Контракции

• 227 042
  • 636
  •   1
Отговори
# 210
Аз имах истински проблем най-вече след първия прием на Гинипрал. Разтрепериха ми се неконтролируемо мускулите на ръцете и бедрата Confused След това обаче имах само силно сърцебиене, а впоследствие - нищо. Затова и никога не съм пила каквито и да е лекарства заедно с  Гинипрала, просто той вече няма странични ефекти при мен. Обаче аз го приемам по половин таблетка, не знам ако пия цяла как ще е.

Lucky_78, почивай си и се пази много, всичко ще е наред  Peace

# 211
    Lucky_78 и ivka1982  - успех  и по-малко контракции  bouquet
   Само не се притеснявайте. Спокойствие и пак спокойствие и лежане му е майката Simple Smile
Аз и с лекарства бях с първото, но като се развълнувах за нещо и пак чуствителната ми матка се стягаше.  Затова с второто изобщо не вземах лекарства за контракциите и подписах, че не искам да лежа в болница за това. Гледах повече да почивам, да не се вълнувам и като ме споходеха "контракциите" лягах веднага странично и/или  също дишах дълбоко на  отворен прозорец. Това ми помагаше обикновенно. Слава богу всичко завърши добре и  накрая дори го преносих.
     Но при скъсената матка е малко по-друго и там не смея да давам съвети и по-добре да се следват лекарските съвети.

# 212
За нифедипина и моята гинеколожка ми го беше изписала заедно с гинипрал и нутри маг, но аз като прочетох листовката и видях ,че всъщност е за сърдечни заболявания и как никак не се препоръчва при бременност, реших да не го пия. Изкарах си до края само с гинипрал и нутри маг в огромни дози..

Стискам палци на всички с контракции да избутате още малко!

# 213
Използването на нифедипин (представител на групата на калциевите антагонисти, който намалява нуждата на сърдечния мускул от кислород, увеличава коронарния кръвоток ...) по време на бременност е спорнo.
Ето линк за Да и Против: http://drugsafetysite.com/nifedipine/  
Явно сега се експериментира с него. Въпреки че тези проучвания посочват, като цяло положителното му действие при бременни, има наблюдения и за възможни проблеми с нифедипин. Тежки нежелани реакции, са настъпили например, когато лекарството се комбинира с магнезиев  сулфат.  Изследователите предупреждават, че техните констатации са предварителни и трябва да бъдат потвърдени още при хората.

# 214
Съжалявам, че пиша чак сега, може би вече е безмислено... Rolling Eyes
Аз пиех въпросното лекарство нифедипин всеки ден през последните 3 месеца от бременноста.  При мен страничните действия от гинепрала бяха силно изявени - получавах силно треперене на крайниците и сърцебиене. За щастие всичко завърши благополучно - дъщеря ми се роди точно на термин и вече е на 2,6 г. Peace

# 215
Виждам, че отдавна никой не е писал по темата, но да се запиша отново с въпросче:
аз още съм на гинипрал 3х1 и магнерич 2х2, вече съм в 23 г.с., бебчетата като че ли станаха още по-активни и започнах да получавам отново втвърдяване на корема. Не мога да разбера със сигурност контракции ли са или е от движението на бебетата и отново започнах да се притеснявам.  Confused
Колко често е нормално да се получават такива втвърдявания (до 4-5 на ден ли)?

# 216
Lucky_78, моля те, посъветвай се е с лекаря си. Той може да ти даде най-адекватен отговор  Peace

Аз имах толкова силни болки от 6 месец нататък, че дори не можех винаги да разбера имам ли и контракции или не. Безболезнените контракции въобщо не съм си ги броила, не бяха по много. Но ето че вече съм в 9-я месец, живот и здраве, скоро ще родя.

# 217
Моят съвет също е да се обърнеш към лекаря си.  Peace

# 218
Благодаря ви момичета!
Той винаги ми опипва корема и проверява дали е спокойна матката. Задължително ще му кажа пак за втвърдяванията, но съм на преглед след 10-14 дни, а пък и винаги ми казват, че е нормално да се получават някакъв минимален брой втвърдявания Thinking, затова исках да попитам как е при вас?

Danna_2010, браво на теб! Още малко остава да устискаш. А от контракции ли бяха болките, които имаше?

# 219
Здравейте момичета. Въпросът ми може да е глупав, но след една неуспешна бременност, приключила в 8 сед., много се страхувам да не изгубя и това бебче. В 16 седмица съм и бременността протича напълно нормално, но вече 2 пъти през няколко дена между тях, усещам нещо много странно и се страхувам да не са контракции. И двата пъти беше след като станах от сън и отидох до тоалетната, в момента в който се изходих по малка нужда усетих болка която  сякаш беше ниско доло в кръста към гръбнака и сякаш към дебелото черво, свиване на матката не съм усещала. В момента в който се изправих болката спря моментално и повече не се появява. Искам да попитам възможно ли е това да са контракции или болката е породена от натиска на матката върху някой орган. Не съм имала болки след секс или след като вдигна нещо по тежичко. Извинявам се дългите обяснения но ми е трудно да опиша какво точно чувствам. Моля ако се е случвало на някой друг или ако някой има предположения ще се радвам да прочета нещо по въпроса.

# 220
Здравей, Lucky. Аз съм с подобни симптоми и също пия в момента 3х2 магнерот, а също и папаверин. Контракции имам от 4-ти месец още, даже подозирам, че и от преди това, но просто не съм им обръщала внимание. От 7-ми месец е нормално да зачестят така наречените подготвителни контракции, което не е нищо страшно ако те са, както си споменала, до към 5 втвърдявания на корема на ден. Ако станат повече, е добре да потърсиш веднага лекар, така поне знам аз. Успех и не се притеснявай, защото силните емоциии усилват и без това чувствителната матка  Simple Smile

# 221
 Saraswati,
имам дни когато бебчетата са неспокойни и се движат повече с повече от 5 втвърдявания и такива когато кротко си риткат с почти никакви втвърдявания. Всеки ден е различно. Ще кажа на доктора, пък той да преценява трябва ли да се увеличават дозите или не.

# 222
Само да ви развеселя, че аз си изкарах бременността в блаженното заблуждение, че до 6-7  втвърдявания на час - е ок  Mr. Green. Май така ми беше казал лекарят или аз така бях разбрала. Но си откарах от 22 г.с по тая схема  Mr. Green

# 223
Вече имам чувството, че магнезият не ми помага особено. Пия по 6 таблетки на ден + 3 папаверина, но корема ми се втвърдява досто болезнено и понякога доста често. Освен това чувствам дискомфорт и ниско долу, почти непрекъсното имам чувството, че ми се пишка  Sad А коремът ми изобщо не е голям, да кажеш, че много тежи и много притиска.

# 224
  • plovdiv

1     Семейни / Родители, преживели загуба / Re: моето ангелче го няма    : Неделя, 15 Август 2010, 10:33
здравейте момичета,аз съм Елена и до преди 1.5 месец бях бременна до края на 19 седмица.Накратко отивам сътринта 7 30 в окъйна болница пловдив с болки в ляво и втвурдиаване на корема д-ра ми каза ,че корема не можел да се втвърдява направи ми гин. преглед без ехограф и ме върна в къщи с рецепта без подпис ипечат съмнение за бъбречнч криза.......линат ми пусна изследване не е бъбречно.обадих се на д-р ГЕОРГИ ТОТЕВ (жк тракиа )воде6е ме рискова бременност но не ми обръ6та6е внимание за такава каза да отида на обяд в кабинета. преди мен прегледа 2 жени.Това ми е 2 ра бременност имам син на 18 г  на 10 08 2010 станах на 37 г .прегледа ме ими даде направление и аз пак в окръжна приеха ме с контракции без кървене без разкритие системи прегледи.....до полуно6т след последниа много груб бимануален преглед на д-р ХРИСТО ХАТЪР(аку6ерката има6е повече знаниа от него и всички аку6ерки бяха много внимателни)  казах му че е 4 ти който ме бърника за един ден но не   ниама разкритие след малко корема ми почнч да клокочи и водите ми изтекоха и започна ко6мара раждане цяла нощ кюртаж.В епикризата ми пи6е приета с кървене болки в кръста(лъжа).аз съм здрава. плод от мъжки пол без малформации инфаркти в плацентата.питам викато сте лежали за задържане правиха ли ви гин. преглед(брутален) който може да спука мехура.Съжалявам 4е се доверих само на д-р тотев и 4е отидох в окръжна пловдив където ме обслужваха само специализанти без опит.сега съм наникъде ......
Отговор Отговори с цитат

Общи условия

Активация на акаунт