Юлски бебчета и мами - тема 1

• 14 390
  • 297
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Драга, с риск болшинството да ме овика, но съм против кърменето НА ВСЯКА ЦЕНА. Ако ти носи само отрицателни емоции - не сме в каменната ера, има доста добри АМ. Освен това бебето си е твое и ти си решаваш как да го гледаш - щом не го държиш гладно и не го храниш с вредни неща, няма проблем. След като родих щерка си, тя не искаше моето мляко нито от шише, нито от цица, та майка ми го наливаше с лъжичка, докато дзвера се дереше... и тая прелест трая 4 месеца. Тогава беше ми омръзнал живота, особено като слушах непрекъснато: Айде цеди се, ще хванеш мастит, яж повече да имаш кърма, ти това дете не щеш да го кърмиш, каква майка си ти... Sick
И сега, когато съм много повече навита да кърмя и правя усилия, майчето ми запя друга песен, и то в дует със зет си: Дохранвай детето, не го дръж гладно... Абе важното е да ми се прави напук, ама отдавна не съм на 23, та ми е през...това дето го нямам  Grinning Да не говорим как се кърми в 3 посред нощ, като едвам чакам да се наяде и да заспя пак

maimun77, и нашите колики са същите - от една седмица до обяд всяко събуждане е с рев, а след хранене много трудно заспива, от много напъване пъпчето му щръкна, та сега е с лепенка. Номерът със сешоара още минава понякога, но аз вече откачам от бръмченето, освен това младежът така се затопля повече. Но вечер като се успи, та откарва до 12 часа. Познайте по кое време се къпем... Ама след целия рев през деня не ми се ще да го будя само заради банята. Казаха ми, че в Германия не къпели бебетата непременно всяка вечер и аз се обявих за немкиня. Дойчланд, Дойчланд, юбер алес Laughing

А ето и моите грешки:
- вече месец си отглеждам една бучка на дясната цица и нищо не правя по въпроса. Обещавам от утре да се погрижа  Wink
- не се доизцеждах като имах повече кърма и сега май намаля.
- купуване на дрешки с яки - много неудобни за дете, което постоянно лежи
- в началото кърмех прегърбена към детето и ме заболяваше гърба на петата минута

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 03:22 от Cuckoo

# 256
  • USA
Cuckoo, aз също не го купя всеки ден, така ме посъветваха в болницата, поне засега, нито го мажа с нещо и кожата му е добре.Спазвам всичко , което са ми казали и досега не съм видяла нещо да е грешно.
Имам малко тъп въпрос относно кенгуруто.Аз имам, но незнам кога да сложа бебето и как, първо слагам бебето или първо слагам кенгуруто на мен и тогава слагам бебето и после когато трябва да извадя бебето, как?Помогнете ми че хич не съм наясно.  Hug Hug Hug

# 257
Julsko bebe-ако не въведеш ред със свеки ще откачиш-вярвай ми-ти си огън характер и огън уста-ще си издерете "ушите" ако не сложиш нещата в рамка,която те устройва-според мен правилно са те посъветвали-определете кой какво ще прави-тя да чисти,готви и толкова.Аз казах,че докато кърмя трябва да слушам преглъщането на бебето и така ограничих непрестанното влизане и излизане и говорене-направо логореята ги хваща бабата и дядото.После казах,че детето усеща миризми и му е трудно като на всяко малко същество да диша при 3 глави,надвесени над него и сега над креватчето има максимум 1 човек и зъбите и ръцете се мият по 5-6 пъти на ден преди гушкането.
Още мои грешки
- не създадох т нар "станция за кърмене"-дистанционно,телефони,кърпичка,вода и като започвахме да се кърмим постоянно прекъсвах процеса да си взема нещо-сега мисля,да си поискам подарък-от тези масчки за сервиране на закуска в леглото-аз имам,но е от скъпите и е тежка-сега ще ми вземат от Джъмбо-по 10 лв и като тръгна да кърмя всичко ще ми е под ръка и ще мога лесно да се местя из стаите.Ошашквала съм детето-как няма да изпуска вакуума-то непрекъснато се протягах за нещо.
- сменях памперса вманиачено-преди ядене и тя като хапне цръцне малко и аз започвах да я дармалачкам,да я мия и да сменям-сега сменям преди хранене ако е много напишкан или наакан и после ако се наака след 40 минути-не че не съм ги чела тези неща,но въпреки това...
-да,относно дрехите с якички и аз го осъзнах,че са ужасни-те дрехите при мен са само подаръци,но сега съм махнала всички такива
-не изчаквах детето да си порита спокойно няколко минути,за да може да се изака напълно/будех я и веднага започвах с памперса/ и тя точно като я измия и по коридора в ръцете ми си досвършваше работата-истинско ЕБХ бихте казали Вие-истинска свинщина АЗ-

# 258
  • София
За грешките: Аз най-вероятно правя много повече отколкото осъзнавам, но може би ще ги разбера в някой по-късен етап; За сега мисля, че я обличам много повече от необходимото и я притоплям, друг път пък направо са й измръдвали крачетата и ръчичките нещо немога да определя как да я обличам.

# 259
  • Canada
Много интересна тема за грешките се е заформила... Трябва да помисля кои неща си отчитам като най-големи грешки и да се включа допълнително... Сега се сещам, че първият път хич не издържах на недоспиването и  Кари като се случеше да реве по-дълго време, й се карах!!!?!?!?! ooooh! Тя беше бебе и нищо не разбираше, ама аз леко полудявах от липсата на сън и така... Ужас! Embarassed
Маймун,  явно наистина проблемите ни са общи. Лошо няма - така като открием лек, ще си споделяме... Wink

# 260
Здравейте  Hug

Днес Калоян става на 40 дни newsm44

Мама Диди, кървя си както обикновено при менструация. Като смятам и на мен ми дойде на 37-мия ден  Grinning

Грешка 1
: Нощем спи при нас и на сутринта като се свестя нямам почти никакъв спомен кога и колко е ял ... Помня, че съм му давала, но нищо повече. Май това хранене в леглото не е много хубаво. Първо, че не се оригва и второ, че като спя не внимавам да не се задави.  Rolling Eyes Положителното, е че се наспивам и гърдите ми не се препълват болезнено. Има ли и други мами, кърмещи в полусън ?

Грешка 2
, която отчитам в момента. Седя пред компа с бебчо. Случва се и да кърмя пред него.  Rolling Eyes

Хм, май никой не е отразил въпросът ми за гимнастиката за бебчовци ...  newsm78

# 261
Здравейте и от нас. Бебе Виктор се роди на 31.07., 3,200кг. , 50 см Simple Smile

# 262
Честито eyani, да ти е жив и здрав Виктор !

# 263
  • София
eyani , четито!!!

Jaana , имам от една книжка , която ми подари педката, гимнастиката по периоди, ако искаш мога да я сканирам и да ти я пратя на мейл, ако ми дадеш.

# 264
Благодаря ви Simple Smile

# 265
  • Canada
Честито синче Eyani! Да ти е жив и здрав Виктор!  bouquet
Jaana, аз още не правя гимнастика и масажи на малкия, защото педито не ми е казало. Предполагам че на следващата консултация ще ми каже и тогава ще мога да напиша повече. Но и с Кари честно казано не сме правили особено много гимнастика и масажи... Rolling Eyes

# 266
Честити 40 дни на малкия Калоян  Hug
Яне,то нали ние двете с теб заедно чакахме да раждаме,че сега и менструацията ни на един ден дойде...а и Катето ако беше момче щеше да се казва Калоян  Laughing
Катето като я нахраня в 23,00-0,00ч. се събужда  към 06,00ч. Ей това кърмене и двете го правим в полусънено състояние докато наистина заспим  Laughing.После се събуждам и я слагам пак в кошарката и продължаваме спането.Обикновено ставаме с нея по обед но днес вече трябва да поизчистя из къщи ooooh!

eyani,честито ти съкровище- да си го пазиш и много да обичаш- да ви е жив и здрав  Hug

# 267
  • Варна
eyani , четито!!!  bouquet
ейиии и адаша вече 40дни направил ...как минава времето ooooh!

нещо обновяват снимка.бг  Thinking ето да видите нашия голям малък мъж!

http://andonova.multiply.com/photos/album/15/Kaloyan#55
http://andonova.multiply.com/photos/album/15/Kaloyan#54 - големия мъж с пижама
http://andonova.multiply.com/photos/album/15/Kaloyan#53 - прически   Joy
http://andonova.multiply.com/photos/album/15/Kaloyan#52 - нахранен и доволен
http://andonova.multiply.com/photos/album/15/Kaloyan#50 - сънчо
http://andonova.multiply.com/photos/album/15/Kaloyan#49 - синеочко
 Mr. Green

# 268
  • София
добре дошла Драга, добре дошла и на Андреа  bouquet
Честити месечинки на дечицата!

Набързо включване да коментирам до тук  и се връщамда дочитам:
Сърничка, Алексиев приема предимно в частиня си кабинет, а иначе сс направление в петък в Горна баня. Записват се часове предварително за този прием в Горна баня, а аз отидох в четвъртък без час и се примолих да ни вземе, човека е мн отзивчив, но прегледа си струва 40лв. Доктора е добър специалист и човек прочитайки много мнеиня и на мен така ми се стори.

Относно инфомацията, коят осе преповтаря тук съм също ЗА все пак да има някаква мярка, в смисъл, все се чете през редовете и ще се забележи отговора на въпроса, който имаме. Един въпрос се обсъжда почти през цялата тема и лесно става ясно дали е питано и отговарно. А и като прочетем поста на Сиси пък обобщено можеш да добиеш представа . Сиси  bouquet

А4, възхищавам се на откровенността ти и лесният начин да споделиш и разкриеш грешките си /по-скоро, това, което си научила/  за да си полезна  Hug Успех и скоро пак в парка  Simple Smile Много е важно да се доверяваме на инстинктите си на майки и да се допитваме до специалисти по кърмене , които в този форум дори се жертват да помагат безапелационно. HugБлагородна работа.

Аз незнам момичета как още допускате свекърви и майки да ви се бъркат в начинана гледане на детето. Ако наистина нищо не сте прочели или чули или питали докато сте бременни - ок, ама всички сме тука от 11 месеца близо и сме говорили за всичко до сега. Все някакъв модел или начини или чувство за отглеждане на детето е създаден. Защо допускате да ви нервират и да ви казват и натякват как и защо и кога , не за друго, те го правят от загрижености или от едновремешното бабино отглеждане защото така е било, ама това да ми съсипва деня и да си мълча, някак не ми се връзва.... то си е до човек.
По повод на това, вчера ни мина погачата - голяма лудница вкъщи. Аз почти не видях гостите, Цвети постянно се будеше и искаше да цока. Аз само се появявах при гостите и ги питах какво ще пият,като на едно от появяванията се оказах с огромно петно на блузата от кърма Joy и питам каво да ти сипя - кола, сок, вода, кърма ?  Joy стигнахме и до ритуала, при който баба ми сложила лук и сол върху питката и аз да съм яла лука, викам аааа не. Ще близна само, близвам а тя бута лука в устата, аз бутам обратно и така 4 пъти  Joy Joyголям смях падна, лука се слагал да съм имала кърма, не го изядох - кърма си имам още и дай боже за напред. получихме страхотин подаръци, но наистина не усетих празника защото почти ме нямаше на него.

Фелисити, наистина как сте, и аз ви мисля... дано да се е успокоил Малчо и да си по-спокойна.
Мацко  Hug хубаво е , че се появи.

До след малко.

# 269
Здравейте мамчета! Grinning
Успях да се включа в първата ни тема в Родени! Grinning
Да са ни живи и здрави най-новите попълнения в Юлския отбор! Честити рожбички на Рени80, икка, bobito_89,  jara_r,  Sandra_1984, eyani!  Много да ги радват малките съкровища, да изпълнят живота им с прекрасни и щастливи мигове!!!  bouquet
Снощи се завърнахме от вилата. Изкарахме си чудничко, въпреки че времето малко се поразвали. Баткото се налудува на свобода по двора, бебата се наспинка на чист въздух, а аз си починах и презаредих батериите.  Grinning От днес вече сме самички тримцата и да видим как ще влезем сега в ритъм.  Thinking
Тази сутрин бяхме на консултация и резултатите са +1050 гр, + 4 см.  Peace Поставиха й ваксината и учудващо за мен не плачка много. Леко й се беше запушило слъзното каналче на едното оче  Sad. Педи й изписа антибиотични капки Тобрекс, но не мисля да ги слагам. Ще пробвам първо с масажи и промивка на очето с лайка. Обривчето по лицето почти отшумя.  Grinning Надявам се до неделя, когато ще е погачата да й се изчисти съвсем, че да ми е хубавичка.  Praynig

Сега се връщам да ви прочета и се надявам да ми остава време и да се включвам! Hug
Приятна и усмихната седмица на всички!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт