Юлски бебчета и мами - тема 1

• 14 427
  • 297
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Честито на Сандра и Бобито!Да са ви живи и здрави и много да ви радват Катерина и Денис!

Май дочакахме и последните пишещи мамчета newsm78 Ама добре го разтегнахме юли-от 01.06 до 06.08 Laughing

# 121
  • София
Честито на Сандра и Бобито,да са им живи и здрави дечицата

# 122
Айде и от мен едно ГОЛЯМО честито на Сандра и на Бобито!Живи и здрави да са им дечицата и много да ги радват и слушат   bouquet  Hug !!!

# 123
  Люлия на мен една приятелка ми я даде иначе някой познат питай,който се отоплява с камина зимата.Тя се използва за разпалване,защото се разпалва бързо.Аз преди всяко ядене паля по малко опушвам една лъжичка и после натърквам биберона в нея да се обере опушеното и давам направо така да пие.
  Иначе нещо все го свързвам това с активния въглен по аптеките ,който го дават за промивка на стомаха и за разни хранителни разстройства.Само нещо ме е страх да не се запече от него защото май и така действа.

# 124
Честито и от мен на Сандра и Бобито!
Да са живи и здрави малките съкровища, на мамите бързо възстановяване!
И наздраве на татковците! Simple Smile

# 125
Ехеее Сандра е родила....ЧЕСТИТО НА МАМА САНДРА!!!ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА ТЯ И МАЛКОТО И СЪКРОВИЩЕ!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 126
 Кейти - проблема със съня май е всеобщ. Аз през деня, ако реша да легна, то той се събуди по-рано. Нощем спя на по 2 часа и половина от 23-00 нататъка. В 8,30 си навивам часовника да стана преди него, защото иначе ми се спи и не мога да го оправя със всичките салтанати по сутрешния тоалет. А така поне имам време да мина през банята и да изпия едно кафе на спокойствие.
Стеф - чувала съм това за солта - мисля, че по южна България го практикуват. Аз не смятам да го правя. Ако все пак решиш - внимавай, защото от предозиране имаше последствия.
Даниеле - много да те радва малката Елица!
Късмет - много хубаво име, да ти е жив и здрав малсия Лазар.
Сладък бонбон - радвам се, че всичко е наред. Да е много щастриво бебе малкия Александър
deedee83 - честит ти малък голям мъж.

Карелия - и ние сме така - от 9 вечерта до 3 сутринта. Но ето, че снощи ме изненада - стана и в 00,00.
Коте Дати  - Честит рожден ден!

Нашето ако е зелено, не е рядко, накрая завъришва винаги със жълто по-рядко със зрънца. Дано не се окаже проблем. Педката каза, че щом мирише на кисело, не на гнило значи е добре.
Ние вече сме в моите родители /голям ми е кеф/ - мъника днес е решил да не спи. А вчера във свекърите спа цял ден - но за сметка на това вечерта ме изненада.
До никъде не стигнах с четенето, но ставам да се оправям за разходка!

Да ни е честита новата темичка и само много хубави неща да струят от нея. На мамите, които се заеха с оформлението - специални благодарностти.

# 127
Здравейте!

Да количеството мляко ,което изяжда е прекалено много - като гледам таблиците, тези милилитри са за едно хранене на 4 месечно бебе.
Изцяло е на кърма.Първо се храни от едната гърда около 20 мин.,след това изцеждам гърдата с почпа и после другата изцеждам и го дохранвам с количеството.Разбрах че яде толкова, след като няколко пъти след като е бил на гърдата ми 20 мин. и след няколко минути пак плаче ,че е гладен.Накрая се изцедих и му давах от шише и изпи 180-200 мл.

Стеф-режима на хранене е стандартен - сутрин в 6,след това в 9 ,12,15,18,21 и после в 3 часа.Вместо хранене в 24 часа го правим в 3 часа.

По отношение на храненето - аз знам от Хриси ,че на едно хранене се подлага на едната гърда около 15-20 мин. ,след това изцеждаш гърдата с помпа .На следващото хранене подлагаш другата гърда.Ако ги редуваш ту едната ,ту другата рискуваш бебето да се откаже да суче, да си намалиш кърмата или да си направиш мастит.

За увеличаване на кърмата - пият се сокове ,прясно мляко,ядат се плодове , ядки, а също така има и един чай на Хип за увеличаване на кърмата.

# 128
Здравейте мами, вчера вдигнах 38,6  #Crazy
Наложи се да пия аналгин наобяд и вечерта,просто нямаше как. Аспирина бил много по-вреден, пък парацетамол както споменах съм алергична. Вечерта се събудих цялата мокра от пот, чак възглавницата ми беше подгизнала, но явно компресите свършиха работа. Къде кърма, къде пот... къпах се по нощите и сменях чаршафи, но поне се оправих. Лецитин да се оплача все не внимавам откъде да купя и не съм взела.
Относно редуването - бе то и аз давах само от едната и след това от другата гърда, ама на вижте как се наредих. Доста ми тежеше гърдата ама викам ся да седна да изцеждам при условие, че бебето след 2 часа ще яде от нея - няма смисъл. И стана тя каквато стана...
Тъй че мисля да давам от двете оттук нататък.

Сега да кажа за нашата консултация - качили сме 1 кг от изписването и 4 см. Общо взето като гледам мъжовете в темата (на Радина, Деянова и още една мама) качват бая повече от девойките - по 1700-1800 гр  Sunglasses
Биха ваксината да хепатит Б ама що ми се струва поспаливо бебето, вземах да се притеснявам...  Thinking Още не е врякнала за ядене.
Лекарката каза да давам сокчета, викам не е ли рано, не било рано, да си гледа работата.
Забрави да ми каже за масажите  Sad
Изписа ми и zymafluor за зъбите на детето което също смятам да пропусна, че като чета в нета отзивите са противоречиви.

Eho, оправяй се по-бързичко от лошите мисли   bouquet

Мале колко съм сдухана, щях да забравя -
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА САНДРА И БОБИ!!!

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 18:30 от Emily_

# 129
Честито на Сандра и Бобито!
Момичета да Ви споделя изключителната си благодарност към консултантките от кърмаческия-направо ми отвориха очите за толкова грешки,които правя-всяко кърмене и дете си е индивидуално.Оказа се,че моята госпожица суче само с предната част на устата,а не със силата на скулите и за това използва 5 пъти повече усилия от другите бебета-за това е заспала-просто много труд хвърля при яденето-милото ми работливче, а аз мързел я наричах Embarassed.Доктор Анета Попиванова и консултант Ася са прекрасни-отделиха ми много време.

# 130
Момичета на нас от вчера ни излезнаха едни пъпчици на розичката  #Crazy #Crazy Само от дясната страна са-като обрив ситнички.Може да са излезнали от памперса и затова го смених,но ако някой ги има като нас да каже как да ги махнем.Иначе ние на всяко уригане толкова мляко връщаме,а не сме преяли  ooooh! ooooh! Обадих се на педи и каза,че някаква стена не била развита в коремчето и затова така ставало и като я дундуркаме много  ooooh! ooooh!
Офффф,забравих:
Честити бебчета на Сандра и Бобито!!!

# 131
Сандра, Боби, честита ви радост. Това, че сте от последните родили е добре, повечето работи толкова пъти сте ги чели, че сега само ще ги преговаряте  с бебетата Laughing

Славена, стискам палци!

А4, как ще го борите това засукване?

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 18:31 от medula

# 132
  • София
А4 поздравления,че не се поддаде на АМ,а си се консултирала с тях. Peace И какво е решението при вас?
Дарка ,с тая розичка всеки път ми става смешно  Grinning Ние и викаме "пилето"

# 133
  • USA
Хайде честито и на вас Сандра и Боби, да са ви здрави и много послушни рожбичките, а на вас бързо възстановяване.
  bouquetМомичета , искам да попитам , някой знае ли нещо за това, от едната страна е окапала косичката на моята бебка, ясно че ще окапе, но така ли е не постепенно навсякъде, а на петна?
 newsm78Май само мята бебка спи по 1-1.5 часа.  Thinking

# 134
Дарка тези пъпчици може да са от претопляне. Оставай я малко да и "подиша" дупето, при смяна на памперса  Peace
Нормално е бебета да връщат по малко и моето го прави. Откъде си сигурна, че не преяжда  Thinking
Ама ти много си се стегнала, я си отпусни душата малко и спри да търсиш под вола теле  Rolling Eyes

Честито момченце на Боби!   bouquet
Емили, А4 и на всички, които имате нужда пращам много Hug
Сладък Бонбон внимавай с прясното мляко, щом кърмиш. Гледай да не е повече от 1 чаша на ден  Peace
maimun77 не се притеснявай нормално е да окапе така косичката Wink

Общи условия

Активация на акаунт