Контракции

• 227 013
  • 636
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета!  Grinning  Нова съм и от няколко дни чета редовно темите в този форум. Сега пиша тук за да споделя, че и при мен нещата се подобни - 23 г.с., почти от началото - 7-8 г.с. съм с втвърдявания на корема - контракции може би, незная, престой в болница по 5 дни заради леко кървене в 5 и 13 г.с. От началото съм на но шпа и магнерот, като от 3 седмици пия Нутри маг. Не намирам разлика в двата продукта, просто моят докт. ми каза, че нутри маг е с по-добри показатели..... Сутрин и до обяд всичко е наред, но след обяд и вечер - след малко разходка или просто защото ходя, а не лежа постоянно, втвърдяванията започват... Трябва да се лежи и да не се натоварваме и се надявам всичко да бъде ок.

# 181
ох тотално ме стреснахте
оказва се че и аз имам от доста време контракции, но не съм разбрала...
а и лекарите като ни претупват всеки път какво по-напред да пита човек.
Стискам ви палци на всички!

# 182
Здравейте,
При мен двете ми бремености бяха с контракции, които започнаха след  4 месец и продължиха почти до края.
Казаха ми, че имам по-чувствителна матка. Но не съм  вземал никави лекарства и при двете бременности.
Слава Богу износих децата си до края дори се преноси при първото.
Караха ме да лежа в болница почти до раждането и с първото лежах, но за второто бях "свикнала"  и рискувах.
Като почнеха контракциите си лягах докато отминат, повече покой и ми минаваха.
Така, че не се притеснявайте!
Почивайте си повече и лекарят да следи бременноста по внимателно и успех на всички
Hug  Hug

# 183
Това е и моят проблем  Confused В 21-та седмица получих неочаквано контракции с болки. Приеха ме в болница за 5 дена на системи и хапчета, прегледа показа скъсяване на маточната шийка с 1/3. Изписаха ме без контракции, вкл. маточната шийка пише, че е в добро състояние. Оттогава минаха 2 седмици, през които нямах проблеми но днес изведнъж получих серия контракции една след друга, пих 2 но-шпа, но не се повлияха. Обадих се на лекаря си, за съжаление е в чужбина и не може да ме види. Каза ми да почна да пия по половин таблетка Гинипрал на 4 часа. Отделно Но-шпа и Магнерот, които приемем отпреди. Засега съм изпила само първия Гинипрал и чакам да ме почне сърцебиенето. От системите в болницата получавах страхотно сърцебиене, но по-добре така, само да спрат контракциите  Praynig Сега се поуспокои положението, дано през нощта да няма изненади. Желая на всички леко и бързо да ни минават проблемите и да си износим бебенцата докрая  Hug

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 22:34 от Danna_2010

# 184
Има ли мами с проблемна бременност, контракции и серклаж от Плевен? При кой д-р ходите на консултации и кой слага серклажа??? Peace
Здравей krasi! Аз съм със симптомите, които те интресуват и съм от Плевен.Серклажът ми бе поставен от д-р Н.Славов от Авис Медика, който горещо препоръчвам и като отношение и като професионализъм/както и целия екип там-акушерски и лекарски/. В момента съм 9- и месец и се надявам да "финиширам" добре. Ако имаш въпроси във връзка с процедурата по серклажа или с рискова бременност и съответно терапията на същата ще се радвам да ти помогна с инфо.

# 185
Здравей natty, бях в същото положение.Бебето беше разположено много ниско доста преди термина,имах болки,а като се изправях права имах чувството,че ще излезе всеки момент-такъв натиск усещах.Пиех по 6 гинипрала,4 магнерот,3 но-шпа.От 3-я месец се наложи да пазя леглото,заради тези болки и контракции.Родих в 37г.с.Мога да те посъветвам да лежиш и да мислиш позитивно.Ако усетиш,че болките се усилват и не се повлияват от лекарствата обади се на твоя лекар.Ще ти пуснат системи и нещата ще се успокоят.Успех!

Здравей Galani ! Интресувам се до 37г.с. включително ли взема гинипрала и магнерота ? /аз го пия от 4 месеца и половина, но в по малки дози и този дълъг срок все пак малко ме притеснява. В момента съм 36 г.с./

# 186
daisyKPA, оговорих ти на лични.За информация на другите с подобни проблеми-в началото гинипрала ми беше назначен в по-малка дозировка.После ми я увеличиха, защото и контракциите станаха по-чести и в 33г.с. получих разкритие от 1,5см.

# 187
Момичета аз си лежа пия си гинипрала но контракциите си продалжават!
Не мисля 4е са по на рядко то и всеки ден е различен!Вече цял месец почти съм на 6 гинипрала   -дали не пречи тази дизировка сега и за това се притеснйвам !Четох че води до ацидоза на плода!

# 188
Здравей Nattty!Моят съвет е да си пиеш предписаната дозировка и да не се зачиташ много-много в указанията на лекарствата. За твое успокоение винаги можеш да се посъвегваш и с друг лекар за дозировката.Аз лично пия гинипрал последните 4-5 месеца и едно е сигурно за мен- по -важното е да си износиш бебето максимално дълго време вместо да настъпи преждевременно раждане, а доколкото зная гинипрала е най-ефективното средство за това. Колкото до контракциите- да те успокоя, че и при мен беше така. Независимо от редовния прием от време на време се появяват- така и не изчезнаха напълно!

