Юлски бебчета и мами - тема 1

• 14 415
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
eho82 -няма как да я научим да суче правилно-надяваме се сама тя да открие истинския начин,въпреки че се съмнявам-сега и помагам като се изливам в устата и
Леле колики чак сега-аз мислех,че който до сега няма е от отървалите се.Ние нямаме-пу пу пу

# 196
Hrispa76 аз ползвам преварен зехтин вече с второто си дете. Каката я мажех изцяло, а бебето сега мажа само гънките. Преварявам 15 мин  Simple Smile

# 197
Кейт, знам,че не е преяла,защото по принцеп яде по 90мл,а иначе изяжда по 60мл и връща мляко  Peace
Карелия, мерси,че ми отговори мила.
И така спахме си вечерта,ама детето цяла вечер се гърчеше,свиваше,напъваше и почервеняваше...Но пък спа 5часа  newsm78 Незнам дали от коликите,но за първи път спи толкова.И сега и дадох преди да я накърмя/аз нямам вече де-но 5грама-5/ и след 3мин започна да пръцка,но пак ревем в момента де  ooooh! ooooh! Ако продължава да се свива после пак ще и дам 10.
Момичета,кърмата ми намаля драстично.Бебка от снощи като я сложа и след 5мин започва да реве.И аз си викам тя така си прави винаги,но като и дадох шишето и спря да реве  Naughty ooooh!

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 09:44 от darka_jivko

# 198
Здравейте, момичета, да си задам въпросите и се връщам да ви чета подробно

1. Моят малчо много често хълца, а вода не обича особено (като майка си и в тон с новата мода в гледането на бебета). Има ли някакъв друг начин за спиране на хълцавицата?
Казват, че хълцането не им пречи толкова, моят даже заспива докато хълца.

2. Виждали ли сте някъде по-обикновени помпи тип спринцовка - където питам, има само Чико. Например в Пигис Хаус има ли някакво разнообразие на помпи, да знам дали си заслужава да ходим
Има най-обикновени по 5лв. по аптеките, но според мен не вършат работа. Сестра ми пък само такава е ползвала... Явно е индивидуално.

3.Чай за лактация - как се казва, върши ли работа?
Аз ползвам този на ХИП и мисля че има ефект. Иначе има и някакъв Лактогонен.[/size]

# 199
darka_jivko нали знаеш че на трета седмица( и по-нататъка още ще има такива моменти)се получава лактационна криза. През този период който може да трае от 1 ден до 7-8 просто майката трябва да има търпение и да кърми по-начесто и нещата ще се нормализират.  Важно е да не се дохранва, а да се изтърпи.  Simple Smile
И на мене и на други варненски майки ни се е случило вече това нещо. Мина  Grinning

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 09:00 от Люлия

# 200
darka_jivko нали знаеш че на трета седмица( и по-нататъка още ще има такива моменти)се получава лактационна криза. През този период който може да трае от 1 ден до 7-8 просто майката трябва да има търпение и да кърми по-начесто и нещата ще се нормализират.  Важно е да не се дохранва, а да се изтърпи.  Simple Smile
И на мене и на други варненски майки ни се е случило вече това нещо. Мина  Grinning

Аз си го дохранвам още от родилното, но и аз забелязах, че напоследък трудно издържаме по 10 мин на гърда, иначе шишето го изцоква за 5 мин, ако не заспи преди това. Но явно ще трябва да издържим, че не ми се ще да минава още изцяло на АМ, мъничък ми е още ooooh!

# 201
Хриспа, аз ползвах друго масло да мажа беба в началото, но телцето й продължаваше да се бели седмица след раждането. Затова си минах на преварен зехтин и след първото намазване кожичката ни грейна. Мажа вечер след баня с ръце, втривам и масажирам нежно. По това време вече не е топло и няма проблем. Преварих на водна баня 40 мин, не знам времетраенето на варенето какво значение има, в крайна сметка зехтина така и не завира Peace

Maimun, за водата в ушите не се притеснявай - важно е само да не се плиска със сила срещу ухото. Аз питах дока дали има някакви тапи за уши, защото искам бебата да я отпускам върху водата, като при плуване по гръб. Е, няма тапи, доктора каза, водата и да влезе, сама ще си излезе, в ухото не се бърка Peace
Ама ти с тая мусака сигурно им взимаш акъла на американките Laughing
А как е с коликите по време на разходки, не ги ли проспива навън?

За напъването, ръмженето и пръцкането, когато детето не може да се изходи - на нас ни  помага масажче на корема и издържане със свити краченца.

Ей тука има една статия, която казва, че само 3% от жените, които си мислят, че имат проблем с лактацията, наистина имат такъв - http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=859

# 202
  • Варна
 newsm38 минавам да почерпя скромно и набързо за наща месечинка,че нямам време да ровя за картинки  Laughing

# 203
Добро утро!
Не съм чела цялата тема,но виждам,че обсъждате кърменето,лактацията и дохранването.И аз си мислех,че нямам кърма,но щом се прибрах от родилното веднага спрях АМ-то и даваах колкото иска,толкова да суче.Не след дълго ми слезе хубава кърма.Сега преди около 3 дни си преминах и през лактационната криза.Трудно беше,но май се справихме!

Копирам един отговор относно запитване от мене в друга тема

Кирил е малък и стомахчето му е малко - колкото орехче. За това не може да побира голямо количество. Освен това кърмата е изключително лесно смилаема и много бързо се усвоява от организма. Тези две неща са предпоставка, по-малките бебчета да търсят да сучат често по малко. Кърмене през 2 часа е напълно нормално за вашата възраст. Ако не е проблем за теб, давай му да суче, винаги когато поиска, докато се регулира кърмата спрямо неговите нужди.

Често бебетата на възраст около месец, месец и половина влизат в така наречения "скок в растежа или криза на растежа" - в този период организмът им се нуждае от повече енергия и храна и е много вероятно тогава бебето да суче много по-често (на 2 часа, дори и на 1). Тези периоди обикновено минават за няколко дена (около седмица), докато бебето увеличи производството на кърма и го нагласи към новите си нужди. После нещата влизат отново в релси и си идват на място.

Също разбрах,че има предно и задно мляко

Деянова, моята дружка кърми редувайки гърдите още от самото начало до сега.Тоест едната гърда почива 6 часа горе-долу. Раждахме заедно. Дано бързо ти отговорят, но мисля, че ако даваш само от едната на хранене - като изтече "лесното" мляко, после ще се налага да дърпа повече и няма толкова лесно да се поглъща повече мляко, както ако даваш от двете на хранене. Задното мляко по принцип се "издърпва" по-трудно, но пък е по-калорично. Тоест - 1.малко предно и малко задно мляко само от една гърда - заситено бебе с по-малко количество. 2. хранене от 2-те гърди почти само с предно по-малко калорично мляко - заситено бебе, но с по-голямо количество, съответно надуто коремче.   Бебетата се хранят на калории, не на количество  Имат перфектен усет за това!

Ето и темета ако някой иска да прочете по-подробно или иска съвет.Момичетата са безценни!!!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=411140.15

# 204
  • Варна
Ето и темета ако някой иска да прочете по-подробно или иска съвет.Момичетата са безценни!!!

ами тея неща не знам от кога ги дъвчем тука няколко майчета... но явно всеки чете каквото му харесва и отърва...мен лично ме заболяха пръстите да пиша едно и също ... който го интересува е видял и прочел, също знаете че има и цял раздел - кърмачески форум, със съвети и обяснения, които не веднъж сме преповтаряли...

# 205
  • Canada
Virginity, честит ви първи месец!!! Сякаш мина много бързо или поне на мен ми изглежда така.... Кога обсъждахме радостите на бременността и кога се народиха бебоците, а вече сме и на по един месец!?!?!  Crazy Луда работа!
Абе да сте живи и здрави и Калоян много да те слушка! Hug

# 206

ами тея неща не знам от кога ги дъвчем тука няколко майчета... но явно всеки чете каквото му харесва и отърва...мен лично ме заболяха пръстите да пиша едно и също ... който го интересува е видял и прочел, също знаете че има и цял раздел - кърмачески форум, със съвети и обяснения, които не веднъж сме преповтаряли...
Права си,но повторението е майка на знанието!А и не всеки е успял да прочете всичко.И второ:когато се сблъскаш с един проблем е едно,но когато го четеш е друго.....

# 207

Евита, как успяваш да кърмиш само по 10 минути? Аз винаги чакам да пусне сама, иначе започват едни писъци, не ти е работа...

keit, даже понякога засичам по часовник Embarassed (е, като яде сладко-сладко отпускам по още някоя минутка). Първото ми дете също кърмех по този начин и за мен считам, че това е най-правилния начин - дори убедих и педиатърката ми в това  Laughing

# 208
  • При децата ми
Привет момичета! Simple Smile
Люлия, Медула, много ви благодаря за отговорите!  bouquet Hug Аз вчера го преварих зехтина и от снощи започнах да мажа. Страшно бързо и попи кожичката. Нашето дупе също доста се е изринало, днес мисля да го намажа със Судокрем да видим какъв ще е ефекта, освен това е и зачервено.
Ставам, че малката се събуди... Crazy

# 209
Запис в новата прекрасна тема, чудесна е  Hug  bouquet
момичета, искам да ви попитам преди 40 ден ли се прави тази погача и се ходи на чиста молитва да се чете в църквата? Чета различни мнения, че трябва да е преди 40 ден, на друго място че трябва да е точно на 40 ден, на трето място след 40 ден!!! Мой познати са правили преди 40 ден и искам да се допитам и до вас  bouquet Бихте ли споделили кога ще я правите или вече сте я правили? БЛагодаря ВИ  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт