Отговори
# 90
другият проблем на водата е, че не е само вода, за сведение -етикета на произволна бебешка вода.
Плакненето на устата беше най-големия културен шок за свеки. То аз веднъж опитах, но за късмет, се случи пред нея. Гледаше ме така все едно убивам бебето  Rolling Eyes .

# 91
 Thinking давам и след кърмене ... така ме посъветваха в болницата

# 92
Thinking давам и след кърмене ... така ме посъветваха в болницата
Да се промие, че може да е заседнал някой кокал м/у зъбките  Joy
Сигурна съм, че са те посъветвали още много "полезни" неща  Crazy Като да се цедиш и да даваш на три часа. Познах ли?  Wink

# 93
  • Карлово
И най-важното: през нощта стомахчето да си почива поне 6 часа  Mr. Green

# 94
  • София
Хрисето, всички сме минали през тези съвети, които на теб са дали. Някои(като мен) стриктно са спазвали всичко, докато не ми дойдоха проблеми с кърменето. И тогава започнах да подпитвам тук във форума кърмещи, акредитирани и неакредитирани консултантки по кърмене. Така разбрах, че нещата около кърменето съвсем не са това, което съм чувала преди това. В библиотеката в този подфорум има много полезни статии по въпроса.
 А рафинираната захар не случайно я наричат бялата отрова. Не е само защото води до затлъстяване. По-сложно е.

По темата - баба с внуче гледат как кърмя. Бабата:"Не те ли хапе?"
 аз:"Не. Сученето няма общо с дъвченето"
а тя отдалечавайки се мърмори:"Едва ли при наличието на зъби..." 
 Чудно ми стана тая бабка как си представя аз кротко да си седя на пейката, ако детето ме хапеше през това време. Детето има зъби повече от година. Всекидневно денонощно хапане е невъзможно да се търпи, а тя иронично ми подхвърля, че не вярвала да не хапе  ooooh!

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 00:26 от skrech

# 95
Относно нощното кърмене последното, което ме разсмя беше репликата: ."Ама как се кърмите нощем, че кой яде нощем?"
От същия човек и още една реплика: "Чувала съм, че не е хубаво през деня детето да суче след годинката."

Та да направим обобщение нито денем, нито нощем трябва да се кърмим след годинката  Wink

# 96
Та да направим обобщение нито денем, нито нощем трябва да се кърмим след годинката  Wink
Aaaaa! То нощното трябва да отпадне още след първия месец! Виж и Микки ти го е написала Mr. Green

# 97
След  първият месец ли? Пфуу минала съм се с повече от половин година, а и няма изгледи да спираме.  Ама как не ме е посъветвал някой "навреме" Joy

# 98
Относно нощното кърмене последното, което ме разсмя беше репликата: ."Ама как се кърмите нощем, че кой яде нощем?"
От същия човек и още една реплика: "Чувала съм, че не е хубаво през деня детето да суче след годинката."

Ние хем се кърмим нощем, хем сме над годинката - 1г. и 7 м.

# 99
  • София
gotika80 драга, първо - нямаш представа на какъв тормоз подлагаш коремчето на бебето нощем; второ - защо си тровиш детето, като след годинка кърмата ако не е отровна, то поне е безполезна; трето - ти въобще имаш ли кърма? Обичайно тя свършва няколко месеца след раждането; четвърто - как не те е срам? Та това е детето ти, а не съпруга ти, осъзнай се!

# 100
# 101
Моя позната, ми разказа, защо е престанала да кърми след втория месец - "Кърмата ми беше една такава грозна - мръсно бяла и много рядка, като водица и излизаше на плюкълчета докато се цедях, затова се обадих на леля ми, която ми каза веднага да спирам, защото това е остатъчна!!! кърма, която потича точно преди да ти спре кърмата и е много вредна за детето...." а аз онемях и дума не обелих, нямах готов отговор и още нямам...
Надявам се, че всички ще ми бъдете благодарни, за това, че ви светнах за остатъчната кърма и за вредите от нея... Момичета, моля ви внимавайте повече, особено тези,които си кърмят децата нощем след като са навършили 1 годинка... вие сте доста рискова група...

# 102
  • На бял кон в Pierrefonds
gotika80 драга, първо - нямаш представа на какъв тормоз подлагаш коремчето на бебето нощем; второ - защо си тровиш детето, като след годинка кърмата ако не е отровна, то поне е безполезна; трето - ти въобще имаш ли кърма? Обичайно тя свършва няколко месеца след раждането; четвърто - как не те е срам? Та това е детето ти, а не съпруга ти, осъзнай се!

Пропуснала си онова с увредената психика на детето - още повече е момче  Joy Joy Joy

# 103
Онзи ден на площадката една баба,като разрба,че "още кърмя"-"те децата като почнат да разбират от гърда,много трудно се отказват от нея"!

# 104
  • София
Мара, е как тъй хем  е мръсна, хем е бяла. Това "пльокалчета" ми звучи като храчка  Sick

Общи условия

Активация на акаунт