Отговори
# 45
Браво на всички най-вече за упоритостта при борбата с предрасъдаците и лошите съвети!
А пак моят бисер беше - веднага след раждането майка ми (отгледала и кърмила 2 деца): "Цеди се, та цеди се! за да не ти се запушат каналите." Нищо че още не ми беше дошла кърмата. И аз глупачката, изцедих коластрата - две три лъжечки - храната на бебето за първите дни! И така три дни в болницата докато дойде кърмата и аз ревях по цял ден за бебето и то ревеше от глад и от глупостта на майка си! Close

# 46
А забравих за алергиите. Би било добре да се обяснява на бъдещите мами, че алергия със сигурност ще докараш на кърмачето, ако не внимаваш какво ядеш и пиеш, докато кърмиш! Пак от личен опит.

# 47
  • София
Не със сигурност  Simple Smile .  Ако единия от двамата родители е алергичен(демек ако детето е предразположено към алергии) е добре майката да намали или напълно да спре консумацията на този вид храна. Но ако няма натоварване от родителите, майката само трябва да не прекалява(за прекалено е да речем един литър мляко на ден или често, често да хрупа фъстъци).

В парка майката, която седи на пейката до мен:"Кърмиш!? Колко е голям?" Отговарям и, а тя възмутено врътна глава на другата страна и изпръхтя така, както кон иска да изкара прахоляка от носа.

# 48
  • София, Смолян
Далечна позната още преди раждането беше решила да не кърми, защото й се струвало "прекалено гнусно това нещо" ooooh!

# 49
# 50
Щото моето малкото вече е годиначе, баба ми тази сутрин ми се обади да ми каже, че "след годинката вече си сучели от акъла" - т.е. оглупявали, ако не се отбият, и да съм взимала да отбивам  Thinking

# 51
Всеки път от педиатърката ми: "Те кърмените бебета се изхитряват и сучат колкото си искат."

В деня на изписването: Имаш доста големи гърди, едва ли ще кърмиш много.

# 52
Когато родин сина си , в болницата се получи така че кърмех едно бебе , момче, 2 пъти, и когато споделих това на една жена, тя ми каза да не кърмя момичета че щели да станат с моя син кръвни роднини и ако недай боже като порастнат и се залюбят , става един вид кръвна връзка  newsm78 .  Обаче по нататъка се наложи да помогна и  на други 2 майки и така се изцедих за 1 момиченце и дадох да суче малко на едно друго момиченце.  Crazy

# 53
  • Стара Загора
Моя комшийка която е профер по история във Тракийски университет - Ст.Загора, се изказа скоро, че най подходящата възраст за кърменето на детето е до 3 годишна възраст и аз останах  Shocked
а моят отговор беше, че това вече е извращение и че на 3 години то вече може да псува  Joy

# 54
Моя комшийка която е профер по история във Тракийски университет - Ст.Загора, се изказа скоро, че най подходящата възраст за кърменето на детето е до 3 годишна възраст и аз останах  Shocked
а моят отговор беше, че това вече е извращение и че на 3 години то вече може да псува  Joy
А коя е най-подходящата възраст според теб? Между другото племеницата ми е на 4 и още не псува! Да се притеснявам ли?  Rolling Eyes

# 55
  • Стара Загора
А коя е най-подходящата възраст според теб? Между другото племеницата ми е на 4 и още не псува! Да се притеснявам ли?  Rolling Eyes
Ами в никакъв случай не и на 3 години. Да ходи майка му да го посещава на яслата, че да му дава кърма.
А за псувните приказката е такава - моят син е на 5 и също не псува!  Peace

# 56
Да ходи майка му да го посещава на яслата, че да му дава кърма.

Е що? То може да се кърми вечер и/или сутрин само.. Може да си е все още кърмаче и без да цока нон-стоп като новородено  Sunglasses

# 57
Имаш основателна причина за притеснение, детето явно изостава в развитието си щом още не псува!  Naughty  Трябва спешно да вземеш мерки, защото явно родителите се провалят в отглеждането й!  hahaha
Хм, не знам дали съм го писала, но този пример с псуването ме подсети за един разговор между две майки. Коментара на едната, затова, че другата кърмила детето си до година и два-три месеца беше: "Ма той вече полов живот води, а ти още си го кърмила!"   ooooh!

# 58
А коя е най-подходящата възраст според теб? Между другото племеницата ми е на 4 и още не псува! Да се притеснявам ли?  Rolling Eyes
Ами в никакъв случай не и на 3 години. Да ходи майка му да го посещава на яслата, че да му дава кърма.
А за псувните приказката е такава - моят син е на 5 и също не псува!  Peace
Много изостават в развитие вашите деца дето не псуват още  Mr. Green
сега сериозно. Моята дъщеря съм я пуснала на градината все още се кърмехме, но само вечер. Да кърмиш не значи детето да сучи на 3 часа

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 08:55 от Люлия

# 59
  • София
Да, наистина 3 годишно да псува е повече от извращение Tired
 А каква беше връзката с яслите и кърменето? Софийските бебета имат право да бъдат кърмени по-дълго, щото в яслите нЕма места  hahaha
 Има и други глупави ултиматоми. Да речем" Зъби има, а още суче", "Вече ходи, а суче", "Вече говори, а суче" .

А днес чух още нещо:"Не се наяжда, за това трябва да го отбиеш".  Ама супер тъпа логика беше, защото не е това, което си мислите. Жената ми обясняваше, че детето се наяжда само с кърма до обределено време. Когато спре да се наяжда се отбива и се храни с друго. Като и казах, че си храня и с друго детето, тя:"Ето, значи трябва да го отбиеш"

Общи условия

Активация на акаунт