тези за ледени кубчета:) Размразява се на стайна температура или на водна баня,но на не повече от 40C . Но педиатърката ми беше скептична дали въобще си струва, защото при такива температури във фризера - 20C не се знае дали нещо от био активните съставки оцелява?
Все още се чудя, но е добре да има човек за всеки случай.
Майките сега ползват Авент контейнерчета или пък стерилните контейнери за урина, все пак са стерилни...А струват стотинки, за разлика от тези марковите... Naughty

# 171
Относно замразяване на кърма стерилизирах бурканчета от детските пюрета, като не се пълни до горе да не опира в капачката. Оказа се, че една приятелка не и стигаше кърмата и аз и прехвърлях замразената за мъника. Тя я изваждаше от фризера оставяше я няколко часа в хладилника да се отпусне и после на водна баня.

# 172
Казаха,че сега отричат пликчетата по ред причини. Изполват се контейнерчета или тези стерилните за урина.

# 173
Казаха,че сега отричат пликчетата по ред причини. Изполват се контейнерчета или тези стерилните за урина.
Аз пък точно пликчета си взех newsm78

# 174
Здравейте и от мен, аз пак се загубих... Да ви питам нещо - като родите и ако имате кърма ще замръзявате ли? Аз гледам сега едни пликчета за замръзяване и се чудя  newsm78  дали да не си поръчам за всеки случай, някоя от вече раждалите мами да е ползвала пликчета?
за това става дума  http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=5012

Пликчетата не могат да се стерелизират. Аз ползвам на Авент едни пластмасови контейнери, но излизат скъпо - при мен 18 евро - 10бр. 

В болницата ми дадоха един лист с инструкция за събирането на кърмата.
Помпа се около 5 минути на всяка гърда - поне на 2 часа в началото, за да се стимулира лактация. Количеството се събира в контейнерче в хладилника докато се напълни контейнера. В хладилника може да стои до 24 часа.
В камерата на хладилника, ако е с отделна врата до 4 месеца.
Кърма не се събира в стъкло, защото отнемало някаква съставка.
Аз лично не го правих така. Инструкцията я получих малко късно. Цедях се по цял час и колкото събера го слагах в камерата.

# 175
добро утрооо  wavey колко много сте изписали.... ooooh! после ще чета..
да се отчета-бяхме на 3Д във Фемина -бебка е добре, расте "като по учебник", вече е 2100гр. в понеделник отивам за болничния, но вече съм си у дома отпуск. Др. седмица ще купуваме бебешката стая и ще сменим тази на каката. пристигнаха ми няколко неща от И бей за бебка, много сладки, по-късно ще сложа в албума. това е от нас в резюме! приятен ден /и дано е по-слънчев/ !   Nature Partly Sunny

# 176
Добро утро как сте днес?

# 177
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,
Заповядайте кафенцето Peace

# 178
  • Бургас
Добро утро и от мен! anita29 , благодарности за кафенцето! Тъкмо отпивам от моето!  Simple Smile
Тази вечер спах просто прекрасно! Беше толкова прохладно! Сега съм отворила всички врати и не мога да се насладя на утринната свежест! Дано целия ден температурите са такива!  Praynig

За замразяването на кърма не мога да не се изкажа и аз!  Mr. Green Както съм споменавала Красимира 6 месеца се храни само на изцедена кърма, защото не искаше да суче от мен! Рекорда ми е 2 л изцедена кърма на ден и 150 пластмасови чашки по 170 мл. във фризера!  Mr. Green Имах снимка на пълен фризер с кърма, но не мога да я открия къде е.  newsm78 Аз лично замразявах в пластмасови чаши за кафе, но от по-дебелите и високи. Отгоре слагах алуминиево фолио и с конец плътно завързвах. Нямала съм никакви проблеми! Замразяването на кърма е много удобно нещо, защото позволява да оставяме мъника и на друг за няколко часа. Аз например от 4ия месец се върнах по половин ден на работа и нямах притеснения, че бебето няма какво да яде.
Та така. Краска се пробуди и ме вика във банята да я гледам как си мие зъбите!
Целувки за вас!  Hug Heart Eyes

# 179
  • София
Добро утро и от мен! anita29 мерси за кафенцето Simple Smile аз тъкмо свърших с моето
Аз сега чакам мама и тате да пристигнат ,че не се се виждали скоро, а нали на мен не ми дават да пътувам.. Simple Smile

Лек и прохладен ден ви желая Hug

Общи условия

Активация на акаунт