# 189
  • В.Търново
Здравейте!
С първата ми бременост имах почти постоянни болки ниско в корема със стягания на матката,пиех лекарства до края на бремеността си.Преносих с 9 дена.През втората бременост беше по-кошмарно от първата.Контракции със силни болки започнаха още в третия месец всеки Божи ден до края.Лежах за процапване 2 пъти в болницата в 1 и 6 месец.Двата пъти бях там на инжекции Папаверин(в Търновското АГ отделение предимно с това оправят бременелките за задържане,които са) и Магнерич,Дуфастон до 4 месец.Втория път като постъпих бях и на системи.Контракциите бяха почти постоянни,щом станех права и се почваше,дори в дните,в които не ми беше добре се е случвало и докато лежа да съм с контракции.Ако усетите контракции,по-различни и болезнени от досегашните трябва да се постъпи в болница,а не да се разчита на домашно лечение.Мислех си,че ако решим да имаме трето дете дали въобще ще мога да го износя,със всяка следваща моя бременост ще става по-зле.Но въпреки трудностите имам две момчета,да са ми живи и здрави,на 8г. и бебе на 8мес. Simple Smile Heart Eyes

# 190
От 2 месец бях с контракции ,но не болезнени пиех магнерот или магнерич не си спомням до към 7 месец . Накрая даже преносих с 6 дена и се роди малкия 4 килца .

# 191
  • София
аз съм с контракции от 16г.с бременна съм с близнаци -пих магнерот и но шпа но нямаше ефект и се наложи да ми сложат мускулно но шпа и система с магнезий и много ми помогна , сега продължавам лечение с утрогестан,магнерот и нефидипин ! има ефект но въпреки това пак получавам контракции особенно когато се ядосам за нещо ! доктора казва че е на нервна почва-на някой случвало ли му се е? newsm78

# 192
Да. Не се притеснявай. Няма страшно. И аз бях така като се развълнувам. Със сигурност при мен бе от "нервната" матка както ми казаха и при теб е така навярно.
В повечето случаи тези контракции не създават големи рискови проблеми освен неудоствата и притесненията през бременността. И без лекарства с повече с лежане контракциите също разминават като легнеш и се успокоиш.  Четох, че лекарите се презастраховат с лекарствата за всеки случай. И тук се коментира от някои дори, че въпреки контракциите, бебетата се преносват дори накрая  Laughing  И моят син се преноси с 10 дни. А второто дете с 3 дни. А бях все с контракции след 4 месец и с двете.
Така, че споко  Hug не се ядосвай и всичко ще е по-добре.
Сигурно лекарствата трябва все пак да се вземат, може контракциите да пречат  с нещо на плода и затова да трябва да се успокоява матката с лекарства?
С второто отказах да лежа и никой не ми предписа и лекарства. Може би пропуснаха. Но бях опитна вече и като усетех контракция и си знаех как да легна (при мен настрани) успокоя се и ми минаваше бързо. Слава богу бебо се роди дори след повече от 9 месеца newsm78.

# 193
Цялата ми втора бременност съм имала безболезнени контракции, пиех Магнерот и нямах никакви проблеми. Всеки ден съм била на работа, до последняи ден на 9 месец. За мен безболезнените контракции никога не са били притеснителни. Никога не съм прилягвала да разминат, нито съм се пазила особено, само не пътувах на дълги разстояния.

Нооооо сега изобщо не е така. Контракциите ми са ужасно болезнени, все едно те стягат в менгеме (извинявам се за описанието). Коремът ми става на камък. Случва ми се да се събудя посред нощ, схваната от болки. Напоследък - нали приемам лекарства - и имам  напредък - появяват ми се болки, но без контракции! При мен много зависят нещата точно от емоционалното ми състояние. Понеже единственото нещо, което гарантирано ми прави проблеми, е работата, спрях да ходя там. Отивам само по 1-2 часа през няколко дена, иначе си работя колкото мога от вкъщи. Ако съм на работа, почти винаги на тръгване оттам вече съм с болки и контракции. Когато съм у дома, проблемът ми се повявява само нощем. В такива случаи пия половинка Гинипрал и 1 Но-шпа. Ако не ми размине, след 1 час още веднъж същите медикаменти.

Дано всички се преборим успешно с тези проблеми  Hug

# 194
  • София
Да. Не се притеснявай. Няма страшно. И аз бях така като се развълнувам. Със сигурност при мен бе от "нервната" матка както ми казаха и при теб е така навярно.
В повечето случаи тези контракции не създават големи рискови проблеми освен неудоствата и притесненията през бременността. И без лекарства с повече с лежане контракциите също разминават като легнеш и се успокоиш.  Четох, че лекарите се презастраховат с лекарствата за всеки случай. И тук се коментира от някои дори, че въпреки контракциите, бебетата се преносват дори накрая  Laughing  И моят син се преноси с 10 дни. А второто дете с 3 дни. А бях все с контракции след 4 месец и с двете.
Така, че споко  Hug не се ядосвай и всичко ще е по-добре.
Сигурно лекарствата трябва все пак да се вземат, може контракциите да пречат  с нещо на плода и затова да трябва да се успокоява матката с лекарства?
С второто отказах да лежа и никой не ми предписа и лекарства. Може би пропуснаха. Но бях опитна вече и като усетех контракция и си знаех как да легна (при мен настрани) успокоя се и ми минаваше бързо. Слава богу бебо се роди дори след повече от 9 месеца newsm78.
Благодаря за успокоението сега вече мина повече от седмица откакто започнаха контракциите и с някои лекарства и спокойствие съм доста по добре,само че съм много сънлива от тях но важното е че има добър резултат  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт