Контракции

• 227 000
  • 636
  •   1
Отговори
# 150
Maggie_magg,мила,не се притснявай излишно.5-6 контракции (такива втвърдявания) са си съвсем нормални.Даже аз се чудя,че за тях си лежала в болница-аз лежах при непрекъснати такива... ConfusedИ лекарката ми пак ме успокояваше,че щом няма болка,няма страшно,просто си пиех хапчетата и лежах.
Когато имах по 5-6 контракции си се спирах докато отминеха и пак си се разхождах и т.н.Няма страшно,мила. Wink
Хич не си мисли болежки,а си мисли за хубави неща,едно такова е в коремчето ти и всичко ще бъде на 6!
 Hug Hug Hug

# 151
Благодаря ти, Алекс-мама. Ще ви послушам и няма да се притеснявам излишно.  newsm10

# 152
Здравейте! Искам да попитам дали някоя от вас е имала само болки много ниско в средата. Значи преди месец получих такава болка, когато легнех и стоях неподвижно болката изчезваше, а пък когато исках дори само да се обърна в леглото и се започваше с режещата болка. Та значи болката я имах само при движение. Съответно на 4-я час отидох при док, прегледа ме и каза че шийката е омекнала, погледна ме на ехограф и каза че имам контракции. Съответно последва болница, системи и т.н. Вече месец по-късно уж бях добре и сега от една силна кашлица пак започнах да имам болки. Днес отново бях при док и просто ми увеличи лекарствата. По принцип пия Магне В6, папаверин/ моят док е противник на но шпа въпреки че от него се чувствам по- добре/, гинипрал и за кризисни ситуации свещички Волтарен. Така..... споделих....... Обаче остава да ме дерзае болки ниско долу без да са на определен интервал и с определена продължителност и контракции дали са едно и също нещо Thinking? Уж ми е второ бременност ама първата ми беше индуцирана и след включването на системата имах една контракция която беше с продължителност 4 часа  Twisted Evil

# 153
Аз изкарах доста тежка втора бременност. Пих всякакви варианти на магнезии. Но най добре ми подействаха прахчетата "Диаспорал". В общи линии трябва да се почива. И накрая получаваш най-прекрасния подарък! Heart Eyes

# 154
И аз бях най-доволна от прахчетата Диаспорал.

# 155
Maggie_magg, не се паникьосвай излишно. От 5-ти месец съм с втвърдявания на корема. Пиех магнезий като подправка. Получавах по 4-5 такива на денонощие. В 7-ми месец стигнаха и до 10. Сега съм в 9-ти месец и съм спряла таблетките. Умирах от ужас, че ще родя преждевременно и какво ли още не... Откарах си до края с тези втвърдявания. И странното ми беше, че ги усещах повече, когато лежах. А препоръката в такива случаи винаги е - почивка.

# 156
Аз имах частично отлепяне на плацентата и котракции от 3-тия месец , които продължиха през цялата бременност. Лежах и за задържане в болница 1 месец . Просто някои бременности протичат по този начин - много по- тежко от другите. На мен лично Магнерич и Но-шпа ми помогнаха доста, естествено и много лежане. Повечето доктори са против използването на медикаменти от типа на Но- шпа , но аз изпих 50 флакончета поне и родих живо и здраво бебе , напълно нормално и физически, и психически . Така че не виждам кой знае какъв повод за притеснение , свързан с  използването им !  Wink Peace

# 157
  • FRANCE
Здравейте,
Мисля че вие най-много може да ми помогнете. От два дена много ме боли стомаха (като при гастрит), но болката почна леко да се спуска надолу до към пъпа. Запоцхнаха и болезнинеи спазми в тази област, които траят секунди. Но всичко е горе над папа в областта на стомаха. Това дали са контракции. Според мен в моите седмитси матката битрябвало да е по, ниско, но знам ли. Взех да се шашкам. Благодаря ви.

# 158
Да не са киселини? А може просто матката да се разтяга и вдига нагоре и са усещаш придърпване.
Контракциите са като силно стягане на корема, става твърд като топка. А пред родилните са като менструални болки, За тях ти е много рано. Обади се на док и може да ти даде Магнерот или нещо друго, което се изписва за контракции.

# 159
  • FRANCE
Благодаря ти nikolina-pikolina. Ще звънна още днес.
Кураж и успех на всички   bouquet

# 160
Здравейте майчета,моля ви за съвет.Може би  на някоя от вас й се е случило по същия начин.От две седмици съм с така наречените подготвителни предродови контракции.Бях 34г.с. и ми изписаха но-шпа 3 по 2т.После отидох при друг док. от АГ където ще раждам и той ми каза че трябва поне още 10 дни да удържа.Изписа ми само Диаспорал-2 прахчета на ден и каза да не пия но-шпа защото предизвиквало разкритие.Докото го почна да го пия преживях неуписуеми контракции - имах чувството че ще родя съвсем скоро.Страното е че сутрин съм добре и като лежа също но стане ли следобяд контракциите пак започват.Явно магнезия ми действа но донякъде.Усещам как таза ми се разширява и бебо си проправя пътя и така всяка вечер.Незнам дали да чакам да ми падне тапата или да ми изтекат водите за да тръгна към болницата.Вече съм 37г.с. а и ми казаха че бебето е по-голямо с една седмица.Сега е 3 300 и не ми се иска да задържам положението.Първата я родих 3200 и две седмици по рано.

# 161
Svetlaig, не разбрах точно какъв ти е въпроса, но предполагам дали да пиеш диаспорал и но-шпа? На мен лично ми го бяха назначили да го пия и в деветия месец, но аз имах доста проблемна бременност и в крайна сметка родих на 2-рия ден от деветия месец. Според мен е съвсем нормално да усещаш контракции и болки , все пак си в 37 г. с и тялото ти се подготвя за предстоящото раждане.
Знам,че на много бременни им спират магнезия и другите лекарства щом влязат в 9 месец, но все пак е добре да се консултираш с наблюдаващия те лекар.Разбира се колкото по-дълго стои бебето в корема ,толкова по-добре за развитието му, може би затова лекаря ти е казал ,че трябва да устискаш още 10 дни.

За тръгването към болницата- ако започнат регулярни контракции на 5-10 мин и продължат повече от 1-2 часа , дори да не е паднала тапата или да са изтекли водите,според мен трябва да тръгнеш към болницата.

# 162
Благодаря ти много за съвета!Мисля да пия диаспорала до неделя и го спирам.Първото ми раждане протече с нерегулярни контракции - ту през 5,ту през10,послепак пет и т.н.Но тапата ми беше паднала и аз постъпих в болницата по рано.Едва последния половин час бяха вече през 5,4 ит.н. и то направо с напъни.Много се опасявам и сега да не стане така.Сега се чувствам добре,нямам тези контракции - явно магнезия дества с натрупване.
Svetlaig, не разбрах точно какъв ти е въпроса, но предполагам дали да пиеш диаспорал и но-шпа? На мен лично ми го бяха назначили да го пия и в деветия месец, но аз имах доста проблемна бременност и в крайна сметка родих на 2-рия ден от деветия месец. Според мен е съвсем нормално да усещаш контракции и болки , все пак си в 37 г. с и тялото ти се подготвя за предстоящото раждане.
Знам,че на много бременни им спират магнезия и другите лекарства щом влязат в 9 месец, но все пак е добре да се консултираш с наблюдаващия те лекар.Разбира се колкото по-дълго стои бебето в корема ,толкова по-добре за развитието му, може би затова лекаря ти е казал ,че трябва да устискаш още 10 дни.

За тръгването към болницата- ако започнат регулярни контракции на 5-10 мин и продължат повече от 1-2 часа , дори да не е паднала тапата или да са изтекли водите,според мен трябва да тръгнеш към болницата.

# 163
Ох момичета контракциите започнаха!
С първата бременност запо4наха 26сед а сега толкова рано при положение че пия магнерот и но шпа!Корема ми е като една буца въобще не се отпуска поне не ме боли!Първата ми бременност заварши 33 г с  и сега много ме е страх!

# 164
Нати, само не се паникьосвай! Ако ти кажа аз какъв стрес преживях по време на бремеността ми заради тези контракции и положението от притеснение ставаше все по-зле...И при мен започнаха около 16 г.с , отначало по-нарядко и после след 7 месец имах сигурно по 50-60 контракции на ден , без да преувеличавам. Пиех магнезий, но-шпа, гинипрал, лежах през цялото време и родих в 36 г.с съвсем нормално доносено бебе/ 2,500 кг/ , което сега е вече почти 7 килограма! Laughing
Посъветвай се с лекаря си, ако трябва да ти изпише по-силни лекарства или малко на системи в болница ,за да те стабилизират!
Кураж и спокойствие ти желая и едно здраво бебче накрая!

Общи условия

Активация на акаунт