Отговори
# 390
Я стига се замеряйте с английски текстове, че нищо не разбирам. Какво е Канчо? Аз намерих само това  #Silly http://images.google.bg/images?hl=bg&rlz=1T4GGLL_bgBG351BG35 … p;ved=0CB8QsAQwAw

Точно това е- японските дечица те издебват отзад и...
То и българските правеха така едно време. А недай си боже да се явиш в училище с панталон на ластик  Crazy

# 391
Ето една реплика от съвсем друга зона- тази на митологичното.

Историята идва от свекърва ми, която иначе много добре се е справила с кърменето на децата си и е позитивно настроена. Вчера ме пита- нахрани ли (накърми ли) бебето, преди да му дадеш тази каша? Направо се изумих...

Обаче да знаете- кърмачка  bombs ако ходи из полето, смоковете ще й надушат млякото и ще я нападнат да го изпият.

Единственото спасение е жената да удуши смока с дългите си коси.

Така че- никакво ходене из полето, или поне си носете малко изцедена кърма, та да нахраните тези нахални змии.

А в потайна доба- никак, че тогава ще се наредят да бозаят и Змей Горянин, и Ламята Спаска, и вили-самовили и Баба Яга... afwitch Misc Ghost

# 392
  • До хладилника, който обичам
Знаех си, че не бива да не се стрижа. Сега с какво ще душа смоковете?!

# 393
Това за смоковете не е легенда, а факт от зоологията. Някои видове змии ги привлича много силно мирисът на мляко (не задължително човешко), прясно краве мляко може да се използва за примамка ако искаш да си хванеш смок  Grinning. Затова е хубаво да се внимава с кърменето на открито из природата, когато може да има змии наоколо, особено ако кърмиш легнала и полу-заспала на черга върху синора между две ниви през лятото (както прабаба ми е правела често).

А за душенето с коси - ми може, в моя край са ги носили на дълги тънки плитки, според мен и човек можеш да удушиш с такава...мдам  Wink

# 394
Цитат
решила съм следващия път, когато някоя много веща по въпроса за кърменето на бебе, имащо зъби ми каже, че не може да се кърми, защото боли да я питам орален секс не прави ли...че всички имаме зъби...а пък не знам мъжете да се оплакват...
Гениално . Не се бях сетила за това ..... Joy

# 395
Това за смоковете не е легенда, а факт от зоологията. Някои видове змии ги привлича много силно мирисът на мляко (не задължително човешко), прясно краве мляко може да се използва за примамка ако искаш да си хванеш смок  Grinning. Затова е хубаво да се внимава с кърменето на открито из природата, когато може да има змии наоколо, особено ако кърмиш легнала и полу-заспала на черга върху синора между две ниви през лятото (както прабаба ми е правела често).

А за душенето с коси - ми може, в моя край са ги носили на дълги тънки плитки, според мен и човек можеш да удушиш с такава...мдам  Wink
Да, аз също знам, че прясното мляко привлича змиите. Абе, ние казваме бабини измишльотини, но много често си е самата истина  Laughing

# 396
  • До хладилника, който обичам
Всички сме чували, че смоковете обичат прясно мляко Simple Smile В българските народни приказки току някой храни смок с мляко от паничка. Ама чак да те нападнат, да ти пият млякото, а ти да ги душиш... Grinning

# 397
Хммм...ако ме полази змия докато спя с бебето, защото е надушила мляко, ще душа не ами...  Mr. Green Ама язък, и аз си отрязах косата.

# 398
  • Анкх-Морпорк
Не, не е прясното мляко.
Змиите не могат да го пият, още повече да засучат, било от жена или овца, защото не са бозайници.
Но истории колкото щеш, а някои дори са истински. (че наистина са намерили змия, а не, че е сукала)
Обикновено там, където има прясно мляко е топло и те лягат при животно или заспал човек само за да се топлят.
Влечугите не могат да поддържат сами телесната си темпратура, но са много чувстителни към източниците на топлина и винаги гледат да се намърдат на топличко.

# 399
  • София
Бе... не знам дали е истина, ама казват, че в наше село един смок се навил на крака на една коза, изпил и млякото и после и изсмукал кръвта, та козичката умряла. Е, аз не знам на Митко като му свърши млякото в гърдата да ми тръгва кръвта ама хората говорят  Simple Smile .

Да беше вампир, та да го наръгаш с дървен кол, ама смок, как да го нацелиш в тая тънка снага  Whistling

# 400

Историята идва от свекърва ми, която иначе много добре се е справила с кърменето на децата си и е позитивно настроена. Вчера ме пита- нахрани ли (накърми ли) бебето, преди да му дадеш тази каша? Направо се изумих...

Обаче да знаете- кърмачка  bombs ако ходи из полето, смоковете ще й надушат млякото и ще я нападнат да го изпият.

Така че- никакво ходене из полето, или поне си носете малко изцедена кърма, та да нахраните тези нахални змии.

А в потайна доба- никак, че тогава ще се наредят да бозаят и Змей Горянин, и Ламята Спаска, и вили-самовили и Баба Яга... afwitch Misc Ghost
Joy или поне да си пусне дълги коси  newsm78

# 401

Обаче да знаете- кърмачка  bombs ако ходи из полето, смоковете ще й надушат млякото и ще я нападнат да го изпият.

Joy или поне да си пуснем дълги коси  newsm78

# 402
  • В чуден свят с четири Слънца
Оооо, гледам сте зачекнали темата змиите Sick Я и аз да кажа какво ми разказваше моята баба приживе (тя е кърмила баща ми до над 3г.):Та кърмила си баба ми на полето, че къде другаде...и легнала да поспи с бебето под дебела сянка, и змия и влязла в устата...аз това хич не го вярвам, де...и за да излезе от стомаха и изцедила малко кърма в паничка и застанала с отворена уста над млекцето...и цоп, змията излязла... Sick Sick Sick Тая история съм я чувала стотици пъти, та вече имам страх от заспиване с отворена уста под дебела сянка на полянка Crazy И до ден днешен не мога да проумея защо са били нужни тези истории на едновремешните кърмачки, като така или иначе всички са кърмили дъъълго и навсякъде newsm78 Но е факт, че има много митове за страстта на змиите по човешкото млекце

# 403
Ама чакай сега, не сме ли всички кърмачки по устав с дълги плитки до кръста и с разпасани везани ризи? Така де, детето трябва с нещо да се заиграва, що не с някоя плитка...

# 404
  • София
 hahaha Мамо Галке, тази история я разказват във всеки край на България, но не съм чувала да я свързват с кърмачките и в повечето случи разказвачите казват, че краят е фатален  Confused
 Ами нали се сещаш, че докато препълзи тая змия през гръкляна, няма от къде да влиза въздух към дробовете и няма как да не се събуди Овреме баба ти. Пък и то да не е бактерия, та да не го усетиш. Змия е, егати.

Общи условия

Активация на акаунт