Отговори
# 435
  • София
То не е точно реплика, ама много се дразня на "шапката" на едно предаване по БНТ1 - ТВ бебе - в понеделник от 9,30 ч. Шапката е едно цветенце, на което от нищото изскача и му се самозабучва в устата един биберон-залъгалка и тогава изскача и надписът "ТВ бебе" - та мигар без залъгалка щяхте да разберете, че става въпрос за бебе, а?

# 436
  • Варна
Аз все още чувам бисер до бисер за кърменето си - а не кърмя вече няколко месеца - кърмихме се до година и четири месеца, като малкия си се отби съвсем ясно и категорично по свое собствено желание, ама то с Овнешкия си характер и няма как да е другояче де  ooooh! САмо дето моя милост не беше готова още за такъв развой на нещата, ама кой ли ме пита  Wink
Така онзи ден една доста възрастна баба, моя комшийка, която много ме хвалеше за кърменето на бебо, ме пита дали още се кърмим, че чела някъде че точно тези месеци били много подходящи за отбиване  ooooh!
Така, че момичета стига сте се чудили дали да биете или да кърмите - направо отбивайте, че сега баш му е времето  Mr. Green

# 437
  • София
  Не е много по темата, но като става въпрос за реклама, аз пък отново се изкефих на такава, на магистрала Тракия Става въпрос  за онази с капковото напояване и естествения избор Така пише, а на огромно платно се виждат отблизо сучещо бебе и гърда  Grinning

# 438
Вчера бяхме на гости с бебка при майка ми и баща ми. Баща ми още от раждането ми даваше съвети да дохранвам, но не предполагаше че продължавам да не ги спазвам   Mr. Green

- Аууу, колко е слабичко бебето
- Не е слабичко, тате, на два месеца колко искаш да е? Наддава на месец 1100 гр. , това е добре.
- Ама тя е голяма вече, трябва да яде...

Аз млъквам а той гледа, гледа бебето и накрая не се сдържа

- Поне кисело млекце със захар и давай. ooooh!

Иначе го лъжа, че пие вода, щото това направо ще го довърши, ако разбере  Laughing

Самият той не е давал на майка ми да ни кърми като сме били бебета, защото според него кърмата е  въздух под налягане... Cry ooooh!

# 439
  • Видин
Майка ми разговаря с една позната и тя изцепва "На мен ми дойде цикъла и след 2 месеца ми спра кърмата изведнъж - от идването на цикъла е" Shocked Shocked Shocked
То и на мен ми дойде наскоро ама гледам, че още си кърмя  ooooh!

# 440
  • София
Глинбет, извинявам се, че става въпрос за баща ти, но ме подпали това, че не давал на майка ти да кърми! Егати и невежеството! Дрънкат измишльотини, но ако ги питаш защо смятат така, те едва ли имат смислен отговор. Просто така.
 Като една моя близка: Не трябвало да се кърми след годинка - Защо? - Защото трябва да се отбие най-късно на годинка - Защо? - Защото не е нормално - Защо? - Ох, Скреч престани с тия "Защо, защо!" Защото просто така трябва" Пред такъв довод как да не онемееш  Laughing Е събрах сила да кажа последно, че за всяко бебе е опасно да се гледа по определен начин"защото така", а на моето не бих приложила нито един съвет, ако той няма свое логично обяснение, за по-добре подкрепено от уважавана институция.

# 441
  • Враца
а вие къде четете писанията на тая 4звезда" кати АБВ?

# 442
  • София
Имаше тема за кърменето на децата над 2/3 години, но Бу врътна ключа. Не чети, само ще се нервираш, че не можеш да отговориш  Simple Smile

# 443
Глинбет, извинявам се, че става въпрос за баща ти, но ме подпали това, че не давал на майка ти да кърми! Егати и невежеството !

ами невежество си е   Rolling Eyes
Аз опитах да обяснявам, но аргументите ''защото така'' са от най-железните   Tired  Tired

@Britt, той се опитва да се примирява, с мисълта че бебето е само на кърма и предвид неговия характер и това е доста Rolling Eyes
Но като си реши, че е прав, нито доктор нито никакъв авторитет не вАжи за него...
Понякога се дразня, но като цяло  не ми пречи. Изслушвам задължителната част и деликатно сменям темата.

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 14:18 от Глинбет

# 444
Според мен най-правилно е да кажеш: Докторът каза да кърмя колкото мога повече, (примерно) защото аз имам алергии или понеже имаме в семейството някой с ... Или нещо друго авторитетно. Не лъжеш, просто не уточняваш кой лекар го е казал. Simple Smile В цялата история най-притеснително е, когато тези хора блъскат забранени храни зад гърба ти. Иначе нека мърморят.

# 445
  • Враца
брит, идеята ти не винаги помага.
пробвала съм.
даже  досега ми се налага да се оправдавам едва ли не че кърмя, и  основното оправдание за изключителното кърмене до 6 месеца и за дългото кърмене изобщо е че бебчо  е силно предразположен към алергии /и двамата с баща му сме алергични/
леля ми вика добре, добре, ама после ме кара да го захранвам с риба на 5 месеца и  куп други в тоя дух Close
единствената й постъпка, насочена анти-алергично, ако мога така да се изразя, е че тия дни като бях болна, и тя ме посъветва да не кърмя, щото с кърмата се предавали вируси  Shocked,  да ми купи хипоалергична хумана #2gunfire

така че може и да не мине номерът. зависи на кого ще попаднеш.
споменавала съм вече че леля ми е лекар много пъти.

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 14:18 от Трън в Очите

# 446
Не ти е лесно Трънче. Дано поне не проявяват инициатива те да хранят детето.

Преди няколко месеца дойде на гости моя братовчедка. Няма деца, нищо не разбира от деца, но непрекъснато се меси. Понеже била на диета, яла само месо, почерпихме я с луканка. Оказа се, че въпреки многократната ми, ясна забрана да дава на детето, му е давала всеки път след като стана от масата. Вечерта Точица спа права. Такива болки  ooooh!

За да не е спам, същата се притеснявала да ражда и да кърми, за да не си развали бюста. Всеки път ме пита как така не ми е спряла кърмата. Иначе е образована, но фолклорът яко я тресе.

# 447
Брит, ей от това най ме е страх, аз му мисля и премислям храненето, а зад гърба ми все някой ще поиска да му натъпче нещо забранено в устата  newsm61

# 448
Гледам, че една мама - дидник - е зачекнала темата за отбиването - и аз да напиша какво ми разказа една фризьорка, от по- мургавите наши събратя:
Като тръгнала да отбива и нейната баба я накарала да "цръкне малко мляко върху печката от едната страна, не помня лява или дясна". И благодарение на това и спряло млякото. Бях занемяла и забравих да питам дали е горяла печката, и има ли значение на каква печка ще пръскам млякото, рразбрах само, че като пръснала и млякото изцвърчало, явно е горяла печката!
От такива безумици направо дъхът ми спира!

# 449
  • Враца
хич не ми е лесно, ама можеше и по-зле да е.
първо не живея заедно с нашите / ако живеехме- да сме се изтрепали/  и второ- свеки не ми се меси Laughing

а това за луканката е мноооого отвратително.
че точно в тоя колбас ръгат рога и копита Sick
щом е решила сама да се трови- нейна воля, ама  тя на детето да го дава... Shockedи мен ме е шубе да не му даватнещо, което не одобрявам.
засега е лесно да контролирам- той просто не яде, ама по-късноооо.... Tired

и във връзка с това- още една реплика- от майка ми- ям нещо от сорта на кекс или нещо такова- и майка ми- ти нали като стане на годинка и нещо ще му даваш шоколад и сладкиши?
аз- не, рано му е, поне до 3-4 годики не.
ама аз ще му давам.
аз -не, няма да му даваи
ама той ще те гледа и на него ще му се яде. като порасне ще те намрази че не си му давала. ooooh!

само не разбрах на 1 г откъде ще знае че му се яде шоколад, ако не е опитвал Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт