Юлски бебчета и мами - тема 1

• 14 425
  • 297
  •   1
Отговори
# 135
  • Canada
A4, това за кърменето наистина прозвуча много странно... Има ли решение?
Момичета, от два дни забелязвам, че малкия не ще да заспива самичък (понякога), ами иска да го полюлея на ръце и тогава заспива. Но се чудя, ако продължавам да го правя, въпреки че е малък дали ще свикне така? newsm78

# 136
Люлия с първия ми син нещата бяха по същия начин. Плюс екстра анемия. Преварявах кърмата на 80 градуса и тогава я давах. Освен това беше на глюкоза и фенобарбитал, но да не те плаша. Общо взето жълтеница от майчината кърма е много рядка диагноза, правили ли са ти изследване на кърмата?
Ако смяташ, че имаш нужда да поговориш с някой свържи се с Хедра. Peace
Валерия, благодаря ти за отговора. Не са ми правили изследване на кърма, след 10 дена като ни видят пак, ще решат какво да ни правят. засега от себе си ще правя каквото мога.
miss_niq  , аз се отоплявам с камина, обаче не ползвам такова нещо за разпалка Rolling Eyes
, трябва да търся друг вариант.
 maimun77  и на нас ни окапва косичката и то доста видимо. цялата му пеленка за под главата е в косми. Simple Smile
А на нас ни текат лиги. На ден сигурно 100 мл изтичат  Laughing

# 137
newsm78Май само мята бебка спи по 1-1.5 часа.  Thinking
Маймунче, за втори път ми прави впечатление, че се храните на 2 часа... Ти ли я свикна така или тя сама се разбужда? И по колко искаш да спи като яде на 2 часа  Mr. Green

Felicity къде си? Оправи ли се положението с малкия?

Аз за пръв път чувам, че косичката окапвала...

# 138
bobito89, честит син! Да расте здрав и щастлив Денис! Къде е ударението?
miss_niq, много се радвам, че борината ви е облекчила! Hug Аз пък си мисля, че е смолиста и затова, за запичане не съм чувала, дано не е така, макар че като чета повечето капки за колики също имат и такъв ефект.
Jaana, честито ви порастване и браво, че сте се отървали от стафилококите. Да, Пентаксим е по-добре.
Стеф, дано повръщанията са временни. Мерси за шишетата, и аз за стъклени си мислех.
darka_jivko, ти нали първо кърмиш, а после даваш добавката?
milasara, девойката отсега реагира, че трябва специално внимание като единствено момиченце. Wink
maimun77, нормално е да окапе бебешката косичка, аз също забелязвам по чаршафчето на Влади паднали косъмчета.
Деянова, от двете на всяко кърмене, именно затова, просто започни пак и от двете на всяко хранене! 1-2 дни ще се кърмите по-често и нещата би трябвало да се регулират. Бебе изцяло на кърма няма как да преяде! Браво за наддаването, не мисля, че трябва да те тревожи, нали е само от кърма това?
Гале, за душа, вероятно защото повечето се страхуват, нищо по-сериозно не намерих, освен, че кожичките са нежни.. Пентаксим - направо при педиатърката си платихме и бихме. Масажа е по-лесен и качествен когато се прави с мазничко, но и аз не го плескам всеки път.
nu6ito 79, за захранването прочети, има алергени, които се въвеждат доста по-късно и е възможно вече да ги  има пресни. Аз лично започвам с морков, тиква, тиквичка, червена чушка, картоф, сладък картоф.. Но ако нямаш проверени, по-добре бурканчета като му дойде времето.
linet102, докато се кърми от едната гърда, дори и да се изпие от не само предното, то в това време в другата вече се е смесило и там няма предно-задно, все си е питателно!
EliG, сурови бадеми също може, най-добре обелени (за целта се киснат се във вода), боза не ти препоръчвам, пълна е с консерванти! Иначе още жито, овесени ядки.
kusmet, какво ви казаха за кървавите следи?
Дейзи, и аз мисля този път по-раничко и някъде през септември да кръстим Влади, че Юлиана непосредствено преди годинката и голям рев беше и аз с нея, но си мислех, че не мога да я държа и беше в кръстницата, да ме пита човек защо не си я гушнах, ама някакъв респект към църквата, ритуала и мислех, че така трябва..
rumi_alex, в бебешки магазини, аптеки.. така е, събират, но аз не ги използвам с такава цел, а и на мен лично не са ми удобни, предпочитам многократните подплънки за ежедневна употреба.
Люлия, браво и за вашето наддаване! Кофти е това с жълтеницата, не бях чувала и ми е странно, мислех, че именно повече кърмене помага! А ето Валерия разясни.. Успех!! За борината не знам от къде, само изказах по-рано предположения.

Като мога ще довърша четенето..

# 139
Хайде и аз да се запиша тук.
Сиси, винаги имаш интересна информация, много ме радваш. Ние се справяме с всичко, даваме го малко мързеливо и според нуждите на детето. Когато иска яде, носим се в слинг, гушкаме се, спим заедно; резултата-тя е спокойна, няма колики, няма нерви.... Не давам вода, нито вигантол... за друго не се сещам в момента.
Мамбина, за да можеш да кърмиш легнала, опитай да повдигаш гърдата с възглавничка или сгъната хавлиена кърпа - видях го някъде....
Желая ви спокойствие!

# 140
  • Canada
Люлия,и аз за първи път чувам за такава жълтеница. Дано има бързо решение... Hug
Лека нощ от мен мамчета! Отивам да си наваксам за през нощта... Peace

# 141
Сиси,разбира се,че първо кърмя и после я дохранвам  Peace
Нашата косичка още не е взела да капе  Heart Eyes
За кърменете-аз ги редувам.Сега и дадох от лявата,после на следващото ядене от дясната  Peace
Момичета имам един мноого тъп въпрос,но искам да ви питам за да съм сигурна:
На лентичката ми показва,че сме на 21дни,но сме на 20дни.Ако сме на 21дни така на 16.08 ще стане на 1месец  newsm78 и на 26,а не на 27 ще е на 40дни.От кога да бро,-когато се е родила или на следващият ден?

# 142
  • Zagreb CROATIA
Еееех, и Сандра и Бобито вече са щастливи мами. Да са им честити бебоците. Да растат и радват всички! Hug

И косата на Кубрат пада, отгоре полянката е гола, такъв смешен плешо е...  След месец два ,ще се гордеем с нови прически.

Karelia,поне до 3-тия месец не се притеснявай, че ще го разглезиш. Много са малки още и по-трудно се успокояват сами,гушкането им помага да се отпуснат и заспят. Поне аз така практикувах с батковците, дисциплината я оставям за по-нататък.

Повръщането, предизвикано от рефлукс преминава само , някъде към6-тия месец ще се израсте, доразвивала се някаква там клапичка и затваряла хранопровода. А и тогава се въвеждат и гъстите пюрета, та по-трудно се връщат. Аз го преживях тоя кошмар с втория младеж, връщаше на фонтан, като го вдигна да се уригне и двамата ставахме в мляко... ooooh!

# 143
  • Zagreb CROATIA
Darka jivko, аз броя и деня на раждане, нали все пак това е първият ден... иначе трябва да е нулев... Laughing

# 144
  • София
Честито на Сандра и Бобито   bouquet
darka_jivko и на Дария й излезнаха такива пъпчици и педито й предписа судокрем или крем бочко. Аз ги редувам и гледам, че са й позатихнали. Казаха, че трябва да я мием на 2-3 часа и да я оставяме без памперс за малко Peace
maimun77 аз пък знам, че от 3-ти месец натам почват да капят косичките, но не знам - при някои бебета може и по-рано. Нашата още не е почнала, даже й е пораснала и става на пирги, особено след баня Mr. Green
karelia79 аз също забелязвам, че беба не иска да си спи в креватчето, а иска при нас. Не да я дондуркаме, а просто да ни усеща. Защото вечер като си легнеме при нея в спалнята, си заспива без проблем. Имаме един вибриращ шезлонг - много пъти ми е спасявал положението, така че препоръчвам на всички Peace

# 145
Да се запиша и аз в първата темичка "Родени" Wink Стеф, Сиси страхотна е!!! Hug

Сиси, и моя поглед ще събереш, ако видя как изпишкваш Влади Laughing Много ви се радвам на теб и остналите мами, които ползвате ЕБХ Peace
Относно къпането с душ и ние от няколко вечери го практикуваме, на Стелла много й харесва, а не мен ми е много удобно Wink

# 146
  • USA
Емили, тя сама се събужда, и е очевидно че е гладна, лапа си ръцете, зяпа, търси гурда, ако не и дам веднага, ослуша се малко и почва да плаче.А съм сигурна че яде достатъчно, защото изплюва зърното и като и дам пак да съчи се върти и не иска, което за мен означава че е наядена.Много рядко, на 5 дни веднъж може да спи пълни 3 часа.
Моята бебка и тя откакто има колики, не заспива сама, всъщност преди заспиваше докато ядеше, а сега иска да я нося, иначе се дере, става нервна и хептен не може да заспи.Научила съм я вече, но ми се къса сърцето да я гледам как посинява от рев, и сълзите и да капят.
ЗА кърменето, аз редувам и двете цици на кърмене, ако оставя едната за следващото кърмене ми се запушват канали.

# 147
Честити рожбички на Сандра и Бобито.Да са ви живи и здрави дечицата

Карелия, тук съм  Laughing - просто два дни бяхме в Карнобат при Петя и исках да й се нарадвам максимално много  Laughing Преди малко се прибрахме в Бургас.Подготвях майка ми психически,че след една седмица ще си я взимаме че ще и е мъчно на жената.Тя все още ме уговаря да я оставям но не  Naughty

Нашата кака е като аларма за биберона на Катя.Когато малката го изтърве и почне да мрънка Петя застава до кошарата и почва "Бебе буба,бебе буба,бебе буба" и така докато някой не даде бибата на Катя. Laughing Ако се забавим бърка в кошарата взема биберона и почва да й го пъха в устата а ако не уцели го лапа тя  Laughing Вече се научи да милва бебето нежно и му вика в същото време "ой,ой,ой"

Аз също ще купувам Пентаксим.С Петя ползвахме тези от здравната каса - доволна съм но тогава никой не ми беше казал,че има такива платени и по-хубави.

Не смятам да "чествам" 40-то дни на Катя.Някак си много зловещо ми звучи това 40 дни.То си е традиция но все пак ....ще й купя само една пита и вечерта ще излезем с нея да се почерпим.Не с питата а с Катето  Laughing

Аз редувам циците - едното кърмене от едната ,следващото от другата.

Я да ви питам - имате ли си кенгуру за бебчовците и кога смятате да го ползвате - на нас ортопеда ни каза вече да я слагаме в кенгуру но незнам какво да купя - някой да даде идейка ако може и снимка

Дните се броят от датата на раждане - поне на мен така ми казаха,като стана дума за последния ми болничен.(

# 148
Здравейте момичета..
Да се разпиша и аз накратко в новата тема, че адски ми се доспа, а не знам малката ламя кога ще се събуди за ядене.
По съвет не педиатърката давам едната гърда на едното кърмене и другата на следващото. Според нея трябва и да я доизцеждам след това, но след като първите няколко пъти изкарах само по 10-20 мл. реших, че няма смисъл само да си натоварвам допълнително зърното и сега не цедя. Проверявам обаче дали са добре омекнали гърдите след храненето. От ден-два лявата гърда ми е болезнена на допир, но няма бучки, бебето се храни нормално от нея, започнах да я цедя след кърмене от нея, но се чудя дали да предприема нещо допълнително. Няма други притеснителни признаци и затова..

Иначе беба Калина изглежда добре. Днес не съм й давала глюкоза, защото вече не ми изглежда жълта, а и трудно се преборвам да я пие. Има по една-две кризи с незаспиване на ден, когато мрънка и плаче почти до следващото хранене, но иначе е доста спокойна. Мисля да спра да я будя за хранене и да й дам възможност сама да си направи режим. Дано не бъркам само за жълтеницата и наистина да е минала, че да не й създам само проблем после.

За увеличаване на кърмата докторката ми каза да пия по една чаша дневно от чая за кърмачки на Хип, българския лактогонен чай и чай от маточина, както и да ям това, което съм си яла по време на бременността без да въвеждам нови храни специално заради кърменето, защото могат да не понесат на бебка.

Целувки и поздрави на всички празнуващи тези дни - рожденници, месечинки и пр.

# 149
Емили, съжалявам, но поне си открила грешката си, правилно си решила как да продължиш сега! Hug Не слушай лекарката, но за да не я лъжеш, както много майки правят от неудобство, просто й кажи какво захранване си избрала. Зимафлоур също не ти препоръчвам!! Naughty
A4, радвам се, че са ти помогнали от Консултативния кабинет! Именно затова все повтарям да се търси помощ, защото ние тук само можем да гадаем, не винаги може да се опише ситуацията, по-добре да се види. Браво и успех занапред!
Сладък бонбон, нещо не можах да разбера поста ти как кърмиш, изцеждаш.. а го прочетох два пъти.. newsm78 А това, че веднъж бебето е изяло толкова не означава, че всеки път приема такова количество.
Миме, и на мен "розичка" ми е смешно, но на вас сигурно ще ви е смешна и странна нашата думичка - "муне". Simple Smile Не знам дали сте я чували, но аз така съм казвала като малка и така започнах на Юлиана, нямам представа дали е от региона (Дзимби да каже чувала ли е), че тук в Пазарджик не я знаят. Против съм всичко що е долу да е дупе, че има и такива наричания, а това са си две отделни важни неща. Wink А Влади е със стандартна "пишка", че съм чувала и разни като "паца" и пр.
maimun77, и Влади будува все повече, случва се да дремне съвсем малко между храненията, а отделно с ЕБХ-то понякога се разсънва през деня като се събуди и го изпишкам. За косичката предполагам, че е нормално така да пада, но все пак се съветвай да си спокойна.
matzko,  Hug Поздравления, много добре се гледате! Ти винаги си звучала уверена и спокойна, затова и бебка е такава, продължавайте все така!
Джиджи, може и да ти се стори всъщност съвсем нормално и бързо да ти се прииска да пробваш Стелла. Wink
Диди, много се смях на алармичката ви! Simple Smile А вашите да не тъгуват, Карнобат е близо и с времето все повече поводи ще имат да гледат децата, само да са здрави!
Jillian, тъкмо щях да те питам дали си избрала Попова, но като те прочетох разбрах, че не, нейните съвети за кърмене през първия месец докато се регулират нещата бяха други - на поискване, от двете гърди на всяко хранене, без вода, цедене само в краен случай.. което много ме зарадва, защото аз така или иначе смятах същото. Добре си решила за цеденето, така като описваш мисля, че и лявата трябва да пробваш да я оставиш. Коментирали сме и преди глюкозата, че не е задължителна, случаите на Люлия са рядкост, не се притеснявай да не даваш, аз още в болницата забраних.Казваш "мрънка и плаче почти до следващото хранене", това означава ли, че спазваш стриктно режим и чакаш да стане време!?
karelia79, и мен не ме притеснява гушкането, без да го тормози нещо Влади също така заспива откакто на 20 дни започнахме с ЕБХ, но вече и в слинга го приспивам и после слагам в леглото, а ако е в количката правя няколко обиколки в къщата. Малко ме притесняваше, защото Юлиана заспиваше, сучейки винаги и ми беше много удобно, но сега основно го кърмя по голо дупе, казват че като започне да задържа повече ще заспива пак на гърдата и ще си върши работите като се събуди, чакам.
nellyr, оставяй я да заспива при вас, това ми е любим момент, а ако не искаш да спи на спалнята е прехвърляй в някакъв момент, като в леглото можеш да й сложиш твоя дрешка да й мирише на теб.
Въобще, момичета, гушкайте на воля бебчетата си, сега ви се е паднало, обикновено заради различните тревоги, които ни спохождат не можем да се насладим точно на тези най-истински и естествени топли нужди! А повярвайте ми, времето ще отлети..

Общи условия

Активация на акаунт