За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

• 24 744
  • 473
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, влизам с един въпрос. В темата за силиконовите формички две - три мами споменават , че от силиконовите форми после печивата имат неприиятен дъх. Моля кажете ми така ли е найстина, голям мерак имам да си купя , а започнах доста да се двуумя след това, което прочетох newsm78.
vangobi,при мен го нямаше този проблем.
Аз съм много доволна от моите.

# 346
  • София
vangobi,при мен го нямаше този проблем.
Аз съм много доволна от моите.

delicate, благодаря ти   bouquetза бързия отговор за днес бях планувала тази покупка и като прочетох коментарите малко се стреснах. Ами в крайна сметка риск печели риск губи

# 347
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
A за аронията???? Някой знае ли нещо?
И аз търся рецепта за арония - сироп, конфитюр. Изчетох форума, стари теми, но така и не можах да намеря нищо.

Tari Tasartir, ти намери ли нещо?

А имам набрана арония от няколко дни, майка ми направи компоти, но остана още доста плод.  newsm78

# 348
замрази си я в пакетчета и после слагай на мъфини, кексове и сладкиши.
Или пък направи някаква кростата /сиреч тарта от маслето тесто/ с крем и плодове.

# 349
  • На брега на реката
Здравейте, влизам с един въпрос. В темата за силиконовите формички две - три мами споменават , че от силиконовите форми после печивата имат неприиятен дъх. Моля кажете ми така ли е найстина, голям мерак имам да си купя , а започнах доста да се двуумя след това, което прочетох newsm78.

Аз преди години се подлъгах да си купя " на сметка" пластмасов комплект прибори - черпак и т.н., сещаш се. Още от първия път горещата супа, която сипвах в купичките,  ми завоня ужасно  Sick  И дотам с тях. Купих си пак пластмасови, но на Тефал и за повечко пари - е, нямам такъв проблем вече  Peace

# 350
Здравейте,
Имам един бърз въпрос.Тъй като сега започвам да се уча с готвенето имам нужда от картинка на различните животни как са разфасовани.Тоест коя част от животното как се казва на български.Намерих си на англиски за свинско и телешко и искам такава на български, за да си ги сравнявам , когато пазарувам , тъй като живея в САЩ , а рецептите си свалям от тук.
Ето link на това ,което търся, но на български:
http://www.virtualweberbullet.com/meatcharts.html
Благодаря предварително !!!

# 351
Мики превеждай си  с речник. Simple Smile

# 352
  • Plovdiv->Toronto
То пък на български аз никога не съм видяла някой да нарича телешкото с 20-тината вида които се използват в америка Mr. Green. Рецепти за телешко - само от Хамериката, Мексико и Аржентина, те са ценители  Laughing ...
Помня че имаше в старите готварски книги теле разчертано, дано да го постнат момичетата от бг  Peace ...

# 353
  • На брега на реката
Здравейте,
Имам един бърз въпрос.Тъй като сега започвам да се уча с готвенето имам нужда от картинка на различните животни как са разфасовани.Тоест коя част от животното как се казва на български.Намерих си на англиски за свинско и телешко и искам такава на български, за да си ги сравнявам , когато пазарувам , тъй като живея в САЩ , а рецептите си свалям от тук.
Ето link на това ,което търся, но на български:
http://www.virtualweberbullet.com/meatcharts.html
Благодаря предварително !!!

Свинско месо

Агнешко месо

Телешко месо

# 354
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
Момичета можете ли да ми кажете къде във Варна мога да си купя боя за сладки?

# 355
  • На небето
Момичета можете ли да ми кажете къде във Варна мога да си купя боя за сладки?

В Кадемлията сладкарския магазин на ул. Български орел.
На пазар Чаталджа, като тръгнеш от главния път там където сложиха светофар скоро към бариерата. Едно от магазинчетата където са 1 ред обувки, 2 ред дънкови дрехи и т.н. по реда. Има един магазин където продават на едро захар, леща и т.н. Там има евтини сладкарски бои.
Сетих се още едно място - магазин Профис, за професионално кух. оборудване. Намира се на бул. Христо Ботев No.3. Но там са по скъпи.

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 12:55 от Estell

# 356
Дали е възможно да се прави синьо сирене в домашни условия? Аз го ненавиждам, но съпругът ми е решил, че ще вземе плесента от купешкото синьо, ще го инжектира в овче и след известно време ще му се получи  Crazy

# 357
  • Географският център на България-Габрово
Дали е възможно да се прави синьо сирене в домашни условия? Аз го ненавиждам, но съпругът ми е решил, че ще вземе плесента от купешкото синьо, ще го инжектира в овче и след известно време ще му се получи  Crazy

Ето една идея за домашно синьо сирене.В поста на Евгения,някъде по средата е

http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?p=280506

# 358
бях срещала из форума рецепта за торта с вафли,може ли някой да ми даде линк?

# 359
бях срещала из форума рецепта за торта с вафли,може ли някой да ми даде линк?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=420950.0 -заповядай

Общи условия

Активация на акаунт