Контракции

• 226 989
  • 636
  •   1
Отговори
# 135
благодаря ти димка и на другите мами също.
димка аз съшо съм с чъ=уствителна матка,оказа се вече със сигурност.преди една седмица спрях нутри мага по поръчение на док защото бях много добре,но явно че трябва да си го пия.днес когато бях при док тя вида на ехото че матката ми се контрахира,изписа ми магнерод този път 2 по 1 и по 1 бусколизин и утре да и звънна да и кажа как се чуствам,определено с;лед първото хапче се чуствам по добре ще видим до после.
доки каза че може би ще си го пия до 9 месец живот и здраве,но наи важното е всичко да е наред до края и още малкко да устискаме
лека и успешна бременност на всички мами
 Hug Hug Hug

# 136
Eniq,много се радвам,че всичко е наред!Пий си магнезия до края,щом трябва,не е кой знае какво.
Лека бременност ти желая и най-здравичкото  newsm30!
 Hug Hug Hug

# 137
алекс-мама  love001

# 138
  • София
Момичета, имала ли е някоя от вас контракции, които се  усещат само като менструални болки, без стягане на корема? Имах кръвоизлив в 3-ти месец с контракции и ясно изразено втвърдяване на корема. Сега съм в 27 г.с. с рисков серклаж и от няколко дни имам само болки ниско долу. Знам, че е най-добре да се обадя на док, но все пак, ако може да споделите и личен опит. Иначе пия Магнерот 3х1. Благодаря!

# 139
annie13 без да те плаша. при мен контракциите, които доведоха до раждане в 25г.с бяха точно като менструални болки. Бях в болница, сложийа ми системи, после нош-па и т.н. но при мен си тръгна раждане.
Обади се на док, не е шега работа. Да се надявам, че всичко е наред.

# 140
Здравей annie13 според мен не само трябва да се обадиш на док., но и да настояваш да постъпиш в болница на задържане, ако самия той не ти го предложи.
При мен преди последното задържане док. ми каза, че матката ми е много напрегната и дори се уплаши, корема ми беше, като камък и с леки болки това в продължение не на минутка-две, веднага ме сложиха на системи. Три дни и нещата определено се поуспокоиха. Така,че според мен трябва да потърпиш няколко дни за да ти е по-спокойно, след задържането нещата при мен са други.
Успех стискам ти палци  Wink

# 141
на мен също точно такива ми се появиха и маичетата тук ме посъвяетваха веднага да се обадя на док и добре че ги послушах,сега съм по добре не съм влизала в болница но си пия хаповете и засега се чуствам добре.моя съвет същом е да отидеш направо да те види.
успех дано всичко е наред Hug

# 142
annie13, имаш ли болки и контракции веднага трябва да се обадиш на наблюдаващия те лекар или да отидеш в спешното. Не са шега работа контракциите и ако не се вземат мерки може да доведат до преждевременно раждане, както стана при мен. Затова не чакай!
 Успех ти пожелавам!

# 143
  • София
Благодаря ви Ники, Димка, Ения, Пипи! Днес бях на преглед. На УЗ матката изглеждаше спокойна, слава богу, серклажът е OK. Док ми увеличи магнезия и след около седмица пак ще се гледаме. Каза ми, ако болките не намалеят и не се разредят, веднага да му се обадя. Иначе аз съм си на постелен режим  от 3-ти месец  Sad. Моля се да удържим фронта до 9 месец  Praynig.
Благодаря ви за подкрепата още веднъж Hug.

# 144
. Моля се да удържим фронта до 9 месец  Praynig.

Ще удържиш, ще видиш. Почивай си повече, взимай  си хапчетата и мисли позитивно!!!  Hug

# 145
Здравейте момичета. И аз да се запиша при вас. С контракции съм от петър и добре, че ви има и да чета и не се шашкам толкова.

# 146
Успех на всички майчета, спокойствие , слушайте лекарите си и всичко ще е наред.

# 147
Момичета, да се запиша и аз при вас! От 4-ти месец съм с контракции,но бяха нарядко. Сега влязох в 6-тия месец и миналата седмица бях в болницата, заради кантракциите. Преди да постъпя, имах за цял ден около 5-6 контракции – моите са безболезнени, само втърдяване на корема. За трите дни в болницата бях на система но-шпа и после инжекции, не съм имала нито една контракция, след изписването ми още два дена нямах и от вчера пак се започна. Вчера имах само две - сравнително леки и през около 8 часа, но се притесних, че пак ще се почне. Днес от сутринта имам вече една. Изписаха ми магнерот 3х1 и но-шпа 2х1. Искам да ви питам доколко от тези втърдявания на ден е безопасно да имаш и при колко трябва да се притесняваш? Прочетох цялата тема и останах с впечатление, че някои от вас са били с контракции много начесто през деня. Това означава ли, че сте били по това време в болница или ако не, какви мерки сте предприемали (освен да пиете предписаните ви лекарства, разбира се). Благодаря ви и пожелавам успех на всички!  Hug

# 148
Преди да постъпя, имах за цял ден около 5-6 контракции – моите са безболезнени, само втвърдяване на корема.

Не мисля, че имаш повод за притеснение. 5-6 безболезнени контракции на ден са нормални.

Искам да ви питам доколко от тези втвърдявания на ден е безопасно да имаш и при колко трябва да се притесняваш? Прочетох цялата тема и останах с впечатление, че някои от вас са били с контракции много начесто през деня. Това означава ли, че сте били по това време в болница или ако не, какви мерки сте предприемали (освен да пиете предписаните ви лекарства, разбира се).

Не знам до колко на ден  са безопасни, но докато са само втвърдявания и не са болезнени, няма страшно. При мен е имало дни с почти постоянни контракции и то болезнени. Сега като се замисля, и аз не знам как така стигнах до деветия месец, може би всичко е съдба...
 Лежи повече и всичко ще бъде наред!
 Успех и леко бременеене ти пожелавам!

# 149
pipi, много ти благодаря за отговора, успокои ме. Като стоя по цял ден в къщи, само си втълпявам разни работи и постоянно следя за какви ли не болежки. Ами ще почиваме, като се налага.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт