Юлски бебчета и мами - тема 1

• 14 442
  • 297
  •   1
Отговори
# 75
Честита ни първа тема при юлските бебчета  bouquet  bouquet  bouquet

Благодаря ви момичета  Hug

Да, Алекс вече се чувства добре, наддава си .На двадесетият ден/ когато ни беше първата консултация / тежеше вече 3450 гр. и беше 53 см.,което е много добре след като го изписаха на 16 дена.

Как са вашите бебоци по отношение на храненето ? Ние ядем по около 180-190 мл на хранене.Направо се виждам в чудо.

По отношение чая на Хип за колики - по-хубав е този,който е за храносмлинето- с лайка,копър и анасон.
Вече ще се включвам по-често !

Лека вечер на всички

# 76
  • София
Сладък бонбон, ама много ядете, ние сме по 90-100 мл. на ядене

# 77
  • Zagreb CROATIA
Здравейте и от мен, в новата тема!

Stef, справила си се прекрасно с темата, както винаги!

Jaana, и ние слагахме Пентаксим на Борис, 3 приема без никакви оплаквания. За Кубрат пак нея ще избера.

Karelia,  и при нас е голямо "пръц-тръц", гърчове и ревове, почервенява, посинява... пълни памперса и мирясва. Често газовете го будят с рев, както спи и и започва да плаче силно. Редувам капки с "тигърче на клона".

Цветен прашец, Ентерокинд-а е на капки, дават се по 3 к. м/у храненията, максимум 6 пъти на ден.Да има 30 мин. интервал м/у даване и хранене. Веднага облекчават бебо.

Kote dani, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ! newsm59
Любов, щастие, засмяно, послушно бебече! И редовно да получаваш от тези подаръци! Laughing

Сиси, благодаря за линка и инфото за църквата! Днес успях да го заведа бебчо на четене на молитва, но този път директно до олтара ме строи отчето...май всеки поп си има собствен ритуал. newsm78

Аманитке, има надежда, ще те бива, щом и чувството за хумор се е върнало... Hug Много се радвам, че звучиш така бодро!  newsm68 newsm10

Не мога да повярвам,че даже някои от вас се двоумят за ползването на мас и сол...това са имали бабите, това са мазали. Ама при това разнообразие днес от бебешки козметики- не ги и споменавайте даже тези кухненски подправки!!! Naughty

Малеййй, пак стана 1 часа, Спокойна нощ, момичета!

# 78
Честит Рожден Ден, kote dani! Желая ти здраве и любов!   bouquet

Честити месечинки на всички пораснали бебчета!

Аманитка, радвам се, че вече си по-добре!

Стеф, според мен идеята за мазане на крачетата със сол имас идва пак от онази едновремешна практика. Според мен е излишно. Не се поддавай на провокации.  Grinning

Емили, успя ли да се пребориш със запушването и температурата?

Миласара, възхищавам ти се. Аз едва се оправям с две и то при положение,че майка още е в отпуска и ми помага целия ден. Не ми се мисли как ще съм другата седмица.  Crazy

Верджинити, как мина първата ти разходка с двете деца? Щеше да разказваш и аз още чакам.  Mr. Green

# 79
  • Canada
Да-а-а, Виджинити се ската да не разкаже за разходката с двете деца... Вече си мисля, че с цел да не ни плаши... Laughing
Лотус, като те слушам се чудя дали да не пробвам и Ентерокинд. Май това ми е останало... ooooh!
Мама Диди вече не се вясва толкова често, май... newsm78

# 80
Благодаря за успокоението относно повръщането...винаги го слагаме настрани, имаме специално нещо за подпиране на гръбчето, днес мислех дали да не потърся една специална приставка - като рампа - бебето се слага да спи на нея, като цялото е под наклон...ама не знам дали ще намеря. Препоръчват го при бебета с тежък рефлукс по принцип. И за едно повръщане дневно да е обаче, струва си, щото си представям как точно в този момент за секунди не съм до кошарата...Веднъж като повръщаше така му бликна мляко от нослето, че доста секунди не можеше да си поеме въздух, беше ужасно, ама явно трябва да свиквам че понякога и това ще го има...

Лотус - кажи ми бебешка козметика, дето да става за превенция на изпотяването занапред Crazy Mr. Green Hug
Ехо - как си, душко, радвам се да те видя пак, всичко наред ли е при вас? Предполагам ще ти е трудничко като майка ти те остави да се оправяш, но пък неволята учи - ще привикнеш набързичко, както и на мен ще ми се наложи, като се приберем в Пловдив Crazy Доста се дърпаме с моята майка, но пък ми помага и знам, че винаги има човек наблизо. Освен мъжлето де Simple Smile
Гале - както ти казах, не го мисли това за рахита, човекът ви е прегледал обстойно, надали е случаен ортопед - те си знаят за какво да гледат, щом нищо не е казал, значи сте перфектни Simple Smile
Сладък бонбон - вие сте лакомници и половина, това е доста сериозно количество - на колко часа сте, с какво го храниш? Пу Пу Hug
Емили - ти май трябва да приемаш лецитин редовно Thinking
Зори - пожелавам ти да си все по-спокойна  Hug
Миласара - шапка ти свалям, ти си герой Hug И ти ли се цедиш като мен? Защо?

Гледам че има и други птици наоколо по това време Joy

# 81
  • София
Стеф,изцеждам се защото са ми малки млечните жлези и трябва да ги стимулирам максимално.С батковците имах кърма само по 2 месеца.Освен това бръмбарите трудно захапват зърното и се уморяват много бързо(с шише ядем по половин час).
Сладък бонбон,ужасно много ми се вижда това количество.На нас педиатърката никаза 1вия месец по 110-120мл.

И аз ям като за световно.Откакто родих ми се отвори черна дупка в стомаха LaughingПо лошото е ,че ужасно ми се пуши Sad Embarassed

# 82
По лошото е ,че ужасно ми се пуши Sad Embarassed

И на мен.  Blush Мислех си, че нещо аз не съм у ред. А докато бях бременна хич и не помислях за цигара. Сега моя мъж си е купил електронна цигара и понеже е без дим и мирис си пуши навсякъде в нас. Еее, като го видя и ми идва не знам къде да я завра.  Crazy

Стеф, добре сме си. Нещо не ми се пишеше напоследък, че и мен ме хващат от време на време някакви уникални настроения и мисли.

# 83
  • Canada
Сладък бонбон, това количество действително е ужасно много. Мисля че чак след няколко месеца би трябвало да пият толкова мляко... newsm78
По повод яденето - и на мен ми се отваря голям апетит от време на време. Мисля че е във връзка с кърменето. Четох че на организма са му необходими допълнителни 1000 ккал, за да произвежда кърма...
Между другото, по повод качените кг - мисля че кърменето много помага да се свалят поне при мен. Като сравнявам с 1-то раждане, сега и коремът ми се прибира по-бързо и кг ги свалям по-бързо... newsm44 newsm10 Така че още един плюс за кърменето!

# 84
  • USA
Здравейте.
Благодаря на момичетата за новата тема и за това че се грижат за темите изобщо. Hug newsm10
Честит рожден ден на Коте Дани.
Емили, аз нищо не правя освен да взимам лецитин и мие се махат топчетата, на мен топли компреси не ми помогнаха, и не оставам гърдите ми пълни.Ако не е сукала от двете изцеждам пълната и така.

Ох, и аз имам голям апетит, а ми се иска да сваля килограмите за да облека поне нещичко от преди.
 BlushМоята бебка и тя ака рядко, вчера се изака и и беше 6 ден в които не беше го правила, но не е запек и изглежда точно както трябва, така че аз не се притеснявам.
Не мога да разбере кое е колики.През ноща докато спи се гърчи и свива крачетата, почти няколко часа, а през деня плаче и се напъва, и си личи че го боли.Възможно ли е почти денонощно колики.Купих и втори вид капки против колики, но ефект няма Sick.Ще пробвам и еднаGripe vода, но по нататък.
Другото което е nа Стейси и е окапала косичката от едната страна, нормално ли е ?
Иначе се храним на 2 часа, и останалото време спи.Много рядко се случва да поспи 2-3 часа и ми се вижда като цял ден, имам възможност или да се наспя или да свърша доста работа.
Sandra, Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Amanitka, Hug.
И ние се оригваме и пак повръщаме, но това е повече през ноща, нещо и става и през няколко минути скачам да я вдигна за да не се задави.Поради тази причина вече не спи в кошарата, а където съм аз, този наклон го пробвах, но не помага .Мисля че пак има връзка с коликите.Когато е спокойна никога не повръща.
 Вчера бях на контролен преглед, умрях си от страх че като ме бърка, ще ме заболят шевове или нещо си, но не.Каза че всичко е ок и мога да правя каквото си искам, т.е.да спортувам и секс.  Simple Smile

# 85
Получих току що смс от Сандра!
Вчера към 18.30 със секцио се роди малката голяма Катерина! Знам само, че е 4100 гр. И двете сме добре.

Честита дъщеричка! Да расте здрава и щастлива!

# 86
  • София
Честита радост на мама Сандра!!!

Темата изглежда страхотно, сега видях и прочетох всички класации и въобще първия пост, супер е и е мнооого полезен!!!
Нямма време да наваксам с четенето, но се надявам занапред да успея да следя Simple Smile
Ние се кърмим с Калинката, но много нерегулирано - на 2, 3 или 4 часа.Понякога си отвисява по гърдите ми, въобще имам чуството че само яде и пълни памперса  Laughing Което си е така, Михаела ми вика - мама крава, а на бебето - млечна ламя  hahaha Надявам се скоро да си направи някакъв режим, за да можем и ние всички да се нагодим по него.
Иначе и аз свалям килограми с кърменето, макар, че изхранване няма,  ям поне по 6-7 пъти на ден и то по доста, и пак свалям.Нядвам се от само себе си да сваля останалите 3-4 кила, едва вчера се претеглих, и то по настояване на мъжа ми , който разправя , че съм направена да раждам деца, щото после не ми личало, но пък не ме пита , че и двете ги родих бая трудно Confused
Айде пак отиваме да ядеме... Grinning

Хубав ден на всички Hug

# 87
Добре дошли в родени и от една юнска мама   bouquetПожелавам ви само хубави моменти със сладките бебоци Peace

# 88
    Здравейте мами  Hug
  Вклучвам се много на бързо с огромни благодарности на Сиси за споделеното за борината   bouquet .От вчера кам обед и правя така и е много спокойна,може да се присвие и да простенка,но  не е като преди.Така че аз съм с две ръце за.
 Сега излизаме на разходка и ще чета после като се приберем.
  Ааа честита ни нова тема вече в родени  Simple Smile

# 89
Здр. не съм чела,но искам да задам няколко бързи въпроса към кърмещите мами

1.Как кърмите 2те гърди ли предлагате на хранене или редувате-едното хранене едната на др. другата?

2.Аз започнах да ги редувам,че преяждаше и сега съм с драстично намаляла кърма.Какво мога да направя,за да я увелича???

3.Как контролирате бебоците да не преяждат?

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт