Отговори
# 345
В неделя ходих на гинеколог,който работи в АГ-Стара Загора,която мисля е сред болниците, обявени за "приятел на бебето".При прегледа си говорим и аз споменах, че кърмя и той ме пита:
-На колко месеца е бебенцето?
-На годинка и четири.- отговарям аз
-И го кърмиш още?ХИХИХИ. И ЩО?
После спомена, че то сега имало една такава мода да се кърми дълго, ама вече не го слушах....  ooooh!

# 346
Аз попаднах лятото на много читав хирург. Трудна, в частната "Ритъм", Лулчев май се казваше.
Не запомних добре, щото бях по спешност. Беше ме ужилила конска муха, а аз реагирам много бурно от техните ужилвания и след 24 ч. отокът беше вече с големина на длан, та отивам да ме видят и да предприемат нещо.
Малкия тогава беше на 10 месеца. Аз споменавам между другото, че кърмя, а той ме попита "Имаш ли заместено кърмене?", при което го погледнах изключително изнедано и му казах "Не", след което той изкоментира, че е добре да е така докрая на първата годинка.
Съобрази медикаментите с този факт и аз останах много доволна.

# 347
Вечи,   bouquet  Ако не дай си Боже се наложи, ще го потърся  Peace

# 348
Може би и през ум не му минава колко много се подготвят жените и с каква любов и отговорност пристъпват към правенето на бебто си, камо ли раждането и отглеждането ми (или поне повечето...)

Samuraika, напълно си права. "Простите женици" не са толкова прости  Joy  

# 349
Мечтая си за второ дете,мечтая си да поправя грешките при кърменето на сина си!И тази реплика-до 3 месеца е НОРМАЛНО да кърмиш,после...вече не???
Не посмях на времето да послушам инстинкта си за кърменето на поискване,просто около мен други кърмещи нямаше.Джипито каза дохранване,майка ми твърдеше,че след като тя не е можела да кърми децата си,то е наследствено,аз какво очаквам.Но сегааа,сега,на този акъл...съвсем друго ще е!Дългокърмещи майки,чакайте ме smile3508!

# 350
Позната  от квартала:
-А той вече всякакви пюрета яде.
-На колко месеца стана?
-На четири. А вчера се опитах да му дам мляко от бутилка(АМ), ама го плюе, иска си цица.
Подканяме я да ходи вкъщи при бебето. А тя казва.
"А, той като стане не реве. Гледа си телевизия. По цял ден държим телевизора включен заради него."
Детето въобще не е излизало от месец. Било студено.  Thinking
п.п. Дамата е медицинска сестра. Да не си помислите нещо.
Повечето неща, които чета тук искрено ме разсмиват, но от това много мъчно ми стана!

# 351
  • София
"През първите 6 месеца не сме излизали с бебе от къщи, защото бях твърдо решена да кърмя и съм цедила с помпата по час и половина, за да има достатъчно кърма.... а и беше студено"

# 352
На въпроса ми:" Кърма ли е това в шишето,което даваш на бебето?",отговора ;"А не ,адаптирано мляко,то и без друго кърмата ми беше рядка......"
 Shocked Имам чувството ,че се върнах отново в комунизма и компетентността на бабите:"щом детето реве начи кърмата ти е рядка и толкоз!!!"
Честно да ви кажа хваща ме яд ,как в днешно време може да има такава неинформираност!

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 13:11 от Najda

# 353
  • Враца
ами относно рядката кърма- гледах едно интервю преди време с поп-фолк певицата Мария, която обясняваше, че кърмила само 1 месец и после спряла, щото кърмата й била нехранителна, понеже е отслабнала много бързо.
не ми се вярва да се го е измислила сама, някой "компетентен" предполагам я е подучил ooooh!
а кото се има предвид че заможна жена като нея е ползвала услугите на частна клиника, и, предполагам, съветите от специалистите в нея...
а иначе наскоро пак я гледах във връзка с това, че след раждането си е сложила силикон, и много гордо обясняваше, че като на всяка кърмеща жена, и нейният бюст от дългото кърмене се е деформирал.
да плачем ли, да се смеем ли... newsm78

а една приятелка, която иначе около годинка си е кърмила и двете деца, вчера ми разясняваше как годинката е пределния срок за кърмене, щото слид това психиката на детето ще се деформира и ще разбира че яде от гърдите ти Shocked
мдам, по нейната представа, двете й момченца ако са кърмени по-дълго, има опасност като пораснат вместо да си "играят" с ц.ците на какичките, може да почнат да сучат от тях... заради деформираното си съзнание Sunglasses

в подкрепа на твърдението си тя изтъкна, че Ленин е кърмен до 7-годишен.

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 16:21 от Трън в Очите

# 354
  • В горичката, до рекичката
Да споделя и аз нещо случило ни се наскоро. Бяхме с малкото в болницата и като ни приемаха ми задаваха въпроси - колко е роден, нормално раждане и т.н. На въпроса до кога е кърмен аз отговарям "Ми още", а докторката  Shocked . Това малко ме развесели, предвид всичко случващо се...

# 355
от блога на Хедра попаднах на това...аз нямам думи...
http://www.kak-da.info/viewtopic.php?f=22&t=678&sid=c929 … 55d96b5fb29dcbcf1

# 356
# 357
  • София
от блога на Хедра попаднах на това...аз нямам думи...
http://www.kak-da.info/viewtopic.php?f=22&t=678&sid=c929 … 55d96b5fb29dcbcf1
Едни компетентни мнения, ерудиция и научна мисъл страут от постовете... Особено ми допадна "развива се двустранна зависимост" при кърменето след 6-тия месец. Rolling Eyes Любителите психолози взеха да стават повече от нужното ми се струва.

# 358
направо съм потресена...аз също завършвам психология(дано да е тази година) в НБУ и имам спомен от първата си година, когато все още нямах намерение скоро да ставам майка...тогава една преподавателка ни обясняваше как не трябва да оставяме на бебета да ни манипулират, как трябва да спят в отделни стаи, да ги оставяме да си реват след като сме сигурни, че всичко им е наред, че нямат ресурсите да реват повече от половин час и т.н, и т.н.....и като се сетя, че тази жена много я харесвах...сега от опита на майка не бих слушала подобни неща...sorry за off-а, просот се присетих...

# 359
Кой бе, децата ли нямат ресурсите да реват повече от половин час  newsm78

Моята дъщеря рева 4 часа нонстоп, като беше 2.800 кг... и по тоя случай оттогава не е ревала повече от две минути... но да дойде преподавателката да й предоставя примери, моля  Mr. Green

П.П. В интерес на истината, днес ми извадиха драматичен зъб след двудневна одисея и никой от замесените три-четири медицински лица не се изказа негативно за кърменето на дете над 1 г. Е, кварталната стоматоложка се опита да донесе от 9 кладенеца вода, че не трябвало да кърмя 48 часа след упойка, и смотолеви нещо за форуми, но беше парирана бързо-бързо, пък и не тя ме кла в крайна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт