Септември `09 - 36

• 19 303
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
аз за болницата си купих на AVENT обикновена и мисля да не си купувам друга.

вие казвате че вече имате коластра,а аз нямам никакви признаци,нищо не ми е текло или нещо такова защо така.?

# 196

вие казвате че вече имате коластра,а аз нямам никакви признаци,нищо не ми е текло или нещо такова защо така.?
Споко, и аз с първата си бременност нямах нищичко, до деня, в който родих. Гърдите  ми бяха станали тройни, без да преувеличавам Simple Smile за съжаление, малко време кърмих, нямаше и месец Sad Дано при тебе не е така  Peace

# 197
нямам представа.
значи като ти дойде по късно кърмата,по малко имаш така ли.
оффф не знам ще видим като дойде.

# 198

Не е задължително да имаш коластра предварително!И на мен не ми е текло досега!С първата бременност ми се появи еднократно в 6 месец,но само ми зацапа!Така че не се притеснявай излишно за това.Индивидуално е! Grinning

# 199
нямам представа.
значи като ти дойде по късно кърмата,по малко имаш така ли.
оффф не знам ще видим като дойде.

Нееее Simple Smile не е така Simple Smile Виж, само знам, че няма място за притеснение, ако нямаш коластра предварително!!! Знаеш, че ВСЯКА бременност е различна! Най-важното е да искаш да кърмиш - сега вече има към кого да се обърнеш, имам предвид  ла лече лига... тъкмо чета сайта им, има доста инфо! Само споко!!!!!  Hug

# 200
  • София
Благодаря за отговорите, май към такава помпа ще се ориентирам, сега остава и да намеря в кои магазини я продават, че досега само чико, Авент и Нук съм виждала  newsm12
За коластрата, аз от 4-ти месец някъде имам нещо бяло по зърната, ама съвсем малко, но всеки ден,не знам дали това е коластра или не  newsm78 Много трудно се мие, специално, че зърната са ми толкова чувствителни сега и ме болят  Confused

# 201
  • София
pocahontas80, ако става въпрос за помпата на Медела - виждала съм я в магазин Малечко, имат и сайт, можеш и там да я видиш. Но май над 200 лева беше.
Аз засега, по съвет на една колежка, съм си взела най-обикновена помпа на Бертони за 20 лева, ще я мъкна в болницата. Пък, живот и здраве, ако ми трябва после по-хубава, тогава ще си купя.
Аз имам друг въпрос: днес купувахме кошницата за кола и в магазина момичето ни обяснява, че кошницата се монтирала така, че бебето да е с гръб към движението. Това вярно ли е, да не се изложим нещо? Embarassed

# 202
С гръб към движението ако ти е на предната седалка и нямаш въздушна възглавница.
Аз беби още ме е страх да го слагам в кошницата за колата и си го нося в порт-бебето на задната седалка

# 203
pocahontas80,
Аз имам друг въпрос: днес купувахме кошницата за кола и в магазина момичето ни обяснява, че кошницата се монтирала така, че бебето да е с гръб към движението. Това вярно ли е, да не се изложим нещо? Embarassed
На мен ми казаха че задължително е с гръб към движението първите 3 месеца, а относно предната седалка по принцип не се препоръчва да се вози там бебчо, а ако имаш airbag който не може да се изключи си е направо забранено

# 204
  • София; Дружбето
С гръб към движението се монтира, защото при натискане на спирачки вратлето няма да се изметне напред, а ще отиде назад, т.е. ще си остане легнало. Затова е много важно да се монтират правилно кошниците и столчетата, че да си изпълнят предназначението правилно.
А за кърменето - количеството коластра не е определящо за имането на кърма после. Както казаха на една лекция - само 4-5 % от жените наистина не могат да кърмят, всичко останали трябва да положат усилия  и да желаят да го правят. Кърмата ни е природно заложена да я имаме, иначе не бихме оцелели до сега като вид

# 205
Здравейте и от мен..
Много благодаря за полезните съвети на   мамите за замръзяването на кърмата. Каквото и кадето да чета вашите съвети са ценни , защото е изпитано... Дето имаше една поговорка " не питай старило, питай патило" Wink
Днес ние се сдобихме с най- важната покупка за бебка- кошарата. Качила съм снимки в албума , който иска да погледне при покупките за бебето. Качих и снимка на ремонтираната ни вече стая с новата секция, ТВ-то   и столове. И тапетите са нови но няма да  се видят особенно добре. Искам да ви кажа че в Айко има страхотно намаление на мн неща и на бебешки матраци. Кошарата беше най - евтина там , същата вчера я видяхме с 20 лв по- скъпа в друг магазин. Имат и интересни комплектчета за леглата, но не са от евтинките а са на Дисни и са сравнително по- скъпички. По принцип не отидохме с идеята да копуваме , но таткото като се заинати за този цвят и като се почна "Сега да го купим , та сега"  newsm62. После не се  знаело дали ще има такъв цвят и на такава цена....
Та така... ние сме готови с покупките поне по едрите за беба. Само козметиката и памперсите останаха. Днес пуснах една пералня с дрешки , които ми дадоха приятелки. Новите дрешки не съм прала , ама има време още.. Mr. Green
Това е за сега от мен.. нощта наистина беше хладна , дано и тази да е така....
 Hug

# 206
Здравейте!
Ние днес взехме и последните по-големи неща за бебка - ваничка със стойка и столче за кола (кошница де). Наистина, в книжката е описано как се монтира и задължително е да е обратно на движението. Аз дори си мисля да си взема огледала, за случаите когато аз ще си карам бебка сама.
Взех един комплект с контейнерчета на Авент, има и 1 преходник и дори биберон. Трябваше ми контейнерче за ръчната помпа, която ми дадоха (после видях, че става и самото шишенце да се ползва, ама все ще свършат някаква работа). За начало мисля да пробвам с нея, а ако се окаже, че трябва много да помпя (ако не се научи да суче примерно) мисля да пробвам с тази: http://www.-spam081-/index.php?page=shop.product_details&fly … art&Itemid=27

# 207
благодаря ти MammaT .
ти кои сайт казваш че четеш?
вече нямам търпение пък не знам за вас.

# 208
Столчетата за кола се монтират задължително на задната седалка и задължително с гръб към движението. Тези които са от 0-12 месеца. А другите за по големите деца се монтират по посока на движението. Това наистина е важно, защото става дума за сигурността на бебетата. При евентуална злополука няма да има никакъв ефект от кошницата. Замислете се момичета, че това е наистина много важно.
neky не разбрах как така те е страх да слагаш бебето в кошницата. Нали тя е за това и е най безопасния начин за пътуване. А какво е това порт-бебе? Мен лично би ме било страх да го сложа в нещо различно от кошница.
За коластрата да кажа, съвсем не е задължително да имаш по време на бременността. Аз не съм имала нито капка. После кърмих успешно доста след годинката и спрях активно кърмене само защото кърмата ми намаля заради втората бременност. Така че спокойно, който има желание за кърмене има и начини Wink

# 209
В Гърция столчетата за кола е разрешено да се поставят и на предната седалка ако нямаш въздушна възглавница.

Страхувам се за беби, понеже главичката си я килва във всички посоки.
Това ми е количката :

Слагам го в това, което прилича на зимна количка - като легло което е - долното в дясно - то се маха от количката и влиза на задната седалка

Общи условия

Активация на акаунт