Юлски бебчета и мами - тема 1

• 14 438
  • 297
  •   1
Отговори
# 90
Здр. не съм чела,но искам да задам няколко бързи въпроса към кърмещите мами

1.Как кърмите 2те гърди ли предлагате на хранене или редувате-едното хранене едната на др. другата?

2.Аз започнах да ги редувам,че преяждаше и сега съм с драстично намаляла кърма.Какво мога да направя,за да я увелича???

3.Как контролирате бебоците да не преяждат?

bouquet

1. Аз кърмя и от двете по 10 минути.
2. Цеди втората, т.к. тази от която не си кърмила
3. Никак. Ще видя, когато отидем на консултация, колко е наддал и тогава ще се ориентирам, дали не прекаляваме с яденето

Peace

# 91
Здравейте мами! Мерси на всички, които честитиха вчерашната месечинка на Моника и честито и от мен на празнуващите тези дни (не успявам всеки ден да пиша)!
Моето бебче много повръща, понякога си е на фонтан и не съм убедена, че винаги е от преяждане - понякога го прави още след 5 мин. ядене и после продължава.  Или пък два-три часа след ядене. Уж нормално било да повръщат.
Деянова, аз редувам гърдите. Не мисля, че ми е намаляла от това кърмата. Послушах една акушерка, която ми каза така да правя, за да има време гърдата да произведе мляко. И не мога да я контролирам да не преяжда, нито знам дали не и недостатъчно някойй път...побърква ме това в кърменето - че нямам оразмерение с милилитри на цицата...на няколко пъти само заради това мислих за минаване на АМ.
В тази връзка - тези, които храните с АМ - по-лесно ли ви е да разберете дали плачат бебчета от глад или от нещо друго и по-лесно ли се установява някакъв режим на хранене?
Аз от сумати време уж гледам да изградя някакъв режим и току ме прихване като днес да я оставя пък да видим...то лошо няма, ама човек би трябвало  да следва някаква концепция малко по-последователно от мен...

# 92
Здравейте и от нас...Днес ни разхлади времето..
Стеф -не знам как има още да препоръчват мазането с мас и осоляването против потене.Последно миналия ноември  или декември беше поредния смъртен случай на бебче при осоляване.По тази тема се шумеше доста.Въобще бабините рецепти колкото и може да са полезни толкова и много опасни.
Деянова - започни да предлагаш кърмене и от двете гърди на хранине докато стимулираш кърмата.В началото предлагах от двете , после ги редувах.Сега пак предлагам двете тъй като докато кърмя бебчо пълни памперса.Сменям го преди да му предложа другата гърда за да може после направо да е готов за спане.

# 93
Честито на всички месечинки, които пропуснах и на днешните!
Юлиана се завърна от вилата, че й било скучно, а и там температурите падат сериозно и си става студ. Вчера много ме слуша, че бяхме изцяло самички, много ми помага, даже до един парк се разходихме, че и сок в бутилка намаза, което много рядко й се случва. А там ченетата на другите майки щяха да паднат като изпишквах Влади, хем гледах дискретно да се случва, но не останахме незабелязани.Освен това беше и по най-обикновени памучни гащички и по-големите деца питаха майките си учудено защо това бебе няма памперс, но май и те самите това се чудеха. Simple Smile

Дзимби,  Hug На мен пък ми беше полезно да разбера, че успешното оригване може да спре появата на колики. Че аз нали все ги дебна да не изскочат.. но казват, че и бебета на ЕБХ също нямат, така че може и това да ни спасява също. За душа и аз от време на време го гъделичкам с него, обикновено за изплакване като не съм си направила чиста вода предварително. Харесва му, не протестира, но нещо ми се върти, че не бива да се обливат с душ, ще потърся като имам време, но дано е просто защото евентуално не би им било приятно.
rumi_alex, при нас няма такова нещо, но може би Влади е по-едро бебе, но може и от модела да е. Питай в темата за многократните пелени в На пазар.
cveten prashec, дано си внушаваш и на бебка просто да й е некомфортно нещо и като се изака да и мине.
milasara, браво, че малкия батко е бил щастлив! За другото ще пиша на лични. Wink
Емили, надявам се, че си добре!
kote dani, браво за наддаването и за подаръците! Wink
kеit, на Веледа и аз съм взела доста неща, но ползвам също основно това за баня, като го мия с него само 1-2 пъти в седмицата, през другото време само с вода, понякога мия и дупето през деня със сапунчето, крема за подсичане не го използвам, не се е налагало. С млякото му правя масажи, но не всеки път, макар че на сухо ми е по-трудно и ми се иска да измисля и нещо друго, но като застуди съвсем със зехтинче. Прочети пак за оригването и пробвай! За замразяването като започне да пропуска кърмене, тогава може да се цедиш и замразяваш, а ако рефлекса на потичане ти е силен, може да пробваш да съхраняваш и тази кърма - писала съм вече. Масажът по правило се започва при навършен 1 месец и достигнато тегло от 4 кг.
nu6ito 79, това, което описваш като колики по време на кърмене според мен не е точно това, а се сърди, че кърмата не слиза бързо, все пак и дохранваш и познава храненето с биберон.
Fortune, попътен вятър!!  Hug Стискам много силно палци и ще те чакаме с нетърпение и интерес! А и ще трябва да ви включим вече при българо-чужбинските бебчета. Wink
Аманита,  Hug
Гале, браво, че се подготвяш! И аз от Форума съм се учила на всичко свързано със захранването, направих си и моя схема и таблици с храните, сега ще я нагодя и спрямо Влади. За запотените краченца не бях чувала такава връзка.. Thinking дано не се окаже вярно във вашия случай. Алексиев е много раздаващ се в областта си, сайта му е показателен, но и на живо е пич.
3des, за навън, ако искаш да я събираш също, може да си вземеш от колекторите за зърна (Нук, Авент, Медела), та,м ще изтича и ако се прибереш до няколко часа пак може да я замразиш (носи си бурканче на вън да изсипеш в него след кърменето, че ако си го носиш така не е толкова хигеинично).
Радина, ихааа.. страхотно наддаване, за пореден път се убеждавам, че някои дръпват повече на кг. други на см. На Юлиана съм слагала Пентаксим и сега евентуално. А за захранването, след 6 м. ще е, но подготвяме разни еко вкусотийки за тогава, които няма да се намират пресни през зимата. Wink
tan, браво за наддаването и дано мине трайно запека.
Стеф, според мен по-скоро е започнал да прави така преди да слезе задното мляко, поне при нас Влади спира секунди, минутка-две, не знам дали просто си почива или го чака да слезе и после с нови сили. Но това се случва предимно когато гърдите ми не са много пълни. А Ивчо е свикнал постоянно да тече и с еднаква сила. Sad Между другото ти с биберона към помпата на Медела ли даваш? Че се чудя като ми се наложи да го хранят и имам само него, дали е подходящ и ще му хареса, или да взема и някакъв друг за всеки случай..

Когато мога ще продължа с изчитането и ще се включа пак.. Hug

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 10:23 от Сиси ♥♥

# 94
  • Canada
MIss Niq, радвам се че сподели и ти опита си с борината... Странно ми звучи наистина, но щом помага...
Деянова, аз му давам да суче и от двете гърди по 10 мин., защото малкия най-добре ми отпушва каналите и си оправям така бучките. Но не мисля че от редуването ти е намаляла кърмата. Аз се притеснявам да не яде малко и затова му давам допълнително с биберон, а дали преяжда разбирам като повърне...
Инкс, защо не питаш педито относно повръщането. Аз вямам никакъв опит с това. Единственото, което знам е че при бебетата на АМ, има специални млека.

# 95
инкс,мила ние точно заради повръщането ходихме до болницата.Не искам да те плаша,но на фонтан не е добре и все пак,за да си спокойна:

Лекарите под повръщане разбират: ДА Е ПОВЕЧЕ ИЛИ КОЛКОТО ЕДНА ЧОВЕШКА ДЛАН (КОЛИЧЕСТВОТО ПОВЪРНАТО).
Изливането по бузката на мляко след ядене или по-късно го имат за оригване.Това го разбрах в болницата.
Ние,които кърмим можем да разберем колко поемат бебовците само с мерене преди и след ядене.
А Кирил да ми е жив и здрав ама бая е качил за 1 месец 1800гр.  #Crazy сега е 5300,а се роди 3500,изписаха ни 3420гр.Пораснал е със 6 см.

# 96
Здравейте мами-честита нова тема и само с хубави новини да я пълните.Отдавна не съм писала,но ние нещо не наддаваме и съм много притеснена-сега ходя на консултант по кърмене и ще видим как се развиваме-много сме сънливи и вели.
Пожелавам Ви много хубав ден

# 97
  • София
ЧЕСТИТО САНДРА!!! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА КАТЕРИНКА!
Масажа задължително ли е да се прави с някакво мляко или лосион? Аз го правя съвсем леко и на сухо, мислех също зимата да слагам нещо като масло newsm78
От къде точно да си намеря Пентаксим ваксината, в смисъл, ако цъкна в нета и го намеря сигурно ли е ? Или да го търся по аптеки или такива борси ли, как става?
Деянова, преди давах само от едната, сега като приключи с едната давам понякога и другата, зависи как ми се струва бебка - наядена или иска още. А доста често правя като дейзи - яде, сменявам памперс, пак яде от другата гърда.
Кърмата не ти е намаляла, ами сигурно преминавате през криза на растежа,  храни я по-често и от двете гърди и ще е наред всичко. А моите гърди вече преодоляха тази криза и сега дори доста често ми се препълват както преди ама Цвети ги оправя за нула време - смукач голям е Joy А и твоят Кирчо като гледам не си поплюва, а ти си мислиш , че кърмата ти намалява  Hug
Инкс, за вашето повръщане е хубаво да се консултираш за рефлукс, бебетата повръщат наистина , но не в голямо количество и не винаги на фонтан. Рефлукса е много често срещан при бебоците, кофти е само ако отвора е голям и бебето много повръща, съответно не наддава. Ако ти прави впечатление многото повръщане и често ако е, попитай педиатърката ти.
Сиси, ние само така плакнем Цвети с душа, да ти кажа не знаех нищо за това, че не трябва newsm78сега ще погледна и аз.

Хубав ден на всички  bouquet

# 98
Честито бебче на Сандра!   bouquet

За кърменето и при мен е различно  Peace Понякога яде само от едната, друг път суче и от двете, но то детето си показва Wink Все още нямаме ясно изразен режим, яде "безразборно"  Mr. Green Относно преяждането мисля, че бебето само се контролира, поне моето е така  Wink
Деянова за увеличаване на кърмата освен по често слагане на гърда, можеш да ядеш сурови ядки, да си купиш чая на Хипп за лактация и да пиеш повече течности. Има и други неща разбира се, но аз прилагам тези  Peace
Масаж му правя вечер след баня с млякото с което го мажа  Peace
Сиси, вярно е, че всяко дете наддава по различен начин, аз затова не правя сравнения  Peace

# 99
  • Варна
Да-а-а, Виджинити се ската да не разкаже за разходката с двете деца... Вече си мисля, че с цел да не ни плаши... Laughing

хихи  Mr. Green ами ко да ви кажа...първата разходка беше малък ад...той беше на 5 дена и хич не му хареса в количката  ooooh! тя пък се прави че не ме чува...искаше да съм до нея строена...лудница
виж втората и следващи разходки бяха къде къде по-добре Peace общо взето Лора ми прави повече проблеми от малкия  Laughing иска да се вози при него и да спи в количката ooooh! но като цяло добре се справяме - замъкваме се до площадката,седим там цял ден,лора беснее,аз си почивам, към 5-6 минава таткото и ни товари на каруцата и вкъщи  Mr. Green

# 100
 Честита рожбичка на мама Сандра! newsm51 newsm51 newsm51
Честито и на празнуващите днес месечинките си бебчета!  ura newsm18  Party Time Tada  costumed034 dazzler1
 Уф, най-накрая мъника заспа, от 3ч сутринта е буден и само се присвива  и реве. То не беше дундуркане, люляне, гушкане...унася се и изведнъж-рев, рев, рев Sad Мислех си, че се опитва да напълни памперса си, но след като и това стана, ревовете продължиха. Мина ми през ума дали не е от вчерашната ваксинка Thinking
Сиси -  мисля, е това опъване, ритане и дърпане по време на кърмене са си колики, защото това го прави понякога и когато и предлагам млякото с биберон.
Деянова- когато я кърмя ( поне веднъж на ден), аз и предлагам и двете си гърди, тъй като от едната никога не съм изцеждала повече от 50мл, а това е крайно недостатъчно, тъй като както казах той си хапва обикн. около 130-150мл. Ние се храним на 3ч, рядко отива на 4, и си мисля, че ако оставя едната неизсукана или ниезцедена съответно 6-7-8ч, то не след дълго няма да имам и толкова кърма. А и доктора каза, да му давам да яде толкова, колкото пожелае.
Искашеми седа ви попитам какви точно зимнинки си приготвяте за бебчовците, всички ли зеленчуци и плодове напримерно си запазват вида  напр. след едно замразяване и размразяване newsm12Много ми се иска и аз да приготвя нещичко, че захранването наистина ще е в най-върлата зима.
Сега отивам да подремна малко, че не се знае какво ме очаква след като младежа се събуди smile3507.
Желая на всички ви лек и спокоен ден. Hug Hug Hug

# 101
Здравейте мами!
Тъкмо мислех да ви изненадам с новината за Сандра и малката голяма Катерина 

Да са живи и здрави, бързо възстановяване на мама и спокойна и послушна малка бебка! Наздраве на татито!

# 102
Аз давам само от едната гърда на хранене, защото както пише има предно и задно мляко,  и ако давам от двете ме е страх, че тя ще изсучи предното мляко на двете гърди (което е предимно вода), и ще си остане гладна. А задното е по-хранително. Оставям е да дърпа и да се опитва да изсучи задното. Като стисна гърдата  и тече, така че смятам че не е празна.

Честито Сансдра, да ви е жива и здрава Катеринка Simple Smile

# 103
Честито Сандра-да ти е жива и здрава Катерина  Hug  bouquet

# 104
ооф поевихме се и ние да ви се похваля вече съм мама на денис ,благодаря за пожеланията извинявам се че не писах смс ма беше лудница по късно ще пиша и разказвам само да кажа тегло 3770г и 49 см всички доктори му викаха гордито  Laughing
черпя ви по едно виртуално да ми е жив и здрав  beer2 после ще ви чета че много сте изписали а и забравих родихме се на 04.08. в 11 и 35

Общи условия

Активация на акаунт