Юлски бебчета и мами - тема 1

• 14 406
  • 297
  •   1
Отговори
# 225
И аз много се дразня като дойде свеки,защото като го държи-го държи на дупето да сядаааа  fight И всеки път и казвам:Недей я оставя дя седи на дупето,и тя пак така го слага  fight
За мойте роднини-пра баба ми/на майка ми майката/ като я види и почва с детски глас да говори и да и вика:Гарже,Гушо и тем подобни.........Ние си имаме малко гушичка отдолу-нали сме 5кила  newsm47
На мен Еспумизана засега ми помага  newsm17 Днеска като и дадох и си пръцка после и не реве.Дано да не плаче горкото....

# 226
  • Варна
Драга, добре завърнала се!! Ех, пак е имало изпълнения при теб, ама явно така си ти върви. Добре, че всичко е минало благополучно и сега да се гледате с малката и да се възстановяваш бързичко!

Мама Диди, ние вече имаме две кенгура даже, подариха ни ги (на Бертони, едното има и легнала позиция). Мисля да пробвам, но след първия месец. Въпреки това все си мисля, че със слинг ще ми е по-добре, заради по-малкото натоварване на гърба. Кенгурото ще го ползва таткото, ако му е удобно Simple Smile

Цветен прашец, Диана също има мъхче - по челото, по ушичките, по раменцата и гръбчето. До колкото знам ще падне самичко. В тази връзка - тя има едно розово петънце на единия клепач, предполагам, че е родилно петно и ще се махне и то от само себе си, но имате ли идея кога?

Люлия, и за плюнченето също мога да се отчета, явно на тоя етап бебчета се държат по много сходен начин Simple Smile

Аз съм 18 дни след секцио, но ще си изчакам контролния преглед и тогава ще видим как ще действаме. Иначе се чувствам доста добре вече и почват да ми се въртят разни мисли по адрес на таткото Simple Smile

Напетя, лицето на Диана го почиствам с преварена вода само, крем не ползвам.

Cuckoo, и аз чакам хълцането да мине от само себе си. Някой път давам кърма, друг път тя не иска да суче и си я оставям сама да спре. Мислех да пробвам с водичка, но все още не съм.

Hrispa, и аз мажа с преварен зехтин, цялата, с ръце, след баня, по съвет на педиатърката. Преварих го на водна баня 20 минути. А някой маже ли с Линола Фет?

А4, благодаря, че споделяш с нас! И аз напълно подкрепям всичко, което си написала. Мисля да пробвам кърменето кожа до кожа и промяната на позите. Нослето и аз не почиствам, но не мисля, че има нужда засега.
Иначе не мога да преценя още дали допускам грешки. Консултацията ни е чак на 21 и надявам се да се представим добре тогава...

Момичета, един супер тъп въпрос, ама... - по какво познавате кога са ви почнали коликите? Аз все още си мисля, че при нас не са почнали, въпреки че от време на време си имаме и свиване на крачета, и напъване, и мрънкане, и пореваване. Снощи имахме два неспокойни часа, но овладяхме положението някак. Като казвате, че бебето е ревало еди колко си часа, това означава ли, че реве с пълно гърло през цялото време или просто реве и се унася, после пак проревава, без да се успокоява?

Дупето й се оправи, пъпчиците са почти изчезнали, ама от вчера мажа доста по-обилно със Судокрема.
А пък сутринта така ме притесни - стори ми се, че пъпчето е зачервено и секретира. Уплаших се да не е някаква инфекция, а пък тъкмо си мислех, че й е минало вече, спряхме спирта и даже мислехме да почваме да я къпем във ваничка. Днес пак наново почнах да мажа със спирт и после като я погледнах вече не й беше зачервено. Мислите ли, че трябва да се обадя на педиатърката?

# 227
Да ви питам на някой превели ли са му паричната помощ за раждането? newsm78

# 228
Аз продължавам с моите писания. Днеска така блажено си бях седнала на компа, гледах си ТВ, кеф, малко спокойствие да позаредя батериите след Майчин дом и се звъни. Оп свеки идва да помага, много е мила, но имайки предвид, че не сме се виждали в къщи две седмици, не съм се прибирала две седмици, ми искам да сме си сами. Забравих да кажа, че в Майчин дом не пожелаха да покажат на таткото бебето, след раждането попитахме една акушерка дали може да влезе само да ми метне вода и нещо за хапване, че не бях консумирала нищо от предната вечер, еми тъкмо влезе и дойде друга и го изгони, сутринта ми донесе багажа от 10- ия етаж, който уж щяха да ми донесат, пак го изгониха. Така нон стоп го гонеха, видя детето чак на другия ден вечерта през едно стъкло я показах без да ги питам, пипна я след 4 дена и пак в този момент влезе една кикимора и го изгони. Та така най- накрая може да й се радва и ми щъка народ из къщи. Оказа се че и оня селянин свекъра я докарал, та да слезнел Ангел да пият кафе. Еми айде малко да се съобразят де, колко време не сме били заедно и сега ни развалят най- хубавите мигове. Бебка усети ли, че съм нервна незнам, ама такъв рев, чак до другото хранене направи, сега вече спи кротко с татко си на кревата, супер сладка картинка са Grinning. Между другото се уговориха да си ходи той на работа, тя да помагала тази седмица, после той да си вземел 1 седмица, еми егаси, едвам издържах там с чужди хора да се съобразявам, сега и в къщи ще ми е на тръни. Исках да си почина, да реанимирам психически, а това няма как да стане, като не съм сама, да не говорим, че сама ми е по- лесно да се оправям в някои отношения. Така, като ми се влиза нон стоп в стаята, хич не мога да кърмя спокойно и без това ми е кошмарно кърменето. Само ми се върти в главата да си спра кърмата. В МД станах на буци разбира се, питах, молих ги, никой нищо не искаше да ми обясни, карах на четеното от вас (предимство да родиш сред последните Laughing) малко порегулирах нещата, но от зор да си предизвикам преди това кърмата малката ме разрани ужасно, на всяко засмукване рев, айде с помпата се оправих нещата, да ама се развали и сега сме на кърмене и рева през три часа. Силиконовите зърна не помагат, след като вече си разранен. Повечето ще останат ужасно възмутени, но кърменето ми се вижда отвратитлно нещо, да не говорим, че аха да я хвана да я кърмя и почва да тече отвсякъде, омръзма ми така да тече и да съм цялата в лекета и мокра, много по- лесно ми е с изкуствено мляко. Пред голяма дилема съм. Стискам зъби и рева за сега, защото е полезно за нея, но не мога да издържа дълго знам го. Нещо болката в последно време ми дойде в повече, сега само треперя да не ме заболи някъде нещо, едвам издържах раждането. На всичкото отгоре сам това ме питат хорта, кърмиш ли вече, дойде ли ти кърмата, абе какво ги интересува дявол да го вземе. Баща ми ме уби обаче, говорим 20 мин. след като родих, аз незнам къде се намирам, той ми вика айде честито, дойде ли ти кърмата Shocked. Утре мисля да ходя до лекарката и да поискам рецепта за хапчета, пък ще видим, чакам да видя дали ще се справя, като ми е по-спокойно в къщи, но едвали.

# 229
Здравейте мами,
Валерия, отзад на акта за раждане би трябвало да пише датата на превод.
Драга, добре дошла   bouquet Кажи сега, какво ще кажеш на вуйна ти - права ли беше  Crazy Как се справяте с кърменето? Опа аз докато питам и ти вече си го написала.... Не се притеснявай точно онзи ден обсъждахме, че на много от нас не ни е особено приятно, но нещата се регулират, поне при мен от няколко дни се пооправиха напълно де. Питай за всичко в кърмаческия, веднага ще се отзоват!! Аз ги бях побъркала. ХЕх сега като ди дочитам поста - то и аз съм те питала как се справяш. Ама защо - защото знаем тука всички началото колко е трудно. Гармастан или лансинох намира ли ти се за разранените зърна?
За хълцането - вода не ни оправя, само кърма или пък от само себе си чакам да спре. Нослето не го почиствам, но ми се ще да си купя аспираторче, защото понякога рано сутрин я чувам, че има заседнали секрети и й пречат да диша...

На мен пак ми е смотано, пак имам проблеми, Джиджи ти оправи ли се? Да не е нещо от рождената дата  Joy

Фелисити, пак ша питам за теб, не се вясваш още, дано малчо да е по-кротичък.
Virginity, честита месечинка! Честито и на другите, които празнуват 1 месец!

Все забравям да пиша, че  и на мене ми беше много смешно това - не плачи бебче, идам, както и на Мама Диди живия бебефон с биберона Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 18:34 от Emily_

# 230
Драга - успокой се, дай си малко време преди да спреш кърмата. И мен първите две седмици адски ме болеше, но нещата се оправиха. Раните по зърната зарастват (мажи се с някакво кремче). Силиконовите зърна не помагат срещу болката, само помагат бебето да засучи по -добре. Хубаво е като се научи да засуква да ги махнеш, за да може тя по-хубаво да сучи. Сега като си си вкъщи си направи едни хубави топли компреси на гърдите и се изциждай на ръка (така е много по- безболезнено отколкото с помпата).
А за свекървата, сега мислеш че е лоша идея, но всъщност е много добре някой да ти помага докато се възстановиш. Помоли я да се занимава с домакинската работа и да сменя памперси, а за теб да остане само кърменето. Така ще си по-спокойна и ще ти олекне с кърменето. Кажи и да не влиза в стаята докато кърмиш, сигурна съм че ще те разбере. Хайде мисли позитивно и си спомни всичко хубаво, което си чела за кърменето и колко е важно за бебето да бъде кърмено.

# 231
Драга, и аз мисля утре да си обадя на доки и да го питам за хапчета.Аз сега нямам-казват че било лактационна криза/май така беше  newsm78/ но защо и детето да се мъчи и аз

# 232
Дейзи, в МД имаше нещо вирусно според повечето майки. Две трети от децата бяха с инфекции и на антибиотици. На всички се обясняваше едно и също, изкарали сме нещо по време на бременността, водите ни били мътни и тн.
Емили, след като родих се сетих за вуйна ми и как ми казваше, че много лековато мисля и тръгвам със спокойно сърце Laughing. За кърменето въпроси нямам, внимателно ви четох, докато чаках да родя, така се спасих от мастит в болницата, приложих всичко, което бях чела, но болката е ужасна, не помага мазах се с какво ли не там- с лансинох, с на авент ( и преди раждането), с някакъв забъркан буламач там от болницата. Мислех, че ще починат, докато се цедих, ама не.
Дарка, за мен си е мъчение, така че аз бих те разбрала, но ако ти се кърми изчакай.
Айде ние се събудихме, като часовник и ревнахме за манджа, отивам да рева, докато тя се успокоява.
ООО, качих снимки в нашия си албум.

# 233
  • Canada
Драга, напълно те разбирам за кърменето... Първия път и аз се чувствах ужасно зле и като дойде педито вкъщи, първият ми въпрос беше какви хапчета да пия за спиране на кърмата... Сега знам какви, но засега изчаквам и гледам да замразявам максимално кърма, че поне да не отива зян. А иначе за болката: и мен ужасно ми се бяха разранили зърната, но минаха за няколко дни с кремче. През това време ползвах силиконови. Сега нямам проблеми с тях.
Сигурно и аз обаче ще я спра, защото ще се наложи да севърна на работа през септември и ми се вижда невъзможно да продъллжа да кърмя.
Някой питаше за рева при колики: ами различно е. При нас имаше една мтного тежка вечер с рев нон-стоп, но в повечето случаи задрямва и се буди на 10-ина минутки като мрънка, присвива крачета, пръцка и по някое време надува гайдата... Но този вариант е откакто взимаме капки...

# 234
Драга -всички минаваме в началото през това.Ако имаш кърма се опитай да кърмиш и си мисли, че е най доброто за детето ти.До 10дни нещата трябва да се нормализират.За инфекциите нямам думи - срамота, тъжно е , но за жалост е такова положението в здравеопазването ни.
Ние излизаме на разходка на плажа...

# 235
Съжалявам, но не мога да не споделя своето мнение за кърменето...
За мен няма по-хубави моменти на този етап от кърменето...това са миговете, когато сме си самички двете и се гушкаме....Аз лично им се наслаждавам, защото зная колко бързо лети времето и неусетно дечицата ще порастнат и ще решат, че вече са големи да се гушкат...проблеми с гърдите сега нямам, и то благодарение на някои момичета от форума  Hug  Все пак трябва информация, въпреки, че аз лично карам повече по интуиция и най-вече - гледам да се водя по детето.
Драга, искам да споделя с теб, а и с другите момичета, които мислят да не кърмят, а имат кърма: С риск да се повторя искам да кажа, че съм хранила 1-вото си дете и от гърда, и с изцедена кърма, и съм дохранвала, и накрая сме минали изцяло на АМ...т. е. имам база за сравнение и сега съм много щастлива, че се кърмим добре, защото по-лесно от кърменето НЯМА!!!  Naughty
Дано направите за себе си най- правилния избор...

# 236
Съжалявам, но не мога да не споделя своето мнение за кърменето...
За мен няма по-хубави моменти на този етап от кърменето...това са миговете, когато сме си самички двете и се гушкаме....Аз лично им се наслаждавам, защото зная колко бързо лети времето и неусетно дечицата ще порастнат и ще решат, че вече са големи да се гушкат...проблеми с гърдите сега нямам, и то благодарение на някои момичета от форума  Hug  Все пак трябва информация, въпреки, че аз лично карам повече по интуиция и най-вече - гледам да се водя по детето.
Драга, искам да споделя с теб, а и с другите момичета, които мислят да не кърмят, а имат кърма: С риск да се повторя искам да кажа, че съм хранила 1-вото си дете и от гърда, и с изцедена кърма, и съм дохранвала, и накрая сме минали изцяло на АМ...т. е. имам база за сравнение и сега съм много щастлива, че се кърмим добре, защото по-лесно от кърменето НЯМА!!!  Naughty
Дано направите за себе си най- правилния избор...

Здравейте и от нас.Не икам да се повтарям но напълно поткрепям миа_ата Маринчето.И аз съм на това мнение поне съм със второ дете и наистена до 10 дни нещата ще се оправят. Hug

# 237
darkа, ти още ли дохранваш с АМ? Доизцеждаш ли се поне като дохранваш? Вода подсладена още ли даваш по цели 150 мл на ден? Ако даваш АМ и вода, как искаш да кажеш на организма ти, че му трябва повече кърма?

# 238
 Grinning И аз мисля че няма по-лесен начин от кърменето. Макар че нямам база за сравнение. Но знам че само за вода 2 пъти стерилизирах шише и цялата къща стана на пушек и имах една тенджера с разлята и загоряла пластмаса в нея, зъщото излязох да пия кафеи я забравих.  #2gunfire , тъй като нямам стерилизатор. Въобще трябва колкото се може по-малко уреди да ползвам и различни грижи да полагам. И аз имах проблеми с гърдите.За рани лансинох след всяко кърмене за 2 дена ми оправи зурната.  Hug
А за това че се радвам на бебето докато кърмя е друг въпрос. Наистина кога друг път ще си позволя да легна  до него и да си го гледам  Crazy, да му се радвам.   Grinning
За хълцането. Костето почна много да се ядосва когато започва хълцането и затова гледам да с лъжичка да му налея водичка в устата, след 2 л-3 л минава.
Драга честито завръщането. Оф и аз се дразня като вземат чужди да ми щъкат из къщи.Сега ще трябва суматии народ на свекито да посрещаме  като навършим 40 дни  #2gunfire Grinning

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 20:10 от Люлия

# 239
Здравейте и от нас Hug
Ние сме горе долу добре,имаме колики от изписването,предписаха ни еспумизан,,засега доста ни облекчава Peace,две три вечери бяха страшни мъки и за мен и за Алекс ooooh!.
Наддаваме страхотно,папкаме добре,само на кърма сме Grinning,пълним памперсчета Grinning Hug.
Още се чудя кога мога да го изведа навън Crazy,рано ли е на 13-14 ден Thinking,както съм го замислила?!

Общи условия

Активация на акаунт