Отговори
# 420
Какъв звяр си бе, skrech, да лишиш детето от кренвирш! Ц-ц-ц Shocked Ти сигурно и чипс не му даваш, нали... Гле'й к'ви майки, к'во нещо!

# 421
1. Детето плаче, гладно е, давай му АМ. - баба ми.
2. Детето качва по кило на месец, много е давай му през ноща вода. - педиатърката
3. Детето ака по 3 пъти на ден значи го прехранваш с кърма, трябва да ака по веднъж. - свекърва ми
4. Намали кърменията да не порасне дебел. - свекърва ми.
5. Нощните кърмения ще разширят стомаха на бебето. - свекърва ми
6. Трябва да има поне 6 часа пауза между вечерно и сутрешно хранене за да си почине стомаха на бебето. - педиатърката

и още, оше, още...............

Най-тъпото е, че ме обвиняват, че кърмя бебето изключително, не защото е полезно за него а защото съм се хванала да им правя на инат.... ooooh! ooooh! ooooh!

# 422
Дочут разговор -съвети за гледане на 10 дневно бебе.
-Давай му повече подсладена вода.
-Ама то не наддава.
-А, ще наддаде.

# 423
Цитат
Най-тъпото е, че ме обвиняват, че кърмя бебето изключително, не защото е полезно за него а защото съм се хванала да им правя на инат....
МноО важно,хич дане ти пука ....трудно е да нямаш подкрепа ....ама ти пък кажи - Да видим кой е по-инат? Joy

# 424
Не съм изчела цялата тема, но да споделя какво ми се случи преди 3-4 дни.

Бях в болница за 2 седмици за операция, но най-страдах, че бебето няма да може да суче, защото пиех силни лекарства. Понеже постоянно пълнех главите на лекарите с това дали лекарствата пречат на кърменето и как искам да продължа да кърмя, след като изляза от болницата и при изписването на визитация лекуващия ме лекар ме попита как е бебето и като казах, че е добре, ама му изниква поредното зъбче и е нервно и не може да се успокои без да суче, та лекарят до него реагира така: "Ама бебето има зъби и още го кърмиш?!?!" и аз  Shocked Реших, че е излишно да му обяснявам, че бебето не суче със зъбки, а прави вакуум с устнички и езиче. ooooh! Само да добавя, че лекарите са хирурзи, но пък това не оправдава изказването.
По същия повод чух от една сестра, че кърмата ми вече не била пълноценна и нямало какво да даде на детето, та няма смисъл като изляза да продължавам да кърмя, защото бебето ми е "голямо" - на цели 9 месеца.

Е, да... ама моята красавица не ще и да чуе да спре да суче, така че съм благодарна, че успяваме въпреки всичко.

# 425
  • Варна
Отдавна не бях се разписвала в темата - ама то аман от лекари  ooooh!
Преди няколко часа се срещам с моя приятелка с бебче на 6 месеца и притеснена ме разпитва какво е ял моят малчо на тази възраст. Като я питам защо, ми обяснява че според лекарката му кърмата вече не му стига и трябва да яде много други неща  ooooh!.
За протокола - детето тъкмо е навършило 6-те месеца, като от един месец яде зеленчуково пюре и от половин месец каша. А майката даже ми се похвали, че от известно време има доста повече кърма, защото в първите месеци имаше малко проблеми, но толкова се беше ошашкала, въпреки че и е второ дете, че спря да кърми и започна да се цеди, та досега.
ДА не ви казвам, че през целият ни разговор съм и обяснявала и обяснявала, като си има кърма и то доста - да не я слуша, а да си храни детето и по-лека, лека да си го захранва. Че цял живот все друга храна ще яде. Че аз точно от такива компетентни кърмих първото си дете само 7 месеца, въперки че си бях докарала хиперлактация и имах мляко за още поне 3 бебета  ooooh!
Ама то не е само това, ами на всичкото отгоре детето и било слабо по думите на лекарката - вече е почти 7 кг, ама майката го сравнява и с другото си дете, че било много бузесто, а бебето - не е. Казвам и, че и тя и мъжа и като са много слаби, няма как и детето да е много различно, ама тя все пак се шашка - направо нямам думи да изразя възмущението си от компетентния орган  #Cussing out

# 426
Само наминавам да хвърля едно око - днеска ше ги биете ли ваще, ше ги кърмите ли...то все тая де  tooth
Дръжте се момичета, подозирам че бабите гледат детето и ще има още доста син шрифт из форума!

И едно бисерче от мама : казвам й как малкия е минал само на кърма докато е бил болен, но добре че е кърмата, че иначе на сиситеми е трябвало да бъде.
-А, то може и система да беше по-добре?  ooooh! После се оправдаваше, че заради лекарствата го е казала, че не пие и лекарства пък със системата щели да му вливат...дръндръндрън...

# 427
Само наминавам да хвърля едно око - днеска ше ги биете ли ваще, ше ги кърмите ли...то все тая де  tooth
Joy
Първо ги набиваме, после ги кърмим да ги успокоим! hahaha

# 428
Аз я кърмих достатъчно днес, няма смисъл да я бия  tooth

# 429
Аз я кърмих достатъчно днес, няма смисъл да я бия  tooth

и аз  Peace

# 430
  • Видин
Мойчкия напоследък малко яде, отивам да му тегля един бой  newsm66

# 431
  • До хладилника, който обичам
Шшшшшт, тук не е спамо-чата!  Naughty

# 432
Мен много често ме нервират с въпроса "Стига ли му още кърмата", че защо да не му стига...Със свекърва ми също сме имали подобни разговори, тя казва ще се наложи да го дохранваш, няма да му стига, аз почвам да обяснявам, че би трябвало да произвеждам достатъчно мляко, ако бебето суче често, тя се съгласява с мен и после пак нейното си знае Simple Smile.

# 433
Цялото ни общество е настроено недоверчиво към кърменето. Аз виждам огромна конспирация в това нещо. Виждате ли, цял живот, още от малки ни набиват всячески в главите, че е невъзможно да си изхраниш бебето с кърма. И тази мисъл е залегнала толкова дълбоко, че хората (мъже, жени и деца) са убедени в това без да им се налага да се замислят. Във всяка реклама с бебе (независимо за пелени или за дрехи или за каквото и да е) бебето е с шише в устата. Всяка известна личност си храни детето с шише. Всяка детска кукла - с шише. И когато видят с очите си, че е възможно бебето да се храни с кърма и тя му стига  Shocked дори тогава не могат да повярват на очите си и пак се съмняват! И вместо това да е най-естественото нещо, то е невероятно и изумително, а за някой (не добре с мозъка) и отвратително.

# 434
Язък, че пишещите тук мами не са известни в обществото личности  Laughing, щеше да настане такъв живооот...  Laughing
Или пък ако има такива - моля по-усърдно да го запознават Simple Smile (обществото)

Общи условия

Активация на акаунт