Юлски бебчета и мами - тема 1

• 14 429
  • 297
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Деянова ,
и аз давам и двете гърди - за около 10 минути, но понякога и повече.За увеличавване на кърмата - както ми каза педката - то си е хормон, но въпреки всичко - чай за лактация, орехи(другите ядки ми каза , че са забранени, правят алергия, та сега ще пращам мъжа да търси орехи, цели), боза и повече течности.А за преяждането си мисля, че бебето си суче коклото муе нужно.За помпичките - не знам да има помпа дето да е толкова ефективна като бебчето.Като правихме пробно с Михаела , се оказа че изсуква почти 2 пъти повече отколкото аз вадех  с помпичката, а бях доста задобряла в цеденето тогава.Сега не се цедя, чакам да видя дали наддава добре, и тогава бих почнала, с цел да се стимулирам още.Твоят младеж много добре си е наддал PeaceБраво на него и на мам а - също.
nu6ito 79 , аз зимнинка няма д априготвям, няма откъде да взема истински плодове и зеленчуци, тези от пазара са ми много менте, и ще заложа на готови бурканчета като му дойде времето.
A4 , и моята се успива през ядене, но е още жълтичка и предполагам от това, дано бързо да се справите с наддаването!
инкс , и аз мисля, че трябва да се консултираш с док за повръщането.Аз знам , че ако е на фонтан и след ччас два след храненето е  заради рефлукс, но педиатъра ти би трябвало да знае най-добре.

Бобито, честито!!!Да е здрав , да папка и да те слушка малкия-голям Денис!!!

# 106
Честити да са рожбичките на Сандра и на Бобито!!!   bouquet  bouquet  bouquet
Много радост да ви носят Катеринка и Денис и да са винаги усмихнати!!!

Аз преди давах само от едната гърда и ги редувах на всяко хранене, но сега давам и от двете и не цедя после. Доста са ми меки и спокойни гърдите след като е ял - надали ще има и 30 грама да изцедя и от двете.
За сега едното нощно хранене ни е с АМ - защото за него не ни стига определено манджата.

# 107
Здарвейте мами, честито на новите такива. И аз имам един специален въпрос. Имахме колики 5-6 дни, от три дни не се е свивал, не е плакал, възможно ли е да ни напуснаха тези гадни колики, или да очаквам отново включване? Като се има в  предвид, че давам хранителна добавка бифидус заради тях и заради изхождането, защото ние сме изцяло на АМ, и при нас е запек, един път в деня, но сме редовни, всеки ден.

# 108
Лорка - запек е, ако не е акал повече от 4 дни, така че проблем с това нямате, но за коликите - в нтерес на истината никой не може да каже дали и кога изчезват, или пък защо се появяват..така че просто се радвай на тихия период Hug
Сиси - колкото и да е странно, в началото ползвхаме и шишето към помпата, но малко след това просто го отказваше. Иначе шишетата са ни на Нук, стъклени, с каучукови биби, и със силиконови имаме. Ако решиш да взимаш, вземи си такива. След малко сядам да прочета упътването за слинга, дето си ми писала, благодаря ти за което Heart Eyes
Кърмещите мами - изпразвайте винаги първата гърда и чак тогава предлагайте втората. причината е в задното мляко, което е богато на мазнини, гъсто, но пък слиза малко по-късно - началната струйка кърма е за задоволяване на глада, а после идва ред на задното мляко. Съответно, ако сменяте гърдите на едно хранене, бебето няма да стига до важното мляко.

Не знам коя мама питаше за признаците на глад при бебетата на АМ - по принцип при нас не винаги се изяжда еднакво количество храна, тоест не мога да разчитам че сега като е ял, точно след 3 часа ще е гл;аден пак. Но това, което не лъже, са признаците на глад и те не се бъркат с другите знаци на бебето Simple Smile

# 109
  • Canada
Честито дъщеричка на Сандра!!! Да ви е жива и зрава и много да ви радва!   bouquet
Честит син на Бобито89! Да порастне голям и силен, за гордост на мама и тати... Hug
Радвам се момичета, че и вие станахте майки, че толковадълго ви чакахме. Аз имам чувството, че втора бременност изкарах с вас... Laughing

# 110
  • Варна
ЧЕСТИТО НА САНДРА И БОБИТО   bouquet

# 111
:.Stef.:. балгодаря Hug

# 112
Честити Ви бебоци на мама Сандра и мама Бобито , да ви слушкат много малките човечета.

За кърменето аз ги редувам гърдите, детенце спинка добре и пълни памперса дано да и стига папото , но то ще си проличи на 11.08. тогава сме на консултация , но ако се наложи ще и давам и от двете само и само да си я кърмя.

lorka86-ако даваш нещо за колики се препоръчва да се продължи поне до навършване на 2-3 месеца на детето , нямо да му навреди а и ти ще си спокоина , че няма да се върнат.

# 113

lorka86-ако даваш нещо за колики се препоръчва да се продължи поне до навършване на 2-3 месеца на детето , нямо да му навреди а и ти ще си спокоина , че няма да се върнат.
,
Аз си го давам това и по други причини и няма да спра поне още 2-3 месеца, но съм любопитна ( се моля да е така) дали ни свършиха, само времето ще покаже Peace

# 114
] kusmet [/color], какви изследвания правихте? То вчера и при нея имаше малко розова слуз, ама то при такъв запек как няма да има Sad

Ами, кръвна картина и фекална проба, като отнесохме в лабораторията един пълен памперс, по който имаше и от кървавите следи...

# 115
Честито на месечинките   bouquet
Стеф -много добре си го обяснила..правилното е да се редуват гърдите.Още в клиниката ми обясни жената после и педито.Така и кърмих, но сега давам и от двете, че съм с по голям бюст и разликата е голяма когато едната е празна другата пълна Mr. Green.
Аз вече хванах на моето слънце режима.От няколко дни го наблюдавам, че в точни часове си заспива и бодува.Така ми е много по лесно като детето си е създало режим.Знам кога колко спи кога е буден и какво мога да свърша докато спи.
С каката не знаех какво е това повръщане сега сме по същия начин дори не се оригваме само му слагам главичката настрани.Или след кърмене го гушкам под наклон, но никога не съм го изправяла на рамото ми.
Кога мислите да кръщавате бебоците?
Аз се замислям за другият месец на някой манастир.Знам , че колкото по рано по-добре Господ да ги пази малките човечета. Praynig

# 116
  • Някъде Там
Добър ден на всички Simple Smile
Искам да попитам за тези колектори за зърна от къде мога да си взема ? Доколкото разбирам те са нещо като подплънки и събират капките кърма, така ли или греша  Confused

# 117
rumi_alex можеш да поръчаш колекторите по интернет
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=131&products_id=1270
виждала съм ги и в аптека, където се продават подплънки и помпички

# 118
Ето и аз най-накрая успях да пиша в родени! Рядко пиша и затова не успявам да се включвам навреме и адекватно в разговорите, СОРРИ  Hug
Честито на Сандра и Бобито!!!
Ние днес бяхме на консултация.
Костето  е качил 1850 г от ражданто. Главата е пораснала с 6 см и ръст също със 6 см.
Заради бързото качване докторката ни увеличи витамин Д от 2 на 4 капки.
Освен това не му биха ваксина за 1 мес, тъй като е още със жълтеница. Дават ни десетина дена да се оправи иначе ще минаваме едни неприятни процедури, с взимане на кръв от вена.
И съответно някакво лечение след това   Cry
Педито каза, че заради ензима който се съдържа в кърмата билирубина не можел да се изхвърля. И даже казват , че понякога се налага спиране на кърменето за около 3 дена да се излекува детето. Аз засега ще гледам да давам по често сладка вода и ще гледам да кърмя през 4 часа. А в промеждутъците вода, вода и още вода...  newsm78
MIss Niq откъде взе  борина? Момичета, който знае, кажете моля откъде да я взема!  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 14:47 от Люлия

# 119
Люлия с първия ми син нещата бяха по същия начин. Плюс екстра анемия. Преварявах кърмата на 80 градуса и тогава я давах. Освен това беше на глюкоза и фенобарбитал, но да не те плаша. Общо взето жълтеница от майчината кърма е много рядка диагноза, правили ли са ти изследване на кърмата?
Ако смяташ, че имаш нужда да поговориш с някой свържи се с Хедра. Peace

Общи условия

Активация на акаунт