Контракции

• 227 036
  • 636
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, момичета.
Вчера ме изписаха от болницата (20 г.с.), където бях приета с диагноза "заплашващ аборт" със симптоми: болки в корема, втвърдяване на корема сутрин, чувствителна, контрактираща матка и леко скъсена шийка на матката. Една седмица преди това пих магнерот, но нямаше ефект и се наложи да ме хоспитализират за четири дни. Венозно ми вливаха кормагнезин, а мускулно - папаверин. Болките спряха още на втория ден след терапията, а сега продължавам в къщи да пия магнезий и папаверин.
Може ли някой да сподели от личен опит как стои въпроса с пътуването с кола в рамките на страната?
Доколко е опасно и рисковано? Лекарката ми каза, че мога да пътувам в удобна поза, не много дълго и не в най-големите жеги. Все пак, ми се ще да чуя вашия личен опит ако имате такъв.
Благодаря и желая на всички лека и безпроблемна бременност!

# 196
Saraswati, точно в 21 седмица преживях същото като теб. Честно казано, малко се учудвам, че изобщо мислиш за пътувания. Може би не си разбрала колко е сериозно положението. Всяка следваща серия контракции може да доведе до още по-голямо скъсяванена шийката на матката и нещата да излязат извън контрол. На мен най-голямото ми пътуване оттогава досега е 10 км. извън града и обратно. Ти ще си прецениш най-добре. За себе си съм си решила, че дори 1% риск да има,  аз не съм съгласна да го поема. Лежа си, почивам си, не правя секс и не планирам никакви пътувания. Ако ме хванат по-сериозни болки, приемам и по половин таблетка Гинипрал, така ми е препоръчал моят гинеколог.

Желая ти лека и безпроблемна бременност докрая  Simple Smile Hug

# 197
Danna_2010,
благодаря ти за отговора и съветите  Heart Eyes
Явно наистина не съзнавам, че е толкова сериозно. Когато разпитвах лекарите за това "леко" скъсяване, те ме успокоиха, че всъщност дължината на маточната шийка е индивидуална при всяка жена и е трудно да се каже дали и колко точно е скъсена, защото изходното й състояние не е известно. Казаха ми да не се тревожа, че това било тяхна работа и ме успокоиха. Както и лекарката, която не ми забрани пътуванията....

# 198
Най-добре е да се пазиш щом контракциите ти са в комбинация със силно "скъсена матка".
След като са те изписали, са преценили, че си вече добре.  Но по-добре не рискувай и потърси и второ мнение за по-сигурно, ако имаш съмнения в съветите и продължават контракциите.
Лекарката ти казала да пътуваш - не много дълго, което е доста ограничаващо.
За пътуваннията, ако ти се налагат -  наистина да са много къси и се излягай отзад в колата, така както ти е удобно, за да не конрактираш.

# 199
Saraswati , преди пътуване взимах по съвет на лекаря 2т.но шпа. До около 22-24 г.с пътувах по веднъж всяка седмица по 150 км магистрала и обратно. Но след това спрях, защото след около половин час стоене в колата, започваше да ми се стяга корема. От самото седене в колата ми се стягаше, въпреки лекарствата, а и от тези седмици нататък но шпа не е препоръчително.
Щом имаш индикация за проблем, въпреки че са те изписали, помисли да отложиш пътуването. Ти мислиш за пътуването като такова, но помисли че то те отдалечава от твоите лекари. Ако да не дава Господ получиш усложнения, ще отидеш КЪДЕ?
В момента си в такива седмици, че изискваш най-много пазене.

# 200
Днес въпреки двууменето на доктора ме изписаха от болница (17 г.с.) с диагноза чувствителна матка. Много се притеснявам как ще изкарам до 9 месец.  Бременна съм с близнаци. Пия по една шепа хапчета на ден - повече отколкото съм пила през целия си живот.
Секс не правя от самото начало на бременността, заради страх от контракции.
Единствено пътувам по 100 км до лекаря си и съответно наобратно още толкова, но никак не ми е лесно.

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 22:54 от Lucky_78

# 201
Lucky_78, заповядай в Ще имам близнаци... . Многоплодната бременност често  е по-тежка, но проблемите не са задължителни. Доста майки сме успели да износим бебенцата си до края на осми или началото на девети месец. Не се тревожи за това сега! Бъди спокойна, спазвай назначената терапия и при дори леко неразположение се свързвай с лекаря си. Добре е да планираш прегледите си с ехограф да са на не повече от 2 седмици. Аз си редувах женската консулатция по касата, с прегледите при следящият ме гинеколог на частно. Пускай си редовни микробиологии на влагалищен секрет и си планирай втората фетална морфология.
Това са накратко важните неща. Много са успешните бременности с близнаци, не се плаши излишно. Лека бременност и прекрасни бебенца на финала!

Другото, което се сещам е да имаш и АГ от вашия град, който да ти е "под ръка" и да му имаш доверие.

# 202
Lucky_78, аз съм също с "чувствителна матка", но мен ме притеснява повече скъсената шийка на матката. Надявам се поне да нямаш и тази "екстра". Много странно, че в това положение ти позволяват да пътуваш толкова често и толкова километри.  Rolling Eyes

# 203
Лекарят, който ми следи бременността е на 100 км от града, в който живея. Нямам избор освен да пътувам.
За сега нямам проблеми със шийката на матката, но трябва да се пазя, за да не започна да имам и аз.
vera, благодаря за поканата. Трябва да успея да си ги родя живи и здрави и аз!

# 204
Здравейте!
За съжаление първото ми включване в този форум е точно в този раздел, но какво да се прави.
Искам да споделя и моите преживявания.
Със серклаж съм в 21 г.с. Отскоро получих болки за които информирах моят лекар.
След направеният преглед той ми изписа само Нифедипин, като ме информира, че е възможно да не искат да ми го дадат в аптеката и да обясня, че това е нов метод на лечение.
Така и стана, аптекарката отказа да ми го даде и трябваше да получи разрешението на лекаря ми по телефона.
В листовката пише, че не се препоръчва при бременност.
Вземам го вече 3 дни и като, че ли болките намаляха.
Притеснява ме обаче да не навредя на моето бебче.
Моля ако някоя мама е приемала Нифедипин да сподели своя опит.

# 205

На мен ми беше изписан Нефидипин, но аз не го пих, защото се изплаших заради ниското кръвно - че може да ми падне и да ми стане много зле. Попитах лекарката защо ми го изписва и й казах, че се притеснявам за кръвното, тя ми обясни, че се отпуска мускулатурата. Явно това е тежката артилерия вече. Следи си кръвното - да не ти падне прекалено.
Защо не кажеш, че се притесняваш и да ти го сменят с гинипрал примерно, ако е подходящо... Знам ли, може заради серкилажа да е търсил доктора някакво тотално мускулно отпускане.

# 206
Аз пия гинипрал 3 х 1 и верапамил 40мг 2 х 1 против сърцебиенето, което предизвиква гинипрала и също доста се притеснявам, защото в листовката на верапамила пише, че не бива да се приема по време на бременност. А докато бях в болницата верапамила ми беше 3 х1. Някой пил ли е такава комбинация?

# 207
пак аз да кажа  Simple Smile
на мен също ми бяха предписани за сърцебиенето, но постепенно организма свиква с гинипрала и нямаш сърцебиене
аз при втората бременност не пих въобще нито едно... лекарите ме питаха имаш ли сърцебиене, аз казвах не и така се разминах
говори с лекаря си да ти намали дозата и постепенно да го спреш за нямаш проблеми
на фона на едната шепа хапчета, които гълтах, се опитвах да елиминирам излишните, но не на своя глава, разбира се

# 208
  • София
Lucky,  и аз пих Верапамил в болницата 3x1, заедно с Гинипрала няколко дни, след това минах на системи Partusisten (аналог на Гинипрала) и верапамилът беше заедно с него. Иначе вкъщи ми бяха изписали нифедипин с Гинипрала. И да има вредни ефекти със сигурност е по-малкото зло от преждевременното раждане. Аз имах доста силно сърцебиене, особено от системите. При мен нещата не се развиха добре, родих в 28 г.с., но повечето момичета успявят да задържат нещата до 9-тия месец. Повече почивка, по-малко стрес (трудно за изпълнение   Sad) и сладко бебче около термин Hug.

# 209
За сега мисля, че ме стабилизираха, но само лежа в къщи, абсолютно нищо не правя.
Не смея да спра да пия верапамила, защото и аз съм със сърцебиене и ми се разтреперват ръцете след като взема гинипрала. Остава ми само да се моля всичко да е наред и с мен и с бебетата най-вече!

Общи условия

Активация на акаунт