Юлски бебчета и мами - тема 1

• 14 748
  • 297
  •   1
Отговори
# 60
Драга,заплювам си Андрея за снаха от сега  Grinning
За АПТАМИЛ-а-аз давах на Йоан от него и съм доста доволна.Скъп е,но си заслужава-Evita,ще направиш добър избор,ако си го вземеш  Peace

# 61
С Божидар ползвах Аптамил, доволна бях от него. Заслужава си цената Peace
Тази сутрин теглих Здравко - 5100 Blush

# 62
Аптамил давах и аз в началото, но после смених, защото според мен не му понасяше - проучих пазара и избрах Лактана Био, писала съм, че е много вкусно и няма база за сравнение с Аптамила. Съдържа бифидус бактерии.

Гале - мерси за отговора! Иначе защо се притесняваш за рахита, след като сте били при ортопед вече? А и може от топлото да се е запотило бебчето, и при нас го има това - като го вдигна от кошарата и е леко влажен, като спарено доматче Laughing
3δes - колектори за кърма не съм виждала наживо, дори не знам как изглеждат, само знам че имат това предназначение Embarassed
Дарка - това е вид оригване - не е повръщане, а просто връщане на малко мляко, нормално е.
Цветен прашец - Добре ли е малката вече?
А солта във ваната защо я слагате? Аз за маста питах, защото ми вкарват идеи да мажем краченцата долу на ходилата с мас и сол, смесено, или пък лекичко със сол - за да не му миришели крачетата Tired Не знам дали да го правя или не, не намирам в нета обяснение как точно може да действа подобна процедура...

И при нас акането най-често е с напъване и ми се струва, че го мъчи, но пък друг път си ака без да го чуем даже. пръцкането си гоправи обаче. Това ме успокоява.
Днес направих пробно кърмене - беше супер първите 10 минути, после като дойде задното мляко, дето иска малко повече усилие,  елате да видите рев...блъска, дере ме, не засмуква хич като вижда че нищо не пада!!! Нямам думи... Confused

Някой ползва ли бебешката вода на ХИП - в едни големи бутилки? Пише, че на втори ден след отваряне е хубаво да се превари, както и да се пази при 10 градуса Shocked Как да ги създам тия условия ooooh!

Радвам се, че ви харесва темата, със Сиси се постарахме Simple Smile

# 63
  • Велико Търново
здр, пак .. за бързо: не се излагайте за това мазане със сол. Преди няколко години едно дете така почина, от рани от солта. Родителите, горките.. не знаели.... че вредяло. На тая нежната кожа как ще сложите сол? Това е от времето на прабаба ми и доколкото знам сега само някоя друга циганка го прави Mr. Green

# 64
  • varna
Ние сме на аптамил .От начало аптамил1 от скоро преминахме на аптамил комфорт,защото сме със запек.Педито не исксше да сменяме но си личеше че бебка не го харесва ,често повръщаше и се запече .О т 2 сед сме с комфорта и вече има резултат почна да ака сам през ден,което за нас е голямо постижение защото досега се изхождаше с термометър или му давах лактулоза.Все още ми се иска да преминем на друго мляко но педито категорично не ми дава,понякога си мисля на своя глава да взема някое разхлабващо АМ но не мога да  се реша. Вие сменяли ли сте АМ по своея преценка?

# 65
А и може от топлото да се е запотило бебчето, и при нас го има това - като го вдигна от кошарата и е леко влажен, като спарено доматче Laughing

Стеф, вместо мазане против изпотяване, пробвай да избягваш такова затопляне - ако бебето се изпотява, значи е с една идея повече облечено или завито, отколкото е необходимо. Верно са си жеги, но е добре да имаш едно наум. Peace А иначе - кой беше тоя, дето искаше бебетата на салата да ги прави - със зехтин и сол,и кисели краставици- Квазимодо май....

Поздравление за рождениците вчерашни и днешни  bouquet, и месечинките да са живи и здрави!

На Драга първолачето верно прилича на майка си.

Миласара, аз все съм си мислела, че близнаци се кърмят едновременно Embarassed Ама на баткото лафа много сладък, моето щурче, като ревне сега и аз така му викам:" Не пачи, бебе, идам, идам" Laughing...много сладко! Heart Eyes

# 66
  • Canada
И ние ползвахме Аптамил с Кари - тя много добре го понесе и съответно сме доволни от него.
Успокоих се че има и други като нас с акането, че наистина вече се чудех дали е нормално...
Стеф, и нашия на моменти е като "спарено доматче", но със сигурност няма накъде повече да го съблека, както Медула предлага.. Мисля че просто времето е наистина много горещо и заради лошата им терморегулация като бебета се получава това изпотяване... Аз му давам повече чайче...

# 67
Ха честито за първата ни тема в "Родени 2009".  Да я изпълним само с хубави емоции !

Днес бяхме на консултация. Калоян е почти 5 килца и е дълъг 57,5 см.  newsm44 (пу-пу). Преборили сме стафилококите  Party Биха му и ваксина в крачето. Малкият герой се разплака, но бързо забрави като го гушнах. Предписаха ни "Вигантол" и от утре започвам да го давам. В тази връзка забравих да питам кога може да започнем да се показваме на слънчице.  newsm78. За следващата ваксина ни препоръчаха да си купим "Пентаксим" комбинирана ДТК, полиомиелит и менингит.  newsm78 Мамите с опит дали са я прилагали ?

А и да се похваля, че най-накрая малкият се изака след 5 дни затишие. Mr. Green  Ама колко много ако самооо ! Shocked  Буквално до ушите се наклепа.  Laughing

Хайде лека вечер. ( Обещавам да наваксам с писането. )

# 68
Стеф, аз ползвам вода на ХИП ( не, че много се пие ) Просто си я държа в хладилника Simple Smile

# 69
Яна, благодаря! И аз ще я сложа в хладилник, хич не се и сетих Embarassed

За мазането със сол умишлено уточних, че става въпрос за оскъдно мацване между пръстите на крачетата, и то разтворена във вода сол. далеч съм от мисълта да омажа и натрия детето със сол, каквато е мангалската практика.

А за прекомерното обличане - вътре е 25 градуса, почти по цял ден. Влажността е почти 60. Хладничко е обаче. Въпреки това, бебе е по боди само, понякога с чорапки, че много си отвива крачетата, а спим на леко открехнат прозорец. Та не виждам накъде повече да го съблека...според мен е от материята на чаршафите, едни такива като промазани са...май ще ги сменям.

Момичета, Ивчо повърна легнал вече 2 пъти - при последните две хранения - и то след 5-6 оригвания и държане половин час на ръце, преди да го сложим да легне. Адски се уплаших Cry Не знам как ще заспя...

# 70
Тан,Фризовома една позната го използваше и каза,че имало разхлабителна съставка  Peace Използвала преди това Фризолак,но се запекло бебето и педи и казала да вземе това и се изходило човечето  Mr. Green
Нашата от 2дни тука ми придава чалъми и не иска да си изяжда яденето  newsm78 Ей сега изяде само 50мл. и малко сука-15мин.А иначе си ядеше по 90-100мл.  newsm78

# 71
  • Велико Търново
.:.Stef.:. , и моето бебче е правило така много пъти. Не се притеснявай. Дошло му е малко повече и си го е върнал Simple Smile

# 72
  • София
Стеф,сложи го да спи настрани и го подпри с възглавничка или навито на руло одеялце.Мойте спят така -купила съм им специално възглавнички.
Аманита,звучиш доста по-добре.Явно доктора си е свършил добре работат и е уцелил "веселите" хапчета LaughingА по повод ревовете-ако чуеш  нашата девойка как се дере ooooh!Съседите сигурно скоро ще извикат социалните LaughingМладежа скърца като мишле,но тя направо си пищи.
Lennyh,помага основно таткото,когато не е на работа.Днес дойде майка ми и изведе малккия батко на обедна разходка и забърка една супа.А пък големият батко дава биби докато аз се къпя LaughingТо и няма кой друг да помага-майка ми е единствената жива от бабите и дядовците,а  тя работи.Справяме се-даже днес спах час и половина следобяд.
Медула,би ми било много удобно да ги кърмя едновременно,но те ядат изцедена кърма от шише.Освен това само днес се будят заедно Crazy

# 73
  • София
Стеф, Цвети повръща постоянно. В интерес на истината през ноща не толкова на често и на количество, аз я слагам леко под наклон да лежи , но ако го слагаш Ивчо, гледай наклона да не е само на главичката и да я пречупва ами да прелива и към раменцата и тялото, плавно да става. Ако е било инцидентно повръщането и не много, няма от какво да се притсняваш, нормално е да повръща, хапнал е повечко. А сащо става и настрани Peace
А аз хубаво бях на ортопед ама не го питах за рахита  Blush много съм значи тъпа овца понякога.... но ако имаше нещо той щеше да каже, а и й пипа краченцата, ръчичките.. гледам да не си вкарвам филми в главата, ще питам педито.

Момичета , ям като ламя, незнам какво ми става, няма такова настървение....ама и нагласа нямам да се спра... #Crazy Blush

И на мен ми е любим израза "Не пачи бебе, идам, идам", Миласара да го цункаш големия малък батко, печели приза за най-сладък и грижовен батко във форума Hug

Лека нощ мамчета Hug

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 22:24 от galeto123

# 74
Ние слагахме Пентаксим на София и съм много доволна, никакви реакции като зачервяване или температура не ми е правила.  Naughty Сега за Борето пак тази ще взема!

Превенар, ще бием когато навърши две.

Общи условия

Активация на акаунт