Юлски бебчета и мами - тема 1

• 14 408
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
   Здравейте мами !
 Да почерпя пъво и за нашата първа месечинка  newsm38 .

darka_jivko - и ние сме на Еспумизан предписан ни е по 20 кпки на всяко ядене (не повече от 7 пъти ) , но педиатърката ми каза да ги давам когато са й коликите и че не нужно да е на всяко ядене.

И пак да похваля борината - от както правя така почти не ми се е налагало да слагам капки - просто промяната си е видима Simple Smile

# 211
аз знам точно на 40-я като се брой и деня на раждането, ходи се в църка и попа чете молитва Peace
 каква е тази борина?

# 212
Мамчета, ние се завърнахме най- накраяяяяя newsm44 newsm44 newsm44. Имах чувството на моменти, че ще изкукуригам в болницата, откарах си две седмици там. Обиколих три отделения и 4 стаи, по едно време каквато съм разсеяна се качвах в асансьора и се чудех на кой етаж трябва да отида. По едно време нон стоп ми се ревеше, защото от прозореца си гледах в нас и супер ме сдухваше това, че не мога да си се прибера. Изкарахме две инфекции, даже не ми бяха казали, че й бият антибиотик. После се оказа, че са почнали и втори, но аз съм само майката, защо трябва някой да ме уведомява #Cussing out. Ужасно съм разочарована от Майчин дом, от липсата им на хигиена, отношението беше ужасно, с много малки изключения. Раждането мина ужасно болезнено, професора, в чието отделение бях в последния момент каза, че ще раждам нормално и ми прилоша и така ме смъкнаха долу на системи. Слава богу долу нацелих смяната на Дяволов, още не мога да се начудя на късмета си поне в това. Направиха ми сто неща по изкуствен начин (за разкритие, за да се смъкне надолу и тн.), разбира се придружени с ужасни болки и всичко това, за да ми се каже, че накрая съм родила естествено, дрън- дрън. Отказаха да ми сложат епидурална, защото съм била без екип, слава богу Дяволов им каза да ми бият, за съжаление малко късно, защото чакаше, още не знаеше дали  няма да се наложи спешно секцио, но слава богу не ме оставиха така без упойка. Оня пикльо анестезиологът само ми викаше пиленце това, пилнце онова, да не съм викала и тн. мен ми идеше да му кресна, че пиленцето такъв би му ритнала, само да можеше. Честно казано така съм крещяла, че сигурно циганките са ми завидяли за гласовите способности. Преди да ми скочат финално на корема няколко пъти в залата почнаха залагания за килограмите на бебето, но ние ги изненадахме и с ръст Laughing. Честно казано не усетих оня красив миг, който описват, когато за първи път погледнеше детето си. Първата ми мисъл беше, божке как излезе това цялотото отдолу.  Между другото ако не беше Дяволов Юлското бебе щеше да е августвоско, към два часа на обед системите спряха да ми действат и даже мислех да си извадя книгата, че ми стана скучно, ама  реших, че ще се ядосат. Към 16 часа Дяволов седна при мен и ми каза, че ще ми спука водите и почва вече сериозната работа, иначе си ме качва горе на 10- ия, защото явно днеска няма да стане, заинати се човека и броени минути преди смяната му да приключи излезе бузана на бял свят. С подскоците на корема отне  не повече от 5- 10 минути, но шиенето беше половин час, даже почна да ме отпуска упойката. Няма да ви казвам, че ходенето беше мираж и кошмар после. Голяма мъка беше, сега съм доста по- добре, седя на криво, но ще мине, поне сме си в нас вече. Там по едно време се смях, че сме като публичен дом, най- повтаряната фраза беше сваляй гащите и си разтвори краката. След тези кошмарни бъркания изобщо дано ми се прави секс някога.
Поздравявам всички за поводите, които са имали.
Да се похваля ние вчера вечерта направихме и първата разходка, Кроки го изместихме Grinning.
MAMA MISHE, в патологията на кой етаж лежа?

# 213
  • Варна
Добре дошла Julsko_bebe! То и при теб е имало събития, добре че сте си в къщи вече и нека всичко остане в миналото. За ръста браво наистина взехте медал  Simple Smile
Понякога ми се ще да посъветвам някои от вас да ползват Google преди да започнат да потретваме и почетвъртваме едни и същи  неща в темата при положение че има толкова много информация и поне питащия много по бързо получава отговор на въпроса си мисля отколкото да чака да му се отговори тук в темата.....

# 214
Иванова26-прави се когато ти решиш-няма общо правило-в различните региони е различно-важното е на теб и на близките да ти е удобно.
Искам да започна инициатива по споделяне на грешки,които сме допуснали с цел да сме си полезни-аз съм смела и започвам Embarassed
Относно кърменето аз не съм човека,които може да дава съвети,но все пак все още упорствам-при нашия проблем вероятността да се откаже човек е голяма,но аз упорствам
-стисках гърдата с пръсти като цигара със сила с цел да я повдигна и да предпазвам нослето-да може да диша и по този начин на практика съм намалявала потока от кърма
-щипех детето,за да го накарам да суче,без да проумявам,че това за него е къртовски труд и му е нужна почивка,когато е толкова малко-консултантката каза,че едно сукане се равнява на около декър прекопано лозе-нещо подобно-в желанието си да накарам бебка да яде съм я тормозела допълнително-просто в самото начало не трябва да притискаме детето-чак когато се успи и започне да ни използва като залъгалка е момента да се пощипе
-държах го добре облечено за кърмене,защото си мислех,че при сукането аз се потя и го мокря, а то се успива,отпуска и може да настине-така съм правела още по тежък труда-съвета е дори да се кърмим голи-кожа до кожа;потенето не е неприятно за бебето-то така ни усеща
-захапах си една поза и така си кърмех,без да търся нй-удобната и за двете ни позиция-сега сменям позите като видя,че ентусиазмът на бебка заглъхва
-мислех си,че джвакането,цъкането и изобщо шумното хранене е повод за гордост на кърмещата майка-а то всъщност това е показател,че не се прави вакуум и нищо не се гълта
-не окуражавах детето-то трябва да усеща,че се справя
-не почиствах профилактично нослето на бебка 3-4 пъти с физ разтвор дневно срещу сополи,а само вечер след баня-така ми се задуши,защото в жегата и при това сложно сукане тя диша доста по-учестено и в носа и се образуват налепи
-тя моята кокона нищо освен кърма не иска,но аз все пак правя чай от копър за всеки случай-да де,но тъй като съм руса не съобразих да опитам и да разбера,че той от топлото не може да стои дълго и замирисва на гадно-то аз в пустиня не бих го изпила
-не съобразих да проверявам дупките на шишетата-те се спичат от време на време и детето прави усилия
-не съобразих колко е удобно да си сложа комарник на количката,за да не надничат сополивите баби и любопитни комшии да дишат въздуха на детето
За сега толкова-хайде и някой друг да се изповяда

# 215
Драга,добре завърнала се  Hug Hug
Мале,голям късмет си изкарала като си хванала смяната на Дяволов  Peace
Със сигурност за секс няма да помислиш скоро време  Mr. Green
А4, подкрепям те във всичко,което си писала  Peace Много си права,но нали трябва да преминем през всичко.А и ние първескините както нищо не знаем.....

# 216
Драга-най-после-добре дошла!!!

# 217
  • Русе
             Запис и от мен в първата ни тема в родени!!!

Радвам се че успях на време да се запиша,като си признавам че не съм чела.Ние сме добре,едва утре сме консултация и ще видя как сме с килограмчетата и сантиметрите.Коликите ни като че ли отслабват вече и намалих дозите на Инфакола.Давам само преди кризисните хранения.Сега ще почета малко и ако имам време ще пиша адекватно по темите които ви вълнуват,защото нямам идея какво си обсъждате Embarassed
 Hug              Hug                Hug

# 218
  • Canada
Драга, добре дошла най-после!!! наистина бая си препатила... Незнам въобще защо са те мъчили за нормално при тези размери на бебчо... Но както и да е. Казват че след време се помни само хубавото... Peace да сте жи ви и здрави...  Hug
А4, много верни неща си споделила.... поне на мен ми звучат така...

# 219
Добре завърнали се на Драга и юлското бебе  Hug baby_neutral! Дано сте зарязали всички неприятни моменти в родилното. Пожелавам ви отсега нататък само хубави и незабравими мигове с малката и с тати!

А4, много полезни неща си споделила, за някои се сетих, за други не. Благодаря   bouquet!

# 220
Да се запиша и аз във първата тема родени Grinning
Не съм ви чела и сега ще направя опит защото ни мъчат колики . Със капки и без капки все тая  Sad
Виждам ,че Драга е сред нас вече и малката принцеса е голам сладур  Hug
Стеф,Сиси много хубава тема благодаря! Hug

# 221
Добре дашла , Драга hug: липсвеше ни...Наистина не ти е било лесно.Какви инфекции е получила малката нещо съм изпуснала.Надявам се, че вече сте добре и се гушкате.
А4 - не , че съм перфектна, но нали ми е второ  и за сега няма с какво да се изповядам с нещо което го щитам за грешка.Все пак да кажа , че и аз не почиствам нослето, но то няма и какво.Диша си спокойно и за сега сме нямали нужда от капване на разтвор или придърпване с помпичка.Така, че не считам , че е редно всеки ден да слагаш разтвор в нослето.До калкото знам не е и много хубаво.

# 222
Мама Диди- много ми е забавно да чета за твоите две момичета, ти си имаш жив бейбифон -Петя Simple Smile
cveten prashec - и моята бебка има мъхче по челото, а и гръбчето и ръцете са доста косматички и се притеснявам да не остане космата.
З.Иванова - аз от няколко дни не цедя и се чувствам по-добре, иначе и на мен ми се втвърдяваха и препълваха, сега давам съвсем малко да смукне от втората гърда, за да може да си дочака реда за хранене.
Валерия - браво, ти хапваш ли нещо по-специално за кърмата. По колко време хапва малкото?
Cuckoo - вместо вода, му давай цицка да цокне малко, аз така правя, веднага спира да хълца
драга- лесно свикване и създаване на режим на бебка. И на мен ми скачаха на корема, и ме шиха 40 мин. Тези спомени бързо се забравят и остават само хубавите, че си се прибрала вкъщи с твоето бебенце Simple Smile

Аз да се оплача, комшиите отгоре правят адски ремонт, целите стълби са мръсни, хвърлят през терасата в двора боклуците за по-лесно. Моят проблем е не толкова шума, колкото че сега няма къде да си слагам количката. Аз съм на 5-тия етаж и си държахме количката долу до входната врата, заключена, но сега постоянно разнасят материали и е много мръсно и няма къде да я държа. А не мога да я свалям сама по стълбите- не знам как ще излизаме следващата седмица. Вие как изкарвате количките навън?
Даже си мислех днес да заминем за Пловдив с влака. Има ли някой, който е возил вече бебето на влак?

# 223
Привет мамчета,

Добре дошла, Драга !  Hug

Честита месечинка на адаша  Hug и на бебчето на miss_niq !

И благодаря за отговорите за Пентаксима  Hug

За кърменето, наистина нещата ги предъвкваме многократно, но си е полезно.  Peace А по повод търсенето на отговори в Google, познайте кой форум излиза най-отгоре.  Grinning
А4, благодаря  Hug Никой от нас не е експерт. Тук споделяме опит.
За хълцането най-помага сукането. Поне при нас е така.
Много съм доволна от чаят за кърмачки на ХИП newsm10

ivanova26, ние направихме погача на Калоян вчера, а иначе утре става на 40 дни. Просто събрахме най-близките хора и се почерпихме. Разбира се имаше и сладка питка, която разчупиха над главите ни. Беше забавно, а и намазахме с подаръци.  Mr. Green Аз не съм от "вярващите" и в църква не стъпвам, така че пропуснахме молитвите. За мен тези неща не са от значение.  Peace

Да се похваля, че онзи ден ми дойде. Не мислех, че толкова рано се възстановяват нещата, но се оказа , че си е нормално. А за секса, пробвах, но не съм много готова за това. Може би след естествено раждане е малко по-бавен процесът на възстановяване  Rolling Eyes

Въпросче   newsm78  Кога правите гимнастика и масаж на бебчовците и с какви упражнения се започва ? Четох къде ли не, но на всякъде дават като пример цял комплекс от масаж и гимнастика, като не поясняват кое за коя възраст е подходящо.

И на края да се оплача, че ми писна да ми се правят забележки и подмятания от рода на " Не го гушкай постоянно" , " Да не спи на корема ти и в леглото до теб, а в креватчето си ",  " Давай му повече вода", " Яж, не се храниш достатъчно", " Не го храни безразборно" ...  smile3511  И на всичкото от горе родителите на мъжът ми се сърдят, че не им давам бебето. Е как да им обясня, че са ми чужди хора и не мога да свикна с тях, а и мразя Калоян да го прехвърлят от ръце на ръце и да го лигавят ! ... пфиу олекна ми   ooooh!  Embarassed ( Впрочем точно в момента спи на корема на татко си, който също хърка порядъчно )

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 16:54 от Jaana

# 224
  • Canada
Jaana, и на мен ми е много неприятно да го давам да го държат не само на родителите на мъжа ми (те не се натискат особено), но и на мои роднини. Все ми изглежда, че може да му направят нещо или че на него не му е приятно и т.н. Затова взх на всички да казвам, че ще го давам след 40-ия ден... (на нас още ни е далеч)
На бебчо взе да му се лющи леко кожичката около веждите и на челото - има ли някой идея за какво става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт