Юлски бебчета и мами - тема 1

• 14 390
  • 297
  •   1
Отговори
# 240
Драга, добре дошла! Съчувствам ти за свеки, но наистина погледни от хубавата страна и я накарай да ти помага, както и за каквото ТИ решиш. Peace

Момичета, аз искам да ви попитам: как сте с лохиите? Имате ли още и ако да, колко горе-долу? Днес ми е 25 ден от секциото и имам още кафеникаво-червеникаво зацапване, което нито е за нормална превръзка, нито за ежедневна  Thinking Не си спомням за предния път, но бях така май чак до към 40-45 ден...

# 241
Драга, добре завърнала се.. Дано лошите спомени от болницата бързо отминават.
А за кърменето - на едни им е приятно, за други си е гадна работа. При мен няма удоволствие, но поне вече ме боли единствено когато беба засуква в началото. Ако решиш да кърмиш, болките в зърната аз си ги оправих с много стоене по голи цици и в болницата, и вкъщи. Междудругото, това е идеален начин да отпратиш свекърва си. Кажи й, че лекарите са ти препоръчали да излагаш гърдите си на въздух колкото може повече, а ще ти бъде неудобно, ако тя е в къщата.  Crazy

Еее, срамота.. вече си сложила снимки в албума, а аз още се подмотвам. Тези дни обещавам да ви покажа Инето (мисля така да й съкратя името).

Карелия, не знам за белещата се кожичка на лицето, но аз мажа с кремче за лице всяка вечер след къпане. Предполагам му е изсъхнала и има нужда от омазняване. На Калина така й бяха крачетата и ръчичките, когато се прибрахме от болницата. Оправиха се с мазането.

Рени, аз изведох щерката на първия ден, след прибирането ни от болницата .. т.е. нейния 8-ми ден. Времето е чудесно, няма смисъл да я държиш вътре.

Евита, не знам дали ще съм ти полезна, но аз съм 15 ден след нормално раждане и имам съвсем слаб теч. Даже от време на време нося превръзки еднодневки.

Поздрави на всички месечинки..  Hug

Момичета, да ви задам и аз един-два въпроса.
1. Горе-долу колко време е необходимо за зарастването на пъпчето след като падне? От кога може да се мокри без опасност от инфекции?
2. Малко ми е неудобно, но дали на някой му се е случвало да има болки в интимната област. Със сигурност не са шевовете, там всичко е наред и няма възпаления, но като поседя малко повече в определени пози (при кърмене основно) започват да ме болят .. срамните устни... уф, казах си го. Моята докторка излезе по майчинство и не ми се иска да я безпокоя, та ще трябва да си намеря нов лекар за контролен преглед - кога ви казаха, че трябва да го направите след раждането?

# 242
С физиологичен разтвор ние чистим нослето по няколко пъти на ден, дори и да изглежда,че няма нищо.  Peace Не вреди. Секретчетата пък, ако има, се вадят с по-дебело фитилче памук, което се мушва в ноздричката, върти в една посока и издърпва навън; засега с помпичките е по-трудно.

linet, където живея, няма асансьор, затова количката е гарирана в багажника на колата долу.

Рени, браво на вас. Щом всичко е в норма, можехте да започнете с разходките в момента, в който са ви пуснали от болницата, няма долна граница Mr. Green

# 243
Честито на месечинките  bouquet
Евита - моя теч спря на 13ден.След като родих ме извикаха на преглед след 2седмици и всичко беше неред Peace.Матката се беше прибрала изцяло, аз нямах шевове и ми дадоха зелена светлина за морето както и да се къпя.Тъй като все пак има опасност от инфекция.
Джил -като ни падна пъпчето на следващия ден беше във ваничката голямо удоволствие.Сега се къпе с тати под душа.По 15мин. се киснат то няма такова размазване Heart EyesДжил при кърмене е нормално да усещаш някаква болка от долу до една седмица ще отшуми.Аз усещах също болка първата седмица.С кърменето матката по бързо се свива.Но вече и забравих къде беше точно болката newsm78. Мисля, че е нормално и всичко е наред.Ако продължи болката по-вече време се консултирай със специалист.
Рени -ти даже си закъсняла.Няма какво да се чудиш  newsm78 излизайте Peace

# 244
karelia, и при нас е така с кожата по веждите и челото, съвсем леко е изсъхнала, мазала съм един д ва пъти с кремче, но ми казаха нищо да не мацам по лицето принципно.
Jilian, за пъпа, нашият като падна и му трябваха само няколко дни да си зарасне, дори не е сълзял както се казва, не се мокрел докато не спре да "сълзи" ако въобще го има това, иначе веднага можеш да почнеш с баните с вана Simple Smile Но със спирта си продължаваш поне седмица след като падне, ние даже и повече слагахме, че се е случвало да има и засъхнала кръвчица малко. За болката която казваш точно такава не съм имала, но пак ме наболяваше отдолу и то не шевовете ами някак си като мускулна болка, знам ли аз. На контролния преглед ми казаха, че всичко ми е ок, била съм готова да раждам пак  Mr. Green е мн смешно няма що, мен още си ме боли, че и вътрешните шевове още се ронят  Tired
Някой беше питал за погачата, ние утре на 40тия ни ден ще ходим на църква, а погачата знам че може или на деня или след него, аз ще я правя другия уикенд.

# 245
Рени -ти даже си закъсняла.Няма какво да се чудиш  newsm78 излизайте Peace

За пръв път го изведохме на 7-чия ден и то защото дотогава няма Blushше кой да ми помогне с количката. Така че права е Дейзи - излизайте не се чудете!
За течовете, аз за жалост все още си имам точно колкото да се налага да нося превръзки, дано се оправя до 10-тина дни че ми се топва в моренцето.
За кърменето съм със смесени чувства. За пръв път кърмя - истински в смисъл от гърдата \ защото на батковците цедях и давах в шише\, за което наистина съм супер благодарна на писаното из форумите. Лошото е обаче, че този път кърмата ми е значително по-малко и не зная дали ще мога да кърмя повече. Иначе не се възторгвам чак от кърменето, просто приемам че това е най-добро за детето и ще издържа колкото мога повече.

# 246
  • София
Julsko bebe,добре дошла.Пак си имала преживявания.Дано всичко е зад гърба ти.А свекито що не го пратиш по живо,по здраво да си ходи в къщи?Аз лично се чувствам най-спокойна,когато няма чужди хора у дома(в това число и собствената ми майка).За кърменето-помисли добре каквото и да решиш.Наистина е най-лесно.Казвам го от личен опит-в момента се изцеждам и давам от шише-е,няма такова губене на време и досада.Отделно дохранвам с АМ.Занимавката си е сериозна-миене,стерилизация,преваряване на вода,не на последно място-не малко пари,в последствие -запек.Но,в крайна сметка,направи това,което ще те накара да се чувстваш спокойна.Извинявай,ако ти прозвучах поучително Peace
Рени,аз изведох бръмбарите на 6тия ден.
Карелия,и на моя бръмбарко му се бели кожата на веждите(изглежда като пърхот Laughing).И малкият батко беше така-минава след 1-2 дни.
Евита,и аз все още имам лохии(много е гадно) на 17ден от секциото.Миналият път бяха около месец Sick

# 247
Емили,дохранвам разбира се.Два-три пъти съм се изцеждала-10-20мл.максимум  Peace Аз само 2-3дни и давах вода със захар,но не съм и давала по 150мл.Тя едвам 30мл изпива...Аз казвах,че трябва да пие по 100мл на ден  Peace Тя гърдата от снощи не пуска.
Ей сега като се къпах я натиснах да видя дали ще излезне нещо-2-3 капки  ooooh!
На мен ми беше спряло за 2дни,после пак ми текна.Досега ми течеше само кафяво и преди 2дни си ми текна пак червено,придружено със слуз  newsm78 На вяс тякя ли ви е?

# 248
За цикъла: лохиите ми се изчистиха на 20-ия ден от секциото, но на 25 ми дойде цикълът, облен с лека болка, с всички екстри.

# 249
Куко, за тези помпи за които питаш - аз изобщо не съм доволна от тях.В родилното с Петя миналата година бях с такава - никаква работа не ми свърши и щях да си похабя гърдите.Мъжо и там идва да ме цеди  Laughing

Имам една позната,която разбрах вчера ,че все още кърми а детето й е на годинка и четири месеца. Пила чай на ХИП постоянно и е много доволна.Смятам и аз да опитам макар,че нямам проблем с кърмата засега.

Аз също кърмя  Катето по 10мин. На 10-тата минута тя сама си пуска.Първо мислих,че се измаря и не се е нахранила но щом след това спи по 4часа и е наддала цял кг. всичко е наред.

Яна, я си опиши менструацията като цвят  Crazy . То и на мен днес май ми дойде ама едно такова доста тъмно засега.Виждам,че превръзката е попила кръв но отгоре седи тъмно  newsm78.Миналата година ми дойде на 40 ден сега е 37 ден - може и това да е ама де да знам. newsm78

Валерия,май ти пита за паричките. На мен ми казаха,че ще правят предова на 20.08

Драга, стискай малко зъби - ще се справиш с кърменето.Нощта когато не излязох от под душа, когато гърдите ми щяха да се пръснат от кърма а аз от болка...нощта когато не спрях да рева от болка и никой с нищо неможеше да ми помогне не само исках да си спра кърмата но ми идеше да си отрежа и гърдите....но всичко се оправи и сега съм доволна,че не я спрях.Разбира се всеки си решава за него си и си знае какво да прави.

Рени
, ама вие какво правите още в къщи.Я изкарвай бебчо навън на въздух.В това хубаво време не стойте в къщи.Аз я изведох на 12 ден но закъснях заради мен-до този ден неможех да се мърдам много ог болки.Иначе щях да я изведа още като се прибрахме от болницата.

Джилиян, сега нямах тези болки които описваш но с каката ги имах същите.Лекаря ми каза,че е нормално и е един вид изтръпнало място.Боля ме 3-4 дни и мина.

Дарка, и при мен имаше такъв период - течеше кръв..после спря и само тъмно някакво течение...после пак текна кръв.После само слуз докато напълно изчезна.

А за нашия жив бейбефон ....като отидохме в Карнобат оставихме Катето в кошарата за игра на каката и не и казваме,че бебето е там.....като я видя след няколко минути просто немога да ви опиша с думи как реагира.То трябва да се  види но незнам как да го пусна от камерата тук  Joy Започна да се хвърля върху кошарата точно като маймунка и да иска да влиза.Тя е висока и се опитваше да се катери по нея за да влезе при бебето. Laughing Като не стана нейната почна да пищи.Горкото бебе не го виждам ако случайно попадне в ръцете на кака си без наш надзор  Grinning

# 250
  • София
Добре дошла Юлско бебе,  радвам се да видя, че чувството ти за хумор не те е напуснало, моето мисля, че изчезна безвъзвратно.
Изчетах Ви но не ми се пеше, нещо ужасно съм се сдухала.
Включвам се само да ви попитам във връзка с болките в гърба, които вече са ужасяващи дали мога да ходя на масаж, дали не е прогивопоказно след секцио.

# 251
  • София
Драга,добре си ни беше докато чакахме тва раждане,докато те четох и си припомних моето /ужас/.  Shocked
Кърменето пак казвам,че и на мен не ми е от най-приятните преживявания,особено когато дойде ред на дясната гърда-така ме боли..не е разранена,просто ме боли..Лансиноха не помага особено,намазах я с крем Пенатен и като че ли се поуспокои.А пък примерно като ми стане студено и като настръхнат пак ме понаболват,странно.Ще трая и аз докато мога.В болницата ми даваха АМ -30мл. и аз вкъщи продължих да давам 30мл.,на 4-5 ден вече стигнагме 40-50мл.,направо като ви чета,че изпивате по 180-200мл и  Shocked . Всъщност сега като суче незнам колко изпива,днес ми вися цял ден на циците и сега вечерта му направих една доза АМ  Blush ,не издържах просто,а бебчо си заспа.Гадно, негадно съжалявам.
Момичета,незнам от шевовете ли,но на мен ми е адски трудно ходенето по голяма  нужда  Blush  .Просто ужас е,имах преди 3-4 дена запек и направо умрях на тоалетната чиния.Сложих си свещичка,ама ефект нулев.Сега хапвам сутрин кисело мляко с мюсли,грозде и орехчета,преди всяко ядене грозде,абе уж все разхлабващи неща и положението е по-поносимо,но пак ме боли.Много кофти.
Айде ЛЕКА ви нощ на всички,дано поспим  baby_neutral

# 252
  • Zagreb CROATIA
Virginity, честита ви месечинка, да расте Змейко здрав и все така ящен!  bouquet

miss_niq, честита месечинка и на вас !  bouquet

Драга, да ти е жива и здрава малката, голяма бебка! Hug Прави са останалите, че лошото се забравя и след време се връщаме само към хубавите спомени и сладките моменти( ако изобщо в болницата има такива Mr. Green)!

А4, Браво! Ей това се казва откровение! Наистина е полезно да се споделят грешките, нали от тях се учим, а и не е необходимо всички да повтаряме едни и същи.
Ми да си кажа и аз:
-ей не мога да го оправя това кърмене и това си е! Може да ми се смеете, ама и тримата младежи се случиха едни поспаливи-мързеливи, и батковците  не искаха сами да сучат колкото е нужно и след кърмене ги дохранвах с изцедена кърма, и малкия сега е същата работа. Така съм сигурна, че не са останали гладни, по-бързо приключваме с храненето- споменах  , че кърменето не ми е любимо занимание, и остава време да свърша и нещо друго. Тя и кърмата ми не е от най-обилните, кво ли не ядох и пих, е не мога да го стигна тоя дебит дето го разказвате вие ooooh!! Все още се ровя из нета с надеждата да спрем дохранването Praynig!

Лохиите ми бяха спрели, но след 30-тия ден тръгна едно ярко червено... постреснах се и хайде на преглед - според дока се е отворил някой малък кръвоносен съд от притискане на корема. То вярно, че предния ден реших да се нацедя в дънките си от преди бременеенето Rolling Eyes, ама май съм избързала. След няколко дни се оправиха нещата.
Та тогава го попитах и за креватната гимнастика Blush и отговорът беше : спорт, секс, копаене на лозе - месец след секциото, ако няма други оплаквания.

# 253
  • Canada
По повод лохиите - при мен почти са спрели. Имам по няколко капки зацапване на ден - жълто-кафяво. Предполагам че до седмица ще спре.
Айде лека нощ от мен. Надявам се да имаме спокойно вечер, че утре пътуваме за малко извън града и аз ще шофирам - пък хич ме няма като съм недоспала... Tired

# 254
  • USA
Карелия, и на моята бебка и се бели там,вече седмица ,но ми изглежда нормално.
А относно кърменето аз подкрепям всички които са ЗА , аз също имах проблеми с това, беше някакъв ад, на мен никакви кремчета не ми помогнаха, всичко мина от самосебе си след 3 седмици мъки. PeaceДаже аз още си карам с протекторите, въпреки че не ме боли вече, по-удобно ми е че и на нея.А колко е по-лесно, през ноща едва гледам, но я кърмя,за връзката помежду ни няма изобщо казвам, другите момичета са го написали.Аз също бях на ръба да се откажа от кърменето, но нещата се оправиха.Така че бъдете търпеливи и всичко ще си дойде на мястото. Peace
 Кукумявка, да не да имаш хемороиди, защото аз получих от раждането и по същия начин ме болеше.Преписаха ми едни хапчета за разхлабване SENOKOT-S http://www.senokot.com/html/product_guide/senokot-S.asp и в момента спрях да ги взимам и пак ме боли, а със сигурност не са шевовете, поне при мен.
Незнам как се напъхвате в старите се дрхи, на мен най-широките ми дунки стават до малко над коленете.Вече втора седмица се застоявам на едни килограми Embarassed,не смея да си купувам по-големи дрехи, защото знам че ще отслабна, но въпросът е кога, омръзна ми да ходя само с два чифта дрехи.
Карелия,когато чета кой какво е написал не винаги поглеждам кой е, но когато чета твоите постове , те са винаги това което имам аз да кажа и тогава поглеждам, винаги си ти, явно имаме едни и същи проблеми, ако могат така да се нарекат.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 01:47 от maimun77

Общи условия

Активация на акаунт