Отговори
# 705
  • София
Като стана въпрос за реклами-гледахте ли новата на Нестле?Според нея децата,които са на кърма след 6-я месец се нуждаят от допълнителна имунна защита и трябва да им предлагаме "безценното"преходно мляко NAN #Cussing out
Това по ТВто ли?

# 706
Като стана въпрос за реклами-гледахте ли новата на Нестле?Според нея децата,които са на кърма след 6-я месец се нуждаят от допълнителна имунна защита и трябва да им предлагаме "безценното"преходно мляко NAN #Cussing out
Това е-нехранителна ни е кърмата ,вкисната и след 6 месеца и един ден не става за нищо. #2gunfireДавайте кравешка кърма и всичко ще е наред.

това не е ли противозаконно? няма ли кой да ги осъди тия наглеци? не случайно много хора не купуват нищо на нестле.

# 707
И аз се зачудих дали да не сигнализирам в КЗК.. Това си е чисто подвеждаща реклама. Между другото - къде се регламентираше това, че при реклама на лекарства трябва да казват, че трябва да се прочете листовката? Дали няма пък да е възможно да се накарат производителите на АМ да казват още в рекламите, че най-доброто за бебетата е кърмата?? А то всъщност можеха ли въобще да се рекламират храни за бебета???  newsm78 ох, ще трябва да се поразровя явно...

# 708
И аз се зачудих дали да не сигнализирам в КЗК.. Това си е чисто подвеждаща реклама. Между другото - къде се регламентираше това, че при реклама на лекарства трябва да казват, че трябва да се прочете листовката? Дали няма пък да е възможно да се накарат производителите на АМ да казват още в рекламите, че най-доброто за бебетата е кърмата?? А то всъщност можеха ли въобще да се рекламират храни за бебета???  newsm78 ох, ще трябва да се поразровя явно...
Рекламират.. че и с бебе  Rolling Eyes
Казаха, че до 6тия месец най-доброто било било кърмата..
А послеееееее.. послеееееее идва незаменимия НАН2  Sunglasses
Че много ясно .. после кърмицата става гола водица.. От къде бебето ще си получва всичкия витаминно-минерален комплекс, пригледно подреден на кутийката с АМ  Crazy

# 709
Не знам как е в закона за рекламата в България, но в Германия задължително казват, че кърмата е най-добрата храна за бебета и препоръчват еди-коя си марка след отбиването като добър неин заместник.
Детски храни съм виждала да се рекламират, но там вече споменават бавното въвеждане на тези храни и то с по един продукт.
Мога да издиря примерно на Хипп и Милупа рекламите, но ще са на немски.

# 710
Всички фирми производители на детски храни са подписали Кодекс алимантариус, който ги задължава да изтъкват винаги предимствата на майчиното мляко пред АМ, да не призовават към купуването на АМ, и да не наричат АМ и останалите детски храни заместител на майчина кърма.

# 711
да, обаче това за съжаление не води до санкции, ако нарушат кодекса..
Според мен трябва да казват, че АМ не е най-доброто за вашето дете. Това повече действа от най-доброто е...

# 712
  • София
дали не кажем на някоя мама от ла лече лига или те не се забъркват в такива спорове?  според мен са длъжни да казват, че кърмата е най-доброто за вашето бебе, без да казват, че това е само до 6 мес.

още не съм я гледала тая реклама

# 713
дали не кажем на някоя мама от ла лече лига или те не се забъркват в такива спорове?  според мен са длъжни да казват, че кърмата е най-доброто за вашето бебе, без да казват, че това е само до 6 мес.

още не съм я гледала тая реклама

Аз я гледах /или слушах всъщност/ одеве докато кърмех точно и за малко погледнах, че рекламират АМ и ми се стори, че казват "Най-доброто за вашето бебе е майчината кърма" и така ми стана мило, че съобразяват и споменават кърмата в реклама на АМ... пък то било със срок на годност...  #Cussing out Похвално!  ooooh!

# 714
И аз първоначално се трогнах от репликата,последващото  я ме ядоса.Обадих се на Асето, но и тя каза,че едва ли може да се направи нещо.Доколкото знам Нестле са най-некоректни в това отношение,но те са голяма фирма и сигурно са си намерили вратичка в Кодекса на СЗО.

# 715
Къде я гледате, момичета, аз не съм я засичала.

# 716
От снощи и аз не съм я засичала... а единствения път, когато я видях беше по Нова ТВ.

# 717
Да се запиша и аз с една реплика, относно кърменето. На прегледа питах педи защо бебчо не ака всеки ден и тя ми каза: Ми не му стига кърмата! Не като количество, а като качество!  #Crazy
Е питам се аз тогава как е качил 1 кг за последния месец!  Rolling Eyes

А рекламата на Нестле и аз я гледах. И ми стана едно мъчно, мъчно, че говорят такива глупости!

# 718
По принцип рекламират преходно мляко, т.е. за деца над 6 месеца.
Никой не никого не кара още от родилния дом да купи кутия АМ.
В България няма кого да сезирате за тази реклама.
А кодексът на СЗО е препоръчителен, не неказателен.

По някои от детските телевизии /Дисни, Супер 7.../ съм засичала рекламата на Нестле Джуниър.

# 719
Никой не никого не кара още от родилния дом да купи кутия АМ.

Ооо, напротив, изпращат те даже с рецептата... Не навсякъде, разбира се, но много се възмущавам защо като се види, че има проблем, не тръгнат да търсят начини за решението му, а веднага - АМ, АМ, все едно че е панацея някаква. Като мантра го повтарят това. И пак казвам - сигурно далеч не всички го правят, но е все пак масово явление. Но това е друга тема, няма повече да се отклонявам   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт