Юлски бебчета и мами - тема 1

• 14 421
  • 297
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте и от нас!Да похваля нашия татко-нощес е дундуркал бръмбарко от 3 до 6,за дз може мама да поспи Heart Eyes
За космите-нашата девойка също има по гърба и ушите.На нас обаче ни предложиха да ги натъркаме с пепел от дърва Laughing
Мама Диди,ние имаме кенгуру още от малкия ,но с него не сме го използвали изобщо,а сега го ползвам,за да ги сваля до колата,където си държа количката,че нямаме асансьор.Иначе кенгуруто е на Премама и е с твърдо гръбче и има възможност да сложиш бебето или с лице, или с гръб към теб.
За розичката-ние й викаме шушето.
А сега отивам малко да се поглезя на маникюр.

# 166

kusmet, какво ви казаха за кървавите следи?

Едното предположение беше за разранена лигавица от прекомерно напъване. Другото за рагади, ама аз нямах. За бактерии и по специално коки беше много мъничък, но все пак пуснахме изследванията.
Кръвната картина беше добра, фекалната проба също, но все пак с нещо си, което обаче не било непременно патогенно, така че педиатърката реши да не отиваме на антибиотик, а да изчакаме малко. Давах няколко дни витамин С и калции.
Сега пу-пу не съм засичала пак такива следи, въпреки че напъването на моменти си е жестоко.

# 167
  • Canada
Здравейте момичета,
Люлия, ние не се плюнчим към момента.
По повод личицето, и при нас излязоха някакви дребни пъпчици. Аз си мисля, че са от жегата. Иначе го мажа с мляко на Бюбхен.
По повод гърдите - моите също се втвърдяват, макар че по-малко от преди. Но е абсурд да не ги доизцедя на всеки 3 часа...
По повод секса - въобще не си помислям още. С мъжо се бяхме разбрали след втория месец, така че си чакам за тогава...Първият път също там някъде ваправихме сефтето...
Кенгуру и ние сме ползвали с Кари, но ми беше ужаснонеудобно. Може би не сме случили на модел- незнам... Сега ползваме столчето за кола, като разнасяме бебчо напред-назад...
Миласара, браво на вашия татко. Явно е доста грижовен. Моя едва го карам да стане към 08.30 часа ,за да оправи каката - баня, закуска и т.н., защото по същото време малчо иска да цоцка... ooooh!

# 168
За гърдите, при мен вече всичко е ок. Не са твърди или препълнени.
Кенгуру ползвах с Божидар, на чико с твърда подложка. Със Здравко още не съм. За сега само слинга.
За солта и маста мнението ми е отрицателно, но всеки сам преценя за себе си и детето си.
Вчера стана на един месец бебо, тежи 5200кг. качил е 1840гр. Не приема нищо друго освен кърма. Blush

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 13:43 от Валерия

# 169
Ух и аз да похваля наш татко, че взема бебка в хола и стана в 6, че тя много скърцаше. То не бяха изпускания на биберони залъгалки, яденета, аман, луда станах с тая залъгалка тя я изпускаше през 10 мин и не можеше да заспи и се нервеше.
И ние имаме мъхче по раменцата и ушенцата. Конския пирон е върха  Crazy
Личицето само с водичка. Е, чак преварена - не. Не съм фен на мазилата много-много.
На нас ни подариха някакво кенгуру от 4 лв  Shocked Не съм се задълбочила да го разглеждам, нямам идея дали ще го ползваме. Даже не съм го изпрала още.
Балончета и ние правим, първия път ги забелязах във ваната и сериозно се притесних да не е сапунче.

cveten_prashec, направо ми настръхна косата като четях за солта, сега сигурно ще сънувам кошмари.  Cry Знаех за онзи случай, но подробностите ми дойдоха в повече.

# 170
Ние сега се прибираме от разходка - обиколихме с Катето центъра и морската но стана жежко и се прибрахме.Търсих кенгуру но довечера с таткото ще отидем до по-отдалечените магазини с колата,че там избора по-голям.На мен с Петя ми беше удобно да я нося  така но самото ни кунгуру не беше много хубаво.Затова съм решила да купя нещо по-така  Laughing

Сега си записвам една каланетика на диск и почвам да тренирам,че нещо не се харесвам.

И Катето има косъмчета но знам от опит,че ще паднат и не мисля да ги мажа с нищо.

З.Иванова - аз откакто спрях да се цедя на всяко хранене гърдите ми спряха да ме болят и не се втвърдяват - това беше към втората седмица.

napetia,личицето й го мажа с кремче на д-р Тайс но май вече ще спирам

# 171
  • София
Леле днес немога да се позная, постоянното присъствие и все имам мнение.
Иванова, ние открихме сезона доста след като ни бяха дали зелена светлина, но какво да ти кажа аз все слухтя за бебка и нещо немога много да се отпусна, но все пак си е хубаво, нямалх някакви проблеми.
За пъпчиците и ние имаме по личицето гръбчето и гърдичките. Седят ни отдавна затхват и пак се активират, педито каза, че се чистела да не ги мажем с нищо. Иначе като я ивеждам й мажа личицето при лошо време с крем срещу вятър илошо врем на Бюбхен и при слънце със слънцезащитния фактор 50 на Мустела за сега съм доволна, бебка не проявява някакни реакции срещу тях.
Които е ползвал кенгуро от което е доволен нека каже марката, че с това висяне по ръцете и аз взех да се замислям.

# 172
Здравейте!
Имам въпрос към мамите с момиченца:гърдичките на Дани са доста набъбнали.Педито каза да й правя масаж,докато я къпя и след това да й слагам компрес с риванол.Въпросът ми е:докога да го правя това "упражнение"?

# 173
Доколкото чета из нета, слингът е по-удобен и за майката, и за бебето - за майката, защото тежестта не пада отпред (съответно гърбът се изкривява, кръстът боли и той). Със слинг, пристегнат добре, хем бебето се чувства по-комфортно, хем майката не усеща тежестта и щади гърба си.

Цветен прашец - благодаря ти за споделеното мнение. Мъхчето не го мислете, ще си окапе самичко. И нашият беб има мъничко, по ушичките, мъжът ми казва, че можело да стане елф Laughing

Сексът още ми е далечна идея, не се чувствам съвсем в ред в областта на корема, та мисля, че няма да ми е особено комфортно да ме натискат там...още си нося дълбоките гащи, старите ми опират точнов  белега и ми е гадно - не че боли много, ама ми е едно такова странно усещането.

Пъпчиците по лицето - с отвара от лайка. Така или иначе самички ще изчезнат.

Чочо-сан - гърдичките се "регулират" от хормоните, от самосебе си ще мине и това. Но за облекчение съм чувала за топли компреси. Прави компреси с риванол докато спаднат - так,а предполагам де, но за твое спокойствие можеш да звъннеш на док.

# 174
Честити бебчета на Сандра и Бобито!Здрави и щастливи да бъдат малчовците!
Честити месечинки на всички които стават  на месец днес!
Сиси,аз съм го чувала,но не "муне",а "муна"!Относно пишките и ние сме така,като тук се използва много и чурка!
И аз давам от двете гърди на едно кърмене!
Кенгуру имам от баткото и го ползвах само като ходя до близкия магазин!Като гледам и сега ще е така!
Аз изчезвам за две седмици и няма да имам нет!Много ще ми липсвате!
За обривите може да се обтрива мястото с розова вода по няколко пъти на ден!Другото което е - няколко пъти на ден да се облива детето с вода!Да стои повече време голичко!
За душа и аз не открих нищо Сиси!Толкова време спестява,а и малчо е много доволен там!Ще видим как ще стават работите като си дойде батко му!По-принцип от миналата година се къпе сам,а аз сами го дооправям накрая ако е пропуснал нещо,че се му пречели,но сега може да изревнува татко си и да поиска да се включи!
Опа,малчо е гладен!

# 175
Z.Ivanova   аз например спрях да се цедя преди 2 седмици и бях много добре, но явно съм била в лактационна криза, зъщото сега когато кризата мина пак гърдите се пълнят страшно много и стават много твърди и болезнени. Просто не мога да не ги поизпразня малко.Та затова явно е индивидуално. Аз и скаката бях си докарала хиперлактация с дини по10 кг на ден(от незнание  Embarassed). Но не доизцеждам , само ако много се налага. Кърмата при мене идва постоянно:като пусна вода, като бебето заплаче, като дойде часа за ядене и като не дойде часа за ядене ......... #2gunfire #Cussing out
Относно секса  Blush , макар че не съм секцио:Мисля че скоро няма да го правя, тъй като много ми е дискомфортно долу. Мъжът ми е съгласен да чака още. Каза че и скаката не бяхме правили поне 1,5 мес
napetia Личецето не мажа с нищо. Тук таме му излизат бели пъпчици, и аз разбрах че е от кърмата, зъщото целият се омазва в нея . Затова просто почнах по-често да му  мия лицето с водата от чешмата.
Мама на Александра  майка ти е голяма шегаджийка  Laughing
Валерия  и вие сте към отбора на гигантите.
Цветен прашец и аз имам днес голямо включване. Даже се чудя.  Но май при мене винаги е така 1-2 дена пиша стабилно и после 2 седмици само чета  Grinning

# 176
Здравейте!
Имам въпрос към мамите с момиченца:гърдичките на Дани са доста набъбнали.Педито каза да й правя масаж,докато я къпя и след това да й слагам компрес с риванол.Въпросът ми е:докога да го правя това "упражнение"?
Да ти кажа, аз преди 2-3 дни се стреснах, понеже видях, че и на Калиника 1-та гърдичка се беше подула...с каката не се е случвало и не знаех. Прегледах тук-там инфо и се оказа, че било хормонално, случвало се... Peace в повечето случаи предписват компреси с риванол, за масаж обаче не бях чувала, или чела по-точно...Много често сами си минават. На Калиника за сега подутината й спадна сама...беше подута само 2 дни. В повечето случаи минава след около седмица  Peace

# 177
  • София
Здравейте, момичета, да си задам въпросите и се връщам да ви чета подробно

1. Моят малчо много често хълца, а вода не обича особено (като майка си и в тон с новата мода в гледането на бебета). Има ли някакъв друг начин за спиране на хълцавицата?

2. Виждали ли сте някъде по-обикновени помпи тип спринцовка - където питам, има само Чико. Например в Пигис Хаус има ли някакво разнообразие на помпи, да знам дали си заслужава да ходим

3.Чай за лактация - как се казва, върши ли работа?

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 17:05 от Cuckoo

# 178
  • Canada
Cuckoo, хълцането най-точно си минава от само себе си. Нико пиеного вода, но не съм забелязала да му спира хълцането.
Миаата, сега забелязах че на аватара ти пише: Варна ... засега. Да нямаш намерение да се местиш?

# 179
Карелия, много бързо ги забелязваш ти промените... Wink мисля да забегна аз, но е рано да се каже...
А между другото все исках да те питам - защо така държиш да махнеш нощното хранене? newsm78 Аз да ти кажа си кърмя нощем вече по инерция и въобще не ми пречи...Със Симона помня, че като й спрях нощното хранене започнаха проблемите с кърмата...до тогава си беше в изобилие, но като почнах да я контролирам и кърмата взе да намалява... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт