Юлски бебчета и мами - тема 1

• 14 426
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
  • Canada
Добре дошла обратно Мамо Диди! Hug
Благодаря на включилите се по въпроса с приспиването...

# 151
Сиси-ти защо не спиш Shockedкакви са тези нощни фермани
Относно нашето цъкане при сученето ще се опитвам да я махам веднага,когато усетя,че прави дълги празни ходове,за да не се изморява;ще сменям позите;ще сменям и гърдите и ще я улеснявам с ръка-когато все пак видя,че не гълта и заспива ще изцеждам и додавам кърма от шише-все пак по-важното е детето да расте с кърма.
Ако някои има подобен проблем да ми пише-може на личния да не занимаваме форума с това,въпреки че мисля,че е полезно да знаете,че истинското кърмене не е шумно-в началото цялата къща ми се радваше как хубаво папкала малката-чувало се в другите стаи как мляска и аз горда и доволна,а то....сега срам ме хваща как не съм знаела Embarassed

# 152
Здрасти пак.. Калина спа от 2 до 6, та сега се налага да си стерилизирам помпата, за да изцедя остатъка, че именно лявата гърда й беше наред, а още я чувствам препълнена.

Сиси, напротив - точно Попова избрах. Ходих в поликлиниката, говорих с един лекар, но той ми се стори крайно незаинтересован и в крайна сметка като стана 28-ми без да са ни изписали й се обадих. Не знам защо ни е казала различни неща, като гледам основно разликата е в кърменето от различна гърда всеки път и цеденето. Може би е преценила, че е е необходимо заради жълтеницата и за да стимулирам повече кърмата. Иначе, ако е гладно детето си му давам и от двете гърди като стой та гледай. Обикновено й стига само едната обаче. Храня я на поискване, единствено до сега гледах да я будя, ако спи повечко, за да се изчисти по-бързо билирубина. А номера с "мрънкането", по принцип започва малко след хранене и продължава - винаги в един момент й предлагам гърда, за да съм сигурна, че не е гладна, ама не... суква, суква и се отказва. Мисля, че проблема обикновено е, че не е успяла да заспи и се дразни. За сега действа единствено гушкане в леглото и двете се унасяме заедно.

Отивам да се се донаспя .. Simple Smile Tired

# 153
Честити месечинки на Владислав, Теодора, Георги, Стилиян!

А4, снощи заспах много рано към 22.30 докато четях на Юлиана, а Влади напоследък прави по-голяма пауза след яденето към 21 и се буди около 2 ч. Кърмих го и се разсъних. Wink Но то често има нощни птици тук. Simple Smile

Jillian, направо ме изненада. Всъщност тя Влади не го е виждала, само по телефона си комуникираме. И като се замисля аз като отидох да се видим й казах как съм гледала Юлиана и че сега така смятам, като й се обадих от болницата казах как се справяме и тя каза точно така, но дообясни защо и как да продължим докато се нормализират нещата... Не знам защо така, дали защото е знаела какво искам да ми каже.. Simple Smile За гърдите може и да не съм разбрала и да си карам както си знам от опит, но за водата, нощното хранене, че е хубаво.. и пр. съм сигурна. Няма значение, все пак вас ви е видяла.. но жената е много ЗА новото, не налага своето, винаги ще те изслуша и подкрепи в решенията. За Вигантола на нея се доверих, след като ме убеди, че, ако бебчето е наддало над 1 кг. първия месец е добре по 1 капка, нищо, че не го е виждала, хареса ми, че не го предписа автоматично след 20-тия ден както правят повечето. Дано останеш доволна! Hug

Хубав уикенд пожелавам на всички!

# 154
Добро утро!То вече за мене е добър ден ама... Wink

Да Сиси,това наддаване е само от кърма.На докторите им хвръкнаха очите и се завайкаха,че е много и да го поспра.Повече водичка да давам  #2gunfire Да дойдат те да го лъжат с вода този лакомник  Mr. Green
Мама Диди, аз си го слагам в кенгуру много отдавна.Няма проблем,защото бебо не е седнал,а все едно,че го подпираш с ръката на дупето.Каквото и да вземеш все едно.Всички са еднакви.Само цената им е различна.На мене ми го даде етърва ми.Не е на ничия марка,но върши работа  Peace

Благодаря за отговорите на въпроса ми!   bouquet

Хубав ден!   Hug

# 155
  • София
karelia79 , и моята Калина заспива все на ръце, и аз се чудя дали е добре това.Въобще бебето е  пълна противоположност на кака си за сега.Ама нищо общо, освен физическата прилика , и двете са копия на мъжа ми, и на снимките са еднакви, само дето Михаела беше доста по-едричка.И може да се каже , че нищо от опита ми с каката не ми влиза в употреба.
A4 , аз пък мисля, че точно тук му е мястото да споделиш, не всички пишат, пък и не всеки би попитал, така че твоя опит би бил много полезен.
Сиси, направо всеки път се смайвам като видя колко си написала, аз толкова пиша за една седмица поне  Grinning
мамо Диди, за кенгуруто - ние имаме от преди, но аз не мога да го нося, кръста ми е слаб и много ме уморява, та искам да кажа, че съвсем малко го ползвахме, основно таткото, като ходехме някъде.Моят съвет е просто да го изпробваш дали можеш да го носиш преди да купите.И аз все си представях как си върша всичко вкъщи и детето виси отпред, но се оказа, че не става, но и нямах 50 кила след като родих тогава.

# 156
  • Canada
Добро утро и от мен! Хубав уикенд на всички!
Ние днес изкарахме една сравнително спокойна нощ, защото коликите се бяха поспряли... Peace

# 157
  • София
Добро утро и от мен, докато се организирам и станало добър ден, но....
ПЪРВО ЧЕСТИТО НА САНДРА И БОБИТО, еее най-накрая пълен отбор (има ли други момичета от редовно пишещите които още чакат своите бебчета). Да са им живи и здрави рожбите и да ги направят най-щастливите майки.
Стеф виждам, че си се "заинатила" с тази мас и сол, ако толкова държиш мажи от това което пишеш в такива количества нищо няма да стане, за онези смъртни случаи за които всички явно сме чули става въпрос за друго нещо (това го казвам по повод коментарите на някои момичета) там децата са били така да се каже обилно поръсени с морска сол директно върху кожата и са били увити  и пристегнати с повой в пелена за през ноща например. Става въпрос за истинско невежество, не ги бъркайте нещата от щипка сол с малко мас нищо няма да стане, незнам какъв ще е и ефекта де, но нищо непречи да пробваш. Знам, че солта за обезмирисяване, казват, че циганите миришат така защото като бебета не им била слагана сол във водата като ги къпят та и ние по скоро като традиция както вече писах слагаме по щипка сол във ваничката на бебка. В моита вода навремето също са слегали и да ви кажа потта ми почти няма мирис-много леко и мъжа ми се е учудвал в най големите жеги и физически усилия примерно, при обилно потене ми е казвал, че нищо неможе да надуши да му мирише. Немога категорично да го свържа с това, но като не вреди защо да не й щипна малко солчица във водата. Кожичкато й е в идеално състояние, няма признаци, че нещо не е в ред. Иначе за другото още се следим. Не се обаждах на педито защото се поуспокои, но още й се вглеждам и я следя.
Сиси защо си против зимафлуора на мен педито ми го предписа и аз давам, много ли е гаден да го спирам, но го започнах без да се замислям защото скоро откриха на племенника на мъжъ ми който е на 16г., че нямал зародиши за два зъба и на това място просто няма да поникнат зъби. За първи път чувах и просто се ужасих, та като каза педито, че капките са за зъбите и аз с 300 км в час в аптеката да ги купувам и стриктно ги давам, а разбрах че доста дълго трябва да се пият. Незнам как да процедирам трябва да се прецени и избере по-малкото зло (ако има такова). В случая немога да преценя. Помагай!
От няколко дни беболинка сама си увеличана дозите на към 130-150 мл., но такова нещо като 180-200 мл. направо ми събра очите, да му е сладко на детето и е наддало почти двойно на фона на всички, ама дето казват старите хора здраве да му е.
И аз ям като за световно направо се учудвам от себе си, но незная дали свалям, нямам кантар. Сигурно съм и единствената жена на днешно време която незнае колко е качила по време на бременността, но пък се успокоявам, че влизам в дрехите си от преди да забременея.
Стана ми любопитно за борината, дано не запича, споделете който я дава, че ние не ходим много редовно напоследък, да знам дали да търся и да давам, че ми омръзна от тези химии.
Забравих да кажа, че и на Катрин й пада косицата, но за сметка на това има едно мъхче по челото (с него се роди) то си седи. Има ли други бебета с такова мъхче, че взех да се притеснявам, какава ще е такава космата мацка.
Уж нищо нямаше да пиша и пак стана цял ферман, но то за компенсация за вчера.

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 11:04 от cveten prashec

# 158
cveten prashec и при нас на челото има пухче и не само там и на бузките мног малко  Grinning
ще паднат , няма страшно  Grinning.
Относно яденето , сигурна съм че Косето изяжда повече от нормата, тъй като още в родилното е изсуквал по80 гр, когато максимума е бил 50, даже ми се скараха, че му давам да преяжда, а всъщност аз нищо не мога да направя, че да променя това, тъй като той ако аз го спра крещи силно силно  Laughing.
Както и повечето бебета тука, сам не заспива (да не е луд  Laughing) когато някой може да го поглези.
 newsm78 Никой не се изказа относно лигите .Текът ли на вашите бебчовци или само ние се плюнчим?

# 159
  • София
Люлия и ние се плюнчим, особено обилно когато е огладняла и манджата се бави. Вече ни се е случвало и да се задави със слюнка. Даже и в момента има балончета на устата докато спи.
По повод на космите, чакайте да ви разсмея малко. Като се оплаквах тук и там, че сме малката косматка (освен по челото има и по ушичките и по гръбчето) и някой незнам дали не беше снахата, чуйте (по скоро четете) какво ми каза: Като се къпело бебето във ваничката трябвало да се сложи конски пирон (каквото и да значи това newsm78) и космите щяли да опадат. Хихи, хаха, цял скеч може да се направи от това. Grinning Laughing Joy

# 160
Мама Диди, ние онзи ден си взехме това кенгуру (средното), пише от 1 до 8 мес. или до 9кг., има твърда подложка, която държи главичката и две лигавничета отвътре. Изглежда ми стабилно, но още сме малки и не сме го ползвали, така че не мога да ти кажа как се чувства бебо вътре.
Фирмата е Giordani, италианска, цената е 69лв. от магазин Пинокио в София, не знам дали в Бургас има такъв магазин, но определено ще го намерите в някой от детските магазини.

# 161
Момичета имам въпросче...Кога горе долу се очаква гърдите да спрат да се препълват и да са твърди,аз вече почти не изцеждам с помпата,оставила съм беба да ми регулира кърмата,но все още понякога се препълват и са твърди и ми е доста некомфортно,а чета че е нормално да са меки и да не ми е неприятно  Thinking
И след като стана дума вчера за  luvbed колко от мамите със секцио вече откриха сезона и всичко наред ли беше ?

# 162
Едно въпросче:
С какво мажете личицата на бебчовците?
Аз засега само с преварена вода. 2 пъти му мазах лицето с кремче на себамед, но не смея...

# 163
napetia аз с нищо не мажа лицето на бебка,само го почиствам с памучен тампон с преварена вода.
Люлия и ние от скоро започнахме да се плюнчим ,даже и балончета си правим  Joy . Майка ми онзи ден ме пита да не би да слагам веро в водата и храната на бебка  hahaha Embarassed че такива балончета прави  hahaha ooooh!

# 164
Уф, аз още само си мечтая за откриване на сезона.., ама не съм секцио, де  Crazy Пък и конците още не са ми паднали. На ваште горе-долу колко време им трябваше?

З.Иванова, не знам за гърдите. Моите така и не са се втвърдявали, но аз кърмя от първия ден на Калина, къде успешно, къде по-малко и не са ми се препълвали до сега. Ящна е момата..

напетя, педиатърката каза да й купим кремче за лице на бебата и да я мажем след баня. Пратих таткото и той се върна с това на Мустела, засега съм доволна. Излизат от време на време ситни пъпчици, но бързо изчезват. Преди това почиствам с преварена вода и мажа цялото личице, вкл. зоната зад ушите и гънките на вратлето.

Общи условия

Активация на акаунт