Юлски бебчета и мами - тема 1

• 14 418
  • 297
  •   1
Отговори
# 180
Cuckoo, на въпроси 1 и 3 - и моята мома често се разхълцва. Оставям я за малко и ако не спре от самосебе си и давам още малко да посуче. Обикновено върши работа. Педиатърката в болницата ми обясни, че е нормално малките бебета да хълцат често и ме посъветва да давам малко водичка да пийне. И с шише става.

Чайовете, които аз пия за лактация са този за кърмачки на Хип и още един, който се казва Лактогонен чай.

# 181
  • Велико Търново
Здравейте, Мацки, да се запишем и ние днес:)
чочо-сан 1, според мен докато спаданат, до тогава ги мажи, ама знам ли newsm78
Cuckoo и моето хълца, но не се притеснявай - това не им вреди. Даже ако плаче и се захълца, спира рева:)
Чай за лактация - има на ХИП, но препоръчвам правените в аптеките, точно така се казват - чай за лактация. По-евтини и са по-ефекти. Аз ги спрях бързо, че кърма - бол:)
Щях да питам за падането на косата, ама вие май сте изчерпали темата Wink Другия ми проблем е какво готвите, че на мен от пилешно на фурна ми излязоха пера. Twisted Evil
Прегръдки и до скоро Hug

# 182
  • Canada
Миа-ата, не че кой знае колко държа да махна нощното хранене. Но такова е мнението на нашата педиатърка, а и така съм гледала Кари. Намирам известна логика и в това да не се натоварва коремчето, а понеже Нико има ужасно силин колики, се надявах по този начин да ги избегнем поне през нощта... Истината е ,че точно реших да му го махна нощното хранене и той сам почна да прави 6-часови паузи, но когато той реши ... (или от 21 часа до 3 или от 00 часа до 6) А иначе по повод кърмата - ми тя много ми варира но като цяло е напълно достатъчна за нуждите на бебчо. Даже замразявам допълнително...
Ама не казваш къде ще забягваш... Rolling Eyes
3des, аз не съм много по готвенето. Но напоследък готвих: пълнени пиперки, картофена яхния, таратор, пълнени тиквички. Разбира се спасението е 1 път седмично пица или китайско...

# 183
Момичета,нас днеска ни почнаха коликите  ooooh!
Педи каза да взема Еспумизан.Каза да и го давам вечер преди да я накърмя по 5 капки и ако не помага да ги увеличавам.Но аз сего преди да започна да я кърмя и дадох 5,но не и помогнаха и след ядене още 5.Ако не и помогнат утре вечер мога ли да и давам по 10-15/тя каза,че може до 25капки/ но наведнъж ли и само вечер ли?
Кажете ми да знам  Praynig
Само вечер ли да давам по 5 капки или по повече/нали може по 25/ или за целият ден 5 или 15,20 или 25?  newsm78

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 22:59 от darka_jivko

# 184
  • Велико Търново
karelia79, мерси, ама много бавни твоите манджи ве:) Дайте идея за нещо 5 минутно:)
darka_jivko, аз аспумизана го давам на всяко хранене, като гледам повече от 7 пъти да не го давам Peace

# 185
За коликите аз съм доволна от Колиеф. Е поплаква, но не е като с баткото.
Чайове никакви не пия за кърма, а гърдите ми преливат. Просто слагаите бебетата по-често на гърдата ако искате да имате повече мляко.  Peace

# 186
10х за отговорите  Hug Peace

# 187
Здравейте и от мен  Hug Хайде да ни е честита новата тема в Родени Simple Smile
Аз се позагубих, но този път заради някаква кабелна повреда, която ни беше оставила 5 дена без домашен телефон и интернет, направо безобразие беше  Crossing Arms Попрочетох отгоре отгоре последната ни тема. Честито на мамите с последно появили се бебоци, да са ви живи и здрави дечицата.
Гледам, че сте обсъждали настроенията покрай кърменето, аз чесно да си кажа се радвам да кърмя, мн ми е приятно да гледам Поли как се храни, мляска и прави физиономии...в началото - първите 2 седмици си беше зверската болка при засукване, чак се прегърчвах от болка, точно купих силиконови зърна и постепенно отшумя болката без да съм ги ползвала. Нощното хранене вече почти го нямаме, като заспим вечер към 23 ч. се будим към 6 - 7, понякога и не я чувам сутрин, че мрънка тихичко и не реве  Crazy Мъжа ми най - често ме буди да ми каже, че е гладна. Ревем най - много вечер преди да заспим, тогава е голямото будуване. През деня сме тихички. Успях да се измъкна няколко пъти на кафенца и да се видя с приятелки, оставям я на майка ми за 2 часа след ядене, прибирам се и няма и гък даже, толкова е хубаво да мога да изляза за малко, дори успях и на контролен преглед да се появя тези дни. А днес се помоткахме и в мола малко да си понапазарувам, че почти си върнах старите килограми и да си обърна и на мен внимание Simple Smile
При кърмене предлагам и двете гърди за по 10 минути всяка, както беше писала Evita Simple Smile
galeto123, педиатърката ни също ни праща при Алексиев, нали говорим за един и същи лекар от Горна Баня? Ако е той, ще споделиш ли, кои дни преглежда, трябва ли предварително да се запишем, аз му имам тел., но още не съм звъняла Simple Smile
За оригването - и аз не успявам да я уригна почти никога, вече и не пробвам, досега не е връщала мляко, педито каза, че като е само на кърма няма какво да уригва толкова.
Масажа го правим след баня с мляко.
И ние се будим за ядене понякога на 2 часа, друг път си спи по 4 часа, бебешка му работа  Crazy
Опа, малко се поолях с писането, но ми липсваше форума тези дни. Ааа да ви се оплача, имам да уча за държавен някъде през септември, уж започнах да чета, но то е една концентрация, думи нямам, как ли ще се справя, не ми се мисли, да взема да ида с бебето на ръце да се смилят над мене  Mr. Green то и това няма да помогне, че дори като бях с корема в 8ми месец един скапаняк ме скъса, хич не му и мигна окото.
Лека нощт от мен  Hug

# 188
  • Варна
Честити бебчета на Сандра и на Бобито най-сетне!!!
Честито на всички бебчета с месечинки! Браво на наддаващите, като гледам добре растат всички Simple Smile
Честито и на всички, които имат повод да празнуват!

Нелир, Дарка, на нашето Диди също й се появиха пъпчици по дупето, въпреки че мажа със Судокрем. Днес цял ден я държим без памперс и сменяме мокри и наакани пелени и дрешки... А уж сменям памперса често. Сега да сменям ли марката? И мокрите кърпички, които ползвам през нощта дали да спра да ги ползвам?

Дарка, не е проблем, и Диана връща млекце след ядене. Стига да не е прекалено често и на фонтан. А ти от къде знаеш, че не е преяла?

Fortune, лек път ви желая и бързо адаптиране в новата обстановка! После ще разказваш!

Аманита, чудесно е, че се чувстваш по-добре. А още по-добре е, че мъника няма колики и не те тормози прекалено много Simple Smile

Карелия, и при нас е голямо напъване и пръцкане, чак по цял ден и нощ не, но доста часове отиват. И поревава, и помрънква, но като цяло е неспокойна.
Днес обаче би всички рекорди. Голямо пищене падна, освен това почна да яде през 2 часа, вместо през 3, и ми вися 45 минути на гърдите, като накрая съм почти сигурна, че нищо не гълташе. Може да сме в криза...

Стеф, аз вода все още не давам, макар че пада голям спор с майка ми по въпроса. Според нея трябва да й давам, при това подсладена... Даже днес се скарахме за това Sad Въобще майка ми уж е либерална, обаче не може да приеме, че не искам да давам вода, нито пък биберон, че искам да слагам многократни пелени, както и много държеше да я мажем с мас след къпане...

Аз да питам пак по въпроса с редуването на гърдите. Днес пак четох една брошура за кърменето и там пише да се предлага и втората гърда, след като бебето е пуснало първата. Знаете ли защо е необходимо това? Аз все още си кърмя само от едната, на следващото кърмене - втората.
Сладък бонбон, защо пък това: "Ако ги редуваш ту едната ,ту другата рискуваш бебето да се откаже да суче, да си намалиш кърмата или да си направиш мастит." Съвсем се обърквам с това редуване...

Евита, как успяваш да кърмиш само по 10 минути? Аз винаги чакам да пусне сама, иначе започват едни писъци, не ти е работа...
Деянова, и аз имам чувството, че Дидито преяжда, особено като връща повечко мляко, но нямам представа дали може да се контролира това, май не може.
И всъщност какъв е проблема, ако бебето яде повечко, освен че връща?

Ох, няма да успея да изчета всичко явно, утре ще продължавам, че този пост колко часа го пиша вече не знам Simple Smile Лека нощ!

# 189
  • При децата ми
Здравеѝте и от нас! Да се запиша и аз в новата тема, че току виж сте я изписали. WinkДано да споделяме само хубави емоции и по-малко ревливи бебоци. Simple Smile Аз нямам време да пиша и чета често, че се кърмим на поискване, пък и баткото си иска своето. Heart Eyes

Момичета искам да ви питам има ли от вас мами, които мажат с преварен зехтин бебчетата си и как точно го правят, с тампонче или с ръце? На мен докторката ми каза, да я мажа с това след баня, защото кожата и е доста сухичка. Баткото съм го мазала с какво ли не, но със зехтин никога! И още нещо знам, че се преварява на водна баня, но колко време, след като заври водата да го държа? Blush
Малката от три дни е по-неспокоѝна и започва да плаче изведнъж, свива крачетата и се зачервява цялата. SadЯвно и нас коликите ни почват.
Това е от нас. Сега отивам да ви чета, че коѝ знае кога ще имам време...
Лека и спокоѝна нощ! Hug

# 190
  • София
Ние пък ходихме на ресторант.Бяхме голямата атракция на вечерта-ние с близнаците и малкия батко и едни приятели с тризнаци.Събрахме очите на цялото заведение Shocked

# 191
  • USA
Здравейте.
За гърдичките и нашите бяха подути, но си минаха от самосебе си, педиатърката беше ни предупредила за това. Simple Smile
А нашите пъпчици не са от оплескването с кърма Naughty, защото има и по главичката и вратлето, но гледам намаляват.
Питахме скоро една съученичка на моя, тя има три деца, какво е правила с коликите, и тя каза че с нито едно от тях не е имала проблеми, но винаги ги е оригвала доста.Аз я оригвам ако успея по един път, повече не мога. Моето племениче е имало до 9 месеца колики, и нищо не помагало.Направо незнам как ще се оправяме с тези колики. #Crazy Sick
на моята хълцането минава като и дам да суче или пък ей така от нищо, но наистина е много дразнещо, особено когато почти заспива. #2gunfire
Не знам какво и става, снощи спа по 3 пълни часа, и хапна само от едната гурда за 5 мин. и днес малко яде, но пък и малко спи, чак се учудвам, защото тя е лакома и докато не се наяде доста, не спира, а сега... newsm78
Кеит, в болницата ми казаха да измивам мокрите кърпички от препарата, защото не били хубави за новородено и аз така правя.може от това да се е обринало детето.
моята майка и свекърва ме побъркват от бабешки, неискани съвети, едва ги изтрайвам. #2gunfire
някои беше споменал за къпане под душа, как става това, добре ли е това за бебето, страхувам се да не влезе вода в ушичките.Thinking
моята бебка спи много неспокойно,  Sadсвива крачетата почти през цялото време през ноща, а през деня, едва заспива и се събужда някой път на всеки 5-10 мин.направо кошмар.
сега се мъча да направя една мусака, през тоvа спане ще обеля и нарежа всичко, а през следващото ще я забъркам.Аз готвя един път седмично, и пак не ми е приятно, а представям си ако трябваше всеки ден.

# 192
Честито на Сандра и Бобито!    bouquet

Ема, радвам се, че си се преборила с температурата! Дано не се повтаря!  Praynig

А4, а как научихте беба да използва скулите и засуче правилно? Вече хапва ли по-ефективно? Стискам палци да започне да наддава добре.

Карелия, и Дани е така. Забелязвам, че вече не му се стои сам. Харесва му да сме около него и да ни слуша като си говорим. Ако някой го носи пък е най-кроткото бебе на света. Преди си мислех, че толкова малко бебе няма как да свикне на ръце, но сега вече не съм толкова сигурна.

Диди, кенгурото ми беше изключително полезно с Пламена. Сега можеш да ползваш такова с твърд гръб, което е по-високо и придъжда главичката. Забравих от кой месец може да се ползва и това с мек гръб.

А и да се похваля - сдобихме се с колики. Да са ни честити.  Crazy

Докато успея да публикувам, вече не съм актуална с моите отговори, но не ми остана време цял ден.  Blush

# 193
  • Canada
Дарка-живко, и аз давам Еспумизан от известно време. давам по 25 капки, почти при всяко хранене, защото имаме колики почти през целия ден. 25 капки пише в листовката и освен това пише, че няма опасност от предозиране. Peace (е, все пак не даваме цяла опаковка)
Ехо, и аз по принцип си мисля че са малки още. Но като знам сегашните деца колко бързо се развиват, знаеш ли? Може и бебоците даса станали по-хитри в наши дни... Wink Като цяло се отивам да го взимам на ръце и да го гушкам когато е спокоен, а ако плаче го милвам както е в легълцето.
Маймун, Хриспа и всички други с неспокойни бебчета, според мен капките облекчават в известна степен, така че ако не давате все още - давайте... Незнам дали действат с натрупване, но Нико  е една идея по-спокоен напоследък. Поне не сме имали ревове по 8 часа, както беше преди капките... Peace

# 194
  • USA
Карелия, давам и капки, даже купих два вида, и нищо, изобщо не виждам подобрение.Внимавам какво ям и пак, от днес започнах да я уригвам повече, но резултат няма. TiredПочти не я виждам вече будна и да не плаче, най-много 5 мин.Преди малко заспа, приспивах я 3 часа през които тя се дереше. ooooh!Единствено се чувства по-добре на рамото ми, когато заспи там и реша да я сложа да спи, се събужда и наново рев и така.Хем искам да я оставя да поплаче , да се измори, хем пък я съжалявам.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